- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Buradaki mesajları okuyorum çevremden de hareketle yaşımı irdelemeye başladım. Bazen benden küçüklerin evlendiğini görüyorum bazen benden büyük insanların. Acaba 24 yaş evlilik için çok mu erken diye düşünmeye başladım. Kimisi bu gidişle evde kalacaksın kız mantığında kimisi daha ufaksın ne evlenmesi diyor. Ama ailemin bu davranışları beni artık hayattan soğutuyor. Ben kimsenin lafıyla evlenecek ya da reddedeceğimden değil sadece çıkmazda olduğum için sizden destek almak istedim. Bence de 1-2 yıl geçmesi uygun gibi ama ailem ne görüşmeme izin veriyor ne evlenmeme izin veriyor. Yanlış kararlar vermek istemiyorum. Atıyorum seneye artık evlenmek istediğimi ailemle konuşmak istesem acaba bu yanlış mı erken mi diye fikir almak istedim. Psikolojik olarak üzerimde çok baskı kuruyorlar. Atıyorum tatile gidemezsin gezmeye gitsem neredesin diye 20 kere ararlar. Çabuk eve gel diye bağıra bağıra tekefonda konuşur ailem. Bir yere gideli 1 saat olmuştur hemen arar. Bir ara işten çıktım babam ne işe yarıyorsun demişti ben şok olmuştum. Ailemin tutumları beni her şeyden soğutuyor gerçekten. Özgürlüğümü çok kısıtlıyorlar.Ben sizi tam anlayamadım.
Diyelim ki evlen dedik burada, ve gerekçeler sizin aklınıza yattı, gidip evlenmemi teklif edeceksiniz sevgilinize?
Yada evlenmeyin dedik, adam evlenme teklif etti, red mi edeceksiniz?
İçinde bulunduğunuz durumları birbirine bağlamayın bence... ayrı ayrı değerlendirip karar verin.
ailenizin tavrının cevabı evlilik değil. Eğer evlilik yoluna girdiyse ilişkiniz zamana bırakın ve ailenize sınırlarınızı belirleyip ilerleyin...
evlilik geç olacaksa da bu sınırlara ihtiyacınız var, biraz çalıştığınızı kendinize ayırın..
Beklemek daha mantıklı sanırım.Ailenin ekmeğini yemesi için değil. Yaşın bence küçük olduğu için bikaç sene daha bekleyebilirsin. Ailenin de mantığına pes doğrusu. Böyle bir beklenti içinde olmaları tuhaf.
İşte bu dediğiniz problemlerin çözümü evlilik olmadığı için birbirinden bağımsız çözmeye çalışın dedim...Buradaki mesajları okuyorum çevremden de hareketle yaşımı irdelemeye başladım. Bazen benden küçüklerin evlendiğini görüyorum bazen benden büyük insanların. Acaba 24 yaş evlilik için çok mu erken diye düşünmeye başladım. Kimisi bu gidişle evde kalacaksın kız mantığında kimisi daha ufaksın ne evlenmesi diyor. Ama ailemin bu davranışları beni artık hayattan soğutuyor. Ben kimsenin lafıyla evlenecek ya da reddedeceğimden değil sadece çıkmazda olduğum için sizden destek almak istedim. Bence de 1-2 yıl geçmesi uygun gibi ama ailem ne görüşmeme izin veriyor ne evlenmeme izin veriyor. Yanlış kararlar vermek istemiyorum. Atıyorum seneye artık evlenmek istediğimi ailemle konuşmak istesem acaba bu yanlış mı erken mi diye fikir almak istedim. Psikolojik olarak üzerimde çok baskı kuruyorlar. Atıyorum tatile gidemezsin gezmeye gitsem neredesin diye 20 kere ararlar. Çabuk eve gel diye bağıra bağıra tekefonda konuşur ailem. Bir yere gideli 1 saat olmuştur hemen arar. Bir ara işten çıktım babam ne işe yarıyorsun demişti ben şok olmuştum. Ailemin tutumları beni her şeyden soğutuyor gerçekten. Özgürlüğümü çok kısıtlıyorlar.
Valla gezmek tozmak var hayalimde. Ama öyle bir ailem var ki buna müsaade etmiyorlar. Aklımda çocuk yapıp evimde kocamı bekleyeyim düşüncesi yok. Çocuk için iki üç yılın geçmesini beklerim evlensem de. Sadece aile engelini ortadan kaldırmak için şu an evlilik fikri var.Bir yaştan sonra aile ile yaşamak çok zor. Ve sen ailene bakmak zorunda değilsin. Hayat senin hayatın ne yapmak istiyorsun iyice düşün karar ver. Ve erken değil evlenmek için. Kendini hazır hissediyorsan neden olmasın..
Ailenin seni sınırladığı için evlilik düşünüyorsan çok yanlış yoldasın başka çözümler bulmalısın. Evlilik bir kaçış değil. Evlilik yerine hayallerinin peşinden koş atanmaya bak derim.Valla gezmek tozmak var hayalimde. Ama öyle bir ailem var ki buna müsaade etmiyorlar. Aklımda çocuk yapıp evimde kocamı bekleyeyim düşüncesi yok. Çocuk için iki üç yılın geçmesini beklerim evlensem de. Sadece aile engelini ortadan kaldırmak için şu an evlilik fikri var.
Bana gore evlilik sadece maddi anlamda degil her konuda belli bi seviyeye gelindiginde olmali bunlarin bikacini siralayacak olursak paranizi tutarli harcayabiliyormusunuz mesela sorumluluk sahibimisiniz hayatinda yeri geldiginde ne kadar fedakarlik yapabilirsin vs.Hayırlı cumalar.
Ben 23 yaşındayım. Üniversiteyi geçen sene bitirdim. Öğretmenim fakat atanamadım. 5 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Mezun olalı bir yıl oldu ve bir yıldır çalışıyorum. Ücretli yaptığım için çok fazla kazanamadım ama aldığım parayla aileme katkıda bulundum. Fatura kira vs. Ailem erkek arkadaşımı biliyor. Erkek arkadaşım 25 yaşında. Evi ve iyi bir Mesleği var çok şükür. Bazen düşünüyorum da neyi bekliyoruz acaba? Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler. Tabiki aileme yardımcı oluyorum elimden geldiğince. Ama bu zorunluluk olarak mı yapılmalı evlenmeden mi illa yardım etmem lazım aileme. Yaşım çok mu küçük? Çevremde bazıları artık evlenmedin mi diyorlar o kadar büyük mü yaşım diyorum kendi kendime. Kimisi de ailene bak elin oğluna mı para yedireceksin mantığında. Ama çoğu arkadaşım evlendi hatta çocuğu olan bile var. Bu sorumu evlenme meraklısı olduğumdan değil cidden merak ettiğimden soruyorum. Yaşım evlenmek için çok mu küçük ? Babama kalsa 30 'una kadar evde dur evlenme diyor. İki tane erkek kardeşim var ama onlardan hiçbir beklenti içinde değiller sadece benden bekliyorlar. Tek üniversiteyi bitiren bendim. Tamam Allah razı olsun büyüttüler okuttular da ben de artık evlilik yolunda ilerlemek istiyorum. Zaten nişan vs diyene kadar 24 olacağım. Kafam çok karışık
Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?