Evlenmek mi ders çalışmak mı?

mayushi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
261
65
318
Merhaba herkese. Yeni nişanlıyım ve aslında istediğimiz 6 ay içinde evlenmek.

Sıkıntım şu ki ikimizin de mesleği var şuanki şartlardan pek memnun olmasak da, ama mesleğimizle ilgili bir sınavımız var. O sınavı geçmek biraz hayati bir şey. Nişanlım geçti, bir branşa yerleşti ama bölümünden çok memnun değil. Bense yıllardır uğraşıyorum ama bir türlü idareten bile bir sonuç alamıyorum. Oturup aylarca sadece ders çalışmam gerekiyor istediğim sonuç için. En son ki sınavda bir bölüm kazanabilseydim düğün sürecine girecektik, ama olmadı. Sıradaki sınav eylülde, eğer bunu da kazanamazsam bir sonraki de şubatta. Biz ekim kasım gibi düğün yapmak istiyoruz ama iş ile ilgili sınavla ilgili bu sorun benim aklımdayken düğünmüş gelinlikmiş hiç içimden gelmiyor. Normalde de böyle geleneksel işler hiç hoşuma gitmez, nişanda bile çok sıkıldım bitse de bi rahatlasak şeklinde gezdim.

Acaba sınavı falan boşverip evlensek mi evlenip mi ders çalışsak çünkü nişanlım da tekrar hazırlanacak hatta istifa edip çalışmamız lazım artık ama evlenince nişanlım istifa edebilecek ben biraz daha rahatım ona göre iş konusunda, ya da sınavla işimizi bitirip evlenmek mi bu da 1 yıl nişanlılık demek, sınav işimizin eylülde bitmeyeceği kesin çünkü, her türlü şubat sınavına hazırlanacağız, mart nisan gibi düğün olacak o zaman. Ne dersiniz? Yaşlar 28 ve aileler vs kimse bu gecikmeyi aman aman bir sıkıntı yapmıyor henüz. Normalde bu kafada biri değilim ama yaş 30 a geliyor ne ara gezeceğiz ne ara çocuğumuz olacak diye geç kaldığımızı düşünüyorum. Bir de aynı şehirden değiliz o yüzden mecbur 2 kat düğün işimiz var, aynı şehirden olsak belki bu kadar canımı sıkmazdı bu işler. Şimdi benim tarafta sadece kına mı yapacağız, yoksa kına+düğün mü yapsak, ben aslında etrafımda kınayı getir aney diye gezen insanlar olsun istemiyorum, kına yerine ne yapılabilir, yok erkek tarafının şehrinde nereyi ayarlasak falan derken çok iş var. Keşke bu sınavı kazanabilseydim hayatımda tek bir tane bile sıkıntı kalmayacaktı ama şimdi dertten ölüyorum. Siz olsanız 1 yıl nişanlı kalmaya değer mi bu lanet sınav yüzünden? Yoksa boşverip evleneyim, evlenince kafa kafaya verip ders mi çalışalım 30 yaşımıza kadar?

Son düzenleme:
Hedefine ulaşmadan evlenmemeni tavsiye ederim.Eninde sonunda evleniceksiniz birkaç ay geç olsa ne olur?. Ben üniversitede 1 tek dersim alttan kaldi evlendikten sonra tamamlarsin dediler.Sanki iyi bişey gibi evlenmeye heves ettik ve şu an 5 yıl oldu evleneli ne şehir dışına sınavlarına gidebildim ne de bı meslek sahibi olabildim. o üniversite o şekilde kaldı ne diplomam var ne bişey bütün emeklerim çöp oldu. Sakın sınavını kazanmadan evlenme arkadaşım. Umarım hedefine ulasirsin ..

Bence biraz daha erteleyin düğünü.inanın evlenince zor olur ders çalışmanız.kaldı ki istifa edip çalışmamız lazım diyorsunuz.nasıl geçineceksiniz.düğünden gelecek parayla da yürümez bence bu iş.hazır anne evindesiniz oh mis.düğün konusuna gelince kafanıza takmayın.biz de eşimle farklı şehirlerdeydik.bizim tarafta nikah kıydık salonda.gelinliğimi de giydim.ardından kına oldu.haftaiçi yapmıştık.haftasonuna da eşimin yaşadığı şehirde düğün yaptık.bunlara kafanızı yormayın şuan.inşallah ilk sınavda dilediğiniz yeri kazanırsınız.

Öncelik sınava verirdim canım.
Evlenince hiç olmasa bile ev işi yoğunluğu ekleniyor yemek bulaşık çamaşır. Bekarken hallet sinavi

Sadece siz çalışacak olsanız olur tabi derdim. Ama nişanlınız istifa edecekse neyle gecineceksiniz? Tus mu bu sınav acaba nedir? Ben Kpss'ye evlendikten sonra çalıştım ve atandım şükür. Ama çok zor oldu tazecik evliyken beraber vakit geçirmek yerine ben odada ders çalışıyordum.

Hem iş hem ev sorumluluğu, oldu ki kazara hamile kaldın onun stresi. 1 yıl çok değil oturup çalışın kafanız rahat şekilde evlenin acele etmeyin derim ben.

Evlenince rahat rahat ders çalışabileceğini sanmıyorum. Bence hallet, aradan çıksın. Öyle rahaaaat rahat evlenin😁

Öncelikle çok teşekkür ederim hepinize. Ben de sizler gibi düşünüyorum koca kaçmıyor😄 her şeyimi mahveden sınavım TUS bu arada, inşallah eylülde biter bu iğrenç süreç.

Bir de şunu sorayım o zaman, eylülde bitti diyelim kasım gibi düğün yapmak istesem 2 ayda her şey yapılabilir mi yoksa illa ki aylar önceden mi başlamak gerek hazırlıklara?
Ev kurmayı evlendikten sonra yaparız diye düşünüyorum açıkçası, çünkü çok uzun iş, her türlü eşyam olmadan evlenmem diye bir şeyim yok. Ama sınavı geçmeden evlenmem😄
Ne dersiniz, daha pahalı olur sanırım ama 2 aya nikah, düğün, fotoğrafçı, güzel bir gelinlik, organizasyon falan bulunabilir mi?

TUS evlenince çalışılabilecek bir sınav değil. Evliliği de sınavı da yaşadım biliyorum. Kesinlikle önce sınavını kazan yaşayacağınız il belli olsun kafan rahata erince evlen. Emin ol evlilik geç kalınan bi yer değil hatta ne kadar geç bence o kadar iyi.

Back
X