evlenmek istiyor ama borç var

Bi ben mi farkli dusunuyorum.gecinmek zaten zor.maasli calisan insan.ev almis sonucta bunun oturmasaniz da getirecegi bir kira geliri var.40 bin borc cok fazla degil.araci satmasin 1 yilda oder.evet borcu odesin ve oyle evlenin.ama birikimi yok vs diyenler yani ev almis araba almis bu zamanda ev almak kolay degil.ve borcsuz evlenmek bence de mantikli olan.sirf gosteris icin borc yapmamak makul.mantiken bakarsam bana garip gelmedi bu mantik
Ama kisiyi siz bilirsiniz.ben yerinde olsam madem birikmisin de var.sunu teklif ederim.kirada oturmayalim.dugunde takilan altinlari,senin evi satalim.ben de birikmisimi koyayim ev alalim.evimizde oturalim derim.evimi de isime yakin yerden tutarim.o seni manipule ediyosa sende et madem.yok mantikla hareket ediyorsa da bu daha mantikli✋ ama once 40 bini kapasin.

bence de erken ama bana en baştan benim niyetim sonunda evlilik dedi.
Tabiki ben de yardım edicem ama bazı şeyleri de erkeğin yapmasını beklerim çünkü kendini evliliğe hazır hissediyorsa evlenmek istiyorsa bişeyleri de göze almalı bence.

bu cevabınız üzerine ilk aklıma gelenden başka birşey yazıcam. bazı şeyleri tamamen erkeğe yükleme kafasında olduğunuzu sevgiliniz de anlamış. ve bu nedenle size şunu isteme, pahalı şeylerin beklentisine girme diye konuştuğunu düşünüyorum.

bu cevabınız üzerine ilk aklıma gelenden başka birşey yazıcam. bazı şeyleri tamamen erkeğe yükleme kafasında olduğunuzu sevgiliniz de anlamış. ve bu nedenle size şunu isteme, pahalı şeylerin beklentisine girme diye konuştuğunu düşünüyorum.
Ben eşyalara vs yardım etmeyi sıkıntı etmiyorum edicem zaten o demese de ederim ama alel acele evlenmek isteyen o bişe isteme diyen de o ben evlenelim diye tutturmadım ki hem hemen evlenelim diyip hem bişe isteme demesi garip geldi.

Bi ben mi farkli dusunuyorum.gecinmek zaten zor.maasli calisan insan.ev almis sonucta bunun oturmasaniz da getirecegi bir kira geliri var.40 bin borc cok fazla degil.araci satmasin 1 yilda oder.evet borcu odesin ve oyle evlenin.ama birikimi yok vs diyenler yani ev almis araba almis bu zamanda ev almak kolay degil.ve borcsuz evlenmek bence de mantikli olan.sirf gosteris icin borc yapmamak makul.mantiken bakarsam bana garip gelmedi bu mantik
Ama kisiyi siz bilirsiniz.ben yerinde olsam madem birikmisin de var.sunu teklif ederim.kirada oturmayalim.dugunde takilan altinlari,senin evi satalim.ben de birikmisimi koyayim ev alalim.evimizde oturalim derim.evimi de isime yakin yerden tutarim.o seni manipule ediyosa sende et madem.yok mantikla hareket ediyorsa da bu daha mantikli✋ ama once 40 bini kapasin.
Ben de rahatlayınca evlenme taraftarıyım o acele ediyor. Acele eden o fedakarlık yapan ben. Ben hemen evlenelim desem o haklı tabiki. Bir de ne bileyim altın takamıcaksa düğün de yapmasın diyorum kabul etmiyor illa düğün olacak.

Ben de rahatlayınca evlenme taraftarıyım o acele ediyor. Acele eden o fedakarlık yapan ben. Ben hemen evlenelim desem o haklı tabiki. Bir de ne bileyim altın takamıcaksa düğün de yapmasın diyorum kabul etmiyor illa düğün olacak.
Çünkü gelen takılarla borcunu kapatacak beyefendi. Siz neye karar verdiniz ?

Bence bu bakis acisindan cik yanlis yaparsin.karsisina gec ve borcunu 1 yilda kapatmasini iste.altin vs istemiyorum de beraber yapalim her seyi de.bu kotu degil.birlikte yapin.bakmayin siz burada altin al degerli olursun diyen zihniyetlere.mantikli ol. Evi satsin madem ev boecu odeyeceksiniz beraber uzakyaki evi odemeyin birlikte oturacaginiz evi odeyin.hem ev ortak olur.siz de birikmisinizi koyun.gelen altinlarla da esyalarinizi vs alin borcsuz evlenin madem.pek cok insan boyle evleniyor.ne gerek var yillarca calisip biriktirip yemeyip gezmeyip cula caputa para harcamanin.ev sart,araba da sart.birlikte halledin iste. Yok 10 lu burma isterim yok ben dul muyum vs birakin bunlari.eger mantiken bakiyosa bunu kabil eder zaten.yok amaci sizi somurmekse topuklar gider.anlamis olursun niyetini de

[QUOTE="Leylek Havada Turizm, post: 64009835, member:

birikimini kullanıcaz demedi ama para biriktir dedi , aileme yakın oturmalıyız çocuk olursa kim bakıcak zor olur diyor.

[/QUOTE]
Aileme yakın oturacağız çocuğa kim bakacak? Sen bakacaksın tabi. Kreş çağına kadar anne, sonra kreş bakar. Beleşe çocuk baktıracak, sen işe gidip para kazanacaksın? Bu adamdan bir yol olmaz...

Ben eşyalara vs yardım etmeyi sıkıntı etmiyorum edicem zaten o demese de ederim ama alel acele evlenmek isteyen o bişe isteme diyen de o ben evlenelim diye tutturmadım ki hem hemen evlenelim diyip hem bişe isteme demesi garip geldi.

4 ayda bu noktaya gelinmesi bence ayrıca soru işareti zaten.
o kısma değinmedim bile.
yaşı kaç bilmiyorum. eğer 40lara yakınsa geç kaldığını düşünüp acele ediyor olabilir. ama 30ların başı yada 20lerse bence aceleye gerek yok.

Merhaba benim 4 aylık bir ilişkim var sevgilim evlenmek istiyor sürekli planlarından bahsediyor. Sorun şu ki onun borçları var ben ilk başta sadece bir kısmını biliyordum zaruri bir borçtu ama 30-40 bin kadar da kredi kartı borcu tarzı borçları varmış bunları kapatmak için de kredi çekmiş tüm borcun bitmesine 1.5 yıldan çok var. Benim için sorun değil bunlar bitince evlenebiliriz ama o beklemek istemiyor bana sürekli para biriktir, altın isteme, pahalı şeyler isteme alt metinli konuşmalar yapıyor. Ben düğün bile istemem önemsemiyorum ama düğün de istiyor. Neyse bana altın eşya alıp almaması umrumda değil ama şimdiden sürekli bunun altını çizmesi kalbimi kırdı haksız mıyım.
Benden bir şey isteme çünkü seninle bir an önce evlenip borçlarımı Sana ödetmem lazım diyor. Yerinizde olsam sizden önce olan borçlar bitmeden evlilik konusunu bile açmazdım. Ayrıca altın da isteyin eşya da isteyin. İstemediniz diye kimse size fazladan kıymet vermeyecek.

Bu adam evlenince sizin maaş kartınızı ister demedi demeyin

ister mi bilmem ama evlenince bir maaşı direk biriktiririz falan dedi.
[QUOTE="Leylek Havada Turizm, post: 64009835, member:

birikimini kullanıcaz demedi ama para biriktir dedi , aileme yakın oturmalıyız çocuk olursa kim bakıcak zor olur diyor.
Aileme yakın oturacağız çocuğa kim bakacak? Sen bakacaksın tabi. Kreş çağına kadar anne, sonra kreş bakar. Beleşe çocuk baktıracak, sen işe gidip para kazanacaksın? Bu adamdan bir yol olmaz...
[/QUOTE]

zaten annesi yaşlı çocuk bakamaz yani o zamana daha da yaşlanıcak sonuçta

4 ayda bu noktaya gelinmesi bence ayrıca soru işareti zaten.
o kısma değinmedim bile.
yaşı kaç bilmiyorum. eğer 40lara yakınsa geç kaldığını düşünüp acele ediyor olabilir. ama 30ların başı yada 20lerse bence aceleye gerek yok.

ben 26 nın sonundayım o yeni 30 oldu

Benden bir şey isteme çünkü seninle bir an önce evlenip borçlarımı Sana ödetmem lazım diyor. Yerinizde olsam sizden önce olan borçlar bitmeden evlilik konusunu bile açmazdım. Ayrıca altın da isteyin eşya da isteyin. İstemediniz diye kimse size fazladan kıymet vermeyecek.

ya zaten düğün yapacaksa bom boş hiç takısız ben aileme mahcup olmak istemem benim daha yeni abim evlendi herşeyi 4*4 lük yaptılar.

zaten ben aşık dğeilim ki iyi biri tanıyayım dedim ikinci ya d aüçüncü buluşmada evliliğe geldi konu. Benim maddi olarak ondan bir eksiğim yok yani benden kısmak istemesini anlamıyorum bana alınacak hediyeleri bile ortak ödemeyi ima etmesi hoş gelmedi.

o kendine düşeni yapsa ben de yaparım zaten ama sonuçta erkeğin yükümlülüğü daha fazla sanırım o yükü paylaşmak istiyor

üçüncü buluşmada evlilik muhabbetine geldi zaten, düğün yapmayalım demiyor ama pahalı düğün yapmayalım diyor. Ben ilk beni seviyor sandım ama sonradan hep para ve evlilik muhabbeti ve para biriktire kadar geldi sonrası nereye gider bilmiyorum.
Konu sahibi koşarak kaç. Sürekli para muhabbeti dönüyor sinir oldum

ister mi bilmem ama evlenince bir maaşı direk biriktiririz falan dedi.

[/QUOTE]
Evlenince 1 maaşı biriktiririz mi dedi ? Oh oh beyfendi şimdiden nelere karar veriyor.Arkadaşım yaşın da küçük ,lütfen kaptırma kendini. Kendi maaşını napacağına kendin karar verirsin ya da evlenince eşler birlikte karar verir.Ama bu adam daha şimdiden maddi konularda hep seni manipüle etmeye çalışıyor.Üzgünüm ama adam seni maaş kartı olarak görüyor.

Evlenince 1 maaşı biriktiririz mi dedi ? Oh oh beyfendi şimdiden nelere karar veriyor.Arkadaşım yaşın da küçük ,lütfen kaptırma kendini. Kendi maaşını napacağına kendin karar verirsin ya da evlenince eşler birlikte karar verir.Ama bu adam daha şimdiden maddi konularda hep seni manipüle etmeye çalışıyor.Üzgünüm ama adam seni maaş kartı olarak görüyor.
[/QUOTE]

ben bundan şüphelendim ve ona da sordum yanimaaş olarak değil de eli düzgün hoş kız bana uygun gibisinden mantık evliliği yapmak istiyorsun diye o da dedi ki yok öyle bişe ''öyle olsa şimdiye kadar 40 kere evlenirdim''

ben bundan şüphelendim ve ona da sordum yanimaaş olarak değil de eli düzgün hoş kız bana uygun gibisinden mantık evliliği yapmak istiyorsun diye o da dedi ki yok öyle bişe ''öyle olsa şimdiye kadar 40 kere evlenirdim''
[/QUOTE]
E herhalde öyle diyecek, ne desin

[/QUOTE]
Yalan, borçtan belini doğrultamamış.Kim alırdı onu..Ve evlenmeyi de özellikle beklemiştir,peki neden?? Çünkü kendisi gibi çalışan birini bulsun die..Maaşınızın eşit olduğunı söylemiştiniz.Siz onun için veli nimet gibi bi şeysiniz.En başta acele etmeyin tanıyın demiştim ama bence direkt ayrılın.Siz adamın söylediği farklı şeyleri yazdıkça adamın (lafın gelişi adam diom) ne kadar maddiyatçı olduğu ve size bakış açısı belli oluyor. Siz de böyle hissetmeseniz zaten mantık evliliği mi yapcaksın demezdiniz..Kadınlar hislerinde asla yanılmaz.

Ayni yastaymisiz. Siz de erkek arkadasiniz da cok genc daha bu ne acele oyle bi anlattiniz daha bi olgun yaslarda bekledim sizi. Ben erkek arkadasimin ne kadar eli acik ve comert bi insan oldugunu her ortamda gorsem bilsem dahi aramizda ufak bi para muhabbeti donmesi beni rahatsiz eder. Erkek kadin farketmiyor isin bu kadar basinda kimseye yakismiyor maddiyati bu kadar dillendirmek.

Bir bucuk sene once beni calistigim yerde gorup begenen birisiyle bi cay icmek icin oturmustuk bana ilk gorusmede soyledigi seyler, ilerde sen kurumda calisirsin ben serbest calisirim. Sizin aile nasil cok altin istiyorlar mi gibisinden turlu turlu parasal planlar ve sorular. O kadar sacma gelmisti ki ikinci bi gorusme olmamisti zaten.

Sanki istemem absürtmüş gibi davranıyor altın isteyenler eşya isteyenler 5 yıl borç ödüyorlar diyor

Gelin olmak demek elbette altın da demek. 10 bilezik olmaz da 3 4 bilezik olur ama olur yani. Durumunun elverdiği kadar altın alırsın 5 yıl borç ödemezsin. Ne yapabiliyorsan odur.. Lütfen kendi değerini bil. Çalışıyorsun, ekonomik özgürlüğün var. Gözünü kör edip değerini düşürüp böyle biriyle ömür geçirme

Back
X