• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmekten Vazgeçmek

8 yıl siz naptınız allah aşkına, hiç mi konuşmadınız bu konuları.
şimdiye çok şeyin netletmiş olması gerekiyordu, iki tarafın da içine sinen bir şekilde.
hadi 4-5 yıl laylaylom geçti de sonraki 2-3 yıl evliliğe dair hiç mi konuşmadınız, hiç mi isteklerinizi söylemediniz.
hiç mi olmazsa olmazlarınızı paylaşmadınız.

ben de 8 yıllık ilişkimin devamında evlendim. Elbette o ve ben bazı fedakarlıklar yaptık.
mesela ben onun yaşadığı şehire taşındım, ki zor bir fedakarlıktı, ama buna birkaç yıl önce karar verdiğimizden kendimi alıştırmıştım. ya da o çalışacağı iş yerini değiştirmek zorunda kaldı, çünkü haftasonları çalışmayacak şekilde işini ayarlamasını talep etmiştim. Bu da zor bir karardı onun için, istifa etti, yeni iş buldu falan...

Şimdi sizi istemeye gelecekler, çok geç kalmışsınız isteklerinizde diretmek için. elbette bu kararsızlıkla evlenin demiyorum da, hatalısınız bu konuda demek istiyorum. yoksa elbette aklınızdaki bu soru işaretlerini gidermeden evliliğe evet demeyin.

Benim yasadigim ülkede böyle insan gücü gerektiren islerde calisanlar genel müdürle ayni parayi kazanir. Boyaci isi bittigi zaman eve gider temizlenir ve aksam lüks restoranda yemek yiyebilir. Bizim ülkemizde düz lise ve üniversite. Herkes üniversiteye gitmemeli.

Yanlislikla cevapla tusuna bastim, yani demek istedigim meslek sahibi olmak üniversite bitirmekten önemli burada.

Evlilik konusuna gelince 8 yil uzun bir süre. Ben 10 yildir evliyim 8 yasinda cocugum var mesela. Siz evlilikte gecirilen süre kadar flört etmissiniz. Tabi monotonlasmis her sey. Soru isaretleriniz tereddütleriniz varsa evlenmeyin tabi. Ama duygularinizdan eminmisiniz? Yani sevgiliniz kendini salmayi biraksa, kendine bakip spor yapsa bir artisi olur mu diyecegim ama ayni evde ayni binada hatta ayni sokakta olmaz canim kardesim. Aileden aileye fark var. Kiminin sesi solugu cikmaz zarari dokunmaz sen gidersen görürsün ama kimi aileler var ki canindan bezersin. Burada cok konu aciliyor bununla ilgili. Aileye düskünlük ayri ama devamli onlarin icinde yasamak ayri. Arar sorar ilgilenir ama devamli annem babam olmaz. Bu sartlarla evlenmeyin tabi.

sen sevgilini sevmiyorsun kısa ve net...
"En basitinden, kilo olarak fazlalığı var zayıflaması" eğer sevseydin onun tırnağına kadar herhaliyle severdin. Benim eşimin göbeği var. Bana okadar tatlı geliyorki dışarıda başka bir erkekte görsem itici gelir ama onda çok sempatik geliyor bana. Mesela geldi diyelim kapıyı açıyorum hoş gelmiş kocam ve göbeği diyorum :KK60: baldan tatlı tospiğim diyorum mesela. aşkım biraz zayıflasam diyorum diyo bende hayır seni seveceğim alanı daraltma lütfen diyorum şaka tabi bir benzetme benimki...
Ama senin sorunun sevgilini değiştirip kendi yarattığın kalıba sokmak istemen bence sevgilinin zamanı çalma:110:

bu arada damat adayının işine ben olsam takılmazdım.
Üni mezunu olmasaydı belki aranızdaki farktan söz edebilirdik ama şu anda, okuduğu işi yapsa bazı şirketler 3 kuruşluk maaşa çalıştırıyorlar malum. Öyle olacağına kendi işime yatırım yapayım diyor olabilir. tabi ki esnaflık zor iştir, ama eğer ki kendi işini takip etme konusunda başarılı biri ise çok daha mutlu ve iyi gelirli olacaktır.

son olarak bir örnek olarak ablamı vereyim (kötü örnek konuda var, bir de iyi örnek olsun diyerek)
ablam aile apartmanına evlendi.
hiç bir sıkıntısı yok, ayrıca çalıştığı için bebeğinin bakımında yardımcı olmaları çok işine geliyor, hem maddi hem manevi olarak.
bir tek lohusalığında biraz problem yaşadı, çok karışıyorlar diyerek, ama aynı problemi ben de yaşadım ki biz farklı şehirlerde yaşıyoruz ailelerle. Sonradan da ablamın bu problemleri azaldı, şuan hiç bahsetmiyor.

Evlenirsen mutsuz olacağın belli deli gibi aşık olsan da ailesiyle aynı yerde oturmak zaten yeterince sorunken bir de sevdiğinden emin değilsin bence vazgeç.

bilmiyorum gerçekten üzüldüm.İçinde bişeyler bitmiş senin her seyini bahane ediyorsun.Ne kadar mükemmel olsa da bişey değişmeyecek sen bi noksan bulacaksın.Şimdi hayatına nasıl bi yön vereceksin merak ediyorum.İçinin sinmediği biriyle evlenmek hem senin hem de onun için kötü

Evlenmek zorunda değilsiniz

evlenmek zorunda değil elbette ama,
8 yıl karşılıklı emek verdikleri sevgilisine bir açıklamadan fazlasını sunmak zorunda değil mi?

beni istemeye gelecekleri hafta sevgilim, ben senden ayrılıcam deseydi, ve sebepleri haklı olsaydı da ben buraya konu açsaydım, KKcak saydırmayacak mıydık o kişiye.

arkadaş çok haksız bence tüm bahanelerinde. ama elbette evlenmesin istemiyorsa.
ama en azından biraz mahcubiyet göstersin sevgilisine karşı.

Ayni evde olmaz...ustlu altli da olmaz...
ne agiz tadiyla seviseceksin ne gulebileceksin hunharca nede kavgani şöyle mahalle karisi agziylan edebileceksin :p
cunku duyulur...cunku hep diken ustunde olacaksin
onlari her gun gormek de cabasi....kisaca jc sesini dinle
yaniltmaz o seni

evlenmek zorunda değil elbette ama,
8 yıl karşılıklı emek verdikleri sevgilisine bir açıklamadan fazlasını sunmak zorunda değil mi?

beni istemeye gelecekleri hafta sevgilim, ben senden ayrılıcam deseydi, ve sebepleri haklı olsaydı da ben buraya konu açsaydım, KKcak saydırmayacak mıydık o kişiye.

arkadaş çok haksız bence tüm bahanelerinde. ama elbette evlenmesin istemiyorsa.
ama en azından biraz mahcubiyet göstersin sevgilisine karşı.

Evet ama konu sahibi bunca sorunlar varken evlenmemeli. .
Herkes bir değil ..

İnsanlar evleneceği kişiden eminken, sevgisinden, sevdiginden eminken bile bir dolu sorun yaşıyor evlendikten sonra.... sizin soru işaretleriniz suan da bile çok. .. bu şekilde doğru karar veremezsiniz bence evlilik işini biraz daha erteleyin en azından kafanızda bazı şeyler netleşsin.

Bence sevgilini al karşına konuş.Bir süre ara verin ondan sonra kararınızı verirsiniz.Evlilik bu şakaya gelmez.

Ayri bi yerde olsun eviniz
Aksi taktirde %99 mutsuz ve pisman olacaksin evlendigine
Ailesini tutarda orada oturucaz derse bitir bu isi
Zor degil sogudum de olmuyo de msj atma arama sogut yavas yavas ama oraya evlenme

Ailesi de o kadar iyiki şimdiden söz tepsisine kadar hazırlamışlar gerçekten napicami da bilmiyorum. Erkek arkadaşım da çok iyidir. Cok güvenilir sadık çalışkan birisidir. Ama hisselerimi napicam bilmiyorum. Birde küçük bir ilçede yaşıyorum herkes tanır bizi bi ton laf edicekler . Nasıl işin içinden çıkıcam bilmiyorum. Ayrıldıktan sonra pişman olmaktanda çok korkuyorum

Belli bir süre görüşmeyelim, de. Her aile evlenmeden önce iyidir zaten sonra ne oluyorsa, cin çarpmış gibi değişiyorlar. Senin bi süre ayrı kalmanda fayda var. Daha saglıklı karar vermen için. Ayrıca kilosunu daha açık konuşmalısın. Evlenince daha neleri neleri açık seçik konuşman gerekicek sakın çekinme. Problemleri konuşarak halledersiniz konuşmadan değil. Burda bisürü konu okudum kocam isteksiz napmalıyum diye herkes konuş diyor. Siz de konuşmalısınız. Kendine dikkat etsin bekar yani hala bu rahatlık ne

Merhaba arkadaşlar ilişkimin gidişatını az çok biliyorsunuzdur daha önceki konulardan ama beni yargılamadan destek olmanızı istiyorum

8 yıllık bir ilişkim var okullar bitti askerlik bitti acısıyla tatlısıyla atlattık 8 yılı taki askere gidene kadar. Askere gittiğinde çok düşünme fırsatı buldum ve bizi ilişkimizi çok sorguladim hep yanlış yapmaktan ve kötü karar vermekten korktum. Bazen acaba seviyor muyum diye bile düşündüm. Tamamen bu düşüncelerle askerlik dönemini atlattık. Bu hislerimi erkek arkadaşıma hiç hissettirmedim.

Bu hafta ailesi ailelemle görüşmeye gelecek ardından isteme ve söz olucak bayramdan sonra. Ama ben hiç ama hiç emin değilim kimseyle konusamiyorum bu konuyu. Erkek arkadaşım beni çok seviyor hatta bu aralar daha bi üstüme düşüyor ama ben ona karşı inanılmaz soğugum. Nedenini inanin bilmiyorum bir başkasıda yok. Öyle olsa gerçekten işim daha kolay olurdu. Bazen ondan ve evlenmekten tan olarak eminken bazen hiç emin olamıyorum.

Yıllardır çok sınavlardan geçtik ve cok yıprandık ama aşkımız hep sürmüştü şimdi ne oldu bana gerçekten bilmiyorum. Tip olarak cok beğendiğim sevgilim gözüme hoş gelememeye başladı her şeyi gözüme batmaya başladı. Yıllardır ilişkimiz ve onun için çok uğraştım yeri geldi çocugum gibi ılgilendim ama artık çok yoruldugumu hissediyorum. En basitinden, kilo olarak fazlalığı var zayıflaması ve sağlığı için doktora gitmesini ben teşvik ettim ama ve o hiç oralı olmuyor ve sırf ben uğraşıyorum sanki çoğu şey icin. Hani ilişki monotonlasir çiftler kendini salar ya erkek arkadaşımda da o var sanki hiç bakmıyor kendisine ve önem vermiyor. Şimdi diçeksiniz bana sevmiyor musun sen yönlendir diye ama yıllardır her şeyiyle en yakından ben ilgilenirim doktor randevularina kadar.

Neyse arkadaşlar evlilikten korkmamin en büyük nedenide ailesiyle oturacak olmam. Bende ananem ve dayilarimim olduğu bir apartmanda büyüdüm ve birlikte yaşamanın kötü taraflarını çok iyi biliyorum. Ama sevgilim bana bunu teklif ettim bende istemediğimi söyledim tabii. Aynı zamanda sevgilim ekonomi mezunu ama aile işini yapıcak yani işi de evi de ailesinin dibinde olacak. Bende atanmamis bir öğretmenim ailesiyle tüm gün aynı yerde olacağımı hayal bile edemiyorum.

Kısacası arkadaşlar erkek arkadaşımin yapacağı is marangozluk tamam işleri çok iyi ama ben okadar okuduktan sonra bu isi yapmasini hiç istemiyorum bu durumda beni çok sıkıyor. Ayrıca benim aileminde sosyo kültürel düzeyi yüksektir. Şimdi bana bu işi yapacağını bilmiyomuydun diceksiniz ama bilmiyordum yeni karar verdi.

Yani ben evlilikten buz gibi soğudum ve napicamı bilmiyorum. Alıp başını gitmek istiyorum bazen herkesten uzağa ama gerçekten çok çaresizim lütfen beni yargılamadan yardım edin.

Bu iş olmaz canım.Aileyle birlikte yaşamayı da asla düşünme.

8 yıl ilişki bana göre büyük abartı . Çok fazla yüz göz olmuşsunuz.

Gerçekten çok iyi birisi çok sadık. Sadıklık konusunda bile ben kendimden çok ona güvenirim. Onun kadar da beni sevebilecek birisi olurmu gerçekten bilmiyorum. Tabiki olumsuz birçok şey oldu sayamayacagim kadar bu 8 senede. Cok ayrı kaldık ilişkimiz çok özen gösteremedik birlikte paylasimlarimiz o kadar çok az ki. Hep nişanlanınca evlenince acısını çıkartıcaz dedik ama aynı yerde yaşadıktan sonra eminim ozman da dilediğimiz gibi vakit geciremeyecegiz.

Az önce konuştuk benim soğukluğumu hissetmış neler oluyor dedi. Bende işinden falan bahsettim aynı yerde yaşamak istemememden. Annesinin hiç bir şekilde bize karismayacagini söylüyor ama öyle olmicana eminim. Evleri varken kiraya çıkmanın Saçmaligindan bahsediyor. Kaç kere bankaya başvuru yaptığından ama kabul edilmediğinden ve yapacagi başka bir işin olmadığından bahsediyor. Ayrıca ailesi müteahhitlikle uğraşıyor ayrıca kendiside o işte ilerlemeyi planlıyordu ama işleri ters gitmiş ve satışlar durmus onuda yapamayacağını söylüyor yani Şuanlik sadece bu işi yapacağını söylüyor. Peki babanın yanındami olacaksın kendi düzenini kurmayacakmisin dedim hemen olmuyor o işler zaman gerek dedi.

Kendi aılemde sürekli soruyor haklı olarak ne yapmayı düşünüyor ne iş yapacak diye ve hiç birine cevap vermiyorum. Onlarda haklı işi kesin olmasını istiyorlar. Bunca yılda okuduğu için bu işi yapacağını hiç bilmiyordum bu yıl gelişti olaylar yada yaparsa bile kendine ait bir düzen oturacaginı düşünüyordum ama onuda yapmıyor. Gerçekten bu iş nasıl sonuçlanacak merak ediyorum.

Back
X