Evlenmeyenler pişman olur mu diyenler...

İlk eşimden ihanet yüzünden boşanmış tim ama bu ihanetten betermis. Seni çok seviyorum diye bana sımsıkı sarılan adamın on dakika sonra başka bir adama dönüşmesi kadar zor birşey yokmuş.
Eski eşim de böyle duygu durum bozukluğu vardı beraber doktora gidelim diye yalvardım ama ikna olmadı
Benim çok yakın arkadaşım hemşire biraz gözlemlemisti. Bu rahatsızlığın bir adı var o olabilir demişti ki çoğu şeyi de uyuyordu. Böyle bir şeydir belki, ama inş hatasını anlar ve yuvanız kurtulur diyorum ben

Evlensen inan koca da öyle aman aman bir numara olmadığını anlarsın. Ben de diyorum ki şimdiye kadar erkekler beni seçti beğendi bu sefer benn beğenip alcam banene. Bakcam bundan koca olur mu? Hemen aşık olup duygulara göre hareket etmemek lazım.
Gerçekten evlilik isteyip istemediğine bak. Bazen kendimizi kandırırız istemeyiz ama ister gibi yaparız. İnsan eninde sonunda istediğine ve hayaline kavuşur
Sen de kavuşursun merak etme.
Yalnızlık da güzel zaman zaman.
Bol şans.

Bazı erkeklerin çenesi düşük oluyor. Kalbine sor . Huzur herşeyden mühim. Umarım ortak huzur bulursunuz. Arayı ısıtmanız şart. Adam istemiyor ise gitsin tabii sen ne istiyorsun. maddi imkanın var ise ona ne istediğini açıkça söyle huzur istemiyor ise seni sevmiyor ise gidebilir de. Kendini yorma üzme. Bırak o düşünsün ama sen kararlımolmkavga etme. Ve evini terk etme. Mutlu ol canım en çok herşeyi yapan ama mutlu olamayan insanlara üzülüyorum. Her zaman verici olmak karşı tarafı şımartıyor. Kim olursa olsun.

Gerçekten verici olmak karşı tarafı simartiyor. Sürekli alttan alan, ne derse desin ses çıkarmayan ve olur olmaz birşeye kızıp sinirlenince bile Susan birisi olursam bu ilişki yürür onun dışında imkansız. Huzur kalmadı bende artık. Acaba hangi saçma olaydan yine sorun çıkaracak diye düşünmekten sürekli diken ustundeydim.

Diken üzerinde olma işte otur konuş, mutlu olmaya niyeti yoksa kendi bilir. Boşanmak zor biliyorum biliyorum çocukta olunca ama eğer imkanın var kendine güvenini sarsmasına izin verme düzelecekse düzelsin. Tabii ki, etkilemekten korkuyorum çok kendi kararlarını kendin vereceksin . Mutlu olmayı aç eşinde mutlu olmayı seçer umarım

Ben mutlu değilim ki canim. Sürekli elestirilmekten, sürekli adamın trip atmasından, her an yine kızacak mi diye stres içinde yaşamaktan yoruldum bıktım.

Herşey bir seçim
Ben çok seçiciyim mesela bekar kaldım halimden memnunum çok şükür elin adamının nazını çekeceğime geziyorum giyiniyorum yiyorum içiyorum sporumu yapıyorum yaşıtlarıma bakıyorum bazıları çökmüş yaşlı duruyor benden evli yıpranmış üç kuruşun hesabını yapıyor hayatında doğru düzgün bir şey alıp giymemiş hiç yurt dışına çıkmamış kocam da kocam çocuğum da çocuğum deyip hayatını mahvetmiş üstelik yaranamamış.
İşte bu bir seçim.ben onların gibi bir hayatım olsun istemedim diye evlenmedim bekar kaldım beni bir adım ileriye taşıyan bir adam olursa olur olmazsa ben memnunum çok şükür
Siz bekarların mutsuz olduğunu düşünüyorsunuz karekterinizden kişiliğinizden ödün veriyorsunuz siz daha mutsuz yaşıyorsunuz bence
Çok güzel evlilik yapanlar var onlar ayrı
Ama böyle maddi manevi varınızı yoğunuzu sererseniz birinin önüne oda kendini kral sanar ve şımarır bu çok normal..

Bekarlarin mutsuz olduğunu dusundugumu nereden cikariyorsunuz ? Başlıktan anlamadiniz mi evlenmeyenler pişman olur mu diye düşünenlere ibret olsun demek istedim. Yanlış anlamissiniz.

Bence evliliğinizi hemen bitirmeyin, fevri karar vermiş olursunuz. Evinize dönün ve eşinize duygularınızı güzelce anlatabileceğiniz bir mektup yazın ve görebileceği bir yere koyun. Eşiniz sinirli bir tip olduğu için karşılıklı konuşmada içinizdeki herşeyi anlatamayabilirsiniz, mektupta düşüne düşüne yazarken sizin için daha rahat olur. Mesela “ Ben huzuru sende bulmak istiyorum, yuvamızda gerginlikler olmasın, birbirimize hoşgörüyle yaklaşalım,kızımız sevgi dolu bir ailede büyüsün istiyorum hayatım ve çocuk gibi trip atmak yerine, yetişkin aklıselim bireyler gibi karşılıklı sakince bağırmadan, kırmadan konuşabiliriz ,çorabın yanlış çiftle katlanması dünyanın sonu değil, sağlığımız yerinde ve ne kadar şanslıyız ki anne baba da olduk ,aşkımızın meyvesi kızımız var ,sevdiğim aşık olduğum adam evlenmeden önce beni incitmekten korkardı,küçük bir köpeğe şefkat doluydu , ben bu çok özlediğim koca yürekli adamı istiyorum artık” diyebilirsin.

Cok sekersiniz çok güzel yazmissiniz. Malesef ki eşimin herhangi birşeye kizdigi zaman çok büyük tepkileri oluyor ve ne yapsam değişmiyor. Son haftalarda hep düşünüyordum mutsuzum diye bu olay da son nokta oldu galiba. Mesela beni arabayla almaya gelmesini asla istemem niye orada bekledin niye görüp karşıya kosmadin diye bin laf eder ve iki gün benle konuşmaz. Herşey yolundayken dünyanın en iyi adamı. Yüzlerce kopek besler bütün gün. Muhtaç birisini görse evine erzaklar alır kıyafet alır. Ama çok basit birşeye kizdigi zaman bir duvar oluyor. Artık o kadar yoruldum ki iki gündür yemek yemeyi unutmuşum. Yine ne olacak bana laf edecek bagiracak kaygısıyla yasamaktan sürekli kilo veriyorum. Kısacası gerçekten huzursuz ve mutsuzum.

Bence yanlış bakış açısı evet onlar onu seçmiş gibi gözükse de öyle değil.
Hayat şartları ve anne baba olmak bence başka bir şey.
Biz insan olarak yaşamadığımız her durum için ön yargı ile yaklaşıyoruz.
Herkes kendine göre bence doğrusunu yapiyor.
Örneğin bana tekrar evlenir misin? deseler.
Şuan bilmiyorum ama şartlara göre fikrim eminim değişecek.
2 yıl önceki fikirlerim ile şu anki fikirlerim bile o kadar farklı ki...
Siz de değişip dönüşeceksiniz büyük ihtimalle ilerde.

şuan ikiniz de öfkelisiniz sakinleş ve öyle karar ver. Evet mutsuzsun ama bekle biraz daha. İletişim diliniz farklı gibi geldi bana.
Eşini de sevdiğin belli.
Umarım gerçekten senin için herşeyi değişir.

Bilmiyorum ben biraz bencil biriyim kimse için kendi keyfimden ödün vermem
Dediğim gibi benim hayatımı bir adım ileriye taşıyacak biri olmalı.sıkıntı çekmeye gelmedim kimsenin nazıyla iş yapmam .hiç olmadı bu saatten sonra hiç olmaz 30 yaşındayım kendimi biliyorum.fedakarlık karşılıklıdır adama maddi manevi herşeyimi sunmam bunu yapanlarada şaşırıyorum sonra yaranamıyorum diye ağlaşıyorlar .traji komik .hersey insanın elinde.anne baba olmak da farklı birşey değil bence.bu anne baba dokunulmazlığı da komik.ben anne değilim ama bir çok anneden daha merhametli ve iyi bir insan olabilirim.her şeyi yapıp ben anneyim e sığınmak bilemiyorum bana doğru gelmiyor.anne ol banane beni ilgilendirmiyor Yani .

Bekarlarin mutsuz olduğunu dusundugumu nereden cikariyorsunuz ? Başlıktan anlamadiniz mi evlenmeyenler pişman olur mu diye düşünenlere ibret olsun demek istedim. Yanlış anlamissiniz.
Ben senin için demedim genelde böyle bir algı var toplumda.bunun bir seçim olduğunu görmek istemiyor .şahsına söylemedim genel konuştum.
Sana tavsiyem de adamı bindirdiğin tahtan indir kaybetme korkusu yaşat ki biraz kıymet bilsin .yoksa bu şekilde devam edersin.

Anlıyorum, tabi siz onunla yaşadığınız için daha kim bilir ne cinslikleri var ve böyle bir insanla ömür tüketmektense belki de ayrılmak daha mantıklı...Kızınızın ve sizin ruh sağlığı için...Tokat atması da bütün iyi huylarını silmiş maalesef...Keşke evlenmeden bazı kötü yönlerini gösterseydi...Ufak tefek şeyler için bile bu kadar küsen ve hatta tokat bile atan insan, büyük ve ciddi kavgalarda ne yapar düşünmek istemiyorum...Çok zor bir durum, umarım hakkınızda hayırlısı olur ve bundan sonra mutlu olursunuz,üzüldüm açıkcası, bir yuva büyük umutlar ve hayallerle kuruluyor çünkü...

Merhaba nur ,ben buraya üye olmadan önce sizin yorumlarinizi çok beğenirdim.Hala öyle.Bu sefer üzüldüm sizin için.Evli değilim.Sizin 2.evliliğiniz olduğunu biliyorum.Bir de kızınız var.Tavsiye vermek pek haddime değil ama fevri davranmayın derim.Psikolog,aile terapisti ne varsa deneyin.Hic olmazsa ben elimden geleni yaptım der,vicdanınız rahat eder öyle son noktayı koyarsınız.Allah sizi de kızınızi da hayırlı insanlarla karşılaştırsin.

Teşekkür ederim canım. Öyle bir durumdayım ki içimde yanardağ var sanki. Kızıma da mutluluk görüntüsü vermeye çalışıyorum. Hiç ummadigim şeyleri yaşıyorum. O kadar çok alttan aldım ki artık bu ben ben değilim anladım. Hepimiz için hayırlısı olsun ne desem bos.

Siz de haklısınız zaten ben de bu kafadayim o yüzden bu yaşımda boşanmayı tercih ettim. Ama o kadınlar da ne yaşıyor bilemiyoruz sadece ötekelestirmek yerine anlamaya çalışmak lazım. Size de bol şans hayatta.

Cok dogru söylüyorsunuz. Olay çıkmasın diye karşısında muma dönmüş bir kadın oldum resmen. Maddi manevi herseyi karşılayan benim. Ve alttan aldikca daha da degersizlesiyormusum yeni anladım.
Geçen yıl da büyük bir olay yasamistik. Bütün gün içen kardeşi ve kardeşinin eşi cocugu için yazlık kiralamak istedi. Ben de sadece kiralamakla olmaz bir de oraya yiyecek içecek alinmali çok masraf olur deyince sen kimsin karisiyorsun la basladi haftalarca küs kaldı hatta ayrılmaya kalktı. Yani bir söz nelere maloldu. Ömür geçmez ki böyle. Ben deli gibi çalışıyorum onun kardeşi tatil yapacak bir de ben ödeyeceği m halde tek kelime edememek nedir yahu.
Bekarligin değerini bilin çok sanslisiniz.

Birincide edindigin tecrubeleri cok mu hor kullandin tatlim yaa..
Ikincisi de ilk evliligine benziyorsa bu sefer sorunu kendinde ara, yani secimlerinde.
Neleri gözden kacirdin iyi bir bak. Illaki mutlu olabilecegin bir es adayin olacaktir. Ama cok dikkatli davran iyice tani.
Seciminde hatalar var bariz, bu kadar pardon ama öküzünü sen kendi elinle naisl oldu da sectin, güclü de bir kadinsin.
Söyle diyim, ev hanimiyim, kariyerime devam edemedim cocuk bakiyorum. Bircok konuda elim kolum bagli bakarsan, ama esimin bir yerlerinden kan alirim yine de. Bu isler iyi secime bakiyor. Ne istedigine odaklan.
Ben ne istiyorum dedim kendimi tam da bu adami istiyordum o yüzden tembelliklerine, bir takim karakter özelliklerine takilmiyorum hic.
Kimse zaten mükemmel degildir, ama asagi yukari sana gider mi gitmez mi tahmin edilir.
Ha kendini iyi saklayan öküzler de var. Herkese kolayliklar diliyorum bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…