Evlenmeyi düşünmüyorum suç mu??

35 e kadar evlilik karşıtı yaşadım, hiç de dert etmedim insanları, sen de etme, sana ne güzel bir cümledir, kullanın bazen =))
Bu arada niyeti evlenmek olan bir erkeğe ben bunu istemiyorum dediğinizde uzaklaşması da çok normal değil mi ? Sizin de onların isteklerine saygılı olmanız lazım. Sonuçta kadınlar da yapıyor aynı şeyi evlenmek istemiyorum diyen adamdan uzak duruyorlar çünkü niyet evlilik. Amacına gitmeyecek bir şeyi uzatmanın bir anlamı yok ki yani anormal değil davranış.

Koca istiyorum gel beni al desin. Erkek olsa ihtiyac kadin olsa ne hafifligi kalir ne yanmasi. Terbiyesizlik cahillik diyorum.

bunlar böyle
mesela bekarın evlilik istemesini geçtim, evli çiftler büyüklerin yanında yanyana oturamaz, el ele tutuşamaz, sohbet edemez, birbirlerine aşkımlı canımlı hitap edemez, hemen ayıplarlar, başına vurmuş derler, terbiyesiz derler,
hatta bizim onların memleketindeki düğünümüzde, bizi bir köşeye oturttular arada konuşuyoruz diye gelip kızıyordu rahmetli babaannesi, gelin konuşmazmış, gülmezmiş, öyle put gibi oturacakmışım (oturmadı)
ama mesela benim aile yapım çooook farklı olduğu halde, bizde de evlenmek istemiyor diye garipsenmez kimse, evlenmek isteyene de gel sana bilmemkimi yapalım diye geyik yapılır

Bu bakis acisi bu yuzyilda kalir umarim. Bazi yerlerde babalar kendi babasinin yaninda cocugunu sevemiyormus. Ayip karsilaniyormus.

Evlilik dusunulmez zaten canım...
O zaman yanlış evlilikler olur..
Evlenmek için evlenilmis olur..
Biri çıkar karşına ve sana o evliliği düşündürür...
Seversin,arzularsin,istersin evlenirsin..
Bende cok evlilik teklifi aldım.
Bu açıdan şansım hep açıktı..
Ama hiç biri ile evlenmedim çünkü beni o şekilde düşündüren olmadı olanla da olamadik..
Insanları direkt olarak kendini kapatma ,
Evlilik düşünmüyorum diye..
Bugün sana evlilik naralari atan adam,
Belki seni tanıdıkça oda vazgeçebilir..
Kısmet işi bu .

Bu bakis acisi bu yuzyilda kalir umarim. Bazi yerlerde babalar kendi babasinin yaninda cocugunu sevemiyormus. Ayip karsilaniyormus.

kayınvalidem, nerdeyse 50 yaşına kadar (kayınpederi ölene kadar yani) hiç ailesiyle sofraya oturup yemek yiyememiş,
çünkü gelin kayınpederle aynı sofraya oturamazmış,
kayınvalidem sofrayı kurar, dede babaanne baba ve büyük çocuklar oturma odasında sofrada, kayınvalidem ve küçükler mutfakta yerde yermiş.
şimdi kayınpederim beni her yemekte yanına oturtur, ellerimi öper yemeği ben yapmışsam, ve o günleri hatırlayınca gözleri dolar...
neyse konu sahibinin konusunu dağıtttık
dediğin gibi, tüüüm saçma toplumsal önyargıların tarihe gömüldüğü bir yakın gelecek görürürz umarım.

Ay yanar yanar 40 yasina gelmiş kime ne

ben erkek olsam ve karşımdaki kişi evlilik istemiyorum dese ilk etapta (çokta tanımıyorsam karşımdakini ) tek kişiye bağlı kalmak istemiyor diye düşünür ve önyargılı davranırdım. Aynı şekilde bir bayan karşıdaki erkeğin evlilikten kaçmasını da böyle algılar.
Ama henüz hazır değilseniz evliliğe hazır olmadığınızı yada evlendiğinizde umduğunuzu bulamamaktan korktuğunuzu söyleyebilirsiniz.

Biz kızlar her flörtümüzün bizimle evlilik düşünmesini bize o niyetle yaklaşmasını isteriz. Baştan o niyetle olsunda, belki aynı frekansta buluşur gerçekten evleniriz. Olmazsa da içim rahat olur. Aslında bu ne kadar doğru.. Yani olup olmayacağından emin olmadığın bir adamla evlilik hayalleri kurmak ve ondan da kurmasını beklemek. Bir sürü senaryo yazıp yazıp sonradan ilişkiyi bitirmek. Bunu kaç kere yapabilir bir kadın? Hoşlandığı kaç adamla aynı evcilik oyunlarını oynar? Ne kadar gerçekçi olur o zaman bunları düşünmek gerek.

Bana kalırsa doğru olan şu, bir adama güvenmek istersin ve flört edersin. Oda sana güvenmek ister ve birbirinizi tanımaya başlarsınız. Hemen birbirinize gelecekteki karım, kocam yakıştırması yapmazsınız ve zamanla birbirinizle daha çok yakınlaşırsınız. Evliliğin bahsi öyle bir an da geçmelidir ki, artık tamamiyle birbirinizde emin olduğunuz an da bir masada yüzükle.. Hiç konuşulmadan doğru zamanda yapılmış bir evlilik teklifi kulağa daha güzel geliyor. Biz eşimle 2 sene görüştük. İlişkimiz başladı başlayalı evlilik konuştuk. Halbuki aynı ciddiyette olup 2 sene sonunda bana evlilik teklifi etseydi beni bir şok etseydi çok mutlu olurdum. Oda bir garip geliyor.. Yani zaten evlenme niyetinde olup düğün yeri gelinlik konuşan bir kadının evlilik teklifi beklemesi..

Size tavsiyem, görüştüğünüz kişiye "ben evlilik düşünmüyorum" gibi kesin net bir set çekmek yerine şu şekilde açıklayabilirsiniz, (tabi ondan gerçekten hoşlanıyorsanız) sadece birbirimizi daha iyi tanıyalım. Ben evlilik adına konuşmalar yapmak ve hayaller kurmaktansa sadece seninle birbirimize zaman verelim istiyorum. Bundan bahsedip durmak üstümde bir baskı hissetmeme sebep oluyor. Zaten çevremden yaşım dolayısyla yeterince baskı görüyorum. Eğer beni seviyorsan sadece benimle ol ve başka bir beklentin olmadan sadece benmle güzel anılar biriktir. Zamanın ne göstereceğini bilemeyiz. Kendimizi buna bırakalım.

Biz kızlar her flörtümüzün bizimle evlilik düşünmesini bize o niyetle yaklaşmasını isteriz. Baştan o niyetle olsunda, belki aynı frekansta buluşur gerçekten evleniriz

Bu sadece bizim gibi ataerkil geri kalmış toplumlarda var olan bir yanılgı. Pek çok ülkede bulundum kadınlar hiç de öyle her flörtü evlilik düşünsün derdinde değiller. Ama işte bizim gibi ülkelerde kadını kendi başına değersiz gören, ille bir erkekle evlenmesi gerektiği dikte edilen yerlerde işte bu anlamsız şeyler genelleniyor.

Şahsen evlilik ve yuva kutsamasını anlıyorum ve değer olarak görülmesini faydalı buluyorum.
Ama bu size yapılan baskının haklı gerekçesi olamaz; evlenip evlenmemek gibi bir karar çok özel ve kimsenin sorulmadıkça fikrini beyan etmesi de oldukça kaba.

Hani ne bileyim öyle alnınıza "Evlenmeyeceğim" diye yazamayacağınıza göre, mümkün mertebe duymazdan gelecek-umursamayacak, ya da bu potansiyeldeki çevrenizi değiştireceksiniz.

her şey kafada bitiyor o olgunluk ve istek yoksa kime ne ? çok meşgul ve kariyer sahibi bir sürü kadınlar var evliliğe yanaşmayan diyorlar ki yemekte yapmam temizlikte. nasılsa param var yaptırırım başkasına anlayacağın onlar bunu zaman kaybı olarak görüyorlAr

toplum dayatmasi yaklasik 3 yildir bende mucadele veriyordum suan evlilik uzerine bir iliskiye basladim kendini mucize gibi hissettirecek bir adam ciktiginda biter bu savas suc degil tabiiki korkularimiz kendimizi geri cekmek isteyislerimiz var 3 yildir cok sacma geliyordu evlilik hakkinda hayirlisi olsun

Kadınlar kulubünde okuduklarımdan sonra ben de artık kolay kolay evlenmeyi düşünmüyorum. Dışarda herkes evliliği mükemmelmiş gibi davranıyor ama neler neler okuyoruz valla soğudum evlilikten de erkeklerden de

Tabi ki Suç değil , bundan kime ne ? Kimseyi ilgilendirmez ama size saygı duyulduğu için adam yollarını ayırıyor bence çünkü sizin düşünce özgürlüğünüz olduğu gibi diğer tarafında var sonuçta,evlilik istiyor neden düşünmeyen birisiyle zaman geçirsin ben olsam böyle düşünürüm ?
Siz aslında kişileri yanlış seçiyorsunuz sanırım , kendiniz gibi düşünen birisi karşınıza çıktığında elbette sizde mutlu olursunuz.
Hayırlısı olur inşallah.

Suç değil gönlünüzce yaşayın.Milletin ağzı evlensenizde susmaz merak etmeyin.Evlensen çocuk yap yaparsın ikinci çocuk ne zaman vs vs bitmez anacım.Bende geç evlendim evlenene kadar hakkımda demediklerini bırakmadılar evlendik çocuk yapmıyorum diye uğradığım baskının arkamdan konuşulanların haddi hesabı yok.

Yoo hic suc porblem degil.kisisel tercih.evlenmeyi dusunmuyorsan evlenme.karsinda ki evlenmeyi tercih ediyorsa evlensin.
Evlenmeyi dusunmeyen bir erkekle birliktelik yasa.
Yada tamamen yalniz yasayabilirsin hayati.
Hayattan keyif almak icin birilerine ihtiyac yoktur.
Gunubirlik iliskilerde yasamak isteyebilirsin.
Seni hic kimse yadirgayamayacagi gibi evlilik istegi olanlari dayatma butun bunlar ondan bu sekildeler diye kategorize etmemelisin

Merhabalar evlenmek istememek en az evlenmek istemek kadar normaldir. Toplum bu konuda bireyleri tek bir potada eritmek gibi bir derdin içinde olduğu için siz norm dışı birşey istemiş sayılıyorsunuz. Bende evliliğe sempatik bakamıyorum. Benim gerekçem evliliğin işgalci bir kurum olmasından kaynaklı. Sizin gerekçesinizi merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…