- 8 Şubat 2018
- 172
- 173
- 23
- Konu Sahibi Kizilsaclikizz
-
Kadın köyde tüm yaz gelmiyor şehre kısın bizde kalıyor.Yaşlı kadının evine neden misafirliğe gidilir ki eğer çok önemsiyorsanız onu siz misafir edin
Kuzen kişisinede aynı şekilde gidin
Hep mi yiyici olunur pehhhh
Hayır gitsinde biz kırk yılın başı bir gitmişiz sırf o yok diye benim annem kalamıyor sinirlendiği nokta orada. Misafir muamelesi yapılıyor. Biz kalmışız kuzen kalmış sıkıntı değil. Benim babam o evin kaç senelik damadi 1 gece misafir etmediler. Ataerkillik anneme işledi. Ben kocamı alıp gidip o evde kalamam.annemde hisse sahibi olmasına rağmen. Mantık bu o erkek evladın kızı çünkü.Kızın babaannesinin evi size mi soracak kalıp kalmamayı.ne güzel bayram günü gidip ziyaret ediyormuş.sizin babanız ilk damat olduğu halde kalmamış olabilir ama sizin eviniz olmadığı için onun orada kalması sizi hiç ilgilendirmez.
Not: 85 yaşında bir ayağı çukurda annanem onu görmek için gittik bu sefer onları görünce geri dönmek zorunda kaldık annanem küstü dönüyoruz diye. Ev dedemin dedem öldü evin 1 hissedarida annem. Ama ne hikmetse elin oğlu kendi eviymis gibi kaliyo gocunmadan.
Adamlar bizi istemiyor yahu kapıdan girdik oda değiştirdiler. Bizim bi sorunumuz yok halbukiNe güzel gidip kalıyormuş sizi niye rahatsız ediyor ki? siz samimi olmayabilirsiniz kuzeniniz ve eşiyle eşine yabancı diyebilirsiniz ama onun için değil demek ki bayramdan bayrama kalınca ne oluyor? niye onlar varken evden gidiyorsunuz bu kin öfke neden kıskançlık yani yaşlı kadını da küstürüyorsunuz.
İsteyen gider kalır sizde kalın o zaman değilse başka zaman gidin.Hele 85 yaşında bir ayağı çukurda annemin de mirasta hakkı var diye şimdiden bunu düşünmeniz anneannenizi çok da sevmedğiniz anlamına geliyor miras düşünüyorsunuz sanki evi onlar orada kalıyor bayramdan bayrama diye onlara verecek bu telaş yahu
Hayır ışte anlatamıyorum galibaÖncelikle su "bir ayağa çukurda" lafi cok itici. Ayrica evlenseniz o karşı tarafta ailenden biri oluyor. Belki onun icin "gocunmadan" kaliyor. Yani evlenince ne oluyor ki sizde kalamazsiniz. Aile içinde öyle bir kural mi var? Veya sirf bekarlara mi normalde misafir hakki düşüyor anlamadim
Annene kalmami denildi? Kaldi ki surekli bir annemde mala ortak denilmiste kanunlar konusur zaten. Sizin bunu surekli soylemenize gerek yok. Dayimin kizindan rahatsiz oluyorsa annem bu onun sorunudur derim ben olsam.Hayır gitsinde biz kırk yılın başı bir gitmişiz sırf o yok diye benim annem kalamıyor sinirlendiği nokta orada. Misafir muamelesi yapılıyor. Biz kalmışız kuzen kalmış sıkıntı değil. Benim babam o evin kaç senelik damadi 1 gece misafir etmediler. Ataerkillik anneme işledi. Ben kocamı alıp gidip o evde kalamam.annemde hisse sahibi olmasına rağmen. Mantık bu o erkek evladın kızı çünkü.
Benim ablam yeni evliydi bir keresinde bizimle beraber köye geldi ki kalmadık sen neden geldim denildi kocanın köyüne gitseydin ya ama o kıza ve anlaşma kimse birşey diyemiyor.
Kuzenle sorunum yok kesinlikle yapılan haksızlık bunca yıldır zoruma giden.
Ve o kadar dolmusum ki böyle saçma sapan bu konu acmisim
Benim annemi hiç bir sebeb yokken dislamalari sorun.
Hayır ışte anlatamıyorum galiba
Ben kız evladın kızı olduğum için kalamam eşimle. Benim babam da kalamiyordu
Annen de sessiz kalmamalıymış yapılan haksızlığa. Zamanında sesini çıkarmalıymış dışlandığında. Onu öyle alıştırmışlar, şimdi sana anormal geliyor durumlar. Annen belki sizin yanınızda söyleniyordur, geçmişte olanlardan bahsediyordur ama asıl annanene söylemeliydi.Hayır gitsinde biz kırk yılın başı bir gitmişiz sırf o yok diye benim annem kalamıyor sinirlendiği nokta orada. Misafir muamelesi yapılıyor. Biz kalmışız kuzen kalmış sıkıntı değil. Benim babam o evin kaç senelik damadi 1 gece misafir etmediler. Ataerkillik anneme işledi. Ben kocamı alıp gidip o evde kalamam.annemde hisse sahibi olmasına rağmen. Mantık bu o erkek evladın kızı çünkü.
Benim ablam yeni evliydi bir keresinde bizimle beraber köye geldi ki kalmadık sen neden geldim denildi kocanın köyüne gitseydin ya ama o kıza ve anlaşma kimse birşey diyemiyor.
Kuzenle sorunum yok kesinlikle yapılan haksızlık bunca yıldır zoruma giden.
Ve o kadar dolmusum ki böyle saçma sapan bu konu acmisim
Benim annemi hiç bir sebeb yokken dislamalari sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?