Evlenmeyin

Tüm bekarlar mutlu olmadığı gibi tüm evliler de sizin gibi değiller, sorumluluklar değil de sorumsuz insanlar yormuş sizi bence eşiniz gibi...

Tum sorunlarinin farkinda olan akli basinda bir kadina benziyorsun. Eger kendine maddi olarak herseyi sırtlayabilmek icin 2 3 yil verdiyseen bugünden programinj ona gore yap . Ve ozledigin hayatina dön. Evladinla birlikte tabiki.
Yukarida saydigin isler icin ben de bir kere kriz cikarttim. Artik temizlik yapmiyorum. Haftada bir gelen biri var. Ve dahasini da esim yapiyor. Komsenin hizmetcisi degilim ben. Iki cocugum var . Dersler odevler toplantilar , calisiyorum yemek vs hangisine yetisicez ya . Insaniz biz. Ya boşarım seni haftada iki gun alirsin cocuklarini ben de kendime zaman ayiririm ya da artik bu isler benim degil senin dedim. Yorgunluğunu nasil anladigimi sana anlatamam. Haklisin !

Siz tüm işleri dur durak bilmeden yetiştirmeye çalıştıkça erkekler sizin hiç yorulmadığınız için bunları yaptığınızı düşünüyor. Ben de bi ara tüm işleri yetiştirmeye çalışıyordum.sonra bi hasta oldum 3 hafta yattım. Biçok işi eşim yaptı. Şimdi ben iyileştim o alışt haala yapıyo aynı işleri:)

Ben hep derim evlilik çocuktan öncesi ve çocuktan sonrası diye 2 ye ayrılıyor..
Direk anaç bir moda giriyorsun.. Eşin için bile annelik rolün daha baskın ortaya çıkıyor,..
Çalışan, cocuklu kadının işi gerçekten zor... Zaman yetmiyor, dinlenemiyoruz,inanın cogu kişi bu bugranları yaşıyor..
Hayata perspektifin değişiyor ne yazık ki.. Ciddi kolaylıklar diliyorum bize..

İş bence erkek çocuklarını yetiştirmede bitiyo. Kazık kadar herifin suyunu ayağına getiren, bi tabağını kaldırtmayan, ona hizmet ettikçe var olan ve ancak böyle mutlu olan annenin oğlunun aklına eşine yardım etmek gelmicektir elbette. Biz bi gün kv lerdeyken sabah kalktı eşimi sordu. Ekmeğe gitti dedim. Gözlerini belertti niye beni uyandırmadın ben giderdim dedi. Sağol kızım erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamışsın demek aklına gelmedi de oğlunun yürüdüğü iki adım yol gözüne göründü.

Kesinlikle katılıyorum. Evlenerek aileden çok kolay kaçabilirsin ama o evlendiğin kişiden o kadar kolay kaçılmıyor malesef.

Geçen arkadaşım anlatıyor oğlu üniye başladı annesi demiş ki kalk oğlunun
Çayını tazele oda çok gerilmiş demiş ki
Kazık kadar oğlum şimdiden alışsın çayını kendisi koymaya bu eski kafalı kadınlardan da çekiyoruz

Laftan anlamıyo ki.Öyle bi ortak noktada buluşmak niyetinde değil.Çünkü zaten yapan biri var.E doğum iznindeyim evde mecbur kendime yemek yapıyorum.Evde bebek var onun için mecbur evi temizliyorum.Elim mahkum o da bunu biliyo.Aman ondan kimse bişey istemesin istendiği an kavga gürültü.

Aslında bizde başından beri görev paylaşımı sorunu var.Zaten en başından beri hep hadi şunu yapalım bunu yapalım diyen benim çünkü başka türlü kendisi yapmıyor.Kadınların dırdır etmesi de bundan kaynaklı aslında.Erkekler kendi üstüne düşeni yapmadığı için kadınlar sürekli anlatmak konuşmak zorunda kalıyor.Herkes üstüne düşeni yapsa sorun kalmayacak halbuki.Benim yorgunluğumu mutsuzluğumu sürekli hiçe sayıp değer vermeyen bi insana değerli hissettiresim gelmiyo açıkçası.

İyi de sizin karşınızda yine laftan anlayan şekle sokabileceğiniz değişime açık bi adam varmış.Herşeye hayır dese sorun çıkarsa yapmıyorum dese devamlı yılmadan burnunuzdan getirse napabilirdiniz?ya boşanırdınız ya böyle çekerdiniz.Yani karşınızda beklentilerinizi bilen ve gören bi adam varmış şanslısınız.

Evli değilim,ama okuduğum zaman daha fazla sessiz kalmamanız gerektiğini düşündüm,çünkü bu hayat değil.
Kavga etmek istiyorsa da edin,küserse küssün,siz de bir insansınız.Karşınızdaki insan vicdan göstermezken siz neden bunalımlara giriyorsunuz ki ? Değmez,üstelik çocuğunuz varmış,sizin mutsuzluğunuzu anlayacak yaşlara da gelecek.

evlilik zorluklarla mücadele etme sanatıdır ve mutlaka yolları vardır. sen anlattıklarımı aslında onun için değil, kendin ve huzurun için yapacaksın. meyvelerini topladıkça hoşuna gidecek. erkekler gerçekten çocuk gibiler malesef, tatlı dil ve cilveyle çoğu şeyi yaptırabilirsin. ve yaptığı bir işi göklere çıkartarak, ona teşekkür ederek devamını sağlayabilirsin. yani azıcık siyasetçi olucaksın...

Valla bende bekarlığı evliliğe tercih edenlerdenim.. hee çok mu kötü bi evliliğim var hayır çok şükür iyi ama bazen o kadar daralıyorum ki misafirler üst üste gelince oğlum ağlayınca hergün ne pişirsem diye düşününce yada ne bileyim eski günlerdeki gibi evden çıkıp canım nereye isterse oraya gitmek istiyorum. Daha 26 yaşındayım şimdi çıksam dışarı arkadaşlarla malesef eski çılgın ben değilim evlilik bir ağırlık konduruyo insanın omuzlarına.. eşim anlayışlı ama ondada birşeyler eksik bana yetmiyo gibi düşünce yapısı falan..
Öyle cafelerde çay kahve içilince geçecek şeyler değil sorunlu evlilikler önce evin içinde mutluluk olacak.. cafede saatlerce otursan o bar senin bu bar benim gezsen ne fayda eve gelince mutsuz oldukta sonra.. Allah yardımcın olsun konu sahibi üzülme her zorlukta bir kolaylık vardır.

Siz neden bahsediyosunuz ben anlamadım?doğum iznindeyim hala benim kazandığım parayla dönüyo bu ev.22 yaşımdan beri de çalışıyorum çok şükür kimsenin üstne yıkıldığım yok.

Aşkta yeterli değil evlilikte eğer ki uyum yoksa aynı bakış yoksa genelde kızlarımız bunu yakalıyamıyor hayat beklentileri uyuşmuyor ama kendini tanımayan kadın evleneceği kişiyi nasıl tanısın aşık olması ona o an yeterli geliyor tabi evleninc e hepsi su yüzüne çıkıyor başlıyor kavgalar

Eve geliyo yoruldum diyo e ben de yoruldum bütün gün çocuk baktım evi temizledim onca şey yaptım diyorum yüzüme boş boş bakıyo eee yani der gibisinden.İnanın çalışırken daha az yoruluyodum.

Eve geliyo yoruldum diyo e ben de yoruldum bütün gün çocuk baktım evi temizledim onca şey yaptım diyorum yüzüme boş boş bakıyo eee yani der gibisinden.İnanın çalışırken daha az yoruluyodum.
ondan zaten tek çocuk kalıyor çocuklar

Çok net boşardım.. neden çekeyim bir kere gelme şansım var şu dünyaya.. gözüm kimseyi görmez valla ben daha önce de söyledim bencilim önce ben sonra kocam.. laftan anlamasaydı da kendi bilirdi herşeye hayır demesi de bi seçenekti tabii ama kör değildi 5 yıl sevgiliydik o beni ben onu tanıdık öyle evlenmeye karar verdik.. ailesiyle anlaşamıyorum çünkü onlar biat kültürüyle büyümüş insanlar görüşmemeyi tercih ediyorum.. eşim de öyle bi aileden bana saygı duyan bi adam olarak çıkmış.. bizim en büyük şansımız birlilte büyüdük yaklaşık 11-12 yıldır beraberiz ve ne istediğimizi nasıl daha mutlu olduğumuzu biliyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…