Evlenmek için çok mu erken?

Piremsesim11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
252
159
53
Hayırlı cumalar.
Ben 23 yaşındayım. Üniversiteyi geçen sene bitirdim. Öğretmenim fakat atanamadım. 5 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Mezun olalı bir yıl oldu ve bir yıldır çalışıyorum. Ücretli yaptığım için çok fazla kazanamadım ama aldığım parayla aileme katkıda bulundum. Fatura kira vs. Ailem erkek arkadaşımı biliyor. Erkek arkadaşım 25 yaşında. Evi ve iyi bir Mesleği var çok şükür. Bazen düşünüyorum da neyi bekliyoruz acaba? Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler. Tabiki aileme yardımcı oluyorum elimden geldiğince. Ama bu zorunluluk olarak mı yapılmalı evlenmeden mi illa yardım etmem lazım aileme. Yaşım çok mu küçük? Çevremde bazıları artık evlenmedin mi diyorlar o kadar büyük mü yaşım diyorum kendi kendime. Kimisi de ailene bak elin oğluna mı para yedireceksin mantığında. Ama çoğu arkadaşım evlendi hatta çocuğu olan bile var. Bu sorumu evlenme meraklısı olduğumdan değil cidden merak ettiğimden soruyorum. Yaşım evlenmek için çok mu küçük ? Babama kalsa 30 'una kadar evde dur evlenme diyor. İki tane erkek kardeşim var ama onlardan hiçbir beklenti içinde değiller sadece benden bekliyorlar. Tek üniversiteyi bitiren bendim. Tamam Allah razı olsun büyüttüler okuttular da ben de artık evlilik yolunda ilerlemek istiyorum. Zaten nişan vs diyene kadar 24 olacağım. Kafam çok karışık

o nasıl bir kafa ye. besle büyüt okut sonra parasını ye. millet çocuğum iş sahibi olsun kendine gelecek kursun diye okutur .sizinkilerde paranızı yemek için. 30una gelsen de doymaz o baba söyliyim.
sevgilinin de böyle bir niyeti varsa evlenin bence.

Ailenin maddi durumu mu çok mu kötü?
Çok iy değil ama aşırı kötü de değil. Diğer kardeşlerim çalışmıyor. Sadece ben ve babam çalışıyoruz. Bende aileme katkıda bulunuyorum. Ev kira. Kiraya ve faturalara yardımcı oluyorum birazını babam birazını ben

'hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'
Benim ailem bu görüşte değiller. Ama okulum bitince hemen evlenmemi istemezler. Bir süre çalışıp kazandığımı kafama göre harcamamı kendi ayaklarımın üzerinde durmamı isterler. Bana garip geldi düşünce biçimleri. Ben yine de hayat sizin hayatınız istediğiniz neyse onu yapın derim

Senin ekmeğini yiyelim ne ya? O mantıkla bakarsan annemle babam beni kapı önüne koyar. Ailenizin durumu çok kötü değilse birikim yapın kendinize zaten kuş kadar kazanıyor ücretli öğretmenler o paraya mı göz dikmişler yazık.

Yani sen ödeme yapmasan zor duruma mı düşerler?
Kardeşlerin niye çalışmıyor?

Ailenizin tavrını beğenmedim.
zaten insan denmese bile az çok katkıda bulunur ama ne demek "biraz da biz senin ekmeğini yiyelim"
bu mantıkla okutmayıp -doğurmasalarmış.
kendi zevkleri için dünyaya çocuk getirip sonra onun başına seni büyüttük okuttuk denmesi kadar saçma bir laf yok. doğurmasaydın o zaman derler adama.....!!

Eğer erkek arkadaşının da niyeti varsa neden olmasın.*
ailen çünkü seni daha çok yıpratır bu durumda.
çeyizini hazırla ,para biriktir diyeceklerine

erkek ailesi mantığında ailen. valla kusura bakma ama ailen garip okutup büyüttük biz yiyelim mantığı nedir ya çok garip :O

Aileniz 'ekmeğinizi yesin' diye değil de
Yine de bence bekleyin biraz daha
25 de nişan yapar 26 da evlenirsiniz tabi eğer hala aynı kişi işe evlilik düşünüyor olursanız

Çok tuhaf gercekten. Ben de senınle aynı yastayım unıversıteyı yenı bıtırdım sayılır. Suan çalışmak ıstemedıgım halde kımse bana calıs da eve katkın olsun bile demiyor. Ben de evlenmek ıcın atanmayı beklıyorum. Atan sonra bıze bak maasınla demıyor kımse. Tabıkı ailene destek olursun. Evlensen de olursun onlar senın ailen. Ama o mantıkla 30una kadar bekle dusuncesı yanlış. Bıkac sene sonra gayet evlenebılırsın. Kaldıkı erkek evlatları var ellerı ekmek tutmuyo mu onların? Allah kolaylık versın sana onlar sen ıstesen de senı evlendırmezler gibi

''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim''
Bir aile bunu nasıl der yaa. Bu cümleden sonra ben evlenirdim.

ekmeğini yiyelim ne yaaa
aileleri anlamıyorum gerçekten

Biz senin ekmeğini yiyelim çok ağır bi laf bence ,ne demek seni karşılık bekledikleri için mi büyüttüler. 5 yıllık ilişkin varmış daha neyi bekleyeceksin ki. Bence sen anne babanın mantığı ile daha çoook uzun süre evlenemezsin . Resmen bencillik bu yaptıkları..

Ve yasın buyuk degıl hatta henuz erken bile. Bıkac sen sonrası daha ideal bana kalırsa. Buyuklere bakma sen unı bitince artık yapacagın bişey kalmadı sanıyorlar.halbukı su devırde unı bitirmekle iş bıtmıyor.

erkek kardeslerinden neden beklenti yok anlamadim ben olayi
çifte standart denir buna dupeduz
bence sen onlari dinleme, 5 yil az deil taniyir ve guveniyor olmalisin, dedigin gibi bir yil daha gitsin nisan vs diye sonrada evlen, babana kalirsa adam sen 10 senden fazla bekliycek sence mantiklimi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…