evli bayanlarin calismasi

• Konu Sahibi Konu Sahibi doux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çözümü buldum canım
Yardımcı aldım sorun bitti..
Sen ne dersen de benim düşüncem o yönde olduğu şekilde. .....
Yok ben bir ev hanımı olarak çalışan hanımlara bir şey demiyorum da siz niye ev hanimlarinin çocuğuna kadar dil uzattiniz.Goren de astronotsun uzayda keşif yapıyorsun sanar.Anladik meslek sahibisin,çalışıyorsun.Eeeee...Ne yapalım yani önünde secdeye mi gelelim.

Yalnız saygı duyalım derken en başta siz iğneliyorsunuz ne demek huzurlu olayım çalışınca eşin huzuru mu olmuyor ?

sayısal lotadan para çıkarsa çalışmam :) bu devirde kimseye güvenmemk lazım bekarım ama kendi kazandğın paranın hazzı başka birşey

Haydaa, şaka mı yapıyorsunuz? Çalışan kadınların kocaları paragöz mü oluyor? Çalışan kadınlar iyi annelik yapamıyor, kocasını karşılamıyor sanıyorsunuz herhalde. Gerçekten sizin gibi insanları anlamıyorum.

Kiskaniyorlar sanirim
Kendi cevremde öyle gözlemledim baska bir aciklamasi olamaz zaten..

Yani herkesin kendi bilecegi is calisip calismamak.
Sadece kadinlarimiz farkindami acaba ne kadar yük yüklendiklerini diye merak ettim..

Cunki hakikatten ev islerinde vs gercekten yardimci olabilecek erkek cok nadir görülür.
Kadinlar dörde bese ayriliyorlar..yok ev isidir yemektir cocuktur sonra üstüne is cikinca cikmaz bir hal aliyor hersey.

çalışma o zaman.. lüx tüketimini yapmaya başladığın zaman "kadınların hem çalışmayıp hem de sürekli lüx tüketmesini anlamıyorum" diye konu açar eşin..

İşte o utanmayı karşımızdaki sağlamazsa, başa kakmazsa diken üstünde olmazsak çalışmayabiliriz, rahat hissettirmeli, bir gün geldiğinde başımıza kakmaz dememiz gerek samimiyet gerek.
Ezilmekten korkmak var bir yerde, özgür olmak var, yeri gelince katlanmayıp lafını deyip gidebilmek var.
Düzgün insana yada kendi istediğimiz gibi bir insana denk gelmek gerek.
Evlenince bir olunmalı, biz olunmalı aslında, o çalışıp ekmek getiriyorsa sen de evi çekip çeviriyorsun, ama şu da var ki ne olacağını bilemiyoruz, kimsenin kimseye güveni yok, hele ki bu devirde yok öyle bir anlayış, ince düşünce.
Amaç; şu dünyada kimseye muhtaç olmamak halini alıyor. Yalnız gerçekten kimseye, ne kocaya ne aileye.
Kendi ailemiz ya da toplum da bu şekilde düşünüyor, onlara yük olduğumuzu hissediyoruz yani evlenip boşanıp geri dönersek yine ezildiğimizi hissedeceğiz, bunalacağız, üstüme gelecekler onlar olmasa bile belki toplum.
Hayat iyice zorlaştığı için mecbur kalınıyor bir yerde işte.
Bir de maddi durum kötüyse, yetmiyorsa o ayrı ya da evde oturamıyorsa, ne bilim hayali varsa vb.. Bunlar ayrı şeyler.
Ama biz çalışırken de eşin "gerçekten" yardım etmesi gerekiyor. Edemiyorsa gerekli anlayışı görmeliyiz.
Çalışmasak dahi biraz dikkat edebilir, ortak yaşam alanımız.
Bir de ben şuan çalışmıyorum bir arkadaş bahsetmiş hassas kimseler için zor(baskıyla yetiştim bir yandan) diye ben de öyleyim ne yazık ki tembellik de var ama aynı zamanda dikbaşlıyım rahat olmak istiyorum, aileden baskı yaşıyorum annemden sürekli azar işitiyorum(anlaşamıyoruz zaten, iş bu anlamda da yardımcı olacak), çalış da al çalış da yap gibi şeyler duyuyorum hiç bir art niyetim olmamasına rağmen, maddi sıkıntımız da var biraz da bu yüzden gibi ama sanki hiç istemiyormuşum gibi davranıyorlar kafamdan bir sürü şey geçiyor düşünüyorum ben de, kendimi de düşünüyorum elbette, ne istediğimi kendimi tanıyorum büyük oranda, çevrem de böyle, çalışınca adam yerine konacağım gibi anca. Şuanda da kırılıyor bunalıyorum zaten, dahasını yaşamak da var. Kısaca zorundayım, hayatıma bakarak benim için hayırlısının bu olacağını görüyorum. Ha çalışmazsam tüm bunları yaşamasam bile içim sıkılırmış gibi geliyor...

Şaka yapmıyorum ya, Sana soruyorum o zaman
İllada çalışan eş isterim diyen erkek ? Ne için istiyordur sence ?
Annelikten kastım şu, ister kabul edin ister etmeyin Anne sevgisinin yerini hiçbirşey alamaz,Sabah erken cikip akşam eve gelen bir anne , çocuğunu daha az görür ve çocuk anne sevgisinden mahrum kalır,...

Cok mu feministim ben yaa ama hakli degilmiyim sizce?
Ama siz feminizmi cok yanlis anlamissiniz...
Aksine, kadinlarin bir birey olup kendi hayatlarini idame ettirecek parayi kazanabilmelerini, kimsenin bakimina ve yardimina ihtiyac duymamalarini destekler...
Tam tersi, ben kendi calisan esleri calismayan erkeklere aciyorum, is hayati cok zor, sabahtan aksama kadar calis, eve gel, iki dinlen uyu uyan hadi yallah tekrar ise, mecbur mu siz bakmaya? Neymis onune yemek koyuyormus, emin olun 20 dakikada yaptiginiz yemegin 9-6 calisma saatlerinin yaninda esamesi okunmaz...

Yani herkesin kendi bilecegi iş her şeye yetisiyorum diyorsa çalışsın hanımlar.Ben kendi adıma çocuğuma ve eşime daha fazla vakti ayırmak istiyorum ve mesleğim olduğu halde çalışmıyorum.Aksama kadar kadın programı da izlemem, çocuğum da elinde salçalı ekmek sokaklarda gezmez yani.Hicte ezik hissetmiyorum kendime güvenim sonsuz bu yüzden de eşim bana son derece saygı duyar ve para istememe fırsat bırakmaz her şeyimiz ortaktir.He param bitince de isterim eşim benden akşamları yemek istemeye utanıyor mu?

Saygı istiyorsanız saygı duymayı öğrenmelisiniz.
Aksi takdirde saygıdan söz edemezsiniz.
Üslubunuz çok yanlış geldi bana.Ne demek ''huzuru olmaz''.Önce bunu bir açın.Burada biri çalışmayan kadınlara hakaret etti diye bu size çalışan kadınlara hakaret etme hakkını vermiyor.Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın.
Niçin başkalarının hayatı sizi bu kadar ilgilendiriyor ben de bunu anlamıyorum.İstemiyorsanız çalışmayın alnınıza silah mı dayanıyor ? Çalışan insanlar ve onların çocukları hakkında da genelleme yapmayın ama.Benim annem çalışmıyor,çalışan annesi olan bir çok arkadaşım var aramızda gram fark yok.O yüzden saçma genellemeleri bir kenara bırakıp birbirimize saygı duymayı öğrenebilsek artık ?

Cevap vereyim o zaman, mesela benim erkek arkadaşım mesleğimi yapmayı ne kadar çok istediğimi bildiği için çalışmamı istiyor. Hedeflerim olduğunu bildiği için çalışmamı istemiyor. Bir kere bile para lafı duymadım.

Annem çalışan bir kadın, sizin tabirinizle 'yaban ellerde' büyüdüm, ama anne sevgisinden mahrum kalmadım. Hiçbir eksiklik yaşamadım, çalıştığı için anneliğinden hiçbir şey kaybetmedi.

Evet is hayati zor, haklisiniz.
Hele üstüne ev isi yemek ütü temizlik eklenirse cocuk bakimi eklenirse vs
gercekten coook zor.
Hangi erkek bunlarin hepsini tek basina yapabilir?
Kadin yapar erkek yapamaz.
Yaptiklari sadece bir is!
Biz herseyi ayni anda yapiyoruz bize yazik degil ama...

Arkadasim eşi çalışan erkeklerin de cgu durumundan memnun degil, sadece para geldiğinden dolayı seslerini çıkarmıyorlar, yoksa inan çoğu memnun degil....

Senin anlattığın şekilde hiç adil görünmüyor evet.

Ama hayatta benim gibi kadınlar da var

Ben çalışıyorum ama hiç iyi bir ev hanımı sayılmam çalışmasam da sayılmam yani çünkü ruhumda yok.
İçimde temizlik bezlerine, deterjanlara karşı bir aşk yok.
Güzel yemekleri yemeye bayılırım ama yapmaya çoğunlukla üşenirim.

Evet eşim yardımcı oluyor dediğin gibi süpürme işi ona ait.
Yaptığı işin üstünde geçme gereği duymam çünkü temizlik takıntım yok. Yarın yine batacak bu gerçeği unutmam.

Benim eşimin süpürmekten başka yardımı olmasın inan hiç bunu düşünmüyorum.
O kadar düzenli bir erkek ki bir gün yerde çorabını, bilmem nesini bulmadım, görmedim.
O benim bulur ve pis kadın diye espri yapar
Koltukta cips yer dökerim, sözde toplarım ama sözde işte
Eşim dökülmesin diye koltukta cips yemek bile istemez. Ben zorla yediririm.
Rahatıma pek düşkünümdür.

Bir çeşit yemek yapsam yer, ellerine sağlık der memnun olur.
Başka ne var diye sormaz. Salata yapmadın mı demez.

Benden düzenli bir adam, dağıtmaz, bana iş çıkarmaz.
Daha ne yardımı isteyeyim çok şükür..

Bu durumda kötü hissetmiyorum.
Daha çok yoruluyorum enayi miyim ben demiyorum..

Felsefem şudur beni pis bulacak, evimin dağınıklığının lafını edecek insan benim evime gelmesin..

Ama dört dörtlük bir ev hanımı olup üstüne para kazansaydım, eşim de dağınık bir adam olsaydı
dediğin gibi düşünebilirdim..

Yine de bir bayanın kendi parasıyla ihtiyaçlarını karşılayabilmesi bence çok güzel bir şey..

Hanımlara önerim.. Ev işleri bilmem ne diye diye kendilerini çok yormasınlar.. Değmez..

Sorun hem calisip hem de butun bu saydiginiz isleri yapmayi kabul eden kadinlarda zaten...
Eskidenmis erkek calisir kadin da ev islerini yaparmis modellemesi... Artik kadin da calisiyor, dolayisiyla is hayatindaki sorumluluklarin paylasildigi gibi ev hayati da paylasilmali... Buna bu sekilde bir mantikla yaklasmak cok zor olmasa gerek...Yaptiklari sadece bir is! demenizden bile calisma hayatini bilmediginiz oyle belli ki...

Bence gereksiz olmus herkesin hayati kendine ama kadin istesende istemesende erkekle esit haklarda degil bence her kadinin elinde meslegi olmali ve calismali diyrlimki calismiyorsun esin cok iyi hersey guluk gulistanlik hayat bu diyelimki esin rahatsizlandi calisamadi ozaman ne olacak? Cocuklarinda var kim bakacak ailelermi sadece gulerim buna bizzat yasadim babami kaybettik ve annem ciftcilikle 3 umuzu okuttu ve simdi hepimiz binlerce sukur calisiyoruz.. yani hersey kocaparasi yiyelim demekle olmuyor hayat okadar pembe degil!

Bir erkek neden evlenir, eve geldiğinde sıcak yemeği olsun,düzenli bir CİNSEL hayatı olsun ister....Çalışan kadin da eve geldiğinde hem yorgunluktan hem de vakit darlığından dolayı esiyle ilgilenemez....Çünkü çalışan bir kadin eve gelince kafa davul gibi olmus bir de yemek ,temizlik vs derse eşine vakit ayirmaz, böylelikle erkek cinsel yönden aç kalır.....Böyle olunca evli olduğu halde sevgili yapan erkek çoktur ....
Ha ayrıca calsitigi işyerinde eşinden daha bakımlı daha guzel bir kadin da gorebilirdin...zaten eşi çalıştığı için cinsel olarak tatmin olmamais adam, bu kez başka yerlerde tatmin olmaya çalışır....

Belki size inandırıcı gelmedi ama günümüzde aldatma, evli olduğu halde işyerindeki veya başka yerlerdeki kızlara musallat olan erkek sayısı eskiye nazaran cok mu cok arttı....

Bi de işin çocuk boyutu var, Sabah evden çıkıp akşam gelinceye kadar o çocuk Anne sevgisi ve devletinden mahrum kalıyor....

Yahu isteyen calissin istemeyen de calismasin. Çalışan kadın calismayani, calismayan kadin da çalışanı kotulemesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…