- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 133
- 40
- Konu Sahibi Kizilsaclikizz
-
Kalamam derken? Sen kızımın kızısın kalamazsın mı deniliyor? Madem böyle bir kural var anneanneniz niye küddün kalmıyorsunuz diye?Hayır ışte anlatamıyorum galiba
Ben kız evladın kızı olduğum için kalamam eşimle. Benim babam da kalamiyordu
sırf onu görmek için gittik bu sefer onları görünce geri dönmek zorunda kaldık annanem küstü dönüyoruz diye.
Hayır ışte anlatamıyorum galiba
O zaman sorun anneannede. Kuzen kalsa da kalmasa da siz kalamıyorsanız sorun kuzende değil.Hayır ışte anlatamıyorum galiba
Annanem değil annemin kardeşleri annemi bile sigdirmiyorlar o eve ki ben gidip eşimle kalcam.Kalamam derken? Sen kızımın kızısın kalamazsın mı deniliyor? Madem böyle bir kural var anneanneniz niye küddün kalmıyorsunuz diye?
Kalın diye ısrar etti kalmak.istemedik kalabalıkta küstü.hangisi?
kalmak için gittiniz dönünce ananeniz küstü.
kalamıyorsanız o evde zaten kalmak için gitmediniz demektir. ananeniz neye küstü o zaman?
Bunu çözecek olan anneanneniz. Bunca sene oğullarının kızını dışladığını fark etmemiş mi? Fark edip de müdahale etmemiş mi? Küsmekle çözülmez ki bu. Bunca sene kızım 1 gece evimde neden kalmadı diye sorgulamadıysa o da yalandan küsüyor demek ki.Annanem değil annemin kardeşleri annemi bile sigdirmiyorlar o eve ki ben gidip eşimle kalcam.
Annanemde rahatsız aslında dayı kızlarının her bayram kocalariyla gitmesinden. Gitmeleri dert değilse neden kimse anlamıyor beni bilmiyorum. Altlarında araba arife gününden beri oradalar. Bayramın kaçıncı günü Allah gecinden versin annem annesini dünya gözüyle görsun diye gittik. Donmuyorlar evlerine.
Biz otobüslerle sürünce üstüne gitmişiz kapıdan girdik oda değiştirdiler resmen nerden çıktı bunlar der gibi. Mecburen döndük annanemde anladı nedenini küstü.
Sorun benim anneme kardeşleri tarafından üvey kardeş muamelesi yapılması. Bu hep böyleydi benim babam bir gece kalmadı orda hep onlar kaldı çünkü bize kalacak olmadı.
Aslında problem şöyle benim 2 teyzem var ikiside akrabayla evli onlar istedikleri gibi kaldı o evde her zaman hala öyle. Benim babam aynı köyden başka bir aileden o yüzden bizi hiç istemediler o evde ne annem kalabildik gönül rahatlığı ile ne biz. Babam zaten 1 gece yatmamistir o evde.Bunu çözecek olan anneanneniz. Bunca sene oğullarının kızını dışladığını fark etmemiş mi? Fark edip de müdahale etmemiş mi? Küsmekle çözülmez ki bu. Bunca sene kızım 1 gece evimde neden kalmadı diye sorgulamadıysa o da yalandan küsüyor demek ki.
Bir de orası anneannenizin evi, dayılarınız ve çocukları istedikleri kadar surat yapsın gidin kalın ne olacak ki? Evden mi kovuyorlar? Anneniz kalsın burası benim annemin evi diye. Neden iki surata çıkıp gidiyorsunuz? Ya da bu durumdan bir tek siz rahatsızsınız. Kız çocuklarını el gibi gören bir kültüre sahipse aileniz belki siz hariç herkese normal geliyordur bu durum.
Babanıza ve ablanıza yapılan kuzeninize de yapılsaydı sorun yok muydu ?Bize yaptılar ona niye yapmiyorlar mı sıkıntı ?Aslında problem şöyle benim 2 teyzem var ikiside akrabayla evli onlar istedikleri gibi kaldı o evde her zaman hala öyle. Benim babam aynı köyden başka bir aileden o yüzden bizi hiç istemediler o evde ne annem kalabildik gönül rahatlığı ile ne biz. Babam zaten 1 gece yatmamistir o evde.
Kuzenimle asla bir problemim yok aslında bu el ogullugu bir tek benim babama mi işliyordu. Kuzenim bir ablası var o boşandı boşanmadan önce o da gidiyordu. Biz de bayramlarda gidince mecburen geri dönüyoruz kalacak yer olmuyor. Her yer insan kaynıyor. Annanem olmasa gitmeyince zaten.
Işte annanem.orda numaradan kusuyor belki memnun bile.olmusdur geri döndük diye. Ölüme gelmeyim sutumu helal etmem bilmem ne. Biz zaten kalmaya gitmedim açıkçası kuzen yoksa kalırız dedik dedim o da bizden önce bugün gitmiş. Kocasına bi enteresan bir insan o yüzden kalmak istemedik bizim kalmamız problem oldu Dayim teyzem annanem birbirlerine girdi gercekden bende çok dolmusum da normalde konu açmam konu açmam istedim.
Bide benim ablam yeni evliydi bir bayram bizimle o da geld teyzelerim sen niye geldin kocanin koyune gitseydin ya dediler.
Benim canımı sıkan lanet olası ataerkilligin sadece benim anneme işlemesi.
Tamam benim babam yabancı ailedendi bunca yıl yaptılar bu muameleyi.
Bu kizinkızın kocası başka şehirden anlatabildim mi buna neden kimsenin sesi çıkmıyor.
O bir ayağı çukurda lafi çok gereksizdi kabul ediyorum. Daha yeni babannem kaybetrim yani o da her an olecekmis gibi geliyor bana. Bu yil 3 tane ölüm gordu ailem. ama sirf onu görmek için gidiyoruz. Annemi ve babama yapılanları bir yazdım okuyabilirsiniz. Bir üst mesajda kalmak istese kalırdı diye bir durum yok.Şu forumda okuduğum en absürt dertlerden biri. Kızın babaannesinin evi. Eşiyle bayramda gidip kalmasından daha doğal ne olabilir? Birçok insanın yapamadığını yapıyor, yaşlı bir insanı mutlu ediyor ne güzel. “Bir ayağı çukurda olan” anneanneniz size kalma demiyor, hatta kalmadığınız için üzülüyor, küsüyor. Anneniz babanız o evde hiç kalmadıysa o onların sorunu. Kalmak isteseler anneanneniz kapı dışarı etmezdi onları herhalde. Onlar kalmadıysa siz gidin kalın eşinizle. Kuzenim varken rahat edemem diyorsanız bu da sizin sorununuz. İşinize gelirse.
Aslında problem şöyle benim 2 teyzem var ikiside akrabayla evli onlar istedikleri gibi kaldı o evde her zaman hala öyle. Benim babam aynı köyden başka bir aileden o yüzden bizi hiç istemediler o evde ne annem kalabildik gönül rahatlığı ile ne biz. Babam zaten 1 gece yatmamistir o evde.
Kuzenimle asla bir problemim yok aslında bu el ogullugu bir tek benim babama mi işliyordu. Kuzenim bir ablası var o boşandı boşanmadan önce o da gidiyordu. Biz de bayramlarda gidince mecburen geri dönüyoruz kalacak yer olmuyor. Her yer insan kaynıyor. Annanem olmasa gitmeyince zaten.
Işte annanem.orda numaradan kusuyor belki memnun bile.olmusdur geri döndük diye. Ölüme gelmeyim sutumu helal etmem bilmem ne. Biz zaten kalmaya gitmedim açıkçası kuzen yoksa kalırız dedik dedim o da bizden önce bugün gitmiş. Kocasına bi enteresan bir insan o yüzden kalmak istemedik bizim kalmamız problem oldu Dayim teyzem annanem birbirlerine girdi gercekden bende çok dolmusum da normalde konu açmam konu açmam istedim.
Bide benim ablam yeni evliydi bir bayram bizimle o da geld teyzelerim sen niye geldin kocanin koyune gitseydin ya dediler.
Benim canımı sıkan lanet olası ataerkilligin sadece benim anneme işlemesi.
Tamam benim babam yabancı ailedendi bunca yıl yaptılar bu muameleyi.
Bu kizinkızın kocası başka şehirden anlatabildim mi buna neden kimsenin sesi çıkmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?