- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
- Konu Sahibi miniminimarg
-
Ben de 26 yaşındayım, 1.5 senedir hayatıma biri girmedi. Ben kendimi başarısız olarak değil de geç kalmış olarak görüyorum. Aşık olunacak bir erkege çok nadir rastlarım, onların ya sevgilisi oluyor, ya da çoktan evlenmiş. Benden hoşlanan erkeklerse asla hoşlanabilecegim insanlar olmuyorlar. Benim artık aşık olmak, sevgili bulmak adına ufacık kucucuk minnacık bir umudum ve hayalim yok. Benim çevremdeki insanlar benim sevgili bulmam konusunda benden daha çok mutlu, ve heyecanlı.
İşyerindeki arkadaşı geç.Pek arkadaş çıkmıyor ordan gezecek kadar.Resim kursu düşünüyorum.Bakalım çıkacak mı?Peki diyelim arkadaş yok..
Çalışıyorsa iş yerinde arkadaş edinebilir yada boş vakitlerini değerlendirmek için gittiği herhangibir spor salonu olabilir kurslar olabilir örnek dans gibi..arkadaş edinebilir bu şekilde :)
Aslında kendimi bildim bileli evliliğe merakım yoktu, hala daha sevgili edinme konusunda ne kadar istekliysem,evlilige götürme konusunda o kadar korkagim.
23 yaşındayken nisan attım ve çevremdeki herkes ona geri döneyim diye "yüzük atarsan bir daha evlenemezsin aptallık etme" diye bana baskı yapmaya başladı. İnadına dönmedim. Öfkesini kontrol edemiyordu ve beni çok kırıyordu, artık onunla evlenmek istemiyordum.
Evlenemezsin diyenleri utandırmak için evlenmeye çalışma cabam da olmadı. Evliliğin ne kadar ciddi olduğunu ve hayatımı etkileyeceğini biliyordum. Ben cabalamayinca hayatıma giren kimse de olmadı. Yeni mezundum ve issizdim, evden çıkamıyordum neredeyse. Dolayısıyla da yeni kişilerle tanisamiyordum ve sevgilim de olmadı. Son birkaç yıldır bunu iyice kafaya takmaya başladım "acaba haklilar miydi" demeye başladım. 30 yaşındayım. Son 4 yılda iki büyük aşk acısı yaşadım. İkisi de beni çok severek peşimden koşup ikna etti ve sonra terkedip gittiler. Bunun dışında yaklaşmaya çalışan çok kişi oldu ama hep korkup kaçtım.
Evlilikten korkuyorum, aldatilmaktan, anlasamayip bosanmaktan, sevgimin bitmesinden ya da karışımdaki kişinin sevgisinin bitmesinden korkuyorum.
Etrafimdaki herkes evlendi, otuzuma geldiğim halde hala evlenmediğim için kendimi basarisisz hissetmeye başladım. Erkekleri elimde tutamıyorum, bir ilişki yurutemiyorum. Gerçekten artık bir yuva kurmak, anne olmak istiyorum. Ama kimse benimle evlenmek istemiyormus gibi geliyor. Gönül eğlendirme derdinde tüm erkekler sanki. Yaşımdan dolayı mı acaba? Gittikçe umutsuzlasiyorum. Yenik ve mutsuz hissediyorum.
İşyerindeki arkadaşı geç.Pek arkadaş çıkmıyor ordan gezecek kadar.Resim kursu düşünüyorum.Bakalım çıkacak mı?
Resim kursuna ben gitmistim. Cogu kadin + 50 yas erkek.
Ben arkadas bulmak icin gitmedim yalniz ama durum buydu. Soyut resim kursuydu. Resimden zevk almiyorsan cekilmez.
Çok doğru dedin, ama bu sırayı biz de değil aslında toplumca herkes belirliyor. Biz de uymazsak dışlanmış hissediyoruz.Bizim toplumumuzdaki sorun ne..
Herseyi siraya koyuyoruz. olmazsa etrafimizdakiler de kendimiz de basarisiz addediyoruz.
Elbet mutlu huzurlu bir yuva nasip olsun isteriz hepimiz. fitratimiz bunu istiyor bunu asla inkar etmiyorum. ancak yanlış insanla yapılacak zamanli bir evlilik dogru insanla zamansiz bir sekilde olsun diye düşünenlerdenim.
Çok doğru dedin, ama bu sırayı biz de değil aslında toplumca herkes belirliyor. Biz de uymazsak dışlanmış hissediyoruz.
İnşallah doğru evlilik yapanlardan oluruz. İmtihanimiz evliliğimizle/esimizle/cocugumuzla olmaz....
Tüh .Biraz ümitliydim.Ya zaten ben hobi olsun diye gidecektim Ama ne vardı bir iki yakışıklı olaydı
Maşallah, hep derler ya artık bitti sanıp vazgeçtiginde olur diye, ben kaç kere bu aşamaya geldim artık hatırlamıyorum... Hep bir sonraki ilişkimde daha umutlu oldum ama hep de başa sardim... Böyle nereye kadar gitcek bilmiyorum...Amin amin amin.. en büyük duam..
Bir arkadasim vardi. 31ine girdigi gün evlendi. son iki yılı bu bunalımin ciddi boyutu idi. konuşup gorusmuyordu bile.. (onu terkeden adam yillar sonra çalıştığı kuruma müdür olarak geldi herseyi yakıp gecti ne is ne arkadas deyip.. ) o kadar zorluktan sonra allah nasip etti birini. Esininde kendisinin de cok basarili bir isi var. cok mutlu huzurlu bir evlilikleri oldu cok şükür. bazen nasip diye diye beklemek...
Bende umut kalmadı artık.Ben de olacak sandım da olmadı hep.Maşallah, hep derler ya artık bitti sanıp vazgeçtiginde olur diye, ben kaç kere bu aşamaya geldim artık hatırlamıyorum... Hep bir sonraki ilişkimde daha umutlu oldum ama hep de başa sardim... Böyle nereye kadar gitcek bilmiyorum...
Valla yalnızlık en güzeli bence.. az olsun öz olsun çok fazla arkadaşa çok insana gerek yok.. çevrende vakit geçirebileceğin sıkılınca bir kahve içebileceğin 1-2 kişi varsa yeter :)İşyerindeki arkadaşı geç.Pek arkadaş çıkmıyor ordan gezecek kadar.Resim kursu düşünüyorum.Bakalım çıkacak mı?
Ben dans kursuna gitmeyi çok istiyorum çok eğlenceliymiş ama bebişten vakit yok :/Bunun icin kursa gerek yok direk spor salonuna git.
Ben de bir kursa baslayacagim ama daha karar veremedim.
Ben dans kursuna gitmeyi çok istiyorum çok eğlenceliymiş ama bebişten vakit yok :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?