evlenmek istiyor ama borç var

Arabasi var onu satip borcu kapatmayi dusunuyor (satarsa ise gitmekte zorlanir) diye yazdiginiz ilk mesajinizda direkt anladigim sey bu parantezde yazdiginiz seyi aslinda onun size alt metin olarak gecirmesi ve sizi manipule etmesi oldu. Sonraki mesajinizda da bunu kanitladiniz ona arabasini satmamasini ben para veririm demeyi gecirmissiniz icinizden. Bu kadar kolay olmayin bu hayatta lutfen. Gordugunuz iki ilgide bana asik diye asla degmeyecek bi adama boyle gozu kapali kapilmak icin 15 yasinda falan olmak gerekiyor. Yeterince iliski tecrubesi yasamadan evlenmemek gerekiyor sanirim ya ozellikle kadinlar icin.

Böyle bir hata yapma sakın . Şimdiden onu isteme bunu isteme ne demek ? Herşeyin usulü var sırası var zamanı var . Yazık kendisini çok uyanık zannediyor

-ben de erken dedim küçük değiliz dedi
-zaten düğün yapmak istiyor altın takmak istemiyor anneme babama rezil mi olayım diye düşünüyorum
-ilk evlilik muhabbeti olduğunda senden bir beklentim yok ben halledicem dedi şimdi para biriktir diyor
-borcun bir kısmı ev borcu onda sorun yok ama bir o kadar da ne olduğu belli olmayan bir borç var maaşının yarısı bunlara gidiyor arabasını satıp kapatcak bu borcu ama yine de altın falan takmak istemiyor

ev oturacağımız ev değil kirada oturacağız o almış yatırım olsun diye başka bir yerde.

altın istemem abes mi diye düşündüm ben de herkes istemiyor mu yani çoğunluk evlenirken :/
EV KREDİSİ OLDUĞUNU NERDEN BİLİYORSUNUZ ? Dekontu mu gördünüz sorup soruşturdunuz mu ? Kredi kartı borcu nu da diğerlerini de size ödetecek. Evlenirsen bu şartlarda ilk ihtimal daha gizli birçok borcu çıkacak ve ömrünüz bu şahsın borcunu ödemekle geçecek ayrıca bencil yine borç yapıp keyfine bakacak sizde sizde olmayıp da çevrenizde gördüğünüz her şeye imrenerek bakacaksınız , maaşınız varken tabiri caiz ise sefillik çekeceksiniz , ikinci ihtimal boşanacaksınız ve bu durumda yine kullanılmış olacaksınız . Nacizane fikrim budan ne köy olur ne kasaba , en kısa sürede yollarınızı ayırın , size değer veren biri çıkacaktır , malum kişi bulunmaz hint kumaşı değil

Sizden maddi beklentisi var bence.para biriktirin diyor ve borçları var. Bence evlenme kararınızı gözden geçirin evlenecekseniz de borçları bitince evlenin

Merhaba benim 4 aylık bir ilişkim var sevgilim evlenmek istiyor sürekli planlarından bahsediyor. Sorun şu ki onun borçları var ben ilk başta sadece bir kısmını biliyordum zaruri bir borçtu ama 30-40 bin kadar da kredi kartı borcu tarzı borçları varmış bunları kapatmak için de kredi çekmiş tüm borcun bitmesine 1.5 yıldan çok var. Benim için sorun değil bunlar bitince evlenebiliriz ama o beklemek istemiyor bana sürekli para biriktir, altın isteme, pahalı şeyler isteme alt metinli konuşmalar yapıyor. Ben düğün bile istemem önemsemiyorum ama düğün de istiyor. Neyse bana altın eşya alıp almaması umrumda değil ama şimdiden sürekli bunun altını çizmesi kalbimi kırdı haksız mıyım.
sonuna kadar haklısınız... bana sevgiliniz maddiyatçı birisi gibi geldi.. daha 4 aydır konuşuyorsunuz ve "altın isteme şunu bunu isteme" demesi hiç hoş değil.. böyle cümleleri erkeklere hiç yakıştıramıyorum nedense :işsiz:

Ne hakla senin yıllarca hayalini kurduğun evlilik icin sana para biriktir diyor.Onu bunu istemem demeyin evlendikten sonra başkalarinda görünce içinizde uhde kalir.Hem borç yapmış kredikartı icin kredi çekmiş evlenince de yapar bunu.Kredikartina sahip olamayan biriyle zor.Altın istememeyle başlarsa sonunu dusunemiyorum.Ya bekle cok aşıksan ya da yolunu ayır.Ama unutma kapıdan açlık borç maddi yetersizlik girince sevgi aşk pencereden ucar gider.

Ben de çalışıyorum onun fikri şu arabayı satıp borçları kapatacak eşyaları balayı düğün vs beraber ödeyeceğiz. Ama oturmak istediği yer ailesine yakın olmalı bu da ayrı bir sorun arabasız zor benim birikimim var ama ben bana bir bilezik bile takmak istemeyen birine birikimimi sermek istemiyorum

Birikiminiz olduğunu niye yeni tanıştığınız adama söylersiniz ki. Oda tabiki bu o para ile evlenelim bende borcumu oderim der. Ev kendi evi mi ailesine mi almış merak ettim doğrusu.

Ben sizin yerinizde olsam paramı aileme verdiğini söylerdim. Üstelik bir daha altın isteme filan derse, o zaman sende evlenme der, ciddi ciddi terslerdim.

Eşimle bende borç yapıp evlendik. Eşim hiçbir zaman "isteme" lafını kullanmadi. Alalım ama bak biz borç ödeyeceğiz derdi. Bazı şeyleri sonra alalım dedi. Yani bu sevgilinizin üslubu bile çirkin. Adam hayat arkadaşı değil de borç ödeme arkadaşı arıyor sanki.

Kimsenin tek basina yaptigi borcu baskasina mal etmeye hakki yok.

Evlilik masraflarinin ortak yapilmasinda sorun yok. Ama bu benim aileme yakın oturacagiz, senin birikmişini kullanacagiz seklinde olmamali. Bu bi ortaklik degil.

Adam evlenip dugun takilariyla borçlarını kapatma derdinde. Sen ekstra bisey istemeki baska borc cikmasin duze ciksin🙄 4 ayda akli basinda kimse evlilik konusmaz ve onun akilsizligindan yaptigi birclar yuzunden sen istedigin seylerden feragat etmek zorunda degilsin sen bu kendini cok akilli sanan adamdan kosarak uzaklas bence

Birikiminiz olduğunu niye yeni tanıştığınız adama söylersiniz ki. Oda tabiki bu o para ile evlenelim bende borcumu oderim der. Ev kendi evi mi ailesine mi almış merak ettim doğrusu.

Ben sizin yerinizde olsam paramı aileme verdiğini söylerdim. Üstelik bir daha altın isteme filan derse, o zaman sende evlenme der, ciddi ciddi terslerdim.

Eşimle bende borç yapıp evlendik. Eşim hiçbir zaman "isteme" lafını kullanmadi. Alalım ama bak biz borç ödeyeceğiz derdi. Bazı şeyleri sonra alalım dedi. Yani bu sevgilinizin üslubu bile çirkin. Adam hayat arkadaşı değil de borç ödeme arkadaşı arıyor sanki.

birikimimim olduğunu söylemedim zaten yok dedim ama normalde son zamana kadar herşeyi ben halledcem diyordu o yüzden yardım ederdim ona ama son bir kaç gün önce para biriktir falan demeye başladı bana.
Kimsenin tek basina yaptigi borcu baskasina mal etmeye hakki yok.

Evlilik masraflarinin ortak yapilmasinda sorun yok. Ama bu benim aileme yakın oturacagiz, senin birikmişini kullanacagiz seklinde olmamali. Bu bi ortaklik degil.

birikimini kullanıcaz demedi ama para biriktir dedi , aileme yakın oturmalıyız çocuk olursa kim bakıcak zor olur diyor.
Adam evlenip dugun takilariyla borçlarını kapatma derdinde. Sen ekstra bisey istemeki baska borc cikmasin duze ciksin🙄 4 ayda akli basinda kimse evlilik konusmaz ve onun akilsizligindan yaptigi birclar yuzunden sen istedigin seylerden feragat etmek zorunda degilsin sen bu kendini cok akilli sanan adamdan kosarak uzaklas bence

zaten bana en garip gelen full borçla evlenmek için bu kadar acele neden bana birşey isteme borç az olsun diyor ama sonuçta her türlü borç yani evlilik için durumu yok.

Arabasi var onu satip borcu kapatmayi dusunuyor (satarsa ise gitmekte zorlanir) diye yazdiginiz ilk mesajinizda direkt anladigim sey bu parantezde yazdiginiz seyi aslinda onun size alt metin olarak gecirmesi ve sizi manipule etmesi oldu. Sonraki mesajinizda da bunu kanitladiniz ona arabasini satmamasini ben para veririm demeyi gecirmissiniz icinizden. Bu kadar kolay olmayin bu hayatta lutfen. Gordugunuz iki ilgide bana asik diye asla degmeyecek bi adama boyle gozu kapali kapilmak icin 15 yasinda falan olmak gerekiyor. Yeterince iliski tecrubesi yasamadan evlenmemek gerekiyor sanirim ya ozellikle kadinlar icin.

yok ben bunu ben düşündüm zor olacağını çünkü oturmak istediği yer toplu taşımaimkanalrı sıfır bir yer ve uzak. Benim birikimim olduğunu bilmiyor ben ilk böyle biri olduğunu anlayamadığım ve herşeyi ben halleidcem senden hiçbir bekelntim yok dediği için yardım ederim diye düşünmüştüm ama sonradan kendi yardım isteyince direk itici geldi.

Valla siz bu adamı bırakmazsınız gibi geldi bana
Hala mantığınıza oturtmaya çalışıyorsunuz
Ki elle tutulur bir yanı yok
ben evlilikte masraf konularını falan hiç bilmiyordum doğru dürüst ben mi anormal düşünüyorum acaba normali nedir diye bilemedğimden buraya danışmak istedim ama anladım yani artık sağlıklı değil içgüdülerim doğru.

Merhaba benim 4 aylık bir ilişkim var sevgilim evlenmek istiyor sürekli planlarından bahsediyor. Sorun şu ki onun borçları var ben ilk başta sadece bir kısmını biliyordum zaruri bir borçtu ama 30-40 bin kadar da kredi kartı borcu tarzı borçları varmış bunları kapatmak için de kredi çekmiş tüm borcun bitmesine 1.5 yıldan çok var. Benim için sorun değil bunlar bitince evlenebiliriz ama o beklemek istemiyor bana sürekli para biriktir, altın isteme, pahalı şeyler isteme alt metinli konuşmalar yapıyor. Ben düğün bile istemem önemsemiyorum ama düğün de istiyor. Neyse bana altın eşya alıp almaması umrumda değil ama şimdiden sürekli bunun altını çizmesi kalbimi kırdı haksız mıyım.
Ahh canim yaaa sana daha düğünü bile söyle böyle yapacak biriyle ne düşünüyorsun sen?Şimdi her şey toz pembe sonra böyle olmayacak.Dun yazan bir bayan vardi.Komsumun şöyle böyle benim neden değil diye.Kotu niyetli degil ama gönül bu nefis bu istiyor dile geliyor yapma.Sen feragat ettin diye bu adam kıymet mi bilecek sanıyorsun?El oğlu bu ters düşmeye gör.

ben evlilikte masraf konularını falan hiç bilmiyordum doğru dürüst ben mi anormal düşünüyorum acaba normali nedir diye bilemedğimden buraya danışmak istedim ama anladım yani artık sağlıklı değil içgüdülerim doğru.
adam işgüzar ya boyle is mi olur
Birde kendini bulunmaz hint kumasi sanıyor
Bunlari birinin kabul edecegini düşünüyor
Hicbir kadin kabul etmez

BirBir de ne bu acele yani sanki hamilesin de paldır küldür 4 ayda hemen evlilik muhabbetlerine girdi ama para yok sen biriktir bir şey de isteme öyle evlenelim dul karı alır gibi çok afedersin sözüm meclisten dışarı diğer arkadaşlara hani yani düğün yapmayalım diyor ya o bakımdan. sen mantık evliliği yapmıyorsun sevdiğin için evleneceksin ve herşey olması gerektiği gibi olacak iki ayağı bir pabuca sokmaya gerek yok üstelik bu korona zamanında evlenmenin zamanı vaktiyse hiç değil seneye yani ancak olur o da borçları biter durumunu toparlar sana olan fedakarlığını gösterir bir aile kurup o sorumluluğu alabilecek ayakları üzerine basan erkek profilini görürsen o zaman evlenirsin

Ahh canim yaaa sana daha düğünü bile söyle böyle yapacak biriyle ne düşünüyorsun sen?Şimdi her şey toz pembe sonra böyle olmayacak.Dun yazan bir bayan vardi.Komsumun şöyle böyle benim neden değil diye.Kotu niyetli degil ama gönül bu nefis bu istiyor dile geliyor yapma.Sen feragat ettin diye bu adam kıymet mi bilecek sanıyorsun?El oğlu bu ters düşmeye gör.

zaten ben aşık dğeilim ki iyi biri tanıyayım dedim ikinci ya d aüçüncü buluşmada evliliğe geldi konu. Benim maddi olarak ondan bir eksiğim yok yani benden kısmak istemesini anlamıyorum bana alınacak hediyeleri bile ortak ödemeyi ima etmesi hoş gelmedi.
adam işgüzar ya boyle is mi olur
Birde kendini bulunmaz hint kumasi sanıyor
Bunlari birinin kabul edecegini düşünüyor
Hicbir kadin kabul etmez

o kendine düşeni yapsa ben de yaparım zaten ama sonuçta erkeğin yükümlülüğü daha fazla sanırım o yükü paylaşmak istiyor
BirBir de ne bu acele yani sanki hamilesin de paldır küldür 4 ayda hemen evlilik muhabbetlerine girdi ama para yok sen biriktir bir şey de isteme öyle evlenelim dul karı alır gibi çok afedersin sözüm meclisten dışarı diğer arkadaşlara hani yani düğün yapmayalım diyor ya o bakımdan. sen mantık evliliği yapmıyorsun sevdiğin için evleneceksin ve herşey olması gerektiği gibi olacak iki ayağı bir pabuca sokmaya gerek yok üstelik bu korona zamanında evlenmenin zamanı vaktiyse hiç değil seneye yani ancak olur o da borçları biter durumunu toparlar sana olan fedakarlığını gösterir bir aile kurup o sorumluluğu alabilecek ayakları üzerine basan erkek profilini görürsen o zaman evlenirsin

üçüncü buluşmada evlilik muhabbetine geldi zaten, düğün yapmayalım demiyor ama pahalı düğün yapmayalım diyor. Ben ilk beni seviyor sandım ama sonradan hep para ve evlilik muhabbeti ve para biriktire kadar geldi sonrası nereye gider bilmiyorum.

Back
X