Evlenmek için çok mu erken?

Anneniz kardeşleriniz neden çalışmıyor ihtiyaç durumu varsa?
Böyle yiyici aileleri gördükçe aileme şükrediyorum..
Evlenmek için bence yaşınız küçük,damat 25 yaşında onun içinde erken olduğunu düşünüyorum.
En az 28-29 olması gerekir bence.

Ben sizi tam anlayamadım.
Diyelim ki evlen dedik burada, ve gerekçeler sizin aklınıza yattı, gidip evlenmemi teklif edeceksiniz sevgilinize?
Yada evlenmeyin dedik, adam evlenme teklif etti, red mi edeceksiniz?
İçinde bulunduğunuz durumları birbirine bağlamayın bence... ayrı ayrı değerlendirip karar verin.
ailenizin tavrının cevabı evlilik değil. Eğer evlilik yoluna girdiyse ilişkiniz zamana bırakın ve ailenize sınırlarınızı belirleyip ilerleyin...
evlilik geç olacaksa da bu sınırlara ihtiyacınız var, biraz çalıştığınızı kendinize ayırın..

Buradaki mesajları okuyorum çevremden de hareketle yaşımı irdelemeye başladım. Bazen benden küçüklerin evlendiğini görüyorum bazen benden büyük insanların. Acaba 24 yaş evlilik için çok mu erken diye düşünmeye başladım. Kimisi bu gidişle evde kalacaksın kız mantığında kimisi daha ufaksın ne evlenmesi diyor. Ama ailemin bu davranışları beni artık hayattan soğutuyor. Ben kimsenin lafıyla evlenecek ya da reddedeceğimden değil sadece çıkmazda olduğum için sizden destek almak istedim. Bence de 1-2 yıl geçmesi uygun gibi ama ailem ne görüşmeme izin veriyor ne evlenmeme izin veriyor. Yanlış kararlar vermek istemiyorum. Atıyorum seneye artık evlenmek istediğimi ailemle konuşmak istesem acaba bu yanlış mı erken mi diye fikir almak istedim. Psikolojik olarak üzerimde çok baskı kuruyorlar. Atıyorum tatile gidemezsin gezmeye gitsem neredesin diye 20 kere ararlar. Çabuk eve gel diye bağıra bağıra tekefonda konuşur ailem. Bir yere gideli 1 saat olmuştur hemen arar. Bir ara işten çıktım babam ne işe yarıyorsun demişti ben şok olmuştum. Ailemin tutumları beni her şeyden soğutuyor gerçekten. Özgürlüğümü çok kısıtlıyorlar.

Ailenin ekmeğini yemesi için değil. Yaşın bence küçük olduğu için bikaç sene daha bekleyebilirsin. Ailenin de mantığına pes doğrusu. Böyle bir beklenti içinde olmaları tuhaf.

Bir yaştan sonra aile ile yaşamak çok zor. Ve sen ailene bakmak zorunda değilsin. Hayat senin hayatın ne yapmak istiyorsun iyice düşün karar ver. Ve erken değil evlenmek için. Kendini hazır hissediyorsan neden olmasın..

İşte bu dediğiniz problemlerin çözümü evlilik olmadığı için birbirinden bağımsız çözmeye çalışın dedim...
Bir kere kendinizi evliliğe hazır hissediyor musunuz? Ne güzel söylemişsiniz, 1-2 yıl daha diye... o zaman bu 1-2 yılda diğer problemlerin çözümlerine bakmalı.
Anneniz 20 kere aradığında mesajla cevap verin mesela...
Ailenize maaşınız şu kadarını sizin için harcamayı düşünüyorum, geri kalanı ile yapacaklarım var diyin..
sevgiliniz ile aileniz tanıştıklarında içleri rahat edecekse tanıştırın. Yok etmeyecekse çok detay vermeden bir arkadaşımla buluşacağım diyin.
(Sonucu ne olursa olsun asla yalan söylemeyin)
Yani biraz aileyi ve hayati idare etmeyi öğrenmek lazım. Çevredekilere göre değil kendi olgunluğuna göre hayatına şekil vermen lazım.
Bu sana çok şey katar hem özel hayatından hem iş hayatında...

Valla gezmek tozmak var hayalimde. Ama öyle bir ailem var ki buna müsaade etmiyorlar. Aklımda çocuk yapıp evimde kocamı bekleyeyim düşüncesi yok. Çocuk için iki üç yılın geçmesini beklerim evlensem de. Sadece aile engelini ortadan kaldırmak için şu an evlilik fikri var.

Sana diyeceklerine erkek kardeşlerine desinler bakalım biz sizin paranızı yiyelim diye. Evlenmek için biraz bekleyebilirsin fakat ailene para yedirmek için değil, kendi ayakların üstünde durman için. Önce atanmaya bak.

Ay valla hayretler icindeyim ne var ki bunda tabiki evladinin kendisine hem maddi hem manevi olarak destek olmasini isteyebilir aile. Yqda ben cok duygusal bakıyorum keske benim annecigim de hayatta olsa da paralarimi versem ona calisip calisip.
Tabiki ailenle olan iliskini bilmiyorum bunu bir zorunlulukmus gibi dayatiyorlarsa olmaz elbette.
Sen kendinievlilige hazir hissediyorsan yasin normal. ancak sirf aile baskisindan kaçmak daha ozgur olmak icin evlilik yapmak bu hatanin krali olur. Aileni mumla ararsin. Evlilik siginilacak bir liman degil sorumluluklarin babasıdır

Ailenin seni sınırladığı için
Ailenin seni sınırladığı için evlilik düşünüyorsan çok yanlış yoldasın başka çözümler bulmalısın. Evlilik bir kaçış değil. Evlilik yerine hayallerinin peşinden koş atanmaya bak derim.

gezmek tozmak istiyorsan canım 2018 kpss'de yardır ve kazanmak için çok çalış. evde çok bulunmamak için dershaneye git. gerekirse o yıl yeme içme giyme. O parayı geleceğin için yatırım yap.

benim ailemde öyle diyordu
şimdide görüş biriyle evlen diyorlar
1-2 seneye sanada başlarlar tam evlilik yaşındasın 25 sonrası zor oluyor
23 den öncede görüşler bakış açıları senelik değiştiği için olmuyor

Bence siz ne istiyorsanız onu yapın ama şununda demeliyim ki size bunu diyen bir ailenin siz evlenirken size en azından maddi anlamda destek olacağını sanmıyorum.. Bunları da göz ardı etmeyin derim. Hayırlısı olur inşallah

Bana gore evlilik sadece maddi anlamda degil her konuda belli bi seviyeye gelindiginde olmali bunlarin bikacini siralayacak olursak paranizi tutarli harcayabiliyormusunuz mesela sorumluluk sahibimisiniz hayatinda yeri geldiginde ne kadar fedakarlik yapabilirsin vs.
Egerki bunun gibi seyler sende oturduysa yasi olmaz bence evlenmenin

Seni okutmak ailenin zaten görevi...Sana sirtıni dayamalarina şimdiden izin verirsen evlense de durum değişmez canım..Her ihtiyaçta çalarlar kapını...Eger niyetiniz ciddi ise ilk adımı atın..Sende nisanlinla beraber yatırım yaparsın.Mesela eşya filan alabilirsin.Taksit ödeyebilirsin vs...Evinizi kurarsinız..Tüm sorumluluğu kendi kendine yüklenme bence...

Bana ailem böyle dese ciddi kavga çıkarırım. Ben de mezun oldum ama çalışmıyorum, keyfim öyle istiyor, kendi harçlığımı çıkaracak işler yapıyorum sadece, ehliyet aldıktan sonra çalışacağım ve kendim için çalışacağım. Bizim aile düzeni biraz karışık, dayım var evde, 30 yaşına geldi hala okuyor mesela 4 yıllıkta. Uzattı da uzattı, boş, işe yaramaz herifin teki ama anneannemin özellikle ondan hiçbir beklentisi yok. Bana da bugüne kadar çalış diyen olmadı ama ben kendim zaten sıkıldım. Dayım yesin içsin yatsın tarzında biri ve ben enayi değilim zar zor kazandığım parayla onun boğazını doyuramam. Zaten kyk kredisi borcum var onu ödeyeceğim ve ya birikim yapacağım ayrı eve çıkmak için ya da gidip bir araba alacağım. Biz de kavga edeceğiz ama umurumda bile değil valla. Şu an kimse bişey demediği için ben de bişey demiyorum ama yarın öbür gün kopsun kıyamet, BANA NE :) herife kimse dokunmuyor, okulun bitmesi bile hayal. O evde eşek gibi yatarken ben bi tarafımdan ter akıtarak kazandığım parayla ailem için bişey yapmak İSTERSEM arada güzel hediyelerle, kişisel ihtiyaç karşılamalarla, tatillerle, ayda birkaç kez ısmarlanan yemeklerle annem, kardeşim ve anneanneme yapmayı düşünüyorum ama kesinlikle kira ya da fatura ödemeyeceğim, param yok deyip geçeceğim. Sen de bu durumda istiyorsan evlen yani ailenin beklentileri bana saçma ötesi geldi.

Yaşın evlenmeye uygun ama tabi bazı durumlar sana bağlı , kendi mesleğini eline aldın mı alamadın mı? Evlilik zor müessise , tabi maddi yönde epey zor oluyor erkeğin eline bakan kadın için ,bu konuda rahatım diyorsan evlen ailenden maddi yardım beklemeden , onların senden beklemesi pek hoş olmamış bence ,

Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler.

Her ne kadar yanlış bi zihniyet olsa da, neticesinde böyle söylemeseler bile sen ailene destek olacaktın..
Onların bakış açısını bi kenara bırak, kendi ayıpları..
Senin pencerenden bakılacak olursa 23 erken bi yaş bence, ben de 23 yaşında evlendim. Mutsuz değilim çok şükür iyi insanlarla kesişti yolum. Fakat içimde ukde kalan çok şey var..
Evlilik bi kaçış olmamalı. Tüm şartlara sahip olup kendini hazır hissettiğinde evlenmeli insan.
Özellikle bi kadın gerekirse tek başına yaşayabilecek güce erişmiş olmalı.. Bu forum bana bunu öğretti...

her aile der onu demesinde kötü niyet sezemedim sana kıyamıyorlardır daha yasın küçük diye ama nişan söz vs olabilir zaten evlilik 1,5 seneyi bulur o zamana da yasın 25 olmuş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…