- Konu Sahibi specific84
-
bismillahirrahmanirrahim
Rabbena âtina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten vekina azabennar
anlamı: Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver; ahirette de iyilik ver. Ve bizi cehennemin azabından koru.
Rabbenağfirli veli valideyye velil mü'minine yevme yekumul hisab
anlamı: Ey Rabbimiz! Beni, annemi babamı, ve bütün mü'minleri hesap görüleceği günde bağışla.
bu duaların okunma amacı dünyadada ahirettede iyilik dilemek için cnaım
canım sirke bereket için değilmiydi ben öyle biliyorum yani... :26:
arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim ve içten pazarlıklı ve kötü niyetli bir kayınvalidem var. sık sık bize gelirler (yatılı olarak) ve ben istisnasiz her geldikleri akşam içinde büyük büyük farelerin olduğu rüyalar görürüm. ben bunu kayınvalidemin kötü düşüncelerine yoruyorum. kötü düşünce derken kastım işte içinden hep oğlunun söz sahibi olmasını istediği gibi şeyler geçirdiğini düşünüyorum.
ve ne düşünürsünüz bilemem ama eşimin ailesi tarafında ve memleketlerinde (burada dile getirmek istemiyorum şehri) hacı hoca olayları çok vardır hatta bildikleri ve bazen gittiklerini tesadüfen öğrendiğim ünlü bi hocaları da varmış (ben böyle şeylere inanmam ama "şer düşünceler" en nihayetinde Kitabımızda olan bi şey.
ben elimden geldiğince dua ederim ama özellikle geldiklerinde evde yalnız kalmak için fırsat kolluyorlar, ben de tedirgin oluyorum açıkçası.
sizce bunlardan manevi olarak etkilenmemek için neler yapabilirim. lütfen yardım edin çünkü kendimi çok kötü hissediyorum(
hep oğlunun söz sahibi olmasını istiyo olabilir, yanlış bişey savunmuyorum ama bu kötü düşünce diye adlandırılmamalı bence, kötü düşünceye örneğin de buysa sen sadece evhamlanıyosun
benim kaynanamda öyle, eşim ne isterse onu yapiym diye beklio, bizde onun yanında öyle davranıyoruz, eşim bişey istemiyo, bişey sorsam farketmez istediğini yap diyo, veya eşim benim ne isticeğimi bildiği için onu istiyomuş gibi davranıyo. bunlar çözülmicek sorunlar değil bırakın
sevginizin yuvanızın kıymetini bilin, tadını cıkarın
ona yaranmak için değil, gerginlikleri önlemek için yapın bu
bi yere kadar katılıoyrum sana canım ama verdiğim örneği kesin bi şey bilmediğim için öyle verdim. sonuçta bu tarz şeylerin bi sınırı yoktur ki eğer böyle bi insansa işi nereye kadar vardıracağını tahmin bile edemem. değil mi canım ???
bu daha kötü değil mi? kesin bi şey de bilmiyosun ve bence yok da zaten
madem o da öylesine bi örnek, o zaman sorun ne?
bence sadece sevmiyosun, sevmek zorunda da değilsin
Ne olursa olsun onların evinde yalnız kalmalarına izin verme...
muka cevabın için teşekkür ederim inanmıyorum diyorum ama içten bi şekilde etkisi altında kalıyorum ayrıca eşimin ailesi olduğundan kapımı açmama gibi bi şansım da yok. üstelik çocuk istiyorum ve sen doğur ben bakarım diyo ben iyice çıldırıyorum.
burada çok kişi kayınvalidesinin çocuğuna bakmasından şikayet etmiş. ben öyle bir insan değilim yardımı olacaksa ve iyi niyetliyse memnun bile olurum aileden biri diye.
ama şimdi durum farklı eşim desen zaten toz kondurmaz üstelik ne diyeceğim ki annen galiba büyü yapmak istiyor bize diyemem ya.
öff yaa çıldıracağım inan ki(
Seni çok iyi anlıyorum. Ama şu anda haklı ya da haksız, kayınvalidenden rahatsız oluyorsun. Sonuçta mağdur oluyorsun. Vallahi şekerim hayata bir kez geliyoruz, bugün eşine ya da kayınvalidene hayır diyememen yarın sinir hastalığı olarak geri dönmez umarım sana. Hep içine atmak diş sıkmak inan yarın bir gün dert sahibi yapıyor insanı. Boyun tutulmaları vs bunlar hep sinirden olan şeyler. Ayrıca benim de bir kayınvalidem var ve benzer bir savaş benim aramda da var :) Ve ben hamileyim, şimdi senin gibi düşünüyorum doğumda neler yaşayacağız acaba diye. Vallahi yöntemim sana biraz sert gelebilir ama, deli deliyi görünce sopasını saklarmış :) Biraz deli görün, sakın yumuşak durma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?