Evli barkli kuzenim 10 senedir tüm bayramlarda annanemim evinin demirbaşı olması.

Siz neden kalamıyorsunuz? Kız evladın çocuğuyum diye demişsiniz ama kuzeniniz olmasa kalacakmışsınız diye anladım. Tam olarak sorun nedir açıklayamadınız bence. Sorun kuzen mi yoksa aile büyüklerini tavrı mı?

sırf onu görmek için gittik bu sefer onları görünce geri dönmek zorunda kaldık annanem küstü dönüyoruz diye.

Hayır ışte anlatamıyorum galiba
Ben kız evladın kızı olduğum için kalamam eşimle. Benim babam da kalamiyordu

hangisi?
kalmak için gittiniz dönünce ananeniz küstü.
kalamıyorsanız o evde zaten kalmak için gitmediniz demektir. ananeniz neye küstü o zaman?

Kalamam derken? Sen kızımın kızısın kalamazsın mı deniliyor? Madem böyle bir kural var anneanneniz niye küddün kalmıyorsunuz diye?
Annanem değil annemin kardeşleri annemi bile sigdirmiyorlar o eve ki ben gidip eşimle kalcam.
Annanemde rahatsız aslında dayı kızlarının her bayram kocalariyla gitmesinden. Gitmeleri dert değilse neden kimse anlamıyor beni bilmiyorum. Altlarında araba arife gününden beri oradalar. Bayramın kaçıncı günü Allah gecinden versin annem annesini dünya gözüyle görsun diye gittik. Donmuyorlar evlerine.
Biz otobüslerle sürünce üstüne gitmişiz kapıdan girdik oda değiştirdiler resmen nerden çıktı bunlar der gibi. Mecburen döndük annanemde anladı nedenini küstü.

Sorun benim anneme kardeşleri tarafından üvey kardeş muamelesi yapılması. Bu hep böyleydi benim babam bir gece kalmadı orda hep onlar kaldı çünkü bize kalacak olmadı.

Ne mutlu o kuzene
Bravo o damada da kendini sevdirmis
Hayranim böyle insanlara. O yasli kadin ne kadar mutlu oluyordur. Deger verilmek eksigin kusurun aranmadan kabul gormek cok guzel bir duygu. Ssize darilmasida bu yuzden ananenizin. Eminim her daim bir bahaneniz var gidip kalmamak icin. Kirk yilda bir dediginize gore.

Bunu çözecek olan anneanneniz. Bunca sene oğullarının kızını dışladığını fark etmemiş mi? Fark edip de müdahale etmemiş mi? Küsmekle çözülmez ki bu. Bunca sene kızım 1 gece evimde neden kalmadı diye sorgulamadıysa o da yalandan küsüyor demek ki.
Bir de orası anneannenizin evi, dayılarınız ve çocukları istedikleri kadar surat yapsın gidin kalın ne olacak ki? Evden mi kovuyorlar? Anneniz kalsın burası benim annemin evi diye. Neden iki surata çıkıp gidiyorsunuz? Ya da bu durumdan bir tek siz rahatsızsınız. Kız çocuklarını el gibi gören bir kültüre sahipse aileniz belki siz hariç herkese normal geliyordur bu durum.

Son düzenleme:
Siz buluttan nem kapmışsınız. Biz de kuzenler dayılar yengeler hep anneanne evinde oluyoruz. Ne başka kuzen geldi diye evden gitmeyi düşünürüm ne de onlardan ben geldim diye gitmelerini beklerim. Bir iki gün sıkışırız herkes bulduğu yere yatar. Bayram günü de böyle dertlerle anneannemizi de kendimizi de üzmeyiz

Şu forumda okuduğum en absürt dertlerden biri. Kızın babaannesinin evi. Eşiyle bayramda gidip kalmasından daha doğal ne olabilir? Birçok insanın yapamadığını yapıyor, yaşlı bir insanı mutlu ediyor ne güzel. “Bir ayağı çukurda olan” anneanneniz size kalma demiyor, hatta kalmadığınız için üzülüyor, küsüyor. Anneniz babanız o evde hiç kalmadıysa o onların sorunu. Kalmak isteseler anneanneniz kapı dışarı etmezdi onları herhalde. Onlar kalmadıysa siz gidin kalın eşinizle. Kuzenim varken rahat edemem diyorsanız bu da sizin sorununuz. İşinize gelirse.

Ben yanlış bir davranış göremedim.
Sizde bayansınız evlenip ayrı insanla hayat kurmak kendi ailene öncelik tanımama anlamına mi geliyor .
Siz de aynı durumda olabilirdiniz .

O torunu ise sizde torunsunuz.
Herkesin hakkı eşit kalsaydınız hepberaber kadıncağızin da sevinci bolunmezdi

Aslında problem şöyle benim 2 teyzem var ikiside akrabayla evli onlar istedikleri gibi kaldı o evde her zaman hala öyle. Benim babam aynı köyden başka bir aileden o yüzden bizi hiç istemediler o evde ne annem kalabildik gönül rahatlığı ile ne biz. Babam zaten 1 gece yatmamistir o evde.
Kuzenimle asla bir problemim yok aslında bu el ogullugu bir tek benim babama mi işliyordu. Kuzenim bir ablası var o boşandı boşanmadan önce o da gidiyordu. Biz de bayramlarda gidince mecburen geri dönüyoruz kalacak yer olmuyor. Her yer insan kaynıyor. Annanem olmasa gitmeyince zaten.
Işte annanem.orda numaradan kusuyor belki memnun bile.olmusdur geri döndük diye. Ölüme gelmeyim sutumu helal etmem bilmem ne. Biz zaten kalmaya gitmedim açıkçası kuzen yoksa kalırız dedik dedim o da bizden önce bugün gitmiş. Kocasına bi enteresan bir insan o yüzden kalmak istemedik bizim kalmamız problem oldu Dayim teyzem annanem birbirlerine girdi gercekden bende çok dolmusum da normalde konu açmam konu açmam istedim.

Bide benim ablam yeni evliydi bir bayram bizimle o da geld teyzelerim sen niye geldin kocanin koyune gitseydin ya dediler.
Benim canımı sıkan lanet olası ataerkilligin sadece benim anneme işlemesi.
Tamam benim babam yabancı ailedendi bunca yıl yaptılar bu muameleyi.
Bu kizinkızın kocası başka şehirden anlatabildim mi buna neden kimsenin sesi çıkmıyor.

Bir ben mi rahatsız oldum anneanneye bi ayağı çukurda demesinden? Göya değer veriyor ziyarete gidiyor kalmak istiyor ama lafa bak! Ayrıca sanki tüm kardeşlerin anneni dışlamasında da eksik anlattığın bişeyler var gibi... Kardeşleri durduk yere niye dışlasın anneni. Şimdiye kadar neden çözülmedi bu konu?

Kendinizi ifade edememişsiniz. Bazı yörelerde vardır bu kız kısmı annesinin evinde kalamaz kayınvalide evinde kalması yakışık alır gibi bi düşünce. Sizin anne tarafınızda aslında böyleler annenizin kalmasını istememişler zamanında siz gidip kalsanız da laf yaparlar ama kendi kızları eşiyle kalabiliyor siz de buna kızıyosunuz doğru anladım herhalde? İnatla kuzen kuzen yazarsanız insalar takıntılı olduğunuzu düşünürler haklı olarak. İşin icinde miras da var sanırım tek dert anane evinde kalamamak olmasa gerek

Babanıza ve ablanıza yapılan kuzeninize de yapılsaydı sorun yok muydu ?Bize yaptılar ona niye yapmiyorlar mı sıkıntı ?
Anneanneniz 85 yaşında kadın..Artık çok da takılmayın...Geçmişte ne olmuşsa olmuş

O bir ayağı çukurda lafi çok gereksizdi kabul ediyorum. Daha yeni babannem kaybetrim yani o da her an olecekmis gibi geliyor bana. Bu yil 3 tane ölüm gordu ailem. ama sirf onu görmek için gidiyoruz. Annemi ve babama yapılanları bir yazdım okuyabilirsiniz. Bir üst mesajda kalmak istese kalırdı diye bir durum yok.

E ben yine anlamadım ama kalabalık diye mi kalamıyorsunuz? Kimsenin bir lafı sözü tavrı var mı kalmanız üzerine onu anlayamıyorum. Siz istiyorsunuz ki bir bayram da onlar kalmasın boşaltsınlar evi biz kalalım öyle mi? Beraber kalmak istemiyorsunuz sanırım. Kaç saatlik köy, çok mu uzak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…