- 14 Eylül 2014
- 20.984
- 100.478
- 798
- Konu Sahibi Pulmicort_Combivent
-
Ah kesinlikle.Kimse sana evlenme dememiş,erken demiş sadece ki gerçekten erken.
Çünkü evlendikten sonra hiç bir sey eskisi gibi olmuyor,istediğin zaman kapiyi vurup çikamiyorsun,istediğin zaman istedigin yere gidemiyorsun,hayatinla ilgili bir karar vereceğin zaman hep birilerine bagimlisin.O birilerinin de her zaman sevgi dolu,anlayişli,saygi duyan,mantikli kişiler olmayacağini bil.
Eşinle birlikte sülalesi de giriyor hayatina,hiç beklemediğin durumlarla karşilaşabiliyorsun...
Ancak olgunluk ve tecrübe ile böyle durumlara göğüs gerilebilir,doğru adimlar atilip doğru tepkiler verilebilir.
Sonuç olarak istiyorsan zaten bir gün evlenirsin,ama bir daha hiç bir zaman bekar olamayacaksin.Boşansan bile bekar sayilmayacaksin...Bu anin çikarabildiğin kadar tadini çikar.
yaşı ufak olsaydı kaynanası onu parmağımda çevirirdi. kocasının yaşı ufaksa annesinin tesirinde kalırdı, büyükse de kızın deneyimsizliğinden yararlanırlardı her türlü kızcağız çekerdi.Bir arkadaşım var. 33 yaşında evlendi ama o yaşa kadar ilişkisi de oldu, yurtdışına da çıktı...şimdi ise kv ile uğraşıyor ama yaşının ve tecrübenin olgunluğu ile birlikte başa çıkıyor. Yaşı küçük evlenmiş olsa bu kadar iyi idare edemezdi.
Bak canım. Burdaki kadınlar manyak değil. Sana bir garezleri de yok. Esasında sadece yaşça küçük olan bir kiza tecrübelerini aktarıyorlar.
Ve inan ki birçoğunun çok iyi evlilikleri de var.
Yani kendileri mutsuz olduğu için "evlenme" demiyorlar.
Evlen ama şu an değil diyorlar.
2019 senesindeyiz.
Kız çocuklarını okutuyoruz. Kendilerine değer vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Anlatıyoruz. Öğretiyoruz. Amacımız iyi ve güçlü kadınlar yetiştirmek.
22 yaş evlenme yaşı değildir. Bunun sana göresi bana göresi yoktur.
Ben 22 yaşındayken antropoloji dersinden geçmek için çıkış yolları arıyordum.
Ve 22 yaşındaki kızlarımızdan istediğimiz budur.
Okuması. Çalışması. Ve mağrur olmaları.
Para kazanmak çok güzel. Ama maalesef bir kadını güçlü yapmaya yetmiyor. Burda çok örneğini gördük.
En son öğretmen bir ablamız eşi izin vermediği için araba alamadığından yakınıyordu. Kendisi çocuk ve eşya ile toplu taşımada sürü eşi 5 dakikalık mesafeye dahi yürüyerek gidiyordu. Koca olacak adam ,araba almak isteyen eşine "yok canım ben sana uçak alacağım" vaadiyle dalga geçiyordu. Ve karısı bizden akıl istiyordu....
Bak işte kendi parasıyla rezalet çeken bir kadın. Evet okumuş. Ama anlamamış. Çalışan bir köle olmaktan 1 adım ileri gidememiş.
Ve o da senin gibi bizlere kızıyordu.
Neden?Çünkü hoşuna gitmeyen şeyler söylemiştik.
Burda hiçkimse ötekinin kötülüğüne bi şey yazmaz. Evet bazen çok anormal yorumlar olabilir. Ama bu her nadir olur.
Çoğunluk tek bir fikirde sebat ediyorsa o fikir çok yüksek ihtimalle doğrudur. Yanlış olan sensindir.
Seni kalpten seven ve gerçekten iyi bir adamla rastlarsan tabiki evlen.
Ama su an değil. 2 sene sonra da değil.
Mutlu evliliğin en önemli şartı iki tarafın da olgun olmasından geçer. Ve bu olgunluk kadınlarda 25 ise erkeklerde en azından 28dir.
22 yaşında bir çocuk itaat etmeye hazırdır. Halbuki bizler itaat bekleyen erkekler ve itaat eden kadınları sevmiyoruz... öyle değil mi?
Evlilik kaçmıyor. Allah izin verirse 1 kere evlenip hayatin boyunca evli kalacaksan bekarligi uzatmaya bak.
Ben 29 yaşında evlendim. Ve eşim dünyanın en iyi insanıdır. Bana bir kere "of" dememiştir.
Bundan daha mükemmel bir adamla evlenemezdim çünkü öyle bir adam yok. Ama yine de anne ve babamın evini hiçbir şeye değişmem.
Çünkü olgunluk insana anne baba hassasiyeti de kazandırıyor.
Açıkçası senin evlenmen ya da evlenmemenden bizlerin hiçbir çıkarı yok. Istersen tabiki git evlen. Çok da güzel evlilik yapmanı kalpten isteriz.
Ama pişman olunca lütfen bizi hatirla.
Çünkü olacaksın.
Bekar ve sorumsuz günleri dünyanın en iyi evliliğine değiştirmem. Net.
Bana mı :)Yukarıda ki arkadaşa tamamen katılıyorum.
Size mutsuz bir evliliği asilamiyorum sadece realiteden bahsediyorum. O masalsı evlilik ve çok anlayışlı erkekler az oranda çıkıyor kadınların karşısına. Evlilik öncesi çok süper olup evlilik sonrası değişen de çok. Evlenmek istiyorsanız evlenin tabi hayat ve seçim sizin. Gayemiz sizi evlilikten soğutmak falanda değil. Sadece evliliği süper mutlu olacağınız farklı bir dünya olarak görmeyin. Evliliğin birçok zorluğuna rağmen tarafsız mutluluk kısmı evlat sahibi olmak.Bana rahatlık filan batmıyor sizler bana şimdiden mutsuz bir evliliğim olacağını asiliyorsunuz, şimdiden buna alıştırmaya çalışıyorsunuz beni. 30 mesajdan toplasaniz 3 kişi hakkında hayırlısı olsun istediğin gibi biriyle evlenirsin inşallah yazmış. Neye doymak istediğiniz de önemli. Mesela paraya mi doymak istiyorum gezmeye mi içmeye yemeğe mi giyinmeye mi. Bunlara doyduktan ve artık hayatta bir amacim kalmadiktan sonra evlenmekte ki amacim ne olacak ?
Benim bir halam daha 14/15 yaşlarında evlenmiş/evlendirilmis. Hic mutlu olduğuna şahit olmadım. Hep bir dert hep bir can sıkıntısı. Hep başkaları kıskanma. Kalp hastası şimdi. Bence hayatda bütün imkanları bilen ve önüne engel koyulmayan hiçbir kız çocuğu o yaşlarda evlenmez.
Tabiki o yaslarda kimse evlenmek istemez. Adi üzerine çoçuk. Ben "çoçuk gelin" tabirinden nefret ederim. Sanki sirin birseymis gibi. Hani bizi eskiden çoçukkene gelin kiyafetine içine sokup foto çektirilerdi. Ha sanki öyle birseymis gibi.
Ki degil. Kim ister o yasta, bir yetiskin tarafindan tecavüz edilmeyi? Evin sorumlulugun almayi? Kv'de emirin altinda olmayi?
Adi çoçuk gelin degil, çoçuk istismari.
Arkadaşlar herkese teşekkür ederimyorumlariniz beni sert elestirenlerinizde olsa benim için kıymetli. Tüm söylediklerinizi dikkate alıyorum. Sadece şunu belirtmek istiyorum ki bazilariniza göre hayatı yaşamak paraşütle bir yerden atlamak, bara gitmek, sabaha kadar gezmek, arkadaşlarla şehir şehir gezmek, tatillere gitmek. Benim için hayati yasamaksa asla bu kadar basit değil. Ben bu söylediklerinizi zaten kendime uygun gördüklerimi yapıyorum. Evlenmek istemek evlendikten sonra gezmemek anlamında değil ki gerçekten evlenmek istemeyisinizin nedeni daha çok gezmekse siz küçük dusunuyorsunuzdur. Bu yorumu hayatı yaşamayı akşama kadar gezmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum. Onun dışında nasip deyip hakkımda hayırlı olacak benimde onun hakkında hayırlı olduğum bir eşi ve evliliği gerçekleştirmek isterim. :) Kısmet bakalım ama dediklerinizi dikkate alıyorum uyarilarinizida ve teşekkür ediyorum
EvetBana mı :)
Arkadaşlar herkese teşekkür ederimyorumlariniz beni sert elestirenlerinizde olsa benim için kıymetli. Tüm söylediklerinizi dikkate alıyorum. Sadece şunu belirtmek istiyorum ki bazilariniza göre hayatı yaşamak paraşütle bir yerden atlamak, bara gitmek, sabaha kadar gezmek, arkadaşlarla şehir şehir gezmek, tatillere gitmek. Benim için hayati yasamaksa asla bu kadar basit değil. Ben bu söylediklerinizi zaten kendime uygun gördüklerimi yapıyorum. Evlenmek istemek evlendikten sonra gezmemek anlamında değil ki gerçekten evlenmek istemeyisinizin nedeni daha çok gezmekse siz küçük dusunuyorsunuzdur. Bu yorumu hayatı yaşamayı akşama kadar gezmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum. Onun dışında nasip deyip hakkımda hayırlı olacak benimde onun hakkında hayırlı olduğum bir eşi ve evliliği gerçekleştirmek isterim. :) Kısmet bakalım ama dediklerinizi dikkate alıyorum uyarilarinizida ve teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?