evli bayanlarin calismasi

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E şu an siz de ev hanımlarına saygısızlık etmiyor musunuz?
Ben kimseye saygısızlık etmek istemem
Hani okur ama iş bulamaz vs. Bunu anlarım ama erkek baaaa bakmak zorunda eşek gibi çalışıp getirecek bende yiyeceğim düşüncesinde olan, çocuğunu elinde Salçalı ekmekle sokaklarda aksama kadar oyalatip kendisi o gün bu kermes benim gezen tek işi dedikodu olan uyanıklara saygı duymuyorum evet...
E bu erkek bana bakmak zorunda diyen kadın bal gibi maddi menfaat içinde. E eşim Çalışsın diyen erkeğe neden bu kadar yükleme var anlamıyorum. Devir artık 4 çocuğun bi misket le oynadığı devir mi kaldı. . Zaman şartları çok zor .. erkek te isteyebilir rahat etmek..

Calisan kadinlara saygi duymadigimi nerden cikardiniz?
Yorumunuza tebessüm ettim..
Birseylere alindiniz herhalde böyle celallenmenize gerek yok
Ayrica kadin eline meslegini alsin ama evlendikten sonra calismasi agir gelir diyorum.
Konu evli bayanlarin calismasi!
Bekar hanimlar calissin tabiki.. gezsin giyinsin meslegini eline alsin..is hayatini ögrensin.. kimseye muhtac olmasin evlenip bosansa bile..

İki cocuk annesiyim calisiyorum calisicamda ekonomik ozgurlugun elinde olmazsa koleden bir farkin kalmiyor bence ha feminizmin kelime anlami bu kadar captirilabilirdi ancak
Kölelik göreceli bir kavram......Benim fikrim degil kesinlikle ban aitmiş gibi bana kızmayın ama bu forumda cok mu cok konu okudum şöyle " çalışıyorum para kazanıyorum ama eş ev iserinde yardımcı olmuyor, ev işleri de bana kalıyor"......
Başka bir yönden bakarsan bu da bi kölelik, hem eve para kazandiriyorsun, hem tüm ev işleri sana kalıyor....Hem işyerinde calisiyorsunhem ev islerinde...

Kaçıncı dalga veya tür feministsiniz anlayamadım?

Çalışmak istemiyorsanız tabii ki çalışmayın, sizi zorla çalıştıracak biriyle evlenmeyin, maddi durumu tüm ömrünüz boyunca ihtiyaçlarınıza göre yeterli kalacak, sizi asla ortada bırakmayacak, asla değişmeyecek bir eş bulup evlenin, o da sizinle evlenmek isterse. İkiniz de hep aynı düşüncede kalın, çocuklarınızı da istediğiniz gibi düşünce yapısına sahip olarak yetiştirin, kim karışabilir ki? Evde 10 iş yaparken, 11. işinizi hobi olarak vakit buldukça, devam ettirin. Ben hiç bir sorun göremedim.

Ailemden hiç para istemezdim, onlar harçlığımı çalışma masama bırakırlardı, ben de teşekkür ederdim. Evlendim eşimle ayrımız gayrımız yok, evimizin iktisadını beraber yönetiyoruz.
Ben devlette çalışmak istediğim için şuanda çalışmıyorum, eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Allaha şükür geçiniyoruz ancak ben evde oturacak birisi değilim. Eşim çalışıp çalışmama kısmını bana bıraktı, ancak ben evde çoook sıkılıyorum ev hanımlığı kesinlikle bana göre değil, istediğim işe girebilmem için de bana çok büyük destek sağolun kursa gönderir, otur dersini çalış der. Şuanda da eşimin parasını yediğim için hiç gocunmuyorum. Hatta kendisi der, bütün para senin aşkım, ben garibanım :)
Ev işlerine gelecek olursak, evde oturuyorum diye bütün işi sırtlanmıyorum elbette. Zaten hepsine tek başıma yetişemem. Eşim sağolsun yardım eder. Belki benim kadar inceliğini bilemez ama onun yaptığını kabul ederim. Ev işlerini ekstra bir iş olarak değil de yaşam tarzı olarak görmek lazım. Mesela illa ki karnımızı doyurmamız lazım, illa ki kıyafetlerimizi yıkayıp ütülememiz lazım. Karşılıklı konuşup anlaştıktan sonra hepsi yoluna girer.
Eşimin tek istediği ve taviz vermediği şey, o eve gelince onu güleryüzle karşılayacak olmam. O gelene kadar zaten özlüyorum, gelince de neşeli neşeli karşılıyorum. :)

Geçen gün konu acmistiniz her şeye yetisemiyorum işten ayrılıp ders çalışsa mi diye.Calismayan insanlar parazit falan değil biraz daha dikkatli konuşun lütfen...

Özel şirketler insanı sömürmezse çalışmaktan kimsenin şikayet edeceğini zannetmem.
Hafta sonu tatili olan, 5 denince kapıyı çekip çıkan, bayramda seyranda olması gerektiği gibi evde olan ve komik rakamlara çalışmayan insanlar "neden çalışıyorum" triplerine girmez.

Ev işleri konusunu merak eden olmuş
Eşim çoğu şeyi yapar
Bi de erkek yapabilir mi hiç ev işi diyen olmuş sanırsın ev işi yaparak kadınlar uzaya uzay mekiği gönderiyor da erkek yapamıyor
Eşimin yardımı dışında bi bayan var anlaşmalı olduğum ayda belli defa gelir ve ben hem yorulmam hem de eşime vakit ayırırim
Çocuğum olduğunda da yardımcım olacak.
Ha hemen gelecek soruyu biliyorum cevap ta vereyim. Direk denecek ki çalışan kadın maaşı yardimci kadına gidiyor.
Çık maalesef arkadaşım maaşım 3500 tl ve yardımcı kadına giden kısmı 200 tl .
Yeterli mi .çalışan kadına Çamur atmak isteyen buyursun :)

Merak etme, bir erkek ev hanimiyla evlenecegi zaman , o kadının tüm yükünü yuklenecegini bilir....Kadının illa " erkek degil mi kazanacak esek gibi" demesine gerek yok, zaten erkek ev hanımı olduğunu bile bile evlenecekse bunu kabul etmiştir zaten....
Bunu somurmek olarak görmeyin lütfen....
Ama ben bazı çalışan kadınların somuruldugunu gördüm, kadin hem gidip çalışıp para kazanacak, hem evde ev hakimliği yapacak, hem de adama kadinlik yapacak, bu kadin da somuruluyordur bence....Bu fikirler bana ait degil,forumda yazan bazı kadınlardan edindiğim fikirler....

Geçen gün konu acmistiniz her şeye yetisemiyorum işten ayrılıp ders çalışsa mi diye.Calismayan insanlar parazit falan değil biraz daha dikkatli konuşun lütfen...
Çözümü buldum canım
Yardımcı aldım sorun bitti..
Sen ne dersen de benim düşüncem o yönde olduğu şekilde. .....

Valla 10 yasindaki oglumun odasina girdigimde ne bir kirli bulurum yerde ne yatagini ben duzeltirum egitim meselesi birazda esimde pazar alisverisini yapar bana evde yardimci olurdu temizlik vs gibi hic kadin almadim evime almamda birazda yapi meselesi nasil alistirirsan oyle gidiyor demekki wvlenmeden tartip bicmek lazim taviz vermeden sistem olusturulursa size eziyet olmaz asil feminizm budur yani kendine saygini kaybetmeden demokratik bir aile oluaturabilmek is

Çalış, kendi paranı kazan, bir güzel de harca bak göreceksin ne tatlı bir duygu.. Şahsen ben de evde oturup maddi sorumluluğu eşime yıkamam. Çalışmak yorucu olsa da oturmayı bünyem kaldırmaz bundan sonra..

Feyza bence senin çalışan kadınlarla ilgili büyük bir kompleksin mevcut
Ben ne desem boş he canım he.. çalışan kadın tu kaka insan mı o ya..
Daha da yazmayacağım. .
Sen ve çağ dışı düşüncelerin
Cok ta tin :)

Eşinizle yeterli vakit geçirebiliyor musunuz ? Çünkü çalışan kadınla çalışmayan kadin performans açısından da farkeder....Sadece soru soruyorum altında başka şeyler aramayın lütfen

Calismayan kadin eziktir,köledir diyenleri esefle kınıyorum ayıp.

Sizene insanlarin tercihlerinden calismaz calismaz hayret bisi bu kadınlar ya..
Allah sizlerden korusun

Kadinin dusmani yine kadindir sozunun ornekleri aramizdalar kacin.

Yani arkadaslar isteyen çalışır isteyen ev hanımı olur kimse kimseyi yargilayamaz....Ne ev hanımına ise yaramaz diyemez...Ne de çalışana çamur atamaz....İkisinin kendine göre artilari var....
Çalışan kadin ile çalışmayan kadin arasındaki tek fark sadece Para....
Bunun için para isteyen erkekler çalışan kadin ister....
Ama cocugum yaban ellerde büyümesin,eşim annelik yapsın,eve geiitigimde eşim kapıyı açsın ,huzurlu olayım vs diyen ev hanımı tercih eder....
Her ikisine de saygi duymak lazim....

Beni tanıyor musun ? Belki ben doktorum biliyor musun beni ?

calisan kadin kotu degildir ama daha cok yiprandigi dogru. hemen hemen her toplumda kadina ev isleri dusuyor malesef. tamam erkek yardim ediyor ama bir yatagin nevresimini degistirmek gelmiyor o erkegin aklina, ya da bulasiklari duzgun dizmiyor icleri hep su birikintisi. tek tek anlat soyle yap boyle yap bu seferde tatava yapma diyor.
yani ben cok kisa sureli tam zamanli calistim bir kac ay. onun disinda hep part time calistim. bence bu en zoru.
hem eve para getiriyorsun hem de az calistigindan ev hanimi konumundasin.
yine de simdi esim yardim ediyor ama yukarida verdigim ornekler gibi. evet yemek yapmayi bilir ama onun yaptigi temizlik bana ekstra is demek genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…