• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmekten Vazgeçmek

Farklı hayatlar, farklı beklentiler ve yıllar içinde tükenmiş ve monotonlaşmış bir ilişki..
bence sakın evlenme çok mutsuz olursun.
Emin ol gerçekten evlenmek isteseydin bu durumda olmazdın.
Bunları düşünüyo da olmazdın.
Heyecan ve aşk bitmiş, maalesef tek başına sevgi yeterli olmuyor evlilikte.
Tabi eğer beklentilerin en azından büyük bi kısmı karşılanamıyosa.
Boşa vakit kaybetme ne kendini üz ne de karşındakilerin vaktini al derim.

Aynı evden kasıt altlı üstlu oturmak ama onunda pek farkı olacağını düşünmüyorum. Çünkü bende öyle bir ortamda büyüdüm. Bende bana karışılmasını pek istemeyen birisiyim eşimle aile olmak isteyen kendi hayatımızı yaşamak isteyen birisiyim
Istersen ayni evde otur, istersen altli ustlu otur kesinlikle mutlu olamazsin cnm benim ..

Ailesi de o kadar iyiki şimdiden söz tepsisine kadar hazırlamışlar gerçekten napicami da bilmiyorum. Erkek arkadaşım da çok iyidir. Cok güvenilir sadık çalışkan birisidir. Ama hisselerimi napicam bilmiyorum. Birde küçük bir ilçede yaşıyorum herkes tanır bizi bi ton laf edicekler . Nasıl işin içinden çıkıcam bilmiyorum. Ayrıldıktan sonra pişman olmaktanda çok korkuyorum

Cunku elinde olani kaybetmekten korkuyorsun.
Es adayini, ailesinin iyiligini, kilosunu, osunu busunu birak bi kenara.
Ne hissettigini biliyorsun. Onun icin cesur ol.. vazgectigin her yanlis, dogru attigin adinlarin olacak. Once kendini kandirmayi birak.

Mutlu olmak için cesur olmak şart başkaların sözüyle hareket eden asla mutlu olamaz

Yaşadıklarımızı düşünüyorum. Hayallerimizi geleceğimizi hep içim umutla doluyo onu istiyorum sadece tek sorun işiymis gibi geliyo. İşini ayarlarsa ailesinden uzak olursak daha iyi olur hersey gibi geliyo. Aynı zamanda da yine babası müteahhitlik yapıyor erkek arkadaşıma bankada bi iş bul aynı zamanda inşaat işini de yaparsın demiş ama pek oralı olmuyor. Ama sadece tek sorun omu benim için gerçekten bilmiyorm

Aile büyüklerinle konuş onlara danış

Sevginiz bitmiş.. Ne kendinizi ve ailenizi ne de o beyefendiyi ve ailesini ugrastirmayin. Ayrılin. Sizin ilişkiniz kabak tadı vermiş . 8yil.. Ama su kilo olayına gelince siz de zamanı gelecek kilo alacaksınız. (Doğum ) .. Erkek arkadaşınızı sevmiyorsunuz ama kırmadan ayrılin..

Ailesiyle birlikte oturacak olman tek başına haklı bir sebep ayrılık için.
Sen bir sürü şey saymışsın.

Bu acabalarla aileleri tanıştırma hiç o yola girme bence.

esnaflıktan güzel meslek mi var adam kendi bileğinin hakkıyla yeteneğini konuşturacak, ailesi de yakın bebeğin olunca kayınvaliden bakar belki veya destek olur el bebek gül bebek büyür gider, yalnız olmaktan iyidir, normalde kv ile yaşam iyi değil ama adamın işi de evi de hazırmış hem yıllardır da çıkıyormuşsun, bilmiyorum senin de işin yok hakikaten atanmamışsın bile hem zaten üniversite okumadınız mı birlikte o da okumuş etmiş bence hiç soğuma sevdiğinden.

Bir defa kazanç bir olacak belki kızın evlnde tencere dahi kaynatamıyacak , çocuğa kendi terbiyesini veremiyecek kaynana, kayınbaba şımartacak cips, çikolata,kola alacak, kayın babanın verdiği paraya muhtaç olacaklar ama paranın çoğu kaynanaya gidecek durumlar vaziyet berbat
esnaflıktan güzel meslek mi var adam kendi bileğinin hakkıyla yeteneğini konuşturacak, ailesi de yakın bebeğin olunca kayınvaliden bakar belki veya destek olur el bebek gül bebek büyür gider, yalnız olmaktan iyidir, normalde kv ile yaşam iyi değil ama adamın işi de evi de hazırmış hem yıllardır da çıkıyormuşsun, bilmiyorum senin de işin yok hakikaten atanmamışsın bile hem zaten üniversite okumadınız mı birlikte o da okumuş etmiş bence hiç soğuma sevdiğinden.

Birbirinizi ve aileleri üzerin bence,
Siz emin değilsiniz sevginiz mi azaldı,
Yoksa kaybetme korkusuz bittiği içini bu kadar rahatsınız anlamanız lazım.
Sizin yerinizde olsam bir süre isteme işlerini ertelemeyi teklif ederdim.
Acele etmeyin

Bir defa kazanç bir olacak belki kızın evlnde tencere dahi kaynatamıyacak , çocuğa kendi terbiyesini veremiyecek kaynana, kayınbaba şımartacak cips, çikolata,kola alacak, kayın babanın verdiği paraya muhtaç olacaklar ama paranın çoğu kaynanaya gidecek durumlar vaziyet berbat

Aboooo böyle düşününce kaççç kaç kaççç:KK67:

Evlenmek için ayrı iş bulma şartı koşman lazım. Sizin dünyanız hayalleriniz değişmiş 8 yılda. Yollarınız ayrılmış. Sen de atanamazsan çok kötü olur böyle.

Çok doğru söylüyorsunuz bende öyle olacağı için kesinlikle öyle bişey istemiyorum zaten her türlü yönünden bende yaşadım ve gördüm çünkü

Bak sana diyeceğim tek şey hızlı karar verme ve bu duygularını erkek arkadaşınla kesinlikle paylaş. Bu konular senin tek başına hindi gibi düşünüp çözebileceğin şeyler değil, beraber oturup medenice konuşup çözümlenmesi gereken önemli noktalar var kafanda. Kesinlikle erkek arkadaşınla buluşup herşeyi, duygularını dahil ona açıkça anlatmalısın. Ayrıca sakın hızlı karar verme çok pişman olursun.

8 yıl öyle bitti deyince bitilecek mevzu değil...
Uzun süreli ilişki yaşamış biri olarak sana tavsiyem evlilik sürecini biraz ertelemen.
Bu süreçte isteklerini ciddi şekilde otur tartış
Ayrılıktan önce yapacağın son hamle şart koşmak olsun hatta.
Uzun soluklu ilişkilerde dönem dönem olur bu tarz soğumalar sorgulamalar
İlişkinde olumlu yönler olumsuzluklardan ağır basıyor ise ayrılığı en sona sakla derim.
Sevgi saygı sadakat duygusuna doyuyorsan,başkasıyla yapacagın yeni bir başlangıcın neler getireceği mechul ...
Çünkü asla dört dörtlük ilişki yoktur,önemli olan ilişkiyi ayakta tutan temel kavramların o ilişkide olması gerisi tolere edilir.

Tamam diğer konularda haklısın da marangoz olunca sosyal kültürel olarak niye düşük oluyor , ki gayet iyi kazanıyormuş . Ayrıca üniversite de okumuş söylediğin kadarı ile . Marangozluk yapınca aldığı eğitim hafızasından silinecek mi ?
Sen kendin atanamamışsın bile başkasının mesleğine laf ediyorsun.

Benim yasadigim ülkede böyle insan gücü gerektiren islerde calisanlar genel müdürle ayni parayi kazanir. Boyaci isi bittigi zaman eve gider temizlenir ve aksam lüks restoranda yemek yiyebilir. Bizim ülkemizde düz lise ve üniversite. Herkes üniversiteye gitmemeli.

Back
X