Evli Çıkan Sevgili

Yoo var sizinle ilgili ortada konu. Siz 3 kuruşluk tazminatla kadınların rahatladigini söylemişsiniz annem alıyor e hic rahatlamadi. Bı de siz mi dava açsanız sizdekiler rahatliyormus?

Sizin çevrenizde yok ama ne güzel istatiksel verileri güncel takip ediyorsunuz bende oran sordum ??

Mesela kızlık zarı diktirenlerin oranı boşanmaların oranından daha fazla mı az mı

Azsa çünkü kendinizle celiseceksiniz çünkü cinsel ilişki için evlilik koşulu kosmussunuz diğer mesajlarınızda

Bosaninca da kişiler bakire olmuyor

Madem istatiksel yazın kızlık zarı diktirenlerin oranını

Bende sevgilimle cinsellik yaşıyorum sizin bahsettiğiniz tabloyu hiç yaşamadım. Bana da cinsellik yaşamamak garip geliyor. Şimdi napcaaasss????
Önce şunu diyim ben bir avukatım ve bir sürü kadının rahatladığına şahidim, oturup vay benim annem vay benim bilmem neyim diye gelmeyin.
Doktor tanıdığın varsa sor öğren diyorum, ben onlardan duyuyorum. Hiç mi etrafınızda doktor yok? Oran sordum, oran veremiyorsan yalandır diyip haklı çıkmayı düşünüyorsun de mi? Buyrun bir sosyologtan
Sosyolog Hande Güzel, araştırması sırasında bu ameliyatların günümüz Türkiyesinde düşündüğünden çok daha yaygın olduğunu gözlemlemiş. “Ankara’da bir doktora ayda kaç ameliyat yaptığını sorduğumda, kayıt tutmadığını ancak kızlık zarını diktirerek evlenen kadının sayısının diktirmeden evlenenlerden neredeyse daha fazla olduğunu söylediğini unutmuyorum” diyor.
Evlenip boşanmış kadının bakire olmadığını herkes biliyor ve kimsenin öyle bir beklentisi olmuyor onlardan ama hiç evlenmemiş kadından bekliyorlar. Bu bir gerçek ve yapacak bir şey yok.
Inşallah yaşamazsınız, kimse siz de bu duruma inşallah düşersiniz demiyor ama kimsenin yarın sevgilisinden ayrılmayacağının garantisi yok.

Önce şunu diyim ben bir avukatım ve bir sürü kadının rahatladığına şahidim, oturup vay benim annem vay benim bilmem neyim diye gelmeyin.
Doktor tanıdığın varsa sor öğren diyorum, ben onlardan duyuyorum. Hiç mi etrafınızda doktor yok? Oran sordum, oran veremiyorsan yalandır diyip haklı çıkmayı düşünüyorsun de mi? Buyrun bir sosyologtan
Sosyolog Hande Güzel, araştırması sırasında bu ameliyatların günümüz Türkiyesinde düşündüğünden çok daha yaygın olduğunu gözlemlemiş. “Ankara’da bir doktora ayda kaç ameliyat yaptığını sorduğumda, kayıt tutmadığını ancak kızlık zarını diktirerek evlenen kadının sayısının diktirmeden evlenenlerden neredeyse daha fazla olduğunu söylediğini unutmuyorum” diyor.
Evlenip boşanmış kadının bakire olmadığını herkes biliyor ve kimsenin öyle bir beklentisi olmuyor onlardan ama hiç evlenmemiş kadından bekliyorlar. Bu bir gerçek ve yapacak bir şey yok.
Inşallah yaşamazsınız, kimse siz de bu duruma inşallah düşersiniz demiyor ama kimsenin yarın sevgilisinden ayrılmayacağının garantisi yok.

Önce ben de şunu diyim bende avukatım

Siz araştırmış siniz bende size soruyorum??? Etrafta hiiiccc doktor tanıdığım yok size soruyorum???

Sevgilimle ayriladabiliriz de eee sonuç? Diktirecek miyim yani nasıl kafalar allahim😂😂

Evlenmemiz şart mı? Mecbur muyum? Ayrılırsam diktirmek mi lazım oranları kaç ki siz bu kadar eminsiniz her şeyden?

Evlensem bosansam cidden beni alacağım tazminat ve nafaka mi tatmin edecek? Evim yerim var gelirim var??? Cidden buna inandinız mi siz??

Açıkçası bazen böyle yorumlar yapınca üzülüyorum çünkü sizin gibi bu tarz şeyleri savunan kişilerin geçmişte travması oluyor bu konularla ilgili genelde bastırılmış duygulari. Eski konulara baktığımda uzuldugum dahi oluyor. Umarım sizin yoktur

Ne diyelim herkes kalbindeki güzelliği yaşasın sizde dahil 😘

Son düzenleme:

Ha şunu da diyim vay benim anam diye gelmedim verdiğiniz örneğin yanlışlığına direkt örnek olması adına verdim.

Ve ayrıca ben hiç 1 adet bile yazıylada yazayım BİR boşanıp nafaka alan kişilerin ohh bee ne güzel nafaka alıyorum içime su serptin eski kocisko çatır çatır yiyorum paralari diye rahatladigini görmedim. Zaten verilen rakamlar komik

İsterseniz bu konuyu hukuki anlamda daha da açarız ama burası için fazla iç karartıcı olur

Önce ben de şunu diyim bende avukatım

Siz araştırmış siniz bende size soruyorum??? Etrafta hiiiccc doktor tanıdığım yok size soruyorum???

Sevgilimle ayriladabiliriz de eee sonuç? Diktirecek miyim yani nasıl kafalar allahim😂😂

Evlenmemiz şart mı? Mecbur muyum? Ayrılırsam diktirmek mi lazım oranları kaç ki siz bu kadar eminsiniz her şeyden?

Evlensem bosansam cidden beni alacağım tazminat ve nafaka mi tatmin edecek? Evim yerim var gelirim var??? Cidden buna inancınız mi siz??

Açıkçası bazen böyle yorumlar yapınca üzülüyorum çünkü sizin gibi bu tarz şeyleri savunan kişilerin geçmişte travması oluyor bu konularla ilgili genelde bastırılmış duygulari. Eski konulara baktığımda uzuldugum dahi oluyor. Umarım sizin yoktur

Ne diyelim herkes kalbindeki güzelliği yaşasın sizde dahil 😘
Valla ben çok gördüm, nafakanın miktarı ile alakası yoktu, zaten yazdıklarımının hiçbir yerinde miktar vs diye br şey geçmiyordu. Adamların paraya kıymet verdiğini biliyorlar ve o parayı vermek istemediklerini bildikleri için içlerinin yağları eriyordu. Hep de bundan bahsettim. Evet, inanıyorum niye inanmayım? Bir çok insanda bunu gördüm. Kaldı ki erkekler sürekli nafaka kalksın diye uğraşıyor, demek ki o üç kuruş da bir erkek için yeterince kıymetli.
Hala soruyorum diyorsunuz ya gülüyorum. Sosyologlar ne için vardır? Bak cevabı bir sosyolog doktorlarla konuşup araştırarak vermiş, sizin de sormanıza gerek kalmamış.
Biz bu duruma düşmedik diyen siz değil misiniz? Ben de diyorum ki sevgilinizle evleneceğinizin, yarın terk etmeyeceğinin garantisi mi var? Yok. Terk ederse diktirmezsiniz, evlenirsiniz biriyle ya da terk etmez ve evlenirsiniz o günü biz varız örnek dersiniz diyorum. Yazdıklarınız ve sorularınız benim dediklerimle kel alaka. Evlenmek zorundasınız vs diyen de yok, konu neyse onun üzerinden yazıyorum.
Benim Allah'a şükür hiçbir sorunum olmadı bu konu ile ilgili ne kızlık zarı diktirecek pozisyona soktum kendimi ne de öyle kendimi bastırmaya çalışmak zorunda kaldım. Ben zaten mantık insanıyım, duygu muygu işleri bende kolay olmuyor. Aşık olduğum 1-2 olmuştur, onlarla da baştan ilişki olmayacağı anlaşılıp (mesafe vs vardı) herkes yoluna baktı. Ve ben tüm olaylara da mantıklı tarafından bakarım, sizler bana duygusal tepkiler veriyorsunuz, böyle olmamalı diyorsunuz ve bunu istiyorsunuz ama dediğim gibi benim ağzımdan çıkanlar bir şeyi değiştirmeyecek.
Amin inşallah hepimiz. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Esenlikler dilerim.

Valla ben çok gördüm, nafakanın miktarı ile alakası yoktu, zaten yazdıklarımının hiçbir yerinde miktar vs diye br şey geçmiyordu. Adamların paraya kıymet verdiğini biliyorlar ve o parayı vermek istemediklerini bildikleri için içlerinin yağları eriyordu. Hep de bundan bahsettim. Evet, inanıyorum niye inanmayım? Bir çok insanda bunu gördüm. Kaldı ki erkekler sürekli nafaka kalksın diye uğraşıyor, demek ki o üç kuruş da bir erkek için yeterince kıymetli.
Hala soruyorum diyorsunuz ya gülüyorum. Sosyologlar ne için vardır? Bak cevabı bir sosyolog doktorlarla konuşup araştırarak vermiş, sizin de sormanıza gerek kalmamış.
Biz bu duruma düşmedik diyen siz değil misiniz? Ben de diyorum ki sevgilinizle evleneceğinizin, yarın terk etmeyeceğinin garantisi mi var? Yok. Terk ederse diktirmezsiniz, evlenirsiniz biriyle ya da terk etmez ve evlenirsiniz o günü biz varız örnek dersiniz diyorum. Yazdıklarınız ve sorularınız benim dediklerimle kel alaka. Evlenmek zorundasınız vs diyen de yok, konu neyse onun üzerinden yazıyorum.
Benim Allah'a şükür hiçbir sorunum olmadı bu konu ile ilgili ne kızlık zarı diktirecek pozisyona soktum kendimi ne de öyle kendimi bastırmaya çalışmak zorunda kaldım. Ben zaten mantık insanıyım, duygu muygu işleri bende kolay olmuyor. Aşık olduğum 1-2 olmuştur, onlarla da baştan ilişki olmayacağı anlaşılıp (mesafe vs vardı) herkes yoluna baktı. Ve ben tüm olaylara da mantıklı tarafından bakarım, sizler bana duygusal tepkiler veriyorsunuz, böyle olmamalı diyorsunuz ve bunu istiyorsunuz ama dediğim gibi benim ağzımdan çıkanlar bir şeyi değiştirmeyecek.
Amin inşallah hepimiz. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Esenlikler dilerim.

Valla ben duygusal tepkiler vermedim gayet mantıksal bir şekilde yazdım
Duygusal tepki verince hep banliyolar😂😂

Evet soruyorum çünkü sizin dayanağınız o. Neden sormayayim.

Hukukta bı kural vardır bilirsiniz madem avukatsiniz. iddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. O yüzden size soruyorum.

Bu düşülecek bı durum değil. Düşme eylemi farklı bir şey ben böyle bı şey demedim. Sizin dediğinizi yasamiyorum dedim.

Yoo garantisi yok garantisi var diye sevismiyorum. Canım istiyor o yüzden sevisiyorum.
Evlenince örnek gösterirsiniz yazmadiniz ayrıca evlenip örnek olarak yazan bı üye vardı onu bulup okuyabilirsiniz.

Mantıklı olan şey ilişkilere duygusal olarak bakmamak değil ama sizinle bu konuyu tartismayacagim. İyi geceler😘

Valla ben duygusal tepkiler vermedim gayet mantıksal bir şekilde yazdım
Duygusal tepki verince hep banliyolar😂😂

Evet soruyorum çünkü sizin dayanağınız o. Neden sormayayim.

Hukukta bı kural vardır bilirsiniz madem avukatsiniz. iddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. O yüzden size soruyorum.

Bu düşülecek bı durum değil. Düşme eylemi farklı bir şey ben böyle bı şey demedim. Sizin dediğinizi yasamiyorum dedim.

Yoo garantisi yok garantisi var diye sevismiyorum. Canım istiyor o yüzden sevisiyorum.
Evlenince örnek gösterirsiniz yazmadiniz ayrıca evlenip örnek olarak yazan bı üye vardı onu bulup okuyabilirsiniz.

Mantıklı olan şey ilişkilere duygusal olarak bakmamak değil ama sizinle bu konuyu tartismayacagim. İyi geceler😘
Sormanız bir şey değil, bir sosyologun araştırmasını atmama rağmen sormanıza güldüm.
Ben bir sosyologtan alıntı yaparak gayet dediklerimi kanıtlıyorum, hukukta sadece bir taraf değil iki taraf da iddiasını ve savunmasını destekler. Sadece sen kanıt koyacaksın diye bir şey olmaz. Sizin savunmanız böyle bir şey olmadığı. Var mı bu sosyolog'un araştırmasına karşı başka bir sosyolojik araştırma? Varsa atın okuyalım. Tekrar tekrar sormak yerine.
Peki yaşamadım yazmış olun, dikkat etmemişim, kusura bakmayın. O cümlenin cevabıydı. Ve hala kel alaka yazıyorsunuz. Sizin biz bu tabloyu yaşamadık diyecek konumda olmadığınızı anlatıyorum. Hiç terk edilmeyeceğinizin garantisini almış gibi biz varız örneği verdiniz. Tüm başlığı okuyorum zaten merak etmeyin.
Siz duygusal bakın, ben kendi yapımı anlattım, siz ısrarla sorunca. Iyi geceler.

Çevresi yeterince geniş bir insanlar olarak çevremde evlenen onlarca çiftin hepsi çatır çatır sevişip evlendi. Hatta 35inde hala bekar olan bakire arkadaşım var ama 35inde bakire bekar tanıdığım yok. Sizin çevreniz yaşadığınız muhitle alakalı. Ben nasıl çevremi Türkiye’ye genelleyemezsem siz de yapamazsınız. Komik oluyor.

6 ay tanımakla nasıl güvenip yatağınıza aldınız gerçekten bir bayan olarak anlayamıyorum yazık değil mi size gerçekten çok yazık...

Sizin adiniza gercekten uzuldum.Ben bosandim.Eski esim aldatti beni.. 2.bir telefonu varmis ve yogun bir is hayati ,bana ve cocugana okadar duskundu ki ;aldatabilecegi aklimin ucundan gecmedi.Cicekler alir,oper sarilir,isyerinden arardi sizi cok ozledim,yogunum gelemiyorum gelirmisiniz goreyim derdi.. Ben yakaladim.Bir cokk kadinla aldatmis ustelik.Yazdigi mesajlari gorseniz,karsisinda ki tum kadinlar vazgecilmez,cok asik gibi davranmis.Bir cok kadinla birlikte olmus,eski es 30 lu yaslardaydi ve sevgili olduklari kizlar hep 20 li yaslar.Aglamis yalvarmis beni birakma diye.Bana da agladi yalvardi bosanmamam icin.1 yil davaya gelmedi.Ben ogrenince aninda actim davayi.Yani uzun lafin kisasi bunlar uzman oluyor o konularda.Ben yerinizde olsam esine ulasirdim,esi adinada cokk uzuldumm..Eski este bakire olan bir cok kadinla yatmis..Sevgisinden suphem yok dediniz ya,sevgi bu degill..

Umarim en kisa surede sizi gercekten seven biri ile yollariniz kesisir.Mutluu olursunuz. O zaman gercek sevginin ne oldugunu anlarsiniz.Sizin bir sucunuz yok,cok guvenmissiniz.Yasadiginiz uzuntuyu,hayal kirikligini tahmin edebiliyorum..Eski esimin aldattigi kadinlarlada konustum ben,hepside uzgundu onlari hicc suclamadim zira karaktersiz olan benim eski esimdi..Inanmayinn sevgisine lutfennn..

Keske kandirilan butun kadınlar sizi gibi masum olsa ..bazıları masum madur gibi öyle konuşuyor ki beni arayan kadında aynen öyle konuştu bende ona insan gibi cevap verdim uzun uzun konuştum onunda kandırıldığını düşündüm hiç tepki vermedim ama ne oldu herkezi kendimi gibi saf sanırmışım ne varsa bu saflığından geldi zaten kadın zaman ilerledikçe benim canımı acitmaya başladı soyledikleriyle beni ezme ve canımı acitma çabası vardı resmen sevilmediğimi hissettirmeye onun sevildigine ikna etmeye calisirken hic de masum olmadigini anladim aptalligima yandimkeske rezil etseydim agzima gelenisaysaydim diyorum şuan gerekeni söyledim ve engelledim.. Insanlar bazen çok kötü cok iyi gibi görünüp coook kötü cokk :( siz öyle anlatınca yaşadığım geldi aklıma ksuura bakmayın oda sevgisinden eminim eminim diyordu lütfen çağır gelsin yanına madem beklediniz buyur al seninle kalsin hep dedim kadin hep delirdi aman allah cezasını versin ikisininde inanın sevgi falan değil onlar hissettirdiği seven insan ne kadın ne çocuk görmüyor boşanır koşar kollarına allah kimseye yasatmasin

Keske kandirilan butun kadınlar sizi gibi masum olsa ..bazıları masum madur gibi öyle konuşuyor ki beni arayan kadında aynen öyle konuştu bende ona insan gibi cevap verdim uzun uzun konuştum onunda kandırıldığını düşündüm hiç tepki vermedim ama ne oldu herkezi kendimi gibi saf sanırmışım ne varsa bu saflığından geldi zaten kadın zaman ilerledikçe benim canımı acitmaya başladı soyledikleriyle beni ezme ve canımı acitma çabası vardı resmen sevilmediğimi hissettirmeye onun sevildigine ikna etmeye calisirken hic de masum olmadigini anladim aptalligima yandimkeske rezil etseydim agzima gelenisaysaydim diyorum şuan gerekeni söyledim ve engelledim.. Insanlar bazen çok kötü cok iyi gibi görünüp coook kötü cokk :KK43: siz öyle anlatınca yaşadığım geldi aklıma ksuura bakmayın oda sevgisinden eminim eminim diyordu lütfen çağır gelsin yanına madem beklediniz buyur al seninle kalsin hep dedim kadin hep delirdi aman allah cezasını versin ikisininde inanın sevgi falan değil onlar hissettirdiği seven insan ne kadın ne çocuk görmüyor boşanır koşar kollarına allah kimseye yasatmasin
İkinci kadın olan kadınlarda başına geleni hazmedememeden kaynaklı bu oluyor. Konu sahibi için yazmıyorum ama onu kandıran adamında onu sevdiği düşünmüyorum. Yalan söylenen kadın hayatındaki adamın aslında evli olduğunu öğrendiğinde inanmak istediği ilk yalana inanıyor beni gerçekten seviyor karısını sevmiyor, onla mecburiyetten birlikte, ben istersem boşanır. Ama ben hayatında bu kadar zamandır varım neden şimdiye kadar boşanmak için bir adım atmadı da benim öğrenmemi bekledi diye sorgulamak istemez, işte bunun acısıyla bazı kadınlar adamın eşine sarar sizinki de öyle olmuş. Ama tek gerçek varki öyle adamlar kendinden başka kimseyi sevmez. Hep söylerim gerçekten aşık olan adamın ailesi çevresini falan gözü görmez, Koskoca ingiltere kralı sevdiği kadın için, krallıktan vazgeçti. Seviyorum ama evliyim, seviyorum ama ailem kabul etmez gibi masallar kadınları kandırmak içindir sadece.

Kimse kimseyi bu kadar kısa sürede tanıyamaz seversin o ayrı ama gerçek yüzünü görüp bilmediğin biriyle evlenmek yaşayacağın her şeyi göze almak demektir.

Şurayı okuyunca yazmadan edemedim. Bir insanı 10 yıl görüşseniz de tanıyamayabilirsiniz. Bir ömür evli olsanız da tanıyamayabilirsiniz.
İnsanlar çeşitli sayılarda çıkıp veya evli kalıp boşanabiliyor. İnsanları şu kadar sürede tanıyamazsınız kalıbı kesin bir doğru değildir. Durumdan duruma değişir.

6 ay tanımakla nasıl güvenip yatağınıza aldınız gerçekten bir bayan olarak anlayamıyorum yazık değil mi size gerçekten çok yazık...

Şu soruyu her okuduğumda ilk kez okuyormuş gibi şaşırmaktan kendimi alamıyorum.

Kaç ay tanıdıktan sonra yatağına almalıydı acaba? Sizin bir öneriniz var mı?

Kitaplarda yazan bir cevabı var mı bunun?

Kamu spotu olarak yayınlansın.
Herkes rahatlasın.

Çevresi yeterince geniş bir insanlar olarak çevremde evlenen onlarca çiftin hepsi çatır çatır sevişip evlendi. Hatta 35inde hala bekar olan bakire arkadaşım var ama 35inde bakire bekar tanıdığım yok. Sizin çevreniz yaşadığınız muhitle alakalı. Ben nasıl çevremi Türkiye’ye genelleyemezsem siz de yapamazsınız. Komik oluyor.
Size iyi dileklerimi sunup konuyu kapatmıştım ama siz ısrarla boş bir iddialaşmaya giriyorsunuz. Afaki söylemlere lüzum yok bence. Ben baştan beri genelleme yapıp toplum yapsından bahsediyorum, sizler olayı çevreye getiriyorsunuz, çevremi az biraz sizler ısrar ettiniz diye anlattım ne alaka hala benim çevrem? Herkes çevresinden ne görürse ona göre konuşuyora getirmeye çalışıyorsunuz da artık bilgi ve internet çağındayız, bu dedikleriniz geçmişte kaldı. Artık pek çok insan tanımadığı, hiç çevresinde olmayan pek çok insanın yaşadıklarını görüyor, duyuyor, biliyor. Kaldı ki gerçekten araştırmayı seven herkes sosyolojik vs araştırmalar okuyup analiz edebiliyor. Konuştuğumuz konu tamamen toplumsal yapı ve toplumsal bir olay, bununla ilgili sosyologlar araştırma yapıp tahlilde bulunur ve bu olayla yakından ilgili olanlar doktorlar ben de kaynak olarak onları aldığımı baştan beri söylüyorum. Bütün yorumlarım bunlarla ilgiliyken şu alıntınız sadece polemik çıkarma amaçlı gibi geldi okuyunca.

Size iyi dileklerimi sunup konuyu kapatmıştım ama siz ısrarla boş bir iddialaşmaya giriyorsunuz. Afaki söylemlere lüzum yok bence. Ben baştan beri genelleme yapıp toplum yapsından bahsediyorum, sizler olayı çevreye getiriyorsunuz, çevremi az biraz sizler ısrar ettiniz diye anlattım ne alaka hala benim çevrem? Herkes çevresinden ne görürse ona göre konuşuyora getirmeye çalışıyorsunuz da artık bilgi ve internet çağındayız, bu dedikleriniz geçmişte kaldı. Artık pek çok insan tanımadığı, hiç çevresinde olmayan pek çok insanın yaşadıklarını görüyor, duyuyor, biliyor. Kaldı ki gerçekten araştırmayı seven herkes sosyolojik vs araştırmalar okuyup analiz edebiliyor. Konuştuğumuz konu tamamen toplumsal yapı ve toplumsal bir olay, bununla ilgili sosyologlar araştırma yapıp tahlilde bulunur ve bu olayla yakından ilgili olanlar doktorlar ben de kaynak olarak onları aldığımı baştan beri söylüyorum. Bütün yorumlarım bunlarla ilgiliyken şu alıntınız sadece polemik çıkarma amaçlı gibi geldi okuyunca.
Toplum yapısı yapısı diyorsunuz da sosyolojik araştırma nerede diyoruz çevrem geniş diyor geçiyorsunuz. Henüz bir araştırma koyamadınız😄😄Afaki konuşan sizsiniz.
Ama sizin çarpık zihniyetiniz büyük şehirlerde, kendi ayağı üstünde duran kadın ve erkeklerin nezdinde aşılalı çok oldu ☺️

Toplum yapısı yapısı diyorsunuz da sosyolojik araştırma nerede diyoruz çevrem geniş diyor geçiyorsunuz. Henüz bir araştırma koyamadınız😄😄Afaki konuşan sizsiniz.
Ama sizin çarpık zihniyetiniz büyük şehirlerde, kendi ayağı üstünde duran kadın ve erkeklerin nezdinde aşılalı çok oldu ☺
Çevrem geniş demedim, çevremle ilgili herhangi bir bilgi vermedim. Yukarıdaki yorumlara bakarsanız ısrar sonucu bahsettiğimi görürsünüz. Ben çevrenizde doktor yok mu sorun öğrenin, ben tanıdığım doktorlardan öğrendim dedim. Tek çevre lafım buydu. Ben yukarıda bir sosyolog adı verip alıntı yaptım kendisinden. Sosyolog Hande Güzel. Bu arada tersine araştırma varsa verin okuyayım diyince cevap alamayan benim ama umursamadım uzatmamak adına. Ben çeşitli büyük şehirlerde de bulunup yaşadım, etrafımdaki insanlar da çalışan insanlardı, karşınızdaki insan size kendi çevresine dair burada bir şey anlatmadığı için tahminler yürütüp olayı taşra-büyük şehir çalışan-çalışmayan boyutuna taşımak istiyorsunuz sanırım. Ama dediğim gibi artık çağımızda nerede yaşadığının, çevrenin ne olduğunun bir önemi kalmadı. Sadece kadınlar kulübü bile bir örnek kaç çeşit hayata şahitlik ediyoruz hiç çevremizde olamayacak. Büyük şehirlerde çalışan insanların hayatlarına şahitlik etmek de zor değil kimse için.

Çevrem geniş demedim, çevremle ilgili herhangi bir bilgi vermedim. Yukarıdaki yorumlara bakarsanız ısrar sonucu bahsettiğimi görürsünüz. Ben çevrenizde doktor yok mu sorun öğrenin, ben tanıdığım doktorlardan öğrendim dedim. Tek çevre lafım buydu. Ben yukarıda bir sosyolog adı verip alıntı yaptım kendisinden. Sosyolog Hande Güzel. Bu arada tersine araştırma varsa verin okuyayım diyince cevap alamayan benim ama umursamadım uzatmamak adına. Ben çeşitli büyük şehirlerde de bulunup yaşadım, etrafımdaki insanlar da çalışan insanlardı, karşınızdaki insan size kendi çevresine dair burada bir şey anlatmadığı için tahminler yürütüp olayı taşra-büyük şehir çalışan-çalışmayan boyutuna taşımak istiyorsunuz sanırım. Ama dediğim gibi artık çağımızda nerede yaşadığının, çevrenin ne olduğunun bir önemi kalmadı. Sadece kadınlar kulübü bile bir örnek kaç çeşit hayata şahitlik ediyoruz hiç çevremizde olamayacak. Büyük şehirlerde çalışan insanların hayatlarına şahitlik etmek de zor değil kimse için.
Genellemenin dibine vuran ben değilim neyi ispat edeceğim?
Bakire olmadan evlenen var mı? Çook. Bakireliğe önem vermeyen kadın ve erkek çok mu? Çok
Boşandığında nafaka talep dahi etmeyen kadın var mı? E o da var.
Bu durumda tüm erkekler bakire kadın arar, bakirelik çok önemli. Evli olup ayrılsan nafaka alırsın için soğur, tüm erkekler maddiyatçıdır gibi genellemeler saçma.
Genellemeleriniz saçma

Genellemenin dibine vuran ben değilim neyi ispat edeceğim?
Bakire olmadan evlenen var mı? Çook. Bakireliğe önem vermeyen kadın ve erkek çok mu? Çok
Boşandığında nafaka talep dahi etmeyen kadın var mı? E o da var.
Bu durumda tüm erkekler bakire kadın arar, bakirelik çok önemli. Evli olup ayrılsan nafaka alırsın için soğur, tüm erkekler maddiyatçıdır gibi genellemeler saçma.
Genellemeleriniz saçma
Evet, ben bir şeyleri genelledim ve toplum yapısı şu an bu dedim ve siz aksini iddia ediyorsunuz, bir iddianız varsa siz de kanıt sunacaksınız, toplum yapısı bu değil diyorsanız çoook demek yerine toplum yapısının bu konuda değiştine dair bir sosyolog yazısı. Siz bir şeyler aşıldı büyük şehirlerde çalışan kesim tarafından diyorsunuz ya işte buna dair araştırmalar vardır. Mesela yine aynı sosyolog'tan

İstanbul’da özel kliniği bulunan bir jinekolog, yurtdışından gelen hastalar için “Bu işler tamamen reklam işi” diyor. “Artık herkes internetten araştırıyor. Bana da mesela Almanya ve Makedonya’dan gelen hastalar oldu. Himenoplasti yapmaktan hoşlanmıyorum, bence ihtiyaç olmamalı ama maalesef gerçekler öyle değil” diye sözlerine devam ediyor. Kızlık zarı dikim ameliyatlarına rağbet sadece yurtdışından değil… “Toplum çok değişmedi, Türkiye’de de halen talep var” diyen doktora göre, Türkiye’de ameliyat yaptıran kadınlar için sosyoekonomik düzey pek belirleyici değil. “Gençler daha özgür gibi görünseler de evlenmeye gelince erkekler gene ‘bakire kız’ istiyorlar. Üniversite mezunu da geliyor, işçi de geliyor” diyor.

Sosyolog Güzel’e göre, kızlık zarı dikimi Türkiye’de halen oldukça yaygın ancak bir o kadar da konuşulmayan bir konu… “Herkesin bildiği ama kimsenin bilmediği bir şey” diyerek, uzman doktorun da dediği gibi, kızlık zarı operasyonlarının sosyoekonomik düzey tanımadığını vurguluyor. “Benim saha araştırması sırasında gördüğüm, akademisyen, savcı, diş hekimi ve hatta jinekolog kadınlar da yaptırabiliyor” diyor.

Bu araştırma bildiğim kadarıyla Istanbul-Izmir-Ankara da yapılmış.
Bence uzatmanın bir mantığı yoktu.

Back
X