Evlenmeyin

Sende çalış evine ve kendine destek ol o zaman

Ne iş yapıyor ki bu kadar yorucu? Size yardım etmiyorsa bari en azından evi dağıtıp kirletmesin. Kendi çamaşırlarını makineye atsın en azından. Akşam da yemekten sonra sofrayı toplasa. Ne var yani. Çok zor işler değil ki. Size yarım edecek kimse yok mu? kardeşiniz falan? Hafta sonu bi dışarı çıksanız dahi iyi gelirdi en azından size. Çok bunalmışsınız.

Hahaha ilahi çok komik , ama dedikleriniz dikkate alsak keşke galiba , evlilik ; bekarların girmek istediği, evlilerin , çıkmak istediği bişey

Herşeyin farkındasınız.
En azından seviyorum aşığım gibi laflara sıgınmamıssınız.
Kendinize zaman ayırmaya çalışsanız.
Spora vs yazılsanız en azından farklı ortam ve kendiniz için yaptığınız birşey olur.

O kadar iyi anlatmışsınız ki üstüne bir şey diyemedim.
elde var çaresizlik..
hayata bir kere geldiğimizi düşündükçe böyle geçen hayatlarımıza çok üzülüyorum.
Allah yardımcınız olsun.

2-3 sene sakina sakin bi cocuk daha yapma madem oyle bi planin var.
Insan erken evlenince hersey yarim kalmis gibi hissediyo. Mutluyum simdi ama bazen diyorum keske iki uc sene sonra evlenseymisim bekarliktan biksaymisim diye.
Hakkinizda hayirlisi.

Sorumluluklarinizi azaltmaya çalışsanız. Mesele haftada bir temizlikçi cagirsaniz. Bir gün dışarıdan yeseniz. Akşam geldiğinde ev işi değilde çocukla ilgilenmesini sağlasaniz.
Hafta sonuda en az bir saat çocuğu bırakıp markete diye çıkıp dolaşın bir kahve için.
Hayat böyle insanların sizi düşünmesini beklemeyin. Fırsatları değerlendirin.

Dogru insanla olduktan sonra evlilik cok guzel bir sey bekarların gozu korkmasin bence. Anlayış sevgi saygi uyum cok onemli

konu sahibini elestirmeyecegim
cunku onu ancak ona benzer hayati olan anlar. zaten boyle olacaginin ceyregini anlasa evlenmezdi...
hayatta her sey yasaninca anlasiliyor
sana yakin hayatim var. biraz buyudu yavrum. bu surecte es kisisini daha az onemsemeyi ogrendim.
ama insan cevresinde esine yardim edenleri gorunce imreniyor.
biraz paylasim olsa bebege sen demeden baksa sende hadtada bir gün bikac saat ayirsan hafiflersin
yasanilan hayatlar kimilerini yalnizlastiriyor arkadas kalmıyor zamanla
hakkinda hayırlısı

Evlilik öncesi süreçte kendilerini hiç belli etmiyorlar mi böyle insanlar. Yoksa çok iyi rol yapıyorlar da siz mi anlayamıyorsunuz . Evlilik zaten başlı başına bir sorumluluk . Üstüne eşler de yardim etmeyince çekilmez bir hal alıyor.

herkesi neden evlilikten sogutuyorsunuz ki.ben 3 yıllık evliyim mutluyum. Koca maalesef terbiye edilmez terbiyelisi alınır ...benimkine evlenmeden önce de bir sürü sorumluluk vermiştim evlendikten sonra da ... annesi aktif çalışma hayatında olduğu için evlerine hep temizlikci abla gelmiş bize de geliyor olmasını yadirgamiyor .gömlek vs utusune hayatta el sürmem gider kendi utucuye verir gerekirse kendi ütüler. Utusuz gitse de umrumda değil .
İsyerinde dahi üstüme vazife olmayan işleri asla takip etmem. Çünkü siz ne kadar gereksiz sorumluluk alırsanız onlar size görev olarak geri döner.
Kocamın depozitolu bira şişeleri mutfakta sürünüyor bir haftadır kendi gidip goturmedikce orda duracak. Yani bu kadar fedakar olmayın .bakın ben yapmıyorum ve mutluyum. Çocuk olursa da tabiki ben daha çok ilgileneceğim ama kocamı da çocuğun işlerine alistiracagima inanıyorum. Evliligimde olmazsa olmaz görevim ise gidip yemek yapmak diğer olaylar hep ortak yapılıyor. Bu arada pasta börek çok mecbur kalmadıkça yapmam çünkü vaktim yok .

Cvp vermek istedim sana :)

Yanlis anlama lutfen bunu belirteyim ilk önce asla elestirmek yada yanlışını düzeltemek degil amacım :)

Ama 3 yıl çok erken böyle düşünmek için bide çocugun olsun.ondan sonra da hala aynı fikirdemi yada aynı şartlarda mi olacak görüşlerin merak ediyorum

Konu sahibesi kadar olmayacak belki ama yine de degişecek bana göre

Yıllar sonra aklina gelirse yaz lütfen hayatinda ki degisiklikleri

Hoş diyorsunuz da bende bir buçuk yıllık evliyim, belirttiğiniz gibi eşimde tam türk erkeği yontulmamış odun da diyebilirim kendisine. Bir şeyi kaç kere söyleyebilirsiniz ki, yardım et yardım et yardım et diye, ettiği zamanlarda da zaten tantana ediyorsa ofluyorsa pufluyorsa adamın yapısı buysa siz ne derseniz deyin aynıysa değişmiyorsa o zaman ne olacak ? Konu sahibi gibi mecbur her işin altına kendinizi atıyorsunuz çünkü o yemek yapılmak zorunda, o ev illa ki temizlenmek zorunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…