Evlenmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız

Tabiki kaçma. 19 sene dayanmışsın 3 sene daha dayan. Kaçarak evlenip pişman olmayan 1000 kadından biridir. Ve o 1000 kadının 1000 i de kaçarken istisnai 1 in kendi olduğunu sanar.

Çevremde Yok hiç kaçıp mutlu olan. Kk da bir arkadaş vardı mutlu olduğunu , pişman olmadığını söyleyen. O da artık ne kadar gerçek Allah bilir.

Sakın kaçayım deme, başka çözüm yolları bul , arkadaşlarınla eve falan çık

Evlenip sorunlar çıktığınıda aileniz arkanizda olmadigi icin çabuk harcanirsiniz.Elinize mesleğinizi alın biraz daha büyüyünce evlenirsiniz.20 yasindaki bir erkek evlenince eşinin kıymetini bilmez.

Birşeylerden kaçmak için evlenilmez,baskı altında verilen kararlar kendi iradenle verdiğin karar değildir.. .mecburiyetten verilen kararlar genelde bizi hüsrana uğratır ve pişmanlık getirir..
Evet haklısınız

Okuyor mu kendileri? Bana pek mantıklı gelmedi bu iş.

Hayatının hayatısını yaparsın. Evlilik düşündüğün kadar toz pembe değil.. Öyle 'olmadı boşanırım' diye de düşünüyorsan.. Bu ülkede boşanmış bir kadın olmak nedir aç burdaki konuları bi oku..
Şuan öylé güzel bi fırsat var ki elinde.. Okuyorsun.. Şiddete, ihanete katlanmak zorunda kalan kadınların 'keşke'sini yaşıyorsun.. "Keşke okusaydım, keşke kimseye muhtaç olmasaydım".. Hiç bir erkeğe koşulsuz güvenme. "asla yapmaz" deme.. Burda neler okuyoruz.
Senin şuan da en büyük umudun, çıkış yolun okumak ve iyi bir işe sahip olmak olmalı.. Sevgilin değil..
Evlilik asla bi kaçış yolu olamaz...
Burada eşiyle derdi olanların, şiddet görenlerin, aldatılanların konularını bi oku.. Hemen hemen hepsi 'çok severek evlendik' diye başlar.. Hatta kimisi yıllarca peşinden koştuğu söyler. Doğru koşarlar da ama hiç birşey ilerde değişmeyeceğinin garantisi olamaz..

Oku... İş bul.. "Hayatımda bir erkek olmasa da kendi ayaklarım üzerinde durabilirim" dediğin gün evlen.. Güçlü bi kadın olursan kimse seni kolay kolay harcayamaz.. Ne ailen, ne eşin, ne de eşinin ailesi..

Daha 1 yıllık bir ilişkiniz var ve ailenize sırt çevirip onu seçeceksiniz bunca yıl iyi kötü katlanmışsınız okulunuz bitmeden böyle bir yükün altona girmeyin evlilik öyle dizilerdeki filmlerdeki gibi kolay değil neden bu yaşta bu zor yükün altına giriyorsun daha çok gençsin kendine ve sevgiline zaman ver belki de 2 sene sonra birbirinize göre olmadığınızı anlayacaksınız yada daha da kenetlenip ileride mutlu sağlam bir evlilik kuracaksınız acele etmeyin üniversiteli olmanın tadını çıkarın

eğer çok seviyorsanız bana göre uzatmanın mantığı yok. ancak nikahı yapın hemen 2 tarafa yani ailelere söylemeyin 2 medeni insan gibi gidin bir günlük iş zaten. bittiğinde söylersiniz. 19 yaşındasın hayat senin kontrolde sen de olmalı bana göre. kendi seçimini yap güveniyorsan ve inancın varsa neden olmasın

19 yasının gerektırdıgını yap
19 yasındakıler okur.. sınemaya gıder ... etkınlık yapar konsere gıder

aklınızı basınıza alın ne evlenmesı

Hic durma beklediğin hata! 19 yaşında evlilik kararı nasil alabilir ki bi insan. Ne cok meraklısınız evcilik oynamaya. Kaçalım fikrine kapılan bir çocuk var karşınızda farkında mısınız. Aklınizi başınıza alın

Fazla Beynini doldurmadan fikrimi söylicem..
Çocuğun maddi gücü ister kendinin ister ailesinin olsun kimsenin ipiyle kuyuya inilmez bunu bilesin. Evet belki burada bir sürü kişi okul okumayıp evleniyor eşine nasıl güveniyor hiç bi güvencesi yok diyeceksin. Fakat emin ol onlar senin yerinde olsa önce eğitimlerini seçerlerdi. Ne güzel mis gibi bir okul kazanmışsın güzel bir geleceğin var. Yarın bir gün mesleğin olacak sence değer mi el için kendinden vazgeçmeye. Yarın birgun seni bırakmıcağını maddi manevi zorluklar yaşamayacağınızı nerden biliyorsun..

Özetle önceee kendine güven sonra Allaha sonra başkasına.. Elinde ekmeğin olsun sonra kimle istersen onunla evlen.. Pişman olursan geç olacak demedi demeee

Universite okumak ve kocaya kacmak ayni bunyede olmaz bence. Ya okulu birakin ya da kacmaktan vazgecin. Ayip yav bu devirde

Kendi ayaklarinin uzerinde durmadan, diplomani eline almadan sakin bir adim atma. Yarin ne olacagi garantimi? Diplomani alki kimseye muhtac olma sonra istersen japonyaya kac.

Ailendeki sorunlardan kacip bu yasta evlenmen bence cozum degil.
Baska sehirdeki bir okula gecis yapip ailenden uzaklasma sansin varsa onu dene.
Bu sebeple alinan evlilik karari saglikli olmayabilir.

Sacmalama tabiki de kaçma aileni razı etmelisin ne kadar kötü de olsa onlar senin ailen. Ve yaşın daha cok küçük ne umutlarla evlenip sonra boşanmak zorunda kalan insanlar var başına öyle bi olay geldiğinde Allah korusun babanın evine gitmeye yüzün olsun. Ayrıva dipnot benim de bi sene çok iyi giden bi ilişkim vardı sonra boka sardı afedersin bence ani karar verme

Sakın. Şimdi sevgiline kaçsan evlendiğinde mutsuz pişman olsan o zaman kime kaçacaksın? Kendine yatırım yap sık dişini okulunu bitir işe gir. Kendine güven önce

Özetle önceee kendine güven sonra Allaha sonra başkasına.. Elinde ekmeğin olsun sonra kimle istersen onunla evlen.. Pişman olursan geç olacak demedi demeee
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ancak Şu özet kısmını düzeltmek istedim önce Allaha güven sonra kendine. Cünkü Allah kimseyi yarı yolda koymaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…