evlenmem gerek ama nasıl ?

Öncelikle Allah mutlulugunuzu daim etsin

Benim mevzuya gelince tabi sevme sevilme istegi var ve herseyin basinda ama isin dogrusu hayatindaki baba faktorunden dolayi sanki kocayi bulurda evlenirsem hayatimda hersey duze cikacakmıs gibi hissediyorum yada oyle olsun istiyorum

Yoksa 30 a merdiven dayamis biri olarak bari bunca sene beklemisken hayatimin kalanini yasatacagim insan en iyisi olsun diye dusunurken ni yandanda cok yoruldum artik olsunda nasil olursa olsun gozuyle bakiyorum

Ama her iki acisanda ortada aday falan yok bende

Hakkımızda hayirlisi oldun insallah
Bende de aday falan yoktu.Eşim lisede iki ay aynı sınıfta okuduğum arkadaşımdı.16 yıl kadar hiç görmedim kendisini.Flört vs de geçmemişti aramızda.Tesadüfler zinciri şeklinde karşılaştık.2 yıl ara ara sadece arkadaş olarak görüştük.sonra niyeti varmış söyledi ve oldu.Benim hiç aklımda yoktu,değil evlilik ilişki bile.
Evlenince senin de çok iyi bildiğin gibi hayatın düzene girmiyor aksine alışana kadar hayatının içine ediliyor.Karakterin baskın değilse de acılardan acı beğeniyorsun kendine.Ben bile bu kadar baskınken kısa süreli de olsa tepetaklak olmuştum.
O yüzden tam anlamıyla ,hayat görüşü,kariyeri,huyu suyu ve teni içine sinmiyorsa çekilecek dert değil evlilik.Çok sevince ve isteyince sıkıntıları aşabilir ya da katlanabilirsin,aksi işkenceye dönüyor zira.
Hepimiz için hayırlısı.

24 yasindayim. Evlenince bahimsizlik ilan edilmeyecegini düşünüyorum. Bu kisi ile ilgili.. bekarken annenin mutfak duzenidir, evlenince kendinin.. yinelli kurallar belli sorumluluklar vardir.
Allah hayirli iyi insanlarla karsilastirsin. Hayatiniza baska anlamda yön verin. Farkli idealleriniz olsun. O idealleri gerceklestirirken dogruvinsanla karsilasirsaniz evlenirsiniz. Tabi ki kolay değil toplumun baskisini dogru bulmuyor olsakta toplumda bir baski var asla gozardi edemeyiz yorum yaparken.. siz bu baskilari tolere etmelisiniz yaptığıniz islerle.

Bende de aday falan yoktu.Eşim lisede iki ay aynı sınıfta okuduğum arkadaşımdı.16 yıl kadar hiç görmedim kendisini.Flört vs de geçmemişti aramızda.Tesadüfler zinciri şeklinde karşılaştık.2 yıl ara ara sadece arkadaş olarak görüştük.sonra niyeti varmış söyledi ve oldu.Benim hiç aklımda yoktu,değil evlilik ilişki bile.
Evlenince senin de çok iyi bildiğin gibi hayatın düzene girmiyor aksine alışana kadar hayatının içine ediliyor.Karakterin baskın değilse de acılardan acı beğeniyorsun kendine.Ben bile bu kadar baskınken kısa süreli de olsa tepetaklak olmuştum.
O yüzden tam anlamıyla ,hayat görüşü,kariyeri,huyu suyu ve teni içine sinmiyorsa çekilecek dert değil evlilik.Çok sevince ve isteyince sıkıntıları aşabilir ya da katlanabilirsin,aksi işkenceye dönüyor zira.
Hepimiz için hayırlısı.

Bence kotude olsa en azindan hayatim garamti sıkintilarimin kaynagi nedeni sonu belli

Allah muhafaza beterin beteri durymlari olabiliyor

Ama kadin degikmiyiz iste hepsi ni tarafa sevme sevilme istegini insan atamiyir icinden

Değişik düşünüyorsun .

Evlenince kime bağli kimden bağımsız olacaksıniz?

Kendi mutlulugunuz için evlenmek nedir?

Bağımsızlık için ömür boyu birine bağlanmak? 10 yıla yakın aynı adamlayım birbirimize çok güveniriz kendi arkadaşlarımızla da çıkarız istersek hatta bazen h. Sonu tatili yaparız ayrı ama bağımsız yada özgür değiliz. Bişey alırken birbirimize danışırız, dışarı çıkarken n haber veririz, yemeğe bile tek başına karar veremeyiz yani. Evlilik özgürlük yada bağımsızlık değil uyumlu iki insanın birbirine bağlanması bizim durumuzda. Başka insanları bilemem tabi.
Ayrıca dalga geçenler emin olun mutlu insanlar değil. hayatından memnun insan karşısındakini mutsuz etmek istemez onlar sizin başınızı yakmaya çalışıyorlar akıllarınca.
Bir de 30 yaşında özgür yada bağımsız olamadıysanız zaten zor. Çalışmıyor musunuz?

Bağımsızlık için ömür boyu birine bağlanmak? 10 yıla yakın aynı adamlayım birbirimize çok güveniriz kendi arkadaşlarımızla da çıkarız istersek hatta bazen h. Sonu tatili yaparız ayrı ama bağımsız yada özgür değiliz. Bişey alırken birbirimize danışırız, dışarı çıkarken n haber veririz, yemeğe bile tek başına karar veremeyiz yani. Evlilik özgürlük yada bağımsızlık değil uyumlu iki insanın birbirine bağlanması bizim durumuzda. Başka insanları bilemem tabi.
Ayrıca dalga geçenler emin olun mutlu insanlar değil. hayatından memnun insan karşısındakini mutsuz etmek istemez onlar sizin başınızı yakmaya çalışıyorlar akıllarınca.
Bir de 30 yaşında özgür yada bağımsız olamadıysanız zaten zor. Çalışmıyor musunuz?
çalışıyorum
bağımsızlık derken 2 kişilik bağımsızlıktan bahsetmek istedim zaten
belli bir yaştan sonra anne babaya bağımlı kalmak çok zor
tatil bile yapamıyorsun onların lafını dinlememek için
zaten izin bile vermezler
yatıya kalınacak hiçbir tatil arkadaş bilmem ne yasak
araba almak istersin kendi çalıştığın parayla
onada izin yok
bir sürü bahane üretirler vs vs vs
bitmez yani
herşey kursağında kalıyor insanın hal böyle olunca

• Beğen
Reactions: lra
Bagimsizlik mi? Evlenince mi? Esas o zaman bagimliligin daniskasini yasarsin. Bence kendi ozgurlugunu ilan etmelisin ilk once..
bunun yolu kocayla olmaz guzelim kendi ayaklarinin uzerinde durmalisin

hiç alakası yok bence. her seyi evlenmeye bağlamışsınız. bağımsızlığınızı kazanmak istiyorsanız çalışın meslek sahibi olun paranızı elinize alın ve dim dik durun insanların karşısında alın size bağımsızlık:kahve:

çalışıyorum
bağımsızlık derken 2 kişilik bağımsızlıktan bahsetmek istedim zaten
belli bir yaştan sonra anne babaya bağımlı kalmak çok zor
tatil bile yapamıyorsun onların lafını dinlememek için
zaten izin bile vermezler
yatıya kalınacak hiçbir tatil arkadaş bilmem ne yasak
araba almak istersin kendi çalıştığın parayla
onada izin yok
bir sürü bahane üretirler vs vs vs
bitmez yani
herşey kursağında kalıyor insanın hal böyle olunca
Ozman ailenizle ciddi konuşun büyüdüüünüzü fark etmeliler ben artık 18lik çocuk değilim kendi hatalarımı ve sonuçlarını görmek istiyorum diyin. Böyle sizi ittiklerini belki de saçma sapan ailenize yakışmayan bir evlilik yapmak durumunda (allah korusun) bırakıcaklarını söyleyin ki gözleri korksun. Belli yaşın üstünde zor geliyor ailelere çocuklarınında doğruları olabileceği, korumak kollamak gerekmediği gerçeği :KK51:

ben de kontrolcü babadan kaçmak için özgür olurum diye evlendim eşim daha da baskıcı çıktı. risk

kendi bağımsızlığımı ilan etmem için evlenmem gerekiyor
dalga geçilmemek için evlenmem gerekiyor
ve en önemlisi kendi mutluluğum için evlenmem gerekiyor
nasıl olacak bu iş?
30 üstü olunca çoooook zooooorrrrrrrrr
Evlenmeden önce hayatimi yaşayim evlenince esime bağımlı olacam her istedigim olmaz diye düşünenleri cok duydum ama sizin gibisini ilk defa görüyor ve duyuyorum...
Evliligi kurtuluş yolu olarak görenlerdensiniz sanırım ama insanlar herzaman şanslı olmuyor...
Eskiden olsa yaşı gecikmiş artik evde kaldi falan diye dalga gecerlerdi belki ama simdi öyle değil esas 30 dan sonra evlilik tercih ediliyor, insanlarin akılları daha yerine oturmuş olup mantıkla hareket edebilme yetenekleri daha artiyor diye...
Mululugu öncelikle kendinizle barışık olarak bulabilirsiniz... Kendi düşüncelerinizle hareket ederek, onun bunun sözüyle hareket edip bir anlık hevesle umutla bütün hayatınızı karartabilirsiniz...
Ailenizin tepkileri gayet normal evlenip anne oldugunuzda onlarin size yaptıklarından belkide fazlasini çocuğunuza yapacaksiniz emin olun... (Kısıtlamalardan bahsediyorum...)

Ayri bir eve ciksan izin almadan ailen napar?
Ya da ben araba aliyorum para benim desen?
Birikim yapip ev alacagim desen?
Ne soyleyebilirler 30 yasinda koca kadina?

Evlenince daha cok bagimli olacaksin. Hele bizim toplumumuz dibine kadar ataerkilken ozgur olacagini düşünme. Cogu erkek yemek, temizlik bekler, giydigine gezdigine karisir. Dogru duzgun, sana saygi duyan, ilgilenen, ev isine yemegine yardim eden, kisitlamayan ve en onemlisi ekonomik siddet uygulamayacak olan bir adam bulana kadar evlenme

Back
X