Evlenmek istemek

Ah kesinlikle.
Eskiden kavga edince telefonu suratına kapar gider vir kahve içer sakinleşirdim tek başıma. Şimdi kavga ediyoruz çocuk duymasın diyr sinirlensek de uyumasını bekleyip uyanmasın diye fıs fıs fıs. Basıp gidip sakinleşmiyorsun da yan koltukta oturuyor adam

Bak canım. Burdaki kadınlar manyak değil. Sana bir garezleri de yok. Esasında sadece yaşça küçük olan bir kiza tecrübelerini aktarıyorlar.

Ve inan ki birçoğunun çok iyi evlilikleri de var.

Yani kendileri mutsuz olduğu için "evlenme" demiyorlar.

Evlen ama şu an değil diyorlar.

2019 senesindeyiz.

Kız çocuklarını okutuyoruz. Kendilerine değer vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Anlatıyoruz. Öğretiyoruz. Amacımız iyi ve güçlü kadınlar yetiştirmek.

22 yaş evlenme yaşı değildir. Bunun sana göresi bana göresi yoktur.

Ben 22 yaşındayken antropoloji dersinden geçmek için çıkış yolları arıyordum.

Ve 22 yaşındaki kızlarımızdan istediğimiz budur.

Okuması. Çalışması. Ve mağrur olmaları.

Para kazanmak çok güzel. Ama maalesef bir kadını güçlü yapmaya yetmiyor. Burda çok örneğini gördük.

En son öğretmen bir ablamız eşi izin vermediği için araba alamadığından yakınıyordu. Kendisi çocuk ve eşya ile toplu taşımada sürü eşi 5 dakikalık mesafeye dahi yürüyerek gidiyordu. Koca olacak adam ,araba almak isteyen eşine "yok canım ben sana uçak alacağım" vaadiyle dalga geçiyordu. Ve karısı bizden akıl istiyordu....

Bak işte kendi parasıyla rezalet çeken bir kadın. Evet okumuş. Ama anlamamış. Çalışan bir köle olmaktan 1 adım ileri gidememiş.

Ve o da senin gibi bizlere kızıyordu.

Neden?Çünkü hoşuna gitmeyen şeyler söylemiştik.

Burda hiçkimse ötekinin kötülüğüne bi şey yazmaz. Evet bazen çok anormal yorumlar olabilir. Ama bu her nadir olur.

Çoğunluk tek bir fikirde sebat ediyorsa o fikir çok yüksek ihtimalle doğrudur. Yanlış olan sensindir.

Seni kalpten seven ve gerçekten iyi bir adamla rastlarsan tabiki evlen.

Ama su an değil. 2 sene sonra da değil.

Mutlu evliliğin en önemli şartı iki tarafın da olgun olmasından geçer. Ve bu olgunluk kadınlarda 25 ise erkeklerde en azından 28dir.

22 yaşında bir çocuk itaat etmeye hazırdır. Halbuki bizler itaat bekleyen erkekler ve itaat eden kadınları sevmiyoruz... öyle değil mi?

Evlilik kaçmıyor. Allah izin verirse 1 kere evlenip hayatin boyunca evli kalacaksan bekarligi uzatmaya bak.

Ben 29 yaşında evlendim. Ve eşim dünyanın en iyi insanıdır. Bana bir kere "of" dememiştir.
Bundan daha mükemmel bir adamla evlenemezdim çünkü öyle bir adam yok. Ama yine de anne ve babamın evini hiçbir şeye değişmem.

Çünkü olgunluk insana anne baba hassasiyeti de kazandırıyor.

Açıkçası senin evlenmen ya da evlenmemenden bizlerin hiçbir çıkarı yok. Istersen tabiki git evlen. Çok da güzel evlilik yapmanı kalpten isteriz.

Ama pişman olunca lütfen bizi hatirla.

Çünkü olacaksın.

Bekar ve sorumsuz günleri dünyanın en iyi evliliğine değiştirmem. Net.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim yorumlariniz beni sert elestirenlerinizde olsa benim için kıymetli. Tüm söylediklerinizi dikkate alıyorum. Sadece şunu belirtmek istiyorum ki bazilariniza göre hayatı yaşamak paraşütle bir yerden atlamak, bara gitmek, sabaha kadar gezmek, arkadaşlarla şehir şehir gezmek, tatillere gitmek. Benim için hayati yasamaksa asla bu kadar basit değil. Ben bu söylediklerinizi zaten kendime uygun gördüklerimi yapıyorum. Evlenmek istemek evlendikten sonra gezmemek anlamında değil ki gerçekten evlenmek istemeyisinizin nedeni daha çok gezmekse siz küçük dusunuyorsunuzdur. Bu yorumu hayatı yaşamayı akşama kadar gezmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum. Onun dışında nasip deyip hakkımda hayırlı olacak benimde onun hakkında hayırlı olduğum bir eşi ve evliliği gerçekleştirmek isterim. :) Kısmet bakalım ama dediklerinizi dikkate alıyorum uyarilarinizida ve teşekkür ediyorum

yaşı ufak olsaydı kaynanası onu parmağımda çevirirdi. kocasının yaşı ufaksa annesinin tesirinde kalırdı, büyükse de kızın deneyimsizliğinden yararlanırlardı her türlü kızcağız çekerdi.
Benim kayınvalidem de iyi bir kadındır ama ben dişli olmasan beni yönetecekti. Çok teşebbüs etti. Deneyimsiz bir kız olsaydı karşısında evliliğime çok karışırdı.
kayınpederim güya şaka gibi hep der, ah hanım ah kaynanaların güçlü olduğu zamanda gelin gelinlerin güçlü olduğu zamanda kaynana oldun, bir hizmet göremedin diye

Anneniz ve babanız sizin için güzel bir yuva sagladiysa elbette kimse anne babasinin evinden ayrılmak istemez. Bekarım ve su siteden çıktığımda idare etmek zorunda olduğum şeyleri sayip doksem beni alnimdan operdiniz. Yine de herkesin karı, dağına göre. Teşekkür ederim yorum için.

Size mutsuz bir evliliği asilamiyorum sadece realiteden bahsediyorum. O masalsı evlilik ve çok anlayışlı erkekler az oranda çıkıyor kadınların karşısına. Evlilik öncesi çok süper olup evlilik sonrası değişen de çok. Evlenmek istiyorsanız evlenin tabi hayat ve seçim sizin. Gayemiz sizi evlilikten soğutmak falanda değil. Sadece evliliği süper mutlu olacağınız farklı bir dünya olarak görmeyin. Evliliğin birçok zorluğuna rağmen tarafsız mutluluk kısmı evlat sahibi olmak.

Tabiki o yaslarda kimse evlenmek istemez. Adi üzerine çoçuk. Ben "çoçuk gelin" tabirinden nefret ederim. Sanki sirin birseymis gibi. Hani bizi eskiden çoçukkene gelin kiyafetine içine sokup foto çektirilerdi. Ha sanki öyle birseymis gibi.

Ki degil. Kim ister o yasta, bir yetiskin tarafindan tecavüz edilmeyi? Evin sorumlulugun almayi? Kv'de emirin altinda olmayi?

Adi çoçuk gelin degil, çoçuk istismari.

Aynen öyle

Bu kafayla evlenme derim evleneceğine sosyalleş,hayata karış. 21 yaşında ne evliliği allahaşkına daha kendini tanımıyorsun. Bu kadar meraklı mısınız koca donu yıkamaya valla anlamıyorum ben bezdim artık bu yeni nesilin evlilik aşkından

konu sahibi hayatla tek başına mücadele etmekten yorulduğu için evlenmek ve çift olarak mücadele etmek istiyor anladığım kadarıyla. son postundan bunu algıladım.

22 yaş daha çok çocuk bir yaş bence. kadınların özellikle 25ten sonra fikir ve beğenilerinin ciddi anlamda değiştiğini düşünüyorum.

ayrıca burda gez, sosyalleş diyenler boş boş etrafına bakınarak gezmeye çık anlamında demiyor bunu. kendini geliştirmek adına gez, gör, farklı ortamlar ve insanlar tanı. kültür dağarcığını geliştir, donanımlı ol. işte söylenmek istenen bu.

Evliliği ne sanıyorsun bilmiyorum ama ben sana beş senelik evlilik deneyimimi söyleyeyim dürüstlükle. Evet beraber bir yolda yürümek güzel, hayat desteğinin olması güzel. Geceleri sarılacağın birinşn olması, akşamları oturup çay kahve içmek de güzel. Ama bunlar sadece bir kısmı. Kalan kısmında işten yorgun argın geldiğinde yıkaman gereken çamaşırlar, ütülenmesi gereken çamaşırlar, bulaşıklar demek. Sen ve eşin yapmazsanız yapacak üçüncü bir insan yok. Her bayramda ailelere gitmesek de tatile mi gitsek tartışması demek. Ayda bir iki haftasonunda kaynana kayınpedere gitmek demek. Bayramda sadece kendi ailenle zaman geçirebilmek varken beş günlük tatilin en az iki günü elaleme çay servisi yapmak demek.
arkadaşlarınla bile eskisi kadar görüşemiyorsun. Çünkü yapman gereken market alışverişleri, temizlikler, gelecek aile büyükleri oluyor.
Hele çocuk erken yaşta yapayım diyorsan hiç öyle uzaktan göründüğü gibi agucuk gugucuk değil. İlk dört ay iki üç saatte bir kalkıp emzirmek ne demek bilemezsin. Uykusuzluktan gözlerm morarır. Zırt pırt kalkarak uyumak asla dinlendirmez. Yemeği oturup yiyemezsiniz illa çocuk uyanır ve ayrı yemek zorunda kalırsın. Duş almal bile ilk aylar ötle zordur ki. Meme yaralarına rağmen emzirmeye çalışmak ne demek fikrin yok. Oğlum üç yaşında hala deliksiz uyuyamıyorum. Büyüdükçe inatlaşmalar, tutturmalar başlıyor ve eşinle çocuk uyuduktan sonra romantizm değiş sessizce oturmak istiyorsun. Aşk yerini başka şeylere bırakıyor.
uzaktan göründüğü gibi asla değil. 22 yaşında yoz pembe baksan da olay öyle değil.

Allah kalbine göre versin. kolunda altın bileziğin varsa ailen arkandaysa, kendine güveniyorsan bu yola başvur. ben açıkçası her şeyi sevgilimle yaşadığım halde korkuyorum sen çok daha cesursun... ben derim ki iyi bir birikim yap evlenmeden. bunu eş adayına da söyleme zor günlerin için kalsın kenarda.

Hayatı yaşa demekten anladığın sadece akşama kadar gezmek olması bile bakış açının ne kadar dar olduğunu gösteriyor :) Burda sana hayatını yaşa sosyalleş diyen kadınların pek çoğu meslek sahibi kadınlar zaten, hiç kimsenin bundan anladığı nerde akşam orada sabah değil. En basitinden yurtdışına gitmek mesela gezmek eğlenmek gibi görünebilir, ama farklı kültürden insanlarla tanışmak vakit geçirmek insanın ufkunu o kadar değiştiriyor ki. Kaldı ki senin hayatı yaşamaktan anladığın ne? Evlilik mi

Kimse bardan, parasutten bahs etmedi. Olgun olmak barlai gezmek ile dogru orantili degil ki. Ha insan her ortami görmeli, o ayri. Olgunluk zaman, ile yas ile, degisik ortamlar ile gelir.

Yurtdisina gittinmi hiç? Ne bilim yüksek lisans yapabilirsin, erasmus yapabilirsin. Bu yasta sadece evlenme hayalin olmasi çok üzücü. Daha bir ömür evli kalabilirsin fakat bu genç yillarin geri gelmez. Istedigini yapabilmen, gezebilmen,..

Cocukta sandigin kadar romantik degil mesela. Hormonu var, uykusuzlugu var, sürekli endisesi var. Bir yere gittinmi yari bavulla çikiyorsun evde, onun uyku ritmine göre ancak evden çikip, geri eve gelebiliyorsun,..

Burda hiç kimse evlenme demiyor. Bende evliyim ve esim ile gayet mutluyum fakat herseyin zamani var. Gaye mutlu olmak degil mi? Alacele yapilan hiçbirsey dogru degildir canim, heleki evlilik.

Kaç kere evlendin Allahaşkına? Paraşütle atlamak bilmem ne? Burada yazanların birçoğunun öyle çılgın hayatları olduğunu sanmıyorsun herhalde. Zaten sana bunları yap diyen de yok. Evde oturup hiçbir şey yapmasan bile evlilik sorumluluğu apayrı bilmem anlayabildik mi? Şimdi işten eve gelince yalnız yaşasan bile bir tek kendi sorumluluğun var. Diğer türlü koca ve çocuk sorumluluğu var. Bunu yaşamadan anlaman imkansız. Ha ben neden evlendim? Eşim bana sorumluluk yüklemeyeceği için evlendim ama ona rağmen arttı sorumluluklar. Bu kadar net. Evlendikten sonra gezersin evet ama kendi izninin eşinin iznini falan hep denk getirmek gerekiyor o bile sana bağlı olmuyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…