Evlenmeden önce ne gibi sıkıntılarınız oldu?

Ladymini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
52
21
88
Özellikle aileler bazında. Aileniz istemediyse neler yaptınız? Maddi açıdan sıkıntılarınızı, tutacağınız evi nasıl hallettiniz ? Aileler karşı tutum nasıl olmalı

benim aile de istemiyor şu an. kendim çalışıyorum, az biraz birikmiş var. maddi bi beklentim yok zaten. 27 yaşındayım çcuk değilim. her şeyi kendi başıma halledebilirim gibi geliyor. yani aileler istese bile çok fazla müdahale ettirmemek gerekiyor bence. çıkar evini tıtarsın, eşyanı alırsın. bunlar için aile şart değil. ha maddi olarak bağımlı isen hiç bişey yapamazsın.

Annem sürekli sıkıntı çıkarıyor. En baştan istemiyordu zaten ama kavgalar küslüklerle kabul etti. Evlenme teklifi aldığımı söyledikten sonra siz beni ezip geçiyorsunuz dedi. Yahu anne evlilik teklifi için izin mi alalım senden dedim ona da kızdı. Annemin bu tavırları yüzünden hasta oldum mideme vurdu. Beni üzüyorsun diyorum sen de beni diyor. Anne olarak ondan beklediğim olabilecek kötü şeyleri bana söylemesi sadece. Seçim benim

Annem sürekli sıkıntı çıkarıyor. En baştan istemiyordu zaten ama kavgalar küslüklerle kabul etti. Evlenme teklifi aldığımı söyledikten sonra siz beni ezip geçiyorsunuz dedi. Yahu anne evlilik teklifi için izin mi alalım senden dedim ona da kızdı. Annemin bu tavırları yüzünden hasta oldum mideme vurdu. Beni üzüyorsun diyorum sen de beni diyor. Anne olarak ondan beklediğim olabilecek kötü şeyleri bana söylemesi sadece. Seçim benim
Peki neden istemiyor? Annenizin sözlerini direkt kulak ardı etmeyin; altı dolu gerekçeleri varsa

şu konuyu bi yakınım okusa ben açtım sanır haaa :)

Benim annem de çok gönülsüzdü. Eşimin ailesi hiçbir şeye karışmadığı için annem de yokuşa sürmek istedi. Ama arada yıpranan eşim ve ben olduk. Çok şükür ki hepsi geride kaldı. Şimdi eşimle mutluyuz. Eşim aynı zamanda annemin kıymetli oğlu oldu.. Zaman ve karşılıklı iyi niyetle çözülüyor Allahın izniyle.

Benim annem de çok gönülsüzdü. Eşimin ailesi hiçbir şeye karışmadığı için annem de yokuşa sürmek istedi. Ama arada yıpranan eşim ve ben olduk. Çok şükür ki hepsi geride kaldı. Şimdi eşimle mutluyuz. Eşim aynı zamanda annemin kıymetli oğlu oldu.. Zaman ve karşılıklı iyi niyetle çözülüyor Allahın izniyle.
Ben şimdiden böyle olacağını düşünüyorum zaten. İçinin ısındığını, çok aklı başında olduğunu ve yakıştığımızı söyledi. Ama sürekli sıkıntı çıkarıyor. Onu ezdiğimizi düşünüyor. Biz evlilik kararı alıp ailelerimize söyleyerek bunu yapmadık bence. Tam tersine onun rızası ve gönlü için bu çabalarımız.

Sırf asker diye istemiyorsa, boşverin.
Başka hiçbir sebep yoksa zamanla alışacaktır.
Evet sırf bu yüzden. Bazen korku geliyor içime bu kadın bu kadar karşı geliyor acaba içine bi şey mi doğuyor diye. Ama sevgim, aşkım o kadar ağır basıyor ki

Mezun oldum ama ülkenin durumu yüzünden işimi yapamıyorum. Öğretmenim aslında :)

şimdi öncelik iş olmalı bence. çalış didin ne yap et bi iş bul. kendine güvenin gelsin. elin para görsün, bi birikim yap. sonra ailene rest çekersin.

Ben 6 aylik evliyim 5 bitti 6 ya girdik. Biz evi tuttuk sonradan ailelere soyledik. Mobilyalari internetten begen dedi esim begendim link yolladim siparis ettik. Avangarde guzel mobilyalar aldim herkesin zebki tabi. Benim ailemin maddi durumu cok iyi sayilmaz ama ben gec dogmus bir cocugum ve ilk goz agrisiyim. Babam bana para verdi. Reklam yapamiyoruz sanirim internetteki sitelerden ceyiz esyalari soylettim. Bohca geldi nisanliyken agirladik cay kahve pasta borek. Annem asaletini bozmadi . Yerinden kalkip gelen esyalara oo moo demedi tesekkur ettik cekildik. Nisan kıyafeti bakmaya gittik. Ogun kaynanamdaydik gittigim gibi aldim kiyafeti nisanlimin onunde giydim guzel dedi aldim
Eve geldik kaynanama. Aldik dedim aaa acelecii neden biz gormedik biz bakmadik dedi. Sanki kendisi giyecek . Fotodan gosterdim. Tamirati vaedi kiyafetin. Dugun mekanini tuttu esim sonra ailelere soyledik. Butun evimi kendi zevkime gore dosedim. Gelinligim düşük koldu kendi zevkime gore uzun kol.yapyirdim dantelle falan herseyini kendim tasarladim yaka gogus arka dugmeler bilek dugmeler falan gorenler sok oldular e gelinligw bayildilar ..normal kendileri benim gibi ne gelin gorduler ne de dugun yapmislar simdiye kadar. Gelinligimi cok guzel.tasidim. kisacasi biz hicbirseye aileleri karıştırmadik. Kimsenin ustumuzde hakki yok ama Allah var kayinvalidem cok guzel bir bohca yapmisti ve guzel altinlar taktilar.ben az cok bu isleri bildigimden gardimi aldim. Bize hic kimse karismicak dedim
Kocam basak burcu soz dinler sagolsun
Evim dugunum.gelinligim kinam.icime sine sine benim istedigim gibi oldu. Sukurler olsun
Ceyiz serme dediler nisanlim yok oyle bisey yapilmiyacak dedi. Ben istemedim. Nedeni ise evime gelmesinler alismasinlar misafir agirlayamam diye. Evime de kaynanamdan baska kimse gelemez kabul etmiyorum. :) disli olmak.lazim bu zamanda

Biz de kimsenin karışmasını istemiyoruz ama annem her şeyi kendinde hak görüyor. Annemdir tabiki hakkı ama beni çok fazla üzüyor. Zaten hayat sıkıntılı bir de bu olunca aşkımızı yaşayamıyoruz doğru düzgün. Benim iş mevzusu var daha

Back
X