Evlenmemizi İstemiyor

Şöyle söyleyeyim onunla doğu görevine sizde gideceksiniz. Zorluklara birlikte katlanacaksınız, morali bozuk olacak siz destek olacaksınız. Göreve gidecek evde tek kalacaksınız. Eğer zayıf karakterli biriyseniz yol yakınken dönmenizi öneririm. Sonra evlendikten sonra ben yapamam demekten iyidir. Kolay değil, ama insan sevdiği zaman bir şekilde katlanıyor aşıyorsunuz. Sevginiz büyükse birlikte aşacağınıza inanıyorum, ama dediğim gibi aklı beş karış havada olup benim sürekli gezmem tozmam lazım, kocam benimle hergün ilgilensin beni gezdirsin, geceleri evde tek kalamam korkarım diyen fikrini tekrar gözden geçirsin. Deneyim konuşuyor :)

hilal bıyıklı onu olumladığınız zaman kullandığınız tabir olumlamak istemediğim için kulladığım/kullanılan tabir bu.
ben hisleriniz ne durumdayda ise ne denir, hangi ilde ilçede ne giyilir vs. iyi bilirim merak etmeyin.

valla kıyafetten fedakarlık ederim (ya da zaten tesettürlüyüm) diyecektir belki konu sahibi
iş çıkışı bir yerde bir arkadaşla oturmam zaten öyle arkadaşım yok aramam diyecektir belki

olabilir.
benim kardeşim g.doğunun sıfır noktasında tenis kursuna da gidiyor yan flüt kursuna da...ama neden? çünkü evli değil! ahaha
evli arkdaşlarının hepsi bebek mevlüdü yapıyor.
bebek mevlüdü şekeri bakıyorum şimdi diyorsan sorun yok kısacası konu sahibi.

Eş götürülemeyen yerler benim de korkum inşallah başımıza gelmez Doğu çıkmadığı sürece sizin yaşam gayet hoş bence Allah huzurunuzu bozmasın

Umuduma füze attınız

Kesinlikle karılıyorum asker eşi olmak prenseslere göre değil

Reklamcı deyince çok elit geliyor ama bu gözler ne ortamlar gördü neler yaşadı tabi hiç Doğu ilinde bulunmadım şimdi orda doz artıyordur illaki bilemem. Ama ben de bu yaşa İstanbul çevresi de olsa kasabada köyde şehir merkezinde çok yaşadım çevre uyumu konusunda çok sorun yaşamam en kötü ordan gidene kadar evde kitap okusam başka ile alim olarak geçerim her halde

ben Nişantaşı’nda gezerken de böyle giyiyorum zaten yani benim handikapım giyim olmaz zaten kendim de bol rahat ve minimal giyim tarzına sahibim. Zaten rahatsız edici olan şey kısa giyememek değil kısa giyene yöneltilen bakış açısı ve tepkiler, sonuçta bu zihin yapısı içindeki topluma fazla maruz kalmak sinir bozabilir yıpratabilir. Peki kadınlar nasıl orda, yani sosyal çevrede anlaşabileceğim, yemek yapmak ev temizliği dışında konuşabileceğim insanlar vardır her halde

Kendi okulumdaki öğretmen akadaşlarımla takılmamamın en büyük sebebi sürekli ev temizliği ve yemek konuşulması. Hepsi bekar halbuki. O sizin çevrenize sosyal hayatınıza göre değişir. Ben sosyal biriyim benim bulunduğum il Hakkari,Ağrı gibi bir yer imkanlar çok kısıtlı buna rağmen farklı farklı kurslara etkinliklere gittim, farklı arkadaş gruplarim oldu, farklı hobilerlerle uğrastım, farklı konular konuştum.Okuldakiler hep ne işin var ne kadar sosyalsin ne gerek var kafasında. Eğer siz ben evde takılırım, spor yapmam , hobi edinmem, çalışmam derseniz ve böyle hanımlarla arkadaşlık yaparsanız konuşacak başka ortak noktanız olmaz. Bu sadece doğu için değil batı içinde geçerli.

Bu arada burada tanıdığım tüm subay astsubay eşleri çalışan bakımlı hoş kadınlardı. Hepsinde çok güzel akıllı çocukları vardı. Ve hepsinin de farklı uğraşları vardı. Hiç polis eşi tanımadım o konuda yorum yapmıyorum. Sadece buranın tugay komutanının eşi ev hanimiydi 50, yaşlarında ona rağmen hoşsohbet bir bayandı

Kesinlikle haklısınız, en büyük çekincelerimden biri de faydalı sosyal ortamların Doğu illerinde olup olmaması. Çünkü buradaki çevremle her şeyi konuşuruz film eleştirileri kitapçı gezmeleri müzeler, herkesin bir hobisi var arada birbirimize katılırız, yani şehir tek ve küçük olsa bile içerideki çevrenin yaşam ve bakış açısı çeşitliliğidir önemli olan, siz de Doğu illerinden birinde bunu başarabilmişsiniz çok takdir ediyorum. Demek ki imkan var, talep az, kafa yapısı tek tip ne var bu yemek ve temizlikte bu kadar muazzam olan dkdjdkd He bir de ektim şunu yaptı baldızım böyle etti

Babam ben doğduktan sonra 4 yıl dogu gorevı yaptı havacıydı jandarma ve karacılarda görev süreleri doğuda uzun olabiliyor.Herne ise ilk konuşmaya basladıgımda Kürtçe ve Türkçe karısık konusurmusum Batman Diyarbakır görevlerinde terör zamanı 91 92 senesi cok hikayeler varda şuan dogunun durumu öğrenci memur derken daha canlılık gelmıstır diye tahmin edıyorum il bazında tabi...Subay oldugu ıcın lojmanda olacaksınızdır içerisi kendi halinde subay hatunları astsubay ve uzman hatunları olarak gruplasmalar söz konusu olabilir...
Değiştiğini sanmıyorum.
İçeride istediğinizi giyiyorsunuz dışarıda işler değişebilir tabi...
İl dışındaki kamplar orduevleri konaklamalı şeklinde geçiyor hangi pansiyon otelde kalsam derdiniz olmuyor.

Ben bir askerle evlenirmiydim stresli bir hayat babamdan bildiğim için bende pek cenemi kapatmam evde çatışma cıkabilirdi,hiç düşünmedim

Buarada en sevdiğim yer ÇANAKKALEYDİ
orada jandarma lojmanları var insallah orada bulunma fırsatınız olur. jandarma mit ve hava loj aynı bölgedeydi

O kadar çok doğru söylemişler ki.... Ve çok da haklılar. Birkaç örnek var bende de. Hepsinde de kadınlar çok mutsuz ve pişman.

Bir gece de çıkabilecek bir karar ile aniden taşınmak size zor gelmeyecekse,
Geceleri yalnız uyumak korkutmayacaksa,

Planların son dakika bozulma ihtimali canınızı sıkmaz ise,
Haftasonu aile ile vakit geçirmeli gibi beklentilere sahip degilseniz,

Yorgun ve stresli bir işten gelen adamı (evde sıkıntıdan patlamış olduğunuz için) darlamayacaksanız ,

Yemek masalarında saatlerce bekletilmek önemli değil ise,
Farklı kültür ve insanlar ile muhattap olmak zor gelmeyecekse,

Doğabilecek çocuklarınıza tek başıniza bakabilecek olgunlukta ve sabırda iseniz,

... ... ... ... ... ve bilimum şeyler sorun değil ise
Evlenebilirsiniz

Dalgalandığı her yer sizindir.
Hazır olun

Lojman ortamları, rütbe yarışları gibi kaos entrika dedikodu kazanlarına da aman sakın düşmeyin

Asker eşi annesi babası kardeşi olmak kolay değil evet nöbeti görevi gittiği yere göre psikolojisi (kü bu hepsi içün geçerli değil) isteyerek severek yapmakla alakalı bir durum.. bu her meslek içün geçerli. Başka bir meslek dalında olunca sizi daha mı çok sevecek? Herkes birşey söyler bu süreçte kendi duygularınıza bakmalısınız..
Teyzeniz durumu abartmış gibş geldi artı maaşları da hiçte öyle azımsanacak gibi değil.. ( kardeşim subay bu arada asker ablasıyım)

Benim eşim işinde o kadar geriliyor ki telefonda konuşurken de anladım hep beni bekletmek zorunda kalıyor, hiç boş kalamıyor sürekli orada yüksek sesle konuşuyor, laf anlatmak için insanlarla uğraşıyor. Sürekli ayakta kalıyor.Ama eve gelirken mutlu geliyor, evin kıymetini biliyor.
Tabi askerlik, polislik gibi meslekler daha farklı, riskli meslekler ve kişinin karakterine bağlı bir durum kimsenin değişip değişmeyeceğini bilemeyiz
Evlenmeden önce de benim zihnime bu korkuyu veren çok oldu evlenince böyle sevgililikteki olmaz değişir diye. İllaki daha rahat davrandığı yerler oluyor ama genel anlamıyla değişmedi değişenleri de gördüm çevremde

Ne işler yapıyorlar hepsi devlet memuru veya öğretmen miydi, genelde bu ikisi tayine yatkın diye tercih ediliyormuş fakat ben bu saatten sonra devlete geçebilir miyim özelden bilemem farklı işlerle meşgul olunabilir mi oralarda

Benim tanıdıklarım hep öğretmendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…