Evlenmeyin

ben de hep diyorum ki, birey olamamış insanlarla evlenmeyin.
kendisi otururken sizin ev işleriyle uğraşmanızdan rahatsız olmayan adamla evlenmeyin (bu adam sizi eş değil hizmetçi olarak görüyordur)
kılık kıyafetinizi, yaşam tarzınızı eleştiren karışan admla evlenmeyin (bu da eş değil, kukla istiyor)
saygısız, kaba, görgüsüz adamlarla da evlenmeyin.
yoksa bir insanın sevdiğiyle aynı evi, hayatı paylaşması çok güzel bir şey, yeter ki sevdiği kişi doğru insan olsun.

herkes yukarıda yazdığınz erkek ile evlenmek istiyoruz ama bir öküze denk gelmenin oranı çok yüksek bazilarida arada ken dilerini kamufle ediyor ustaca

ben de evlenemeden yuvam yok diyee üzülen taraftaydım ve sosyal medya insanin duygularını ele geçiriyor hele bir de mutsuzsa ama simdi herşeyin anlık olduğunu ve elimizdekileri bile kaybetme potansiyelimizin oldugnun çok çok farkındayım. Bilinçli yaşamak ve kendi içine dönmek önemli olan.
Dün gittiğim oyunda da toplum ve bize dayatılan şeyler eleştiriliyordu. Düşünmeden yaşayıp tüketiyoruz eskiler mutluydu cunku onlar üreticiydi. Kimse kimsenin hayatini bu kadar bilmez ve gıpta etmezdi.

size % 100000 katiliyorum.

Erkekleri bu kadar sorumsuz yapan bence kadınlar. Önce anneleri sonra eşleri. Mesela yeni evlileri görüyorum kendini eş ve ailesine beğendirmek için ya da sevgiden aşktan dolayi her işi yükleniyorlar.
İlk zamanlar zorda gelmiyor onlara hayattan memnunlar. Sonra aşk yokolmaya başlayınca bir de hamilelik doğum gibi süreçlerde yasaninca kadın artik yükü tasiyamyor.
Ve erkek o sırada o kadar alışmışki rahata aynen devam ediyor hayatına. Kadın ise artık yorulduğu için zorlanmaya başlıyor. erkek evliliğin başından beri aynı olduğu için sorunun ne olduğunu bile anlayamıyor.
İşte bu yüzden eğer annecikleri egitmemisse en baştan taviz vermemek sorumluluk vermek nişanlınken bu konuları konuşmak gerekiyor.

Biraz görüp gecirdikten sonra evlenilmeli.
Ben mesela ailemden ayri yasadigim da oldu. Ve bir evin sorumlulugu, yemek derdi ,temizlik derdi nedir ogrendim.
Sonra sorumsuz, ve daha birey olmamis sevgilim oldu. Evlenirsem gelecegimi bu kisiyle nasil olacagini tahmin ettim.
Yani deneyimler önemli bence.
Simdi ise aynen sizin yasadiginiz gibi bir hayatimin olmamasi icin dogru kisiyile evlenir veya hic evlenmem diyorum.
Kendi ayaklarimin uzerinde duruyorum ihtiyacim yok kimseye bunun ferahligi var. Aileden kacmak icin de evlenilmez..kizlar yapmasa bunlari keske cok ekstrem durumlar olmadiktan sonra..
Cunki insanin ailese ne olursa olsun kiyamiyor evladina. Isten gelince yorgun olursam uyuyorum. Ailem de uyanmayayim diye evin icinde ses bile yapmamaya calisir.
Simdi orda elin adami olsa belki hödük gibi yemek bekler vsvs..
Duzgun adam olsa yemegi kendi yapar yorgun oldugum vakitler vsvs

Herneyse sizin sorununuza gecersek esinize bir birey nasil olunur bunu anlatmaniz Gerekir bosanmak istemiyorsaniz..
Ben olsam onun cöpünü dahi kaldirmam mesela. Kendim kaldir sunu sunu kendin yap derdim..

Kimse kimsenin hayatini bu kadar bilmez ve gıpta etmezdi.

Şimdiyse bir an mutlu olsak ya da bir an bir şey başarsak zevkini sürmeye tam başlarken sosyal medyada "daha" mutlusunu "daha" başarılısını görürsek dağılıp gidiyoruz...

Ve çok haklısınız.... üretim, üretim, üretim... bizi bu karadelikten bir tek bu çıkaracak...
Bir de birşeylere inanmak... bu iman olur, bu ülkün olur, bu amacın olur... ne çevrene faydalı olacaksa... ona inanmak ve onun için bir şeyler yapmak...

Böyle insanlar o kadar az ki...

Mesela saydıklarınız hepsi eşimde karşılık buluyor. Bana karışmaz etmez, destek olur, kariyerimi destekler vs vs. Ama benim de ölse üzülmeyeceğim bir kv var işte. Şimdi ben bu eşi annesini görerek beğenip aşık olmadım, ama böyle bir aile çıktı bahtıma.

Hadi ben yine eşim müdahale ettirmiyor diye bir nebze kendimi rahatlatıyorum ama bu saydıklarınız erkeklerde olunca ya aileleri kötü olabiliyor, ya maddiyat problem olabiliyor, ya hastalık bir şey çıkıyor, ya erkek kişisi zeki olmuyor ya da ne bileyim yakışıklı olmuyor. Yani mükemmel gelmiyor çoğu şey insanın eline maalesef ..

Geriye de tahammül kalıyor işte...

herkes yukarıda yazdığınz erkek ile evlenmek istiyoruz ama bir öküze denk gelmenin oranı çok yüksek bazilarida arada ken dilerini kamufle ediyor ustaca

Kamufle eden mutlaka vardir, ama daha sevgiliyken kizin kiyafetine karisan, kizlarin de kikiriki benim askitoskom cok kiskanc diye anlattigi adamlarin evlenince neye donustugunu goruyoruz. Ya da daha flort asamasinda hesabi kim odesin muhabbeti yapanin, nisanliyken annem nikahta giyecegin elbiseyi begenmedi, babam salon takimina pahali dedi, valla ben yumurta kirmayi bilmem diyen adamlarin... Adam ustun bir zeka ve donanıma sahip degilse illa ki renk verir. Aldin mi sinyali kacacaksin, hep soylerim evde bir ayiyla yasayacaginiza kediyle yasayin.

Birakin cirkin olsun, tipsiz olsun, cok zeki olmasin ama yol yordam bilen, kendini yetistirmis bir birey olsun, bunlar kusur bile degil ki.
Eşim 18 yil once cok yakisikli bir cocuktu, simdi saclar beyaz, yuzunde cizgileri vs. Ama umrumda degil, zaten ben de yaslaniyorum. Kimse sonsuza kadar guzel ve sağlıklı kalmiyor. Ama karakter saglamsa o bozulmuyor iste :)

Biz mi kocatıyor muşuz vay beee , benim yaşanmamış , doya doya yaşayamadığım yıllarım nerde o zaman kim aldı

Bu mu size destek olmayan aileniz? Siz sorumlulugu sevmemissiniz. Calismiyorsunuz. Calisan kocanizdan hizmet bekliyor, ona tembel diyorsunuz. Anasinin evinde de, kocasinin evinde de 16 yasindan beri calisan biri olarak sizin gibi dusunen kadinlara asla acimiyorum. He evlenmeyin, ananiz babaniz olene kadar size baksin. Siz sorumluluk almayin. Baskalarinin gorevi cunku sizin hayatinizi kurtarmak.

Biz mi kocatıyor muşuz vay beee , benim yaşanmamış , doya doya yaşayamadığım yıllarım nerde o zaman kim aldı

Arkada Kaybolan Yillar sarkisi caliyor :))

Evet oyle soyleyince sasirmistim.

Bu kadar matah degilse neden evleniyorlar??
Severek olanlari bir nebze anliyorum da sevmeden iskence haline gelenler var ki basinda da zaten sevgi yok amac ne??
Bir de buyukler cok memnunlar da hep evlendirme cabasi icindeler.

Bir de şu " yaşı geçiyo evlensin artık " diyen zihniyet de var , size ne yaşından yahu , yakıyorlar böyle bizim masum kızlarımızın başını :)

Ya şu konuyu okuyunca aklıma geldi tiksindim iyice adam yatağın örtüsünü benim yattığım tarafa doğru bırakıp uyuyodu ya ulan hayvan alsana örtüyü üstünden!yok almaz niye alsin eşşek var hizmetçi var ıııy bütün günüm mahvoldu ya en iyisi hava güzel giydiriyim çocuğu da dışarı çıkalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…