- 18 Temmuz 2014
- 1.650
- 1.570
- 163
Ben kimseye saygısızlık etmek istememE şu an siz de ev hanımlarına saygısızlık etmiyor musunuz?
Neden kendinize saygı duyulmasıni beklerken siz çalışan kadınlara saygı duymuyorsunuz anlamıyorum.
Evet bana göre çalışmayan kadın eziktir
Sen burada ne konusursan konuş ..
Ben ve milyonlarca insanın düşüncesi bu..
Erkeği sömürmek parazit gibi yapişmak bana göre değil. .
Kölelik göreceli bir kavram......Benim fikrim degil kesinlikle ban aitmiş gibi bana kızmayın ama bu forumda cok mu cok konu okudum şöyle " çalışıyorum para kazanıyorum ama eş ev iserinde yardımcı olmuyor, ev işleri de bana kalıyor"......İki cocuk annesiyim calisiyorum calisicamda ekonomik ozgurlugun elinde olmazsa koleden bir farkin kalmiyor bence ha feminizmin kelime anlami bu kadar captirilabilirdi ancak
Neden kendinize saygı duyulmasıni beklerken siz çalışan kadınlara saygı duymuyorsunuz anlamıyorum.
Evet bana göre çalışmayan kadın eziktir
Sen burada ne konusursan konuş ..
Ben ve milyonlarca insanın düşüncesi bu..
Erkeği sömürmek parazit gibi yapişmak bana göre değil. .
Merak etme, bir erkek ev hanimiyla evlenecegi zaman , o kadının tüm yükünü yuklenecegini bilir....Kadının illa " erkek degil mi kazanacak esek gibi" demesine gerek yok, zaten erkek ev hanımı olduğunu bile bile evlenecekse bunu kabul etmiştir zaten....Ben kimseye saygısızlık etmek istemem
Hani okur ama iş bulamaz vs. Bunu anlarım ama erkek baaaa bakmak zorunda eşek gibi çalışıp getirecek bende yiyeceğim düşüncesinde olan, çocuğunu elinde Salçalı ekmekle sokaklarda aksama kadar oyalatip kendisi o gün bu kermes benim gezen tek işi dedikodu olan uyanıklara saygı duymuyorum evet...
E bu erkek bana bakmak zorunda diyen kadın bal gibi maddi menfaat içinde. E eşim Çalışsın diyen erkeğe neden bu kadar yükleme var anlamıyorum. Devir artık 4 çocuğun bi misket le oynadığı devir mi kaldı. . Zaman şartları çok zor .. erkek te isteyebilir rahat etmek..
Çözümü buldum canımGeçen gün konu acmistiniz her şeye yetisemiyorum işten ayrılıp ders çalışsa mi diye.Calismayan insanlar parazit falan değil biraz daha dikkatli konuşun lütfen...
Valla 10 yasindaki oglumun odasina girdigimde ne bir kirli bulurum yerde ne yatagini ben duzeltirum egitim meselesi birazda esimde pazar alisverisini yapar bana evde yardimci olurdu temizlik vs gibi hic kadin almadim evime almamda birazda yapi meselesi nasil alistirirsan oyle gidiyor demekki wvlenmeden tartip bicmek lazim taviz vermeden sistem olusturulursa size eziyet olmaz asil feminizm budur yani kendine saygini kaybetmeden demokratik bir aile oluaturabilmek isKölelik göreceli bir kavram......Benim fikrim degil kesinlikle ban aitmiş gibi bana kızmayın ama bu forumda cok mu cok konu okudum şöyle " çalışıyorum para kazanıyorum ama eş ev iserinde yardımcı olmuyor, ev işleri de bana kalıyor"......
Başka bir yönden bakarsan bu da bi kölelik, hem eve para kazandiriyorsun, hem tüm ev işleri sana kalıyor....Hem işyerinde calisiyorsunhem ev islerinde...
Feyza bence senin çalışan kadınlarla ilgili büyük bir kompleksin mevcutMerak etme, bir erkek ev hanimiyla evlenecegi zaman , o kadının tüm yükünü yuklenecegini bilir....Kadının illa " erkek degil mi kazanacak esek gibi" demesine gerek yok, zaten erkek ev hanımı olduğunu bile bile evlenecekse bunu kabul etmiştir zaten....
Bunu somurmek olarak görmeyin lütfen....
Ama ben bazı çalışan kadınların somuruldugunu gördüm, kadin hem gidip çalışıp para kazanacak, hem evde ev hakimliği yapacak, hem de adama kadinlik yapacak, bu kadin da somuruluyordur bence....Bu fikirler bana ait degil,forumda yazan bazı kadınlardan edindiğim fikirler....
Eşinizle yeterli vakit geçirebiliyor musunuz ? Çünkü çalışan kadınla çalışmayan kadin performans açısından da farkeder....Sadece soru soruyorum altında başka şeyler aramayın lütfenEv işleri konusunu merak eden olmuş
Eşim çoğu şeyi yapar
Bi de erkek yapabilir mi hiç ev işi diyen olmuş sanırsın ev işi yaparak kadınlar uzaya uzay mekiği gönderiyor da erkek yapamıyor
Eşimin yardımı dışında bi bayan var anlaşmalı olduğum ayda belli defa gelir ve ben hem yorulmam hem de eşime vakit ayırırim
Çocuğum olduğunda da yardımcım olacak.
Ha hemen gelecek soruyu biliyorum cevap ta vereyim. Direk denecek ki çalışan kadın maaşı yardimci kadına gidiyor.
Çık maalesef arkadaşım maaşım 3500 tl ve yardımcı kadına giden kısmı 200 tl .
Yeterli mi .çalışan kadına Çamur atmak isteyen buyursun :)
Beni tanıyor musun ? Belki ben doktorum biliyor musun beni ?Feyza bence senin çalışan kadınlarla ilgili büyük bir kompleksin mevcut
Ben ne desem boş he canım he.. çalışan kadın tu kaka insan mı o ya..
Daha da yazmayacağım. .
Sen ve çağ dışı düşüncelerin
Cok ta tin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?