Evlenmek için çok mu erken?

Evlilik için yaşın uygun bir iki yıl daha bekleyip ailene yardımcı olabilirsin ama söyledikleri söz hiç güzel değil ....

Dogurmasalarmis Allah allah bende bu mantigi anlamiyorum calis bize para yedir ne guzel is eskiden koylerde 10 cocuk yaparlarmiski tarlaya hayvana yollasinlar buda ayni mantik
Iki erkek kardese laf yok sakin sakin 30 bekleme eger guveniyorsan inaniyorsan gecinebileceksen evlen erkendende anne ol gencken enerjin varkende buyutursun cocugunu
1 yas ilerleyince evlilik zorlasiyor oyle sen karar verince evlenemiyorsun hemen
2 yas ilerleyince cocuk zorlasiyor (simdi 24 ler bile tup bebek yaptirip hamile
Kalabiliyor)
3 parani yer oglanlari evlendirir sanada sirtlarini donerler kusura bakma ailende o tini var guveniyorsan evlen duzenini kur cocugunu yap kendi hayat gailene atil sonra isler yolunda gitmez uzulursun

Ailenizin düşüncesi ilgincmis bayağı.
23 -24 evlenmek icin bence erken. Ama siz bilirsiniz yine de

Canım şimdi ben otuz yaşındayım. Dört yıl önce evlendim . İlk dört yıl çocuk düşünmedik. Gezmek tozmak ve evliliğimizin oturmasını istedik. Şuan çocuk düşünmeye başladık. Şimdi ben erken evlenmedim ama ben eşimi geç buldum. Keşke daha evvel bulsaydım da evlenseydim diye geçirdim içimden. Neden dersen çocuk için. Yani çocuğumla aramda hem daha az yaş farkı olurdu, hem de rahat rahat bekleyebilir çocuğu istediğimiz zaman yapardık. Bak ben şimdi mesela ikinci çocuk için endişeliyim. Neden dersen yaşım otuz beşe yakın olacak ikincide ve belki olmayacak belki zor gelecek. Ama yirmi üç yaşında evlenmiş olsaydım rahat rahat gezip tozardım üç dört yıl eşimle eğlenirdim ve yirmi altıda ilkini otuzda ikinciyi yapardım. Süper olurdu. Yani demem o ki; sen bu adamı beş yıldır tanıyorsun, seviyorsun , adamın işi var, senin de var, bence beklemeye hiiç gerek yok. Ben senin yerinde olsam evlenirim; bir kaç yıl da çocuksuz evliliğimi düzenimi kurarım tadını çıkarırım. İlk çocuğunu yaptığında da yaşın genç olacak hem daha kolay hamile kalacaksın hem de genç anne olacaksın . Bence bu yaşta hem iş sıkıntınızın olmaması hem de birbirinizi beş yıldır tanıyor olmanız büyük avantaj . Boş yere bekleyip de bu avantajı Yok etme evlen derim ben. Eğer evleneceğin kişiden eminsen tabi ki.

Ailene gelince... evli olduğu halde ailesine yardım eden arkadaşlarım var. Eşinle bu konuyu açık açık konuş. Evlendikten sonra da gerçekten ihtiyaçları varsa ailene yine elinden geldiğince yardım edersin eşinin de Rızası ile. Tabi ki önce kendi ailen. Çocuğunuz olunca biraz zor olur ama ilk bir kaç yıl yine destek olursun. Elbetteki bekar halinle olduğu kadar destek olamazsın ama sırf ailene yardım edeceksin diye de evlenmeyi geciktirmen sana ve eşin olacak insana haksızlık olur. Hele babanı dinleyip otuzuna kadar beklemen büyük yanlış olur bence.

Bir de şu var . Sevgilinle de zaten beş yıldır beş yıldır birliktesin daha uzatırsanız ilişki de b.ka sarabili:) bence evlenin yani canım gönülden mutluluklar ayrıca...

can

canım, 23 yaşında mezun oldum 27 imde evlendim. gezdim tozdum bekarken. ben 27 bile erkenmiş diyorum şimdi kendime :):) inan evlilik annenin evi gibi olmyuor. ben fazla etkilendim. çünkü bildiğin sultandım. anne evinde. hiç bişiye elimi sürmezdim. otel olarak kullanıyorsun derdi annem hep evi. sana diiyeceğim. kpss ye çalış atan. eşinin maaşına güvenme. evlenince bu sınavlara çalışmak zor olur. gezebildiğin kadar gezzz.. koca her zaman bulunur :) geçen yıllar yerine gelmiyor. hala evlenmedin diyenlere cevap dahi verme. boş konuşan çok.

bana ailem iz seni okuttuk biraz ekmeğini yiyelim dese çok üzülürdüm hatta kahrolurdum. Zaten bir yıl birşeyler tamamlansa evlenene kadar yaşın 25 olur söz falan yapın nişan evlen gitsin ne bekliyorsun 5 yıl olmuş zaten sevgililik maşallah :)

Ben kendi isteğimle evlenmiyorum şimdilik. 30 yasindayim. Nişanlıyım. 2 sene sonra filan düşünüyorum.

Bence ilk hayatini dolu dolu yaşa. Evlenmek icin gec kalmadin. Evliliğin zaten yaşı yokdur. Paranin bir kismini kendine birikdir. Bir kısmını icinden geliyorsa ailene verebilirsin. Zorunlu değilsin ama kendi vicdanına kalmış birşey

Ailenizin soyledikleri icin degil de kendiniz icin evlenmeyin diyebilirim insan biraz hayatini yasamali. Ayrica erkek arkadasiniz da cok kucuk,erkekte 25 yas cok cok erken bana gore. Gezin tozun tatil yapin bol bol,giyinin kusanin paranizi harcayin ne guzel. Birkac sene sonra ele alirsiniz evlilik isini

erkek kardeşlerin hem okumuyor hem de çalışmıyorlar mı? kaç yaşındalar?
Bir kardeşim üniversiteye bu yıl yeni başlayacak kısmetse. Diğeri ne okuyo ne çalışıyo. Psikolojik tedavi görüyordu bi ara o yüzden ailem üstüne gitmeyelim diyor ne zaman isterse o zaman çalışsın mantığındalar. Ama anladığım kadarıyla evlensem de ailem benden para bekleyecek gibi gözüküyor. Diğer kardeşim rahatlığa alıştı çünkü. Sürekli bilgisayar başında oyun oynuyor

Elin oğluna para mı yedirceksin ne demekmiş ki kocan olunca el mi oluyo bu adam. Hem ailen senin paranı yemek için mi doğurup büyütüp okutmuş? Herkes gibi yuvanı kuracaksın ne saçma bi mantık. 5 sene çok uzun bi süre flört için birinizden sıkılırsınız böyle giderse.

erkek arkadaşın olmasaydı daha erken bi kaç yıl bekle derdim. ama 5 yıldır birliktesiniz birbirinizden eminseniz uzatmanın anlamı yok. işiniz gücünüzde var. o evlenelim demiyomu.ailenin düşüncesi çok yanlış, evlensende rahat bırakmazlar seni.

şu tür konuları okudukça yurdum insanına olan nefretim katmerlenerek artıyor.. kusura bakmayın ama anne-babanız sizin ekmeğinizi yemek için mi büyüttü sizi? ya da evlenince "elin adamına" ekmek yedirmiş mi olacaksınız? ama sor, herkes biz senin iyiliğini istiyoruz der, garip..

evlenmek için hiç de erken değil, şimdi nişanlansanız zaten 24 yaşına gelirsiniz evlenmek için..

Ailenın tavrı çok çirkin. Nasıl insanlar var ya. 2 erkek kardes daha varmış çok zor durumdaysalar o kardeslerde yardım etsinler. Tek kişinin sırtına binilmez. Evliliği ertelemek istıyorsan ertele ama sebebi ailene para yedirmek olmasın, kendıne bırıkım yap. Baktıklarını lutuf saymasınlar hiç, bakmak zorundalardı.

23 yaş bence evlilik için erken bir yaş tabi yine de siz bilirsiniz. bunun dışında da, kardeşlerinizle konuşun çalışmaya başlasınlar ve aileye katkı sağlasınlar. yok öyle ben delirdim çalışmam ben okuyorum çalışmam, herkes üzerine düşeni yapsın. ayrıca siz ne kazanacaksınız da ailenizin tüm yükünü çekeceksiniz. bence ufaktan yardım yapmayı kesin, size dayanmasınlar yani...

İşte bunları yapabilmeyi o kadar çok istiyorum ki anneme göre sevgilim olması pek doğru değilmiş. Aramızda 1,5 - 2 saatlik bi mesafe var. Erkek arkadaşımla her hafta sonu buluşamıyoruz. Bu yüzden buluştuğumuzda da annem sürekli arıyor ve sevgilimin yanındayım diyemiyorum çünkü ona göre yanlış erkekle kızın görüşmesi yani nişanlı sözlü olsak olabilirmiş ama nişan vs olmadan yanlış bakıyor yalan söylemek de istemiyorum

Anneniz haksiz, tam tersine tanimak istedigin adamla nisanlansan sacma olur. Sizin yasinizda insan hayattan alabilecegi herseyi almali,her turlu tecrubeyi yasamali bana kalirsa. Ozellikle erkekler icin gecerli bu durum maalesef. Pek cok kadinla deneyim yasamadan evlenip ,evlendikten sonra sacmaliyorlar cunku. Evlilik isi bir olgunluk cagi eylemi bence. Yeterince gorup gecirmis, maddi manevi doygunluk seviyesine ulasmis insanlarin isi. Aksi durumda mutsuzluga yol aciyor cunku.

Normalde hayatını yaşa, gez toz, ye iç, harca, giyin kuşan, tatile çık derdim. İlişkin çocuk yaşlarda başlamış, olgun halinizle de istiyor musunuz birbirinizi emin ol derdim. Ama ailen sıkıntılı. Sadece maddi konuda da değil. Son yazdığın mesajdan anladığım kadarıyla üstünde baskı da var. Sanırım ne yiyip içip gezebilirsin ne de tatile çıkabilirsin.

Önceliğin evlilik değil atanmak olsun. Bu sene sıkı çalış. Gerekirse evde çalış. Kimseye para götürmek zorunda değilsin. Bir aile evladının parasını yerken mahçup olur, bu şekilde istemez. Şartlar çok kötü olsa, sana muhtaç olsalar çalış tamam ama durum öyle değil.

Atanamazsan evliliği tekrar gündeme al.

Aileler yüzünden insanlar kaçış evliliği yapıyor, orada da mutsuz oluyorlar. Yazık bu kızların çektiği çileye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…