- Konu Sahibi Minnakkuzu09
-
Ne bu acele kuzumArkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum
Askerlik yok polis olduğu için.. Eminim söyledikleriniz tecrübeyle sabit ama işte gençliğin verdiği aşk sevgi vs duygusu var üzerimde çok sağolun:)Ne bu acele kuzum
Okulunu bitir meslek sahibi ol ayakların üzerinde dur oda askere gidip gelsin başlasın çalışmaya evlilik dışarıdaki sevgililik dönemi gibi değil çoğu erkek değişiyor bana göre en ideal yaş 30 ama ben 30 undan önce evlendim keşke dediğim üniversite hayatım daha farklı olabilirdi
Yasin çok genç erkek ler heleli zor olgunlaşır bekleyin bi 7 sene daha ne kaybedersiniz
Normal bir yaş bana göre ama erkegin yaşı en az 27 olmalı . Nişanlılıktaki gibi degildir evlilik. Onun sorumluluklarını kaldıramayacaksanız baştan evlenmeyin daha iyi . Biz artık evlenip boşanan insanları degil evli mutlu çocuklu insanların yazdıklarını okumak istiyoruzArkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum
Evet boşanmanın erken evlenmekle alakası yoktur doğru ama meslek sahibi ayakları yere basan bir kadınla çalışmayan kadın arasında dağlar kadar fark vardır.30 yaşında evlenen de 40 yaşında evlenende 20 de evlenen de boşalabilir :) şans hayırlısı olsun teşekkrler
Bence değilArkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum
Çalışmayı düşünmüyorum
Bence sen de erken olduğunu düşünüyorsun ama erkek arkadaşın baskı yapıyor, ve birileri erken değil desin istiyorsun. :) Maalesef böyle, bir aralık çalışmayı düşünmüyorum dediğini okudum.Çok erken, çocuksunuz daha. 7 yıllık sevgililiğinizin 5 yılı çocukluk aşkı
Niye ki
Rahat mı battı evladım :) en az bir sekiz sene daha bekle ..hayatı tanı ,insanları tanı ,yalnızken yapacaklarının tadını çıkar ..Arkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum
bak burası bile hala pembe ben de öğretmenim hiç de öyle değil dünya bu kdr da şirin değil hayat aci yönleri de var tabi ki calis ay valla çok komik geldi bana ve çok masumca. inşallah hayatınız hep böyle şirin ve masum kalır.O zaten polis ben öğretmen olucam..zaten zor şartlar altında çalışıyo eve geldiğinde istediği yemeği istediği düzeni yapmam zor olur çalışırsam ben tüm odak noktamın o olmasını istiyorum belki birbirimizi göremediğimiz zamanlar bile olur yoksa
cidden demek istediklerimin hepsi içinde ne guzel anlatmissiniz her şeyi çerçevesiyle. umarım hataya düşmez konu sahibi.Evet boşanmanın erken evlenmekle alakası yoktur doğru ama meslek sahibi ayakları yere basan bir kadınla çalışmayan kadın arasında dağlar kadar fark vardır.
Ben de ev kadınıyım, belki birçok kadına göre de şanslıyım, en azından 23 senedir bir sefer dahi şiddet görmedim, eşime bana para verir misin demek zorunda kalmadım, aşkta bitmedi, huzurumuz da yerinde, evlendiğimde de 22 yaşında gencecik bir kızdım, bir gün bile pişman değilim lakin herkes aynı şansı yakalayamıyor, size söylediklerimiz, yorumlarımız evlilik hayatının gerçekleridir, açın bu bölümde aşkla evlenen kadınların eşleriyle yaşadığı sorunları okuyun, ya maddiyat ya da değer görmedikleriyle alakalıdır çoğu konu, şiddet ve aldatma vakalarını yazmıyorum dahi.
Hayat güllük gülistanlık değildir, bu zamandaysa herşey ateş pahasıyken 2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor, lojmanlarda oturmazsanız ev kiranız, faturalarınız, aylık mutfak masrafınız, giyim kuşam ihtiyaçlarınız, gençsiniz gezmek isteyeceksiniz gezme, belki bir sinema, belki dışarıda bir yemek yeme gibi ekstra masraflarınız, düğün isteyeceksiniz, takılarınız, gelinliğiniz, ev eşyalarınız, bunların taksitleri, okulu boşver dediniz bebek istediniz bebeğinizin aylık bez parası, giyimi, puseti, karyolası, ana kucağı, ıvırı zıvırı, ek gıdaya geçse tüketmesi gereken meyve ve sebzeler, hazır mama yese hazır maması, hepsini oturun bir hesap kitap yapın, bir polis maaşıyla hepsine yetebilmeniz için sihirbaz olmanız lazım, 1 ay 3 ay 5 ay derken sevdiğiniz adam bu kadar sorumluluk altında boğulur, herşeye yetememeye başlayınca o evde huzur olmaz, kaldı ki stresli bir işi var, seviyorsunuz çok güzel, hepimiz aşık olup evlendik, gençte olduk, halden anlarız ama yaşanmış tecrübeleri de dinlemek lazım.
Şimdi o da sizde herşeye yetebileceğinizi sanıyorsunuz ama yetmeyecek, üstelik çok değil evlendikten birkaç sene sonra okuyup mesleğinizi elinize almadan evlendiğinize pişman olma ihtimaliniz var, hele de eşiniz evlenince maaş bordrosunu sizden saklar, ay başı gelsin de cebinize birkaç lira harçlık koysun diye beklemek zorunda kalırsanız, para istemek gücünüze gitmeye başlar bir süre sonra, işte o zaman keşke mesleğim olsaydı çalışsaydım demeye başlarsınız.
Bunlar ki sadece ikiniz arasında yaşanabilecek sorunlar, evlenince işin içine aileler de katılacak, bugüne kadar size laf ettirmeyen sevgili, evlenince ailesinin sözünden çıkmamanızı isteyebilir, onlar ne yaparsa yapsın haklı görüp sizi azarlarsa dayanabilecek misiniz mesela, aşıksınız evleneceksiniz elbette ama önce meslek edinin, ekonomik özgürlüğünüz olsun, ekonomik özgürlük demek evlilikte sorun yaşandığında ben kimin yanına sığacağım, ailem de arkamda değil, bu adamla da olmuyor dediğiniz nokta da sizi ayakta tutup kimseye eyvallahınız olmaması demek, hele de çocuğunuz olduysa, ailenizin yanına geri dönseniz çalışmıyorsanız anneniz babanız çocuğunuzun yemek istediği tek bir meyve parçası için bile laf etse ağırınıza gider zira bir kadın evlenmeden önce isterse 40 yıl ailesiyle yaşasın, evlenipte ayrıldıktan sonra geri döndüğünüz baba ocağı bile size yabancı gelir, çok mutlu bir evliliğiniz olabilir ama iş maddi sıkıntılara gelip dayandığında nice aşklar ölüp gitti, senin ailen benim ailem kavgaları yüzünden nice evlilik duvara tosladı, sevgiliyken yanınıza uçarak gelen sizi bir yerlere götürmek isteyen adam her akşam yorgun eve gelip yemekten sonra akıllı telefonla iki site gezip sonra uyku moduna geçince, haftasonları öf ne işimiz var gezmelerde evde oturalım demeye başladığında, sevgiliyken kurulan evlilik hayalleriyle, yaşanılan evlilik birbiriyle bağdaşmayınca ben böyle hayal etmiyordum sözleri altında kaldı nice evlilikler.
Mutlu evlilikler yok mu evet var, belki bir sürü mutlu evlilik örneği çıkar ama mutlu bir evlilik için ya çok sabırlı olup maddi manevi her türlü zorluğa göğüs gerecek güçte olmalısınız veya çalışan kazanan kadın olmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?