- 5 Kasım 2014
- 1.447
- 1.074
- 83
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Dogurmasalarmis Allah allah bende bu mantigi anlamiyorum calis bize para yedir ne guzel is eskiden koylerde 10 cocuk yaparlarmiski tarlaya hayvana yollasinlar buda ayni mantikHayırlı cumalar.
Ben 23 yaşındayım. Üniversiteyi geçen sene bitirdim. Öğretmenim fakat atanamadım. 5 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Mezun olalı bir yıl oldu ve bir yıldır çalışıyorum. Ücretli yaptığım için çok fazla kazanamadım ama aldığım parayla aileme katkıda bulundum. Fatura kira vs. Ailem erkek arkadaşımı biliyor. Erkek arkadaşım 25 yaşında. Evi ve iyi bir Mesleği var çok şükür. Bazen düşünüyorum da neyi bekliyoruz acaba? Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler. Tabiki aileme yardımcı oluyorum elimden geldiğince. Ama bu zorunluluk olarak mı yapılmalı evlenmeden mi illa yardım etmem lazım aileme. Yaşım çok mu küçük? Çevremde bazıları artık evlenmedin mi diyorlar o kadar büyük mü yaşım diyorum kendi kendime. Kimisi de ailene bak elin oğluna mı para yedireceksin mantığında. Ama çoğu arkadaşım evlendi hatta çocuğu olan bile var. Bu sorumu evlenme meraklısı olduğumdan değil cidden merak ettiğimden soruyorum. Yaşım evlenmek için çok mu küçük ? Babama kalsa 30 'una kadar evde dur evlenme diyor. İki tane erkek kardeşim var ama onlardan hiçbir beklenti içinde değiller sadece benden bekliyorlar. Tek üniversiteyi bitiren bendim. Tamam Allah razı olsun büyüttüler okuttular da ben de artık evlilik yolunda ilerlemek istiyorum. Zaten nişan vs diyene kadar 24 olacağım. Kafam çok karışık
Canım şimdi ben otuz yaşındayım. Dört yıl önce evlendim . İlk dört yıl çocuk düşünmedik. Gezmek tozmak ve evliliğimizin oturmasını istedik. Şuan çocuk düşünmeye başladık. Şimdi ben erken evlenmedim ama ben eşimi geç buldum. Keşke daha evvel bulsaydım da evlenseydim diye geçirdim içimden. Neden dersen çocuk için. Yani çocuğumla aramda hem daha az yaş farkı olurdu, hem de rahat rahat bekleyebilir çocuğu istediğimiz zaman yapardık. Bak ben şimdi mesela ikinci çocuk için endişeliyim. Neden dersen yaşım otuz beşe yakın olacak ikincide ve belki olmayacak belki zor gelecek. Ama yirmi üç yaşında evlenmiş olsaydım rahat rahat gezip tozardım üç dört yıl eşimle eğlenirdim ve yirmi altıda ilkini otuzda ikinciyi yapardım. Süper olurdu. Yani demem o ki; sen bu adamı beş yıldır tanıyorsun, seviyorsun , adamın işi var, senin de var, bence beklemeye hiiç gerek yok. Ben senin yerinde olsam evlenirim; bir kaç yıl da çocuksuz evliliğimi düzenimi kurarım tadını çıkarırım. İlk çocuğunu yaptığında da yaşın genç olacak hem daha kolay hamile kalacaksın hem de genç anne olacaksın . Bence bu yaşta hem iş sıkıntınızın olmaması hem de birbirinizi beş yıldır tanıyor olmanız büyük avantaj . Boş yere bekleyip de bu avantajı Yok etme evlen derim ben. Eğer evleneceğin kişiden eminsen tabi ki.Hayırlı cumalar.
Ben 23 yaşındayım. Üniversiteyi geçen sene bitirdim. Öğretmenim fakat atanamadım. 5 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Mezun olalı bir yıl oldu ve bir yıldır çalışıyorum. Ücretli yaptığım için çok fazla kazanamadım ama aldığım parayla aileme katkıda bulundum. Fatura kira vs. Ailem erkek arkadaşımı biliyor. Erkek arkadaşım 25 yaşında. Evi ve iyi bir Mesleği var çok şükür. Bazen düşünüyorum da neyi bekliyoruz acaba? Ailem mezun olduktan sonra ''hemen evlenmek yok biz seni boşuna mı büyüttük okuttuk. Biraz da biz senin ekmeğini yiyelim'' dediler. Tabiki aileme yardımcı oluyorum elimden geldiğince. Ama bu zorunluluk olarak mı yapılmalı evlenmeden mi illa yardım etmem lazım aileme. Yaşım çok mu küçük? Çevremde bazıları artık evlenmedin mi diyorlar o kadar büyük mü yaşım diyorum kendi kendime. Kimisi de ailene bak elin oğluna mı para yedireceksin mantığında. Ama çoğu arkadaşım evlendi hatta çocuğu olan bile var. Bu sorumu evlenme meraklısı olduğumdan değil cidden merak ettiğimden soruyorum. Yaşım evlenmek için çok mu küçük ? Babama kalsa 30 'una kadar evde dur evlenme diyor. İki tane erkek kardeşim var ama onlardan hiçbir beklenti içinde değiller sadece benden bekliyorlar. Tek üniversiteyi bitiren bendim. Tamam Allah razı olsun büyüttüler okuttular da ben de artık evlilik yolunda ilerlemek istiyorum. Zaten nişan vs diyene kadar 24 olacağım. Kafam çok karışık
Hayırlı cumalar.
Bir kardeşim üniversiteye bu yıl yeni başlayacak kısmetse. Diğeri ne okuyo ne çalışıyo. Psikolojik tedavi görüyordu bi ara o yüzden ailem üstüne gitmeyelim diyor ne zaman isterse o zaman çalışsın mantığındalar. Ama anladığım kadarıyla evlensem de ailem benden para bekleyecek gibi gözüküyor. Diğer kardeşim rahatlığa alıştı çünkü. Sürekli bilgisayar başında oyun oynuyorerkek kardeşlerin hem okumuyor hem de çalışmıyorlar mı? kaç yaşındalar?
23 yaş bence evlilik için erken bir yaş tabi yine de siz bilirsiniz. bunun dışında da, kardeşlerinizle konuşun çalışmaya başlasınlar ve aileye katkı sağlasınlar. yok öyle ben delirdim çalışmam ben okuyorum çalışmam, herkes üzerine düşeni yapsın. ayrıca siz ne kazanacaksınız da ailenizin tüm yükünü çekeceksiniz. bence ufaktan yardım yapmayı kesin, size dayanmasınlar yani...Bir kardeşim üniversiteye bu yıl yeni başlayacak kısmetse. Diğeri ne okuyo ne çalışıyo. Psikolojik tedavi görüyordu bi ara o yüzden ailem üstüne gitmeyelim diyor ne zaman isterse o zaman çalışsın mantığındalar. Ama anladığım kadarıyla evlensem de ailem benden para bekleyecek gibi gözüküyor. Diğer kardeşim rahatlığa alıştı çünkü. Sürekli bilgisayar başında oyun oynuyor
İşte bunları yapabilmeyi o kadar çok istiyorum kiAilenizin soyledikleri icin degil de kendiniz icin evlenmeyin diyebiliriminsan biraz hayatini yasamali. Ayrica erkek arkadasiniz da cok kucuk,erkekte 25 yas cok cok erken bana gore. Gezin tozun tatil yapin bol bol,giyinin kusanin paranizi harcayin ne guzel. Birkac sene sonra ele alirsiniz evlilik isini
Anneniz haksiz, tam tersine tanimak istedigin adamla nisanlansan sacma olur. Sizin yasinizda insan hayattan alabilecegi herseyi almali,her turlu tecrubeyi yasamali bana kalirsa. Ozellikle erkekler icin gecerli bu durum maalesef. Pek cok kadinla deneyim yasamadan evlenip ,evlendikten sonra sacmaliyorlar cunku. Evlilik isi bir olgunluk cagi eylemi bence. Yeterince gorup gecirmis, maddi manevi doygunluk seviyesine ulasmis insanlarin isi. Aksi durumda mutsuzluga yol aciyor cunku.İşte bunları yapabilmeyi o kadar çok istiyorum kianneme göre sevgilim olması pek doğru değilmiş. Aramızda 1,5 - 2 saatlik bi mesafe var. Erkek arkadaşımla her hafta sonu buluşamıyoruz. Bu yüzden buluştuğumuzda da annem sürekli arıyor ve sevgilimin yanındayım diyemiyorum çünkü ona göre yanlış erkekle kızın görüşmesi yani nişanlı sözlü olsak olabilirmiş ama nişan vs olmadan yanlış bakıyor yalan söylemek de istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?