Evlenmemizi İstemiyor

Zor bir konu. Uzaktan kuzenimin eşi askerdi rütbesini tam hatırlamıyorum. Evlenip Bingöle taşındılar görevinden dolayı, sonra kız hamileyim diye annesinin yanına geldi, ikiz doğum yaptı bir daha da dönmedi ve birkaç yıla boşandılar. Orada hiç yaşamak istemediğini yalnız kaldığını çok bunaldığını ve kendisi gibi boşananların epey olduğunu söylemişti. Ama o daevliliğe uygun biri değildi ya tek sebebi buna bağlamamak ve genelleme yapmamak lazım.
Belki teyzeniz de böyle şeyler duymuştur. Biraz ona gücenmiş gibisiniz ama gerçekten endişeleniyor veya sizi uzağa göndermek de istemiyor olabilir. Siz sevgilinizden eminseniz teyzenizle birlikte vakit geçirip birbirlerine alıştırmaya çalışabilirsiniz o da tanıdıkça ısınıp kaygılanmayı bırakabilir

Bu ihtimaller zincirini buradan hiç kimse rahmin edecek kadar müneccim değildir. Iyice tanıyın nisanlinizi. Kendi karakterinizi ölçüp biçin ben uzak kalırsak bir evliligi yürüyebilir miyim. Çocuğumuz olur babası yanımızda olmazsa ne yaparım? Sonucta bu meslekteki biriyle evlenecek olan siz değilsiniz. Bazıları var erken emekliliğe ayrılıyor dayanamayıp, bazı kadınlar uzaklığa dayanamayıp boşanıyor, bazıları yaşadıklarından etkilenip depresyona giriyor..... uzar gider. Size düşen nisanlilik sürecini iyi değerlendirip iyice ölçüp bicmeniz.

Bir tanıdığım var sürekli görevde ya Suriye ya doğu.. Tek başınıza idame edebilirseniz sorun yok ama tam tersi iseniz çok sorun yaşarsınız.. Iyi düşünün..

Düşündüğü gibi değil teyzenizin. Jandarma subay maaşları yüksektir. Subaylar çok kıymetlidir.Onun dışında çok zor ve yıpratıcı bir meslek ama evli olanlar nispeten daha rahat yerlerde görev yapar. Öyle dış yerlere daha çok bekarlar gider. Doğu görevi de şöyle 3 yıl doğu 3 yıl batı gibi. Süre bulunduğunuz ilden ile değişir. Komando vs.. değilse kırk yılda bir dağa çıkar. Ama ben düzenli hayat istiyorum çocuk yapmak istiyorum huzurlu bir hayat istiyorum derseniz size uygun değil

Benim babam askerdi çok gezdik şanslıydım diyorum,ozmanlar bal börek geçinmek ama mevcut ekonomide tabiki aldığınız maaşa göre yaşarsanız her memur gibi sorun yaşamazsınız.Görevlere gelince sizin gibi çok aile oluyor doğuda kaynasıyorsunuz komşuluk yapıyorsunuz yalnız kalmazsınız lojmanlar çevre sosyal ortamlarınız olur lojmanları bilakis sosyal ortamdan geçilmez doğuya tayin olan çok aile oluyor.
Siz istekliyseniz başkalarının ne dediği çok önemli değil siz yaşayacaksınız.

Bir de ben bu üniformaya önyargıyı çok doğru bulmuyorum. Sadece erkek yoğunluğu en fazla o mesleklerde olduğu için en çok çürük yumurta da o mesleklerden çıkıyor. Mesela ben öğretmenlerin içindeyim okulda 18 erkek 6 kadınız. Öğretmen istemiyorum soğudum. Ama geçmişimde flört ettiğim askerler olmuştu hepsi de kaliteli insanlardı.

Subaylar'ın maaşı az değil. Teyzeniz karıştırıyor olmasın.

Artısı eksisi nedir diye bakarsanız olaya olmaz, işin içinden çıkamazsınız. Mantıken baktığında elle tutulur tek yanı yok gibi geliyor dışarıdan, sürekli tayincisin bir kere tam bir şehre alıştım düzen oturttum derken hop tayin dönemi geliyor, çocuktan önceki evlilik hayatı yine idare edilebilir ama çocuktan sonrası çok zor, doğumu büyütmesi uykusuz geceleri hastalığı hepsinde tek başınasın filan, bir de bunların üzerine eşin görevde yıpranması değişmesi var. Zor yani. Akılla değil kalple olacak bir şey kesinlikle. Rabbim askerimizi polisimizi başımızdan eksik etmesin, bizler rahat ve güvende yaşayalım diye hem kendileri hem aileleri çok çok zorlukla mücadele ediyor, eşlerine de Rabbim bolca kolaylıklar versin, iyi ki varsınız

Vallahi teyzen haklı.sefalet cekmiyorsun ama biecugunun psikolojisi normal değil. Beniimde ailem bir ton söyledi dinlemedim evlendim haklılar çok zor.birde sürekli tasinmasi eşyalarının çizilmesi her gittiğin yerde ayrılmak bir çok sıkıntısı var yani. Yine Allah razı olsun eşim iyidir ama birazda tutumlu oluyorlar haberin olsun yaş alikca dahada ceplerindeki akrep büyüyor

Açılıınnnn Şırnak'tan bildiriyorum!!! Su soğuk ama girince alışıyorsun

Öncelikle hakkımızda hayırlısı olsun. Duyduğunuz şeylerin bazılarında haklılık payı var mesela doğu zor bir yer evet batı gibi değil gerçekten ama psikoloji bozacak kadar da değil. Tabi bu durum size ve nişanlınıza bağlı. Batıda olup kötü çalışma şartları yüzünden psikolojisi bozulan da çok malesef.

Geçinme konusuna katılmıyorum, şöyleki doğrusunu konuşursak bir mesleği olamamış, atanamamış birçok insan yönünü asker/polis tarafına çeviriyor. Maaş olayı birçok mesleğe göre iyi durumda, ha şartları çok mu iyi bence değil.

Mutlu olma kısmına gelirsek de insan sevdiği işi yapıyorsa ve sevdiği yanındaysa elbette mutlu olur ve zorluklara göğüs gerer. Benim 11 aylık bebeğim var ve bu mesajı Şırnak'tan yazıyorum. Üstelik henüz yeni geldim alışma sürecindeyim ve eşim il dışı göreve gidiyor yalnız kaldığım zamanlar oluyor. Yani her şey kafada bitiyor öyle diyeyim.

Açılın ben doktorum
Bence aranılan yorum
Umarım alışırsınız uyumlu insanlar daha çabuk alışıyor şartlarda önemli tabiki hayırlı görevler olsun.
Lojmanda mısınız?

Meslekle karakterin arasında bir bağ yok keşke olsa, deşeler ki karaktersizlerin hepsi şu şu şu mesleği yapar, dert kalmazdı kimsede

Amin Allah tüm asker, polis ve ailelerini korusun yardımcısı olsun İnşallah ben de onların arasına katılacağım

Siz bilirsiniz ama ben teyzeyi çok da haksız bulmadım en kötü taraf bence ordan oraya taşınmak, habire ev topluyorsun şöyle huzurla evinde oturamıyorsun Siz reklamcıyım demilsiniz, size iş İstanbulda olur taşındığınız yerlerde nasıl iş bulacaksınız?

Ya eşyalar çizilsin o mühim değil de bizimkinin psikolojisi çizilirse o zaman dert olur bana kendisi de çok harcayan biri aslında inşallah makul ölçülerde bir akrep yerleşir

Yaa Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin maşallah. Evet Doğu görevleri tayinler taşınma yeni şeylere alışma zor bunları çok okudum daha nişanlım snavlarına bile girmeden. Konuyu bana açtığında gurur duyacağımı söyledim destek oldum inşallah hayırlısı olur hepimizin adına.

Babam da kolluk kuvvetlerinden, psikolojik olarak çok yıprandığını hep dile getirir. Ona rağmen bize pek yansıtmaz. Lojmanda babam gibisini de çok gördüm, tüm sinirini stresini eşinden ve çocuklarından çıkaranı da gördüm. Yani demem o ki tamamen karakterle alakalı.

Eğer doğu görevleri ve yalnızlık sizi zorlamayacaksa, erkek arkadaşınızdan eminseniz hiç düşünmeyin.

Bir süre dil eğitimime devam edip o sırada online bir iş bulmayı planlıyorum. Aslında maddi kaygım biraz o yönde. Ben işi bulana kadar bir problem yaşamamamızı umuyorum

Açılın ben doktorum
Bence aranılan yorum
Umarım alışırsınız uyumlu insanlar daha çabuk alışıyor şartlarda önemli tabiki hayırlı görevler olsun.
Lojmanda mısınız?
Kesinlikle aranılan yorumdu özellikle şırnak gibi kritik bir yerden yazıyor olması, umarım alışır sosyal insanlar her çevreye rahatça kısa zamanda alışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…