Evlenmek istemem hata mı?

Âmin teşekkür ederim, evet ben çalışmıyorum gündelikçi derken sadece derin temizlik yapılması gerektiği günler kastedilmişti, 15 günde veya ayda bir gibi benim ulaşamadığım yeri mesela mutfak dolabı iç temizliği ve camların silinmesi , diğer türlü günlük olarak ben mobilyanın tozunu alıp yerleri paspas yapabilirim ütü falan yapabiliyorum .

4 yaşından beri iltihaplı eklem romatizma hastasıyım vücudumda kasılma ve şekil bozuklukları var çok tedavi görmeme rağmen o zamanlar çocuk romatoloji doktoru olmadığı için hep yetersiz kaldı tedavi, ilk okul zamanlari daha kötüydü yürüyemiyordum okula annem kucağında taşıyordu, yanlışlıkla biri elime ayağıma çarpsa benim canım kırılmış gibi acıyordu, sürekli İstanbul'a doktora gidip geliyorduk o dönem bir doktor vardı tam olarak iyileşme olmadı ama yürümeme ve ağrılarımın geçmesine vesile olmuştu , şuan istediğim yere gidip gelebiliyorsam , bu kadarda olsa işimi görebiliyorsam Allah'ın izniyle o kadının tedavi yöntemiyle oldu , anneme gelicek olursak onu hiç çözemiyorum :)

sakın ha sakın ümitsizliğe kapılma. herkesin bir eşi var bu dünyada. yanlız kalmak insanların tercihi. sadece inan ve dua et. ne mucizeler oluyor hayatta. olmaz dediklerin oluyor kesin olacak dediklerin olmuyor.

ilk evliliğininde engelinden dolayı değil karşı tarafın merhametsizliğinden ve cahilliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. o yüzden kendini de suçlama.

annen tekrar aynı süreci yaşamaman için bu şekilde kendi tarzıyla önlem alıyor olabilir. unutma o bir anne. senin annen...

Tanıdığım engelli ve mutlu çiftler var, siz isteğinizde asla haksız değilsiniz bu hayatta herkesin sevme sevilme isteği var üzülmeyin,
annenizin korkularını da belli bir noktaya kadar anlayabiliyorum ama siz bu kadar mutsuzken size saygı duymamasını ve engel olmasını anlayamıyorum.
Annenizle açık açık ve gerekirse tatlı sert konuşun, buraya yazdıklarınızı ve kafanızda dönen anne babama bir şey olursa ben ne yapacağım sorusunu iletin ona.
Sonrasında da anlamasını hak vermesini beklemekten başka çareniz yok sanırım.

Keşke engelli kardeşlerimizin hepsi atanmış parasını kazanıyor olabilseler…

Bence annenizin korkusu bebek. Hakikaten bebeğin olsa nasıl bakacaksın ?
İllaki evleneceksen zengin biriyle evlen bebeğin falan olursa adam bakıcı tutsun gocunmasın

tabi ki evleneceksiniz anneniz sizin kısmetinizi kapatamaz yani buna hakkı yok

Nasıl geçinip bir de çocuk bakacaksın kasiyer maaşıyla bi de engelli olarak iki kişi engelli bana baksın diye mi doğuracaksın
Çocuk düşünmüyorum aslında işler ciddiye gitseydi bunuda belirtecektim kendisine, kendi çocukluğunu ve gençliğini yaşayamamış biri olarak kesinlikle büyüsünde beni baksın diye hiç aklımdan geçirmedim

Çocuk istiyorum demişsşn

Çocuk istiyorum demişsşn
Her kadın istersen ama derince bir durup düşününce ona daha anne olmadan yetememe korkum var tabi güzel bakicam derken istemeden canını yakmaktan korkuyorum, ikimizin yaşınıda göz önüne alırsak ciddi birşey olsaydı eğer ama çocuk istemiyorum olmasada olur gibi cevap alsaydım o fikri tamamen kafamdan silebilirim.

Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? benim 3 yaşındaki oğluma da eklem romatizması teşhisi konuldu. Tedaviye henüz başlanılmadı siz ne tür bir tedavi gördünüz?

Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? benim 3 yaşındaki oğluma da eklem romatizması teşhisi konuldu. Tedaviye henüz başlanılmadı siz ne tür bir tedavi gördünüz?
Ben tam olarak hatırlamıyorum uzun bir süredir de tedavi görmüyorum, ama korkma annesi abimin kızıda aynı rahatsızlığı geçirdi 1 sene tedavi gördü şuan gayet iyi 6 ayda bir kontrole gidiyor onun sadece ağrısı vardı şimdi ki tedavi yöntemi çok farklı, dediğim gibi ben çocukken bu rahatsızlığın doktoru bile yoktu, çocuk hastalıkları doktoru bakıyordu abimin eşi doktorla konuşurken beni anlatmış halasinda şekil bozukluğu kasılmalar oluştu zamanla benim kızda da olur mu diye, doktor evet tahmin edebiliyorum çocukluğunda böyle tedavi edilseydi onunda olmazdı demiş, ben hatırlamıyorum ama yeğenimin kullandığı gibi iğneler, haplar hiç kullanmamışım annem öyle diyor, geçmiş olsun sizede

Çok teşekkür ederim maalesef zamanında uygun tedavi görmemenizin sonucu fakat vardır herşeyde bir hayır Allah dermansız dert vermesin. Herşey gönlünüzce olsun annenizin sizi manipüle etmesine izin vermeyin klasik türk anneleri aman tekrar boşanmasın kafası aynı kafa benim annemde de var

Âmin teşekkür ederim

Geçmiş olsun öncelikle. Tabii sevmek sevilmek aile kurmak çocuk sahibi olmak sizin de hakkınız. Umarım en güzelini yaşarsınız. Ama aileniz de daha önceki kötü tecrübelerden ötürü tekrar üzülüp hayal kırıklığı yaşamanızdan korkuyor olabilirler. Ben onlara da hak veriyorum. İnsanların her zaman yanında olurum merak etme, hallederiz tavırlarına kanmayın. Evlendikten sonra zoru görünce 180 derece değişiyorlar. Özellikle erkeklerin zora gelme, zora tahammül etme kapasitesi çok düşük. Ki önceki eşiniz de o kadar söz vermesine rağmen birkaç ay sonra bırakıp gitmiş. Aileniz de bu gerçekleri görüp temkinli yaklaşıyor olabilirler. Karşınıza gerçekten size değer veren biri çıkınca onunla iyice tanıyıp evlilik yapın. Hatta evlilik için de acele etmeyin bence. Görücü usulü biraz kumar özel durumunuz için.

hem siz hem aileniz haklı .. siz yanlızsınız ve aileniz gittiğinde daha da yalnız kalmaktn
aileniz ise yine aynı şeyi yaşayıp acı çekmenizden korkuyor..

o aile anlattığınıza göre anlayışlı, bence annenize sizsiz kaldığınızda ne yaşayacağınızı hissettirmeniz gerekiyor.

Bence araciyla haber et bir gorusun flortlesin belki uyusursunuz.

Bence çok haklısınız bunu haklı mıyım diye sormanıza bile gerek yok. Tabii ki anneniz siz ayrıldığınızda çok üzülmüş ama fark etmeden aslında bir daha o üzüntüyü yaşamamak için onlar vefat ettikten sonra sizi bir yalnızlığa mahkum kılıyor. Kaldiki belki de bir daha o üzüntü yaşamayacak ve siz çok mutlu bir evlilik yapacaksınız bunu bilemez ki anneniz...ki benim içime de öyle doğuyor yani buradaki arkadaşlar ne yazdilar bilmiyorum ama bence güzel bir evlilik olabilirdi.
Ama karşı tarafın huyunu suyunu da kesinlikle iyice öğrenin sadece karşı tarafta engelle beni iyi anlar diye düşünmeyin. Bu düşüncenin sizi ele geçirmesini izin vermeyin, iyice tanıyın. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın yani yalnızlıktan korkuyorum diyerekten bu sefer belki yanlış bir evlilik yaparsınız ve ikinci evlilikten de ayrılınca tekrar evlenmeye cesaret edemezsiniz ya da işte başkaları belki bu kadın demek ki evliliği için uygun değil gibi düşünebilir.. maalesef bizim halkımız direkt etiketi yapıştıran bir toplum...

Yani ne güzel karşı taraf da sizinle benzer durumdaymış ve birbirinizi anlamanız çok kolay olurdu yani kadınlarda o kadar aslında çok oluruna davranmışlar yani gündelikci tutarız Vesaire Vesaire
Ben sizi en iyi anlayabilecek insanlardan biriyim belki de cünkü ben de ilk eşimden boşandım ve yaklaşık 12 senedir yalnızım. Yalnızlık gerçekten Allah'a mahsus. Insan hem bugün mutsuz oluyor hem ileride ne yapacağım diye bugünden çok kaygılı oluyor. Bana kalırsan annenize durumunuzu anlatın; ben Allah'a güveniyorum deyin Rabb'ime havale ettim ama benim içimden tekrar o kişilere haber gönderip görüşmek istediğimi söylemek geliyor deyin ve bence bu görüşmeyi gerçekleştirin, karşı tarafı tanıyın Sonuçta hayat sizin hayatınız, yalnız kalacaksanız sil yalnız kalacaksınız ileride.. anneniz babanız değil. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin kardesim. Benim için dua ederseniz çok sevinirim Allah razı olsun simdiden.

Herkesin evliliği farklıdır ama ben de 11 yıllık evliyim evlilikten o kadar çok tiksindim ki o kadar çok canım yandı ki şu an boşanma aşamasındayım dünyaya bir daha gelsem asla evlenmem çok şanslısın bence bu devirde anne baba gibi kimse olmuyor elalemin oğlu acımıyor çok pişmanım evlendiğim için ben nedense annenize hak verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…