• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlensek sorun olur mu ?

ama bu tamamen ikinizle doğru orantılı bir şey.
yalnız gerçekten uç meslekler

Evet fazla uç.. Maaş farkımızda fazla.. Benim icin sorun degil, ailem icinde.. ama ilerde o kompleks yaparsa ilişkimize yansır ise ne olur bilemiyorum..

tamamen iki tarafa kalmış bir durum..ilerde siz deilde eş adayınız kesin sorun eder..

Çevrem zaten geniş değildir, çevre açısından hiç sorunum yok, 2-3 iş arkadaşım, 2-3 liseden arkadaşlarım hariç duzenli gorustugum kimse yok.. Olsada farketmez, kimseye ağzını açtırmam. Ben memnunum halimden, ama acaba onun açısından sorun olabilir mi ilerde kompleks yaratır mı onda..
Bu sorunun cevabını da ancak onda bulabilirsin. Onu iyi tanımaya çalışmslısın

Maası bilmemde eğitim sorunu kesin olcak.. aaa şu market sefi konuyu biliyormda takip edemedimdii...:) hadi hayırlısı. Kamu yöhetimi okusun aöf den.. tahsil cehaleti alır...
Kişiliği sağlamsa anlayslıysa güzelce gecinir gidersnz. Sizde seviyeyi korursanız fazla kazandığınızı ima etmezseniz skntı olmaz heralde. Mutluluklarrr

Mesleği yok diyorsunuz, marketleri geçtim büyük mağazalarda dahi mağaza yöneticiliği uzun soluklu olmayan bir meslek. Sizden çok karşı tarafın sorun edip etmemesi önemli siz zaten sorun görmüyorsunuz. Karşı taraf nasıl bu konularda? Kendi dert etmese evlenme kararı almazdı sanırım sizle. Tabi kullanılmadığınıza da emin olmanız gerek, kadının maaşına güvenip bunu fırsat bilen erkekler de mevcut...geçen bir konu açılmıştı görücü gelen aile , kızın maddi şeceresini sorgulamıştı amaç belli mesela.

Uzun vadede düşününce bu durumu idare edebilirim diyor musunuz?
Paranız ortak olsa dahi ben evin erkeğim diyip sizin kazandığınız parayı yönetmesi hoşunuza gidecek mi? Ay sonunda kendinize aldığınız bir kazağın hesabını sormaya kalkcak mı? Böyle şeyler üzülerek çevremde gördüğüm durumlar...Tabi evlendikten sonra ortaya çıkıyor bir çatı altına girince. Evlenmeden önce toz pembe her şey.
Mesleğiniz gereği yemekleriniz, toplantılarınız olacak. Baro etkinlikleri sık sık düzenleniyor belli bir çevre içerisinde, eşinize direk hangi üniversite mezunusunuz diyecekler yada direk hangi bölüm diye soracaklar. Sizden ziyade eş adayı bunu kaldırabilecek mi?

Bu soruların cevabını keşke biz verebilsek ama maalesef iş sevgilinizde bitiyor. Unutmayın aşk ve bu yüksek heyecan evlendikten sonra daha farklı bir boyuta geçecek, sevgi ve saygınız zedelenmeyecekse buna ikiniz de inanıyorsanız şimdiden mutluluklar dilerim :KK51:

Yok yok, henüz evlenmiyoruz. Ama ocak-şubat gibi nişan düşünüyoruz. Sadece acaba evlendikten sonra ne gibi sorunlarla karşılaşırım diye aklıma takılıyor, çevremde boyle statu, maddi durum farkları ile ilgili sorunlar duyduğum için benimde başıma gelebilir mi diye aklım kurcalandı sadece.
Çvere değil kişi önemli.Herkesin tutumu farklıdır.Bunun için kişiyi tanıman gerek.Tanımak için de zaman gerek.Bu kadar süre içinde evlilik düşünmek nişan yapmak çok çabuk.

Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Sizce benim gelirimin ondan fazla olması problem olur mu ?
Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?
paradan ziyade, senij konumunu kompleks ve sorub yapmayacak biri ise, problem olmaz.. ayni sekilde sen de onu kompleks yapmayacaksin tabi.. yani bizim toplumda vardir, avukat kadina farkli meslek erbabini yakistirirlar.. sen de bunu dert etmeyeceksen, neden sorun olsun ki? onemli olan 'bir' olabilmek degil midir..

Bir de eski konunuzun tarihini bilmiyorum, henüz yeniyseniz nişan aşamasına gelmek için 1 sene koyun önünüze.Böyle acele durumları ben anlamakta zorlanıyorum(eğer sizinki de hızlı geliştiyse) aşığız diye 3-5 ayda bi yola giriyolar sonra evlenince "vay efendim tanıyamamışım" , çok normal...ya da işte sizin gibi iyi kazanan eş adayını ister kadın olsun ister erkek olsun karşı taraf kaçırmak istemiyor. O yüzden tam anlamıyla tanımadan bir adım atmayın derim.

hem kazanç yönünden hem de eğitim yönünden sorun çıkabilir. kendi kardeşimden örnek vereyim. şu an biriyle konuşuyor kardeşim hem öğretmen hem de şu an doktorasını yapıyor. görüştüğü kişi ise açıköğretim mezunu ve hem eğitim hem de maaş yönünden kardeşimden biraz daha alt seviyede. önceleri bunun sorun olmayacağını söylüyordu. şimdi ise bir yandan yüksek lisans yapmak için uğraşıyor. bir yandan kazancının artması için uğraşıyor. daha evlenmeden böyle yapan birisi evlendiğinde neler yaşatır bilemiyorum. bu yüzden de kardeşim evet diyemiyor.

Ortada büyük bir ask yoksa; ki yazdiklarinizdan varmis gibi gözükmüyor, herkesin kendi dengi birisini bulma taraftariyim.
Cok basit gelebilir ama bir ortamda bile mesleğiniz sorulunca garip bir atmosfer olusabilir.
Genel anlamda da konusucak cok ortak noktaniz olmayabilir.
Gözü kör asik degilseniz yol yakinken dönün derim.

Kızlar merhaba. Hatırlarsınız benim yakışıklı market şefiyle bir ilişkiye başlamıştık.. Şu an herşey yolunda.
Ailelerimiz tanıştı.. Bir sorun çıkmadı, onun ailesi benim avukat olmamı biraz sorun etmişti, gelirim ondan fazla olduğu için, ama son kararı oğullarına bıraktılar, sorun çözüldü, aramızda iyi ailesiyle, onunda benim ailemle..

Ben maddi durumun sorun olucagını dusunmuyorum, benim ondan fazla kazanıyor olmam aramızda ciddi bir sıkıntı yaratmaz diyorum ama çevremden ya da burdan okuduklarım biraz kafamı karıştırdı..

Kendisi lise mezunu, bildiginiz gibi market şefi.. Benim icin şu an problem degil amaaaa acaba ilerde sorunlar cıkar mı acaba ? Beni neler bekliyor olabilir ?
Gelir sorun olmazda eğitim farkı sorun olur. Aynı kültüre, aynı entellektüel düzeye sahip misiniz? O senin çevrene girdiğinde, sen onun çevresine girdiğinde muhabbetlere katılıp rahat olabilecek misiniz ? Oturduğunuzda bilim konusunda, politika konusunda oturup paylaşacak şeyler bulabilecek misiniz? Senin çevrendeki erkeklerden avukat yada hakim insanları görüp özgüvenini kaybedip aşırı kıskançlığa vurmayacak mı ? Aşağılık kompleksine girerse zararı sana çok büyük olmayacak mı ? Bilmiyorum, ben ailen olsaydım onay vermezdim sanırım. Davul bile dengi dengine..

Biraz senin tavrinla alakalı bir durum.Avukatım diye her toplumda ,herkesi kendini tanitiyorsan evet sorun çıkar.Yanlış anlama böyle avukatlar var.
Yoksa hiçbir sorun olmaz

Sevgilinizin uzun suredir ayni yerde calismasi caliskan bir insan oldugunun gostergesi olabilir. Fakat arada maas anlaminda ciddi bir fark var. Her sey sizin yonetimizde olacak evlendiginizde. Bu onu uzebilir. Kompleks yaratabilir. Ortamlariniz farkli olacak. Meslekleriniz soruldugunda bile cekine cekine cevap vereceksiniz belki. Bir sirkette calisiyorum demeyeceksiniz cunku. Avukatim diyeceksiniz. Esiniz ise markette calisiyorum diyecek.

Ben yapamazdim sahsen. Siz sadece sevgiliniz acisindan dusunuyorsunuz ama biraz da kendinizi dusunun derim.

şöyle yapıcaksınız o 1250 alıyorsa sende maaşından 1250 koyucaksın aynı parayla geçiniceksiniz senin maaşından kalanıda biriktirirsiniz ya da ailene yardım edersin böylelikle sorun olucagını sanmıyorum zaten adamın evi var arabası var çalışkan bir insansa her türlü geçinirsiniz bunlar ufak sorunlar önemli olanlar AŞK :KK36:

Evlenseniz, cocugunuz olsa. 2-3 sene calismayip cocuguma bakmak istiyorum deseniz nasil olur? Gecinebilir misiniz?
acikcasi market Şefliği terimini sizden duyuyorum. Ne is yapiyorlar bilmiyorum. Kasiyer gibi mi?
Bunlar her zaman icin gecerli ama dusunmek lazim.siz calisamasaniz mesela, hayatınızı ayni düzende devam ettirebilir misiniz?

Arkadasım öğretmen eşi benzincide çalısıyordu dengi degil yani gayet belli ama devam edip gidiyorlar tabi içlerini bilemem dışardan çok mutlu da görünmüyordu. Tersi örneklerde vardır elbetteki karşındaki kişiye göre ölç biç.

Biz evlendigimizde ben esimden 2.5 kat fazla maas aliyordum, zamanla fark azaldi ama hep ondan fazla kazandim. Su an calismiyorum o bana bakiyor :) yani zamanin ne getirecegi belli olmaz, kulturel anlamda sorun yasamiyorsaniz kafalariniz uyuyorsa gerisi hikaye

valla tadir ettim sizi, ben iyi bir üniversiteden mezun olmama rağmen henüz iş bulamadığım için talip kaybediyorum, siz aşık olmuşsunuz demek ki bravo..

Back
X