EVLENMEYİN!

Canım konuyu evlenmeyi diye acmissin ama senin yaşadıklarını genel olarak degerlendiremeyiz yaşadığın şeyler iyi şeyler değil ama herkes bunu yaşayacak diye bir kural yok insanların gözü korkuyo ondan sonra Rabbim herkese hayırlı kapılar açsın inşallah zor zamanlar geciriyosun eşine karşı sevginde bitmiş GALİBA ben bunu anladım okuduklarimdan artık hareketleri gözüne batar olmus allah yardimcin olsun

benim eşim aldığı parayı bana verir öyle annesine vermez. öyle bahsediyosunki sanki yirmi yıllık evlisin kocadan kocaya fark var ben çok mutluyum. öyle adamlada hala evli olmana şaşıyorum

Siz kör gözüm parmağıma hiç önünüzü görmeden evlenmiş, bir de çocuk yapmış, bir de kredi çekmişsiniz. Evet, var sizin gibi insanlar yurdumda. Ama bu sizin sorununuz, evlilikten değil. Herkes sizin gibi değil ki. Böyle adımlarını düşünerek atıyor millet. Evlenmemesi gerekenler burada hitap ettikleriniz değil ki, sizmişsiniz.

Yanlış seçim yaptığınız için bekarları olumsuz etkilemeniz hiç doğru değil..

Bende öyle düşünüyorum.
Bi an evlenmeyin başlığını görünce dedim ortak bir sorun herhalde
Ama tamamen seçimlerle alakalı olduğu belli.
Rabbim derdinize deva verir inşallah

Zaten evlilik korkutucu birsey gibi geliyodu simdi iyice geri vites yaptım.. Bdv saolsun :)

Canım evlenmek için şartların uygun değilmiş ki senin.
Doğru zaman değildi belki..
İnan bana okumuş olsaydın en azından daha iyi bir işin olsaydı bir nebze daha az yaşardın bunları.
Para her şey değil ama maalesef de lazım olan bir şey.
Evlenmeyin diye akıl vermek de yanlış.

Bence bu konunun başlıgı kızlar odunla evlenmeyın olacakdı.her kez aynı deyıl evlenın kızlar ama emın oldukdan sonra ve bu kadar erken deyıl.30 yasda olur en guzelı.kaldıkı sana kardesım benım sen kocanı fazla sımartmıshsın bence onceden nasıl alıstırıyosan oyle devam eder

Bence sizin en büyük hatanız, borçlarınız varken hamile kalmanız. Keşke korunsaydın. Bence ikinci cocuğu ileri ki senelere bırakın. Yaşın daha genç.. Eşinin de kilo vermesi için yardımcı ol. Eşinin yanın da ol.. Destek ol.
Bende 3.5 yıllık evliyim. evliliğimin ilk iki senesin de borç harç ödedik. Evim de gayet sade ve mütevazi bir ev.. Borçla alıyoruz diye, hiç pahalı bir şey almadım evime.. Her şeyin en uygununu almaya çalıştım. malesef bizi düğün batırdı. Sırf ailelerin gönülleri hoş olsun diye iyi bir yer de düğün yaptık. Çok çok pişmanım. Onun cefasını 2 sene çektim..
Şimdi de adım çıktı, penolope nin çocuğu olmuyor diye. Ben isteyerek yapmadım çocuk. Ben yarın bir gün hamile kalsam, çocuk yapsam, tekrardan işe dönme şansım yok. Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz. Şimdiden birikim yapıyorum ki, ileri de çocuğuma bir faydası dokunur, kötü günümüz de lazım olur diye.. Yoksa bende anne olmak isterim. Benden sonra evlenenlerin de çocukları oldu. Resmen annelik hormonlarım tavan.. Ama ileri de pişman olmamak için, planlı programlı olmak gerekiyor.. Yarınını düşünmen gerekiyor..

Son düzenleme:
borç bitmişken sakın 2. çocuk yapma hemen
bence evlilik terapisi ya da bir psikologla görüşün aranızdaki sorunları
kıskançlık, yemek alışkanlığı ve başka ne varsa....

Aynı düşünceleri paylaşıyorum. Rahat mı battı diyorum kendi kendime

Evlilik ve en önemlisi eşin sorumluluk sahibi olabilmesi çok önemli.. Eşiniz zaten o olgunlukta değilmiş ki babasına kredi çekmiş. Paran varsa alırsın yoksa kendin çekersin krediyi. Vermiyorlarsa da almazsın bu kadar basit. Gidip babasına kredi çekmek nedir kendisi zorluk çekerken..

E evlenmeyin demesin o da bekarlara o zaman kendi evliligi kotu diye evliligin ne sucu var ayol
E sen de haklısın tabi. Fakat ben de evliliği rahat kaçıran bir yaşam şekli olarak görüyorum.
Şimdi bekarım ve öğrenciyim. Canım isterse yemek yapıyorum, canım isterse evi topluyorum. Dersim varsa da eve barka hiç bakmadan hoopp çıkıp gidiyorum. Evden daha çok derslerim ve süsüm öncelikli ne yalan söyleyeyim E şimdi benim gibi biri evlenirse nolurHer akşam yemek isteyecek, yani istemese bile her gün dışarıdan mı yenecek, illa biri el atacak bu kişi de çoğu zaman kadın oluyor. Ev bark toplu olmalı hep, çünkü yeni evlilere nedense çok misafir geliyor. Ki gelmese bile bunun kaynana faktörü oluyor, çekindiğimden temizlerdim herhalde. E bir de çalışırsam ohoooo, gitti benim rahat hayatım. E ama ev hanımı olsam, işim ev olacağı için hiç sızlanmam. Bir gün yatarsın, iki gün yatarsın sonra sıkılırsın, napacaksın o zaman? Evle ilgileneceksin, kışlık yiyecek hazırlayacaksın ne bileyim işte ev hanımları ne yaparsa onu yapacaksın.
E hem ev hanımı olup da hem ev işinden şikayet edenleri anlamıyorum. Çalışmaya yok, ev işine de yok o zaman?

gençken, sağlıklıyken gezmeye-tozmaya, yemeye gelince çevren çok da..

belli bir yaştan sonra, seni anlayacak, seninle yürüyecek iyi/kötü gün dostu olacak kişileri bulmak zor.

rabbim herkese iyi ve kötü gününde yanında olabilecek, hayat arkadaşını nasip etsin. inşallah. evlenin tabii

konu sahibi; eşiniz sizinle evlenmiş!. gibi görünmüyor. maddi-manevi hala ailesine bağlı. sizinle bir aile olamamış.
sizi bir nevi aşçı gibi görüyor. elindeki çocuğu yetiştirmeden ikincisini istiyor. yapmayın sakın.

sonra buraya 'iki çocukla çıkmazdayım' başlıklı konu açarsınız.

cnm önceki sayfalarda yazıldı mı bilmiyorum yazıldıysa kusura bakma bence eşinde insülin direnci olabilir acıkınca öfke krizi şeklinde falan endokronolojiye bir görünseniz bu şikayetleri azalınca belki sen de evliliğinden zevk alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…