Evlenmeyin

Neden zorunda? Kendime yapar yerim ki zamanında yapmışlığımda vardır.. bırak evi b.k götürsün ki götürmüşlüğü vardır.. bi zaman sonra mecbur söylenmeden yardım ediyo ha bu arada ben ev hanımıyım çalışmıyorum.. eşim bugün öğlen işten geldi evi süpürdü sağolsun bende kenarları bi sildim şimdi hazırlanıp dışarı çıkcaz.. yüksek ihtimalle onunda hoşuna gitmiyo bunları yapmak ama oflasa da poflasa da yapcak biliyo artık zamanla oturuyo bazı şeyler..

Evlenmek değil asıl çocuk yapmak herşeyi bir anda değiştiriyor. Çocuk olmadıktan sonra evlilikte ne var sevgililiğin resmileşmiş hali.

Çocuk yokken kızmışsam eşime inatımdan evi pislik alsa umrumda olmazdı ama şimdi hafta iki kere yapmak zorundayım eşime kızsamda kızmasamda. Bunun gibi başka şeylerde oluyor çocuktan ötürü yapılan yutulan.

Çocuk yaparken çok çok iyi düşünmek lazım değilse evlilikte bişey yok

Helal olsun, bir konu açsanıza nasıl " eğittiğinize " dair. Ciddiyim gerçekten.

Aklıma Yasemin yalçının kakılmış tiplemesinin bi skeci geldi.bu söylediklerini yapabilmem için seninki gibi bi koca lazım diyordu ya sonunda o hesap valla.arkadaş güzel anlatmışta bide öyle koca lazım değil mi

Çok haklısın
Ama çoğu erkek senin eşin gibi hiç ev işine yardımcı sarıp sarmalayan sorumluluk sahibi adam görmüyorum bu yüzden de evlenmiyorum

Yok canım neden yanlış anlayayım. Benim 3 yaşında yeğenim var bebekliginden beri ayda bir kaç kez tüm gün bizim baktığımız oluyor. Eşim bebeğin tabii şimdi koca çocuk oldu altını temizler gazını çıkartır ona oyunlar kurup oynar yemeğini yedirir. Yani başkasının çocuğuna bunu yapan kendi çocuğuna da bakar herhalde

konu sahibi arkadasim bu biraz da yapi meselesi. sen de hic onemsemesen evi temizligi bebegine ne varsa onu yedirsen durum degisir. Ben coxuguna 2 kaşık yemek yapmaya üşenip danone hazir corba disardan abur cuburla cocuk besleyenleri gorunce. ayfica her hafta temizlik vs icin eve bayan cagirip ustune calismadiklarini duyunca vayyy be dedim ...

Yazdığın her kelimeye katılıyorum
Şimdiki erkekler hem çocuklarını doğuracak hem ev işini eksiksiz mükemmel yapacak hem ailelerini idare edecek onlara maddi yardıma ses etmeyecek hem gönüllerini eğlendirip vir de üstüne para verecek somurulecek kadınlar arıyor
Bunların karşılığında kıllarını kipirdatmiyorlar

Bu arada bir sey daha yazmak istiyorum,
Eslerinize ev isleri ve cocuk bakimi için asla YARDIM ET demeyin. Bu isler sizin isinizmis de o lutfedip yardim ediyormus gibi... cok cirkin degil mi?
Bir evde kac yetiskin yasiyorsa o evin tum sorumlulugunu ayni oranda paylasmali, fiziksel duruma gore de is paylasimi yapilmali, erkek kalin parmakli, iri elliyse dikis vs ince isleri, kadin kisa boylu ve narinse, esya itme, cekme, perde takma gibi agir isleri yapamaz mesela. Bu yardimlasmak degil sorumlulugu paylasmak olmali. Aksi halde yine is yuku sizin oluyor.

Evet yaşadıklarınız zor belki ama herkes için genelleyemezsiniz bunu.. Evli mutlu olanlar da çok.. Allah yardımcınız olsun. Konuyu okuyan bekar arkadaşlarım, evlenin ama değerinizi bilecek biriyle evlenin tabi ki.. Sırf evlenmiş olmak için değil. Evlilik güzel şey..

Haklısınız..beğenmediğimi söylediğim için bile ailem surat yapıyo kendimi çok değersiz hissediyorum.adam üstelik yurtdışında ne zaman geleceği belli değil en azından çay içerim dedim ama whatsuotan yazıyo zihin olarak tanılıcakmışız lafa bak..böyle saçmalık mı olur.içime sinen gerçekten sevebileceğim biriyle evlenmek istiyorum..

Eve geliyo yoruldum diyo e ben de yoruldum bütün gün çocuk baktım evi temizledim onca şey yaptım diyorum yüzüme boş boş bakıyo eee yani der gibisinden.İnanın çalışırken daha az yoruluyodum.

Biz kadınlar heralde işte ne kadar yorulsak da eve dönerken eşimize ya da çocuğumuza kavuşacak olmanın mutluluğuyla yeniden enerji doluyoruz. Erkekle kadın aynı işi yapsa da ne hikmetse erkek pert geliyo eve. Kadınsa bi dolu da evde iş yapıyo. Çünkü çocukluğumuzdan beri bilinçaltımıza ev işinin bizim görevimiz olduğu işlenmiş çalışsak da çalışmasak da. Erkeğe ise tam tersi yükleme yapılıyor toplumunuzda.

Kesinlikle o yanlışı yapmayın.
Uzaktan olan evliliklerde sonradan ikinci bir eş/sevgili bile çıkabiliyor bunun garantisi yok. Orada yeni bitirdiği bir ilişki oluyor mesela sizinle de alaka kurmuş olsa, sonra diğer ilişkisiyle barışsa, siz n'apacaksınız? Ortada mı kalacaksınız?
Bu işler asla aceleye gelmemeli zaten.
Daha geçen yaz yurt dışında olduğu için ağustos ayında nişanlanmak isteyen birini önerdiler bana. Yangından mal kaçırır gibi. Çok ciddiymiş de evlenmeyi istiyormuş bir an evvel. İşi gücü de var, akrabalarımın bana önerme sebebi de ailemize çok uygunmuş örf adet olarak ve maddi durumu çok iyi vs vs. Bu da benden 2 yaş küçüktü. Kabul etmedim. Kaldı ki ben onun yurt dışında ne haltlar yediğini bilemem yaza gelip nişan takacak sonra gidecek yurtdışına eee? ben ne ara tanıyacağım uzaktan uzağa görüşmeyle ne kadar çözebilirim ki. Onun yurt dışında bir ilişkisinin olup olmadığını nereden bilebilirim. Zaten ben kendimden küçük biriyle bir birliktelik istemiyorum 2 yaş bile beni etkiliyor çünkü o yaşta erkek kardeşim var bana çok acayip geliyor bu durum. İllaki örnekleri vardır istisnalar hep vardır fakat ben hem yaştan hem yurtdışı durumundan dolayı direk kafadan elemiştim. İstemeye gelsinler istemedim. Yine tanıdıklarıma bakacak olsaydım belki şu an nişanlıydım. Belki mutsuz bir evliliğe hazırlanmak üzereydim.
Yani çevre, akraba bir şekilde etkiliyor insanı evlilik durumlarında ama asla sizden fazla söz sahibi olamazlar. Önce bizim içimizden gelmesi lazım.
Sizin için de hakkınızda hayırlısı olsun.

evet malesef öyle,tabiri caizse bir bayanla evliliği etinden sütünden yününden faydalanılan canlı gibi görüyorlar.
Çok çocuğum olmasını istersemde çocuk edinmeyi düşünüyorum ilerde.En azından bu dünyaya bir bebek getirip hayatını mahvetmektense,bir ömre hediye olmak istiyorum.

Doğru kişiyi bulamamışsınız demekki. Birbirinize tahammülünüz kalmamis. Çocuk olunca zor tabi ayrılmak bunu anca çocuğu olan kişiler anlar. Emin olun her evlilikte böyle zorluklar var hayat toz pembe değil evlenmeden de olmuyor.

Ailenin desteğine ihtiyacın yok. Zaten evi sen gecindiriyorsun. Adamın sana zararı çok faydası yok. Karart gözünü boşan gitsin. Çocuk varsa mahkeme nafaka da bağlar. Isterse aç kalsın öpe öpe o nafakayı ödemek zorunda. Hoş ödemese bile yine kardasınız. O zamana kadar da yemeklerinizi bile ayrı yapın yiyin.ben olsam öyle yapardım.

:)) bu konudaki bütün mesajlarını sanki ben yazdım. Sadece meraktan soruyorum çalışıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…