- Konu Sahibi kalplerbirsedunyaguzel
-
Evet benim derdim bu.
Evlenmek istemiyorum. Yarın isterim diye demiyorum yarını bilemem ama bugünüm için ben evlenmekten yana bir adım atmak istemiyorum ancak bunu anlatmak kolay değil. belli bir yaştaysan sanki koca delisi gibi geliyor bazılarına bunda tabii 30'u geçince erkek erkek diye deliren hemcinslerimizin de katkısı var elbette.
biriyle tanışıyorsun mesela baştan diyorsun benim öyle evlilik derdim yok yarın tutturacaksan hiç başlamayalım 2 gün sonra herif yok piyasada.
ya da flört edeceğiz adam başlıyor evlilik vaazı vermeye şöyle iyidir böyle güzeldir.. hayır benim kararım bir saygı duy değil mi?
yok. ille de yarın nikah masasına oturacağız gibi bir haller.
ben tamam desem sonra mutlaka para puldan sorun çıkartırlar o ayrı tabii..
bu toplumdaki evlilik kutsamasını anlamıyorum.
evlenmek istememek suçmuş gibi bir tavır var. istemiyorsam istemiyorumdur kime ne?
Koca istiyorum gel beni al desin.Erkek olsa ihtiyac kadin olsa ne hafifligi kalir ne yanmasi. Terbiyesizlik cahillik diyorum.
Bu bakis acisi bu yuzyilda kalir umarim. Bazi yerlerde babalar kendi babasinin yaninda cocugunu sevemiyormus. Ayip karsilaniyormus.bunlar böyle
mesela bekarın evlilik istemesini geçtim, evli çiftler büyüklerin yanında yanyana oturamaz, el ele tutuşamaz, sohbet edemez, birbirlerine aşkımlı canımlı hitap edemez, hemen ayıplarlar, başına vurmuş derler, terbiyesiz derler,
hatta bizim onların memleketindeki düğünümüzde, bizi bir köşeye oturttular arada konuşuyoruz diye gelip kızıyordu rahmetli babaannesi, gelin konuşmazmış, gülmezmiş, öyle put gibi oturacakmışım (oturmadı)
ama mesela benim aile yapım çooook farklı olduğu halde, bizde de evlenmek istemiyor diye garipsenmez kimse, evlenmek isteyene de gel sana bilmemkimi yapalım diye geyik yapılır
Bu bakis acisi bu yuzyilda kalir umarim. Bazi yerlerde babalar kendi babasinin yaninda cocugunu sevemiyormus. Ayip karsilaniyormus.
Ay yanar yanar 40 yasina gelmiş kime nevalla aynen öyle diyorlar,
40 yaşında bir görümcem var evlenmedi, kızcağız ne zaman evlenen biri için darısı benim başıma falan dese, kayınvalidem, halaları vs sus kız yandın mı ayıp, bu iyice arsız olmuş diye susturuyorlar.
hiç evlenmek istemiyor diye ayıplanan birini duymadım.
Biz kızlar her flörtümüzün bizimle evlilik düşünmesini bize o niyetle yaklaşmasını isteriz. Baştan o niyetle olsunda, belki aynı frekansta buluşur gerçekten evleniriz. Olmazsa da içim rahat olur. Aslında bu ne kadar doğru.. Yani olup olmayacağından emin olmadığın bir adamla evlilik hayalleri kurmak ve ondan da kurmasını beklemek. Bir sürü senaryo yazıp yazıp sonradan ilişkiyi bitirmek. Bunu kaç kere yapabilir bir kadın? Hoşlandığı kaç adamla aynı evcilik oyunlarını oynar? Ne kadar gerçekçi olur o zaman bunları düşünmek gerek.Evet benim derdim bu.
Evlenmek istemiyorum. Yarın isterim diye demiyorum yarını bilemem ama bugünüm için ben evlenmekten yana bir adım atmak istemiyorum ancak bunu anlatmak kolay değil. belli bir yaştaysan sanki koca delisi gibi geliyor bazılarına bunda tabii 30'u geçince erkek erkek diye deliren hemcinslerimizin de katkısı var elbette.
biriyle tanışıyorsun mesela baştan diyorsun benim öyle evlilik derdim yok yarın tutturacaksan hiç başlamayalım 2 gün sonra herif yok piyasada.
ya da flört edeceğiz adam başlıyor evlilik vaazı vermeye şöyle iyidir böyle güzeldir.. hayır benim kararım bir saygı duy değil mi?
evlenmek istememek suçmuş gibi bir tavır var. istemiyorsam istemiyorumdur kime ne?
Biz kızlar her flörtümüzün bizimle evlilik düşünmesini bize o niyetle yaklaşmasını isteriz. Baştan o niyetle olsunda, belki aynı frekansta buluşur gerçekten evleniriz
Merhabalar evlenmek istememek en az evlenmek istemek kadar normaldir. Toplum bu konuda bireyleri tek bir potada eritmek gibi bir derdin içinde olduğu için siz norm dışı birşey istemiş sayılıyorsunuz. Bende evliliğe sempatik bakamıyorum. Benim gerekçem evliliğin işgalci bir kurum olmasından kaynaklı. Sizin gerekçesinizi merak ettim.Evet benim derdim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?