Evli hanımlar ve tecrübeli hanımlardan yorumlar bekliyorum bende akıl kalmadı çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sorusormayageldim1905

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
59
32
3
Merhaba henüz 1 senelik evliyim. Nişanlılık döneminde eş ailesi ile özellikle görümcem ile bazı sorunlar yaşamıştım. Yaşadığımız sorunlardan beridir bana karşı ön yargılı olduklarını hissediyordum. Oncelikle meselenin nereden çıktığını anlatacağım sonra asıl meseleyi anlatacağım. Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
2 eltiyiz. Diğer elti kışın geldiğinde nedenini bilmediğim halde telefonda gayet samimi şekilde konuştuğumuz halde uzak davrandı. Ona rağmen defalarca yanlarına gittik. Geldiklerinde kayınvalidede kalıyorlar. Son gidecekleri gün evdeki yemek bozulmasın diye eşime çaya gidelim yemeğe gitmeyelim dedim. Kayınvalide beni arayıp yemeğe gitmediğimiz için azarlar şekilde konuştu. Son gün tatsızlık çıkmasın diye gittik. Bu arada o zaman daha yeni gelindim. Ne yapacağım konusunda tecrübesizdim. Eltinin art niyetli olduğunu ve laf taşıdığını duydum gittikten sonra. Nedenini bilmediğim halde numaramı silmişti. Ben de krizi fırsata çevirmek için eş ailesine, görümceye ve eşime böyle yaptığını geldiklerinde yanlarına hiçbir şekilde gitmek istemediğimi belirttim. Görümcem, onun çocukları var yoğunluğu var yanlış anlamışsındır dedi. Eşim ses çıkarmadı. Kayınvalide biraz sitem etti. Engel attım her yerden. Sonra nedense eltinin beni arayası gelmiş. Arayınca engelli olduğu için mesgule düştü tabi. Herkese bu durumu yaymış. Ben de gerekçelerini bildirdim, görümce her zamanki gibi o yandan oldu. Umursamadım. Üzerinden epey zaman geçti yine geldiler. Eşime sen gidebilirsin abinindir sonuçta, ben gitmeyeceğim dedim, gitmedim de. Kayınvalide yine aradı beni azarlamaya çalıştı fırsat vermedim kusura bakmayın gelemem ben size söylemiştim eşim istediği gibi gidebilir gelmek istemiyorum dedim. O sırada 5 günlük bir tatil aramız oldu. Gayet huzurlu ve mutluyduk. Geldikten sonra yine eşim gitti ben gitmedim. Gitmelerine son 1 gün kala eşimin tavırları değişikti, bana ters davranmaya çalışıyordu. Eşimi sıkıştırdım. Kayınvalide arayıp benim hakkımda gelmedi, abinin ne suçu vardı gibisinden doldurmuş. Şunu da belirteyim ben kayınvalideye benimle ilgili bir sorunun olursa benimle konuşun muhatabınız benim oğlunuz değil demiştim çünkü onlar da aynısını benden istediler. Eşim de annesinin ağzıyla abimin ne suçu var dedi. Tartışma büyüdü. Tartışırken annen seni doldurmasın demiştim. Eşim çıktı gitti. Annesigile yemeğe gitti benim için böyle diyor eşimi muhatap alın tartıştık ortalık karıştı demiş. Eşim eve geldi. Konuşmadık. Asıl mesele burdan başlıyor.

Görümce ve kayınvalide o gün evime baskına gider gibi gecenin bir vakti geldiler. Yüzler asık tabi. Salona geçmişler yanlarına gider gitmez görümce biz buraya eteğimizdeki taşları dökmeye geldik bugün her şey konuşulsun dedi. İyi dedim ben de. Bana o kadar kurulmuşlar ki bizi bir gün evine davet etmedin, ben geldiğimde ayağa kalkmıyorsun dedi görümce. Ben de orda ikimiz de misafiriz neden kalkayım dedim. Ben büyüğüm ondan dedi. Geldiğinde yüzün asık oluyor hiç konuşmuyorsun dediler, her zaman güleryüzlü olamayacağımı bu durumun onlarla alakası olmadığını hayatın akışı içinde insanın keyifsiz olabileceğini söyledim. Bizi sevemedin benimseyemedin evin kızı gibi davranmıyorsun eşin dışında tek gelmiyorsun dediler. Yapıca mesafeli biri olduğumu, işimden fırsat olmadığını, konuşurken konuştukları kişileri tanımadığımı ondan lafa çok karışmadığımı söyledim. Görümce daha çok şey söyledi örneğin daha eşimle sevgili olduğumuzda benim bazı davranışlarımdan dolayı soğuduğunu vs. Hepsine saygı çerçevesinde cevap verdim. Yani anlayacağınız hapşursam nem kapmışlar.
Babam ben evlenirken gücünüz neye yeterse onu takın demişti. Mehiri 100 Gr istemem özellikle görümcenin zorlarına gitmiş. Paracısınız demeye getirdi lafı. Ben de o eşimle benim kararım, mehir benim için adet olduğu için yapılan bir şey, kimsenin boğazına ver diye çökmüyorum, benim için böyle şeyler önemli değil ama madem konuşuluyor siz de vaadettiğiniz kadar altın takmamışsınız, bir şey için lazım oldu gidip tarttırmak zorunda kaldım altıncı olsaydık laf ederdim dedim. Öyle diyince sustular. Bu sefer övmeye başladılar. Bize bir saygısızlığın olmadı herkes seni övüyor nerde nasıl davranacağını giyeceğini biliyorsun demeye başladılar. Tesettürlü olmadığım için bir dışlanma hissediyorum. Fakat umrumda değil.

Yani anlayacağınız karşılıklı saydırdık ben savunmadaydım daha çok. Görümce bizi bir kahveye çağırırsın artık diyerek gitti. Eteğimizdeki taşları dökmek oluyormuş ama kendimi rahatlamış hissetmiyorum. Aslında kayınvalidem o kadar sorunlu değil her şeye karışmıyor, genel olarak da görümce konuştu zaten. Anladığım kadarıyla görümce onları dolduruyor. Sormak istediğim soruya gelirsek sakin yazdım ancak inanın o baskın benim için travma oldu. Kaç gündür aklımdan çıkmıyor. Artık onlara nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yapmacık olmak benim doğamda yok. Yapısal olarak mesafeliyim kendi ailemle bile. Siz olsaydınız nasıl davranırdınız bundan sonra.? Nasıl bir yol izlemeliyim.? Eşimle halen aramız düzelmiş değil. Elti yüzünden meselenin buralara gelmesi canımı sıkıyor.
Bkz. Detay 4. Sayfada.

Son düzenleme:
Ben bu eteğimizdeki taşları dökelim tavrını çok doğru buluyorum,pasif agresiflik daha kötü ve zor misal eltinizin yaptığı,neden belli olmayacak şekilde numaranızı silmiş,kaynana görümce bir şeyleri halletmek aradaki görünmez sorunları gün yüzüne çıkarıp anlamak ve anlaşılmak istemiş sonunda görümce aradaki bağı koparmayalım kahveye çağırırsın demiş,ben iletişimi kesmek istemeyen bir aile görüyorum..Eltiyi bilmem,o ne derse inanmayın dersiniz kaynana ve görümceye hiç konuşmayıp pasif agresif tavır daha yorucu böyle daha iyi olmuş bence

Elini versen kolunu kapacak tipler gibi duruyor. Ama eşinin yaklaşımında da sorun var.
Ben olsam mesafeyi daha da açarım.
Eşimin çok sesi çıkmadı. Onlar konuştu ben konuştum. Ve yapayalnız olduğumu anladım. Annemler köylü yaşlı insanlar. Kızım iyi geçin diyorlar. Yani yalnızım. Bunu hissetmek benim için yorucu oldu.

Bence ailenizi dinleyin büyük bir olay yok daha yeni evlisiniz küsüp konuşmazsaniz kendi çekirdek ailenizde de ciddi sorunlar yaşarsınız,buradakilerin asarım keserim tavırlarına aldanmayın,politik olun biraz arada Tatlı bir iki kelam sınırı bilecek şekilde kimseye zarar getirmez

Kayınvalide hep bir arada olmamızı istiyor onun samimiyetine inanıyorum. Gerçekten açık bir kadın. Ama diğerleri beni didikliyor. Bu da huzurumu kaçırıyor. Benim huzurum kaçınca ister istemez eşime yansıyor. Yani matruşka gibi.

Fazla gard almışsınız gibi gördüm ben. Konuşarak çözülebilecek konularda bu şekilde gelmem gitmem, engellerim vs diyerek silip atmak çok mantıklı gelmiyor bana. Ortada o kadar silecek bir şey de yokmuş. Pasif agresif tavırlarla fazla büyütmüşsünüz mevzuları.

Görümce ve kayınvalideyi daha çözüm odaklı buldum. En azından iletişim kurmayı denemişler.

Yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum, kaynanan ve görümcenle anlaşırsın ve zamanla orta yolu bulursun.

Eltinden uzak dur. Elti yüzünden değil aslında siz kayınvalideye de tavır koymuş gibi olmuşsunuz bence. Eltiden kaçmayın o sizden kaçsın.

Davet edilen yere zırt pırt olmasa da icabet edilir. Eşinin hatrına. Eltiyle muhatap olmazsın olur biter. Yani mesela ablanın eşine gıcık olabilirsin ama annen çağırınca mecbur gidersin yani.

Bir de uçuk kaçık olmadığı müddetçe kaynana, görümce tüm kavgalara rağmen kötü gün dostudur. Kocana bir şey olsa onlar koşar maddi manevi.Annemizle bile anlaşamıyoruz bazen.

Burda gitme, görüşme diye bol bol tavsiye veriyoruz ama bence sizin durumunuz öyle değil. Gitmeyeceğiniz bu kadar uzak duracağınız aile fertleri yok. İster istemez hayatımıza aldığımız insanın ailesini de hayatımıza alıyoruz ve eğer çok sorunlu kişiler değillerse hayatımızda bulunduruyoruz sizin kayın ailenizde çok sorunlu değil siz biraz büyütmüşsünüz. Görümceniz açık iletişim kurmuş. Burda tek sorun siz böyle bir konuşmaya hazır olmadığınız için içinizdeki düşünceleri söyleyememişsiniz. Bunu da isterseniz ileride söylersiniz. Bence aile huzurunuzu bozmayın. Hatta şunu da ekleyeceğim belki ileride iyi bile anlaşırsınız

Aslında oraları yazma gereği duymadım uzatmamak için ancak saygısızca şeyler yapıldı. Normalde kayınvalideye gidip gelen biriyim. Eşim gitmese bile arada kalk gidelim derim. İletişimimiz var. Görümceyi sevmiyorum bunu kendisi de bilir. Eğitimli biri olduğu halde gelinlerin gelinlik yapması gerektiğini savunan sığ ancak mesele kendi kayın ailesine geldiğinde mesafesini ayarlayan biri. Eşime ben senin anne babana saygı duyar gider gelirim diğerleri için benden fazlasını isteme dedim.

Teşekkür ederim. Böyle tavsiyeler bekliyordum. Dikkate alacağım.

Kötü niyetli değilsin ama tepkilerin fazla sert. Görümce ve elti için demiyorum ama kayınvalide ile daha ılımlı geçinebilirsin. Haklıyken haksız pozisyona düşürmüş bu tavrın.
Eğitimli biri olduğu halde gelinlerin gelinlik yapması gerektiğini savunan sığ ancak mesele kendi kayın ailesine geldiğinde mesafesini ayarlayan biri.
Bunu yapıyorsa ortam içinde onu bozarsın kendini soyutlaman yanlış bence.

Evet kaçıngan kimseye karışmak istemeyen biriyim. Evimde oturayım etlisi sütlüsü bana karışmasın istiyorum ama o işler evlilikte öyle olmuyor galiba.

Orta yolu bulmak istemiyor isem o zaman beni öyle kabul edebilirler ya da onlar da mesafeli olabilir. Eşime şikayet etmelerinde iyi niyet aramıyorum.

Akrabasını z ve yuz yüze bakacaksınız.iliskileri belli bir mesafede tutup, sohbetlerde bazı konulara hiç girmemek girilmisse konuyu kapamak gerekli.sinirlarinizi belirleyin, onlarla da yüz göz olmayın, saygı eşiği aşılmasın.

Orta yolu bulmak istemiyor isem o zaman beni öyle kabul edebilirler ya da onlar da mesafeli olabilir. Eşime şikayet etmelerinde iyi niyet aramıyorum.
Öyle olur muhtemelen bir müddet sonra. Yani ese şikayet biter eşiniz yalnız gider gelir siz tek kalırsınız. Sonra eşiniz ben bekarmisim zaten der yollarinizi ayirirsiniz

Öyle olur muhtemelen bir müddet sonra. Yani ese şikayet biter eşiniz yalnız gider gelir siz tek kalırsınız. Sonra eşiniz ben bekarmisim zaten der yollarinizi ayirirsiniz
Ben eşimle her yere gidiyorum zaten. Sadece eltim geldiği için gitmedim. Bunu da önceden söylemiştim.

Bence gayet kararında davranmışsın. Doğru bildiğin neyse aynı o şekil devam etmeni öneririm. Yanar dönerli oyunlara gerek yok. Burda asıl sıkıntı eşinde bence. İnsan karısını tanımalı. Ona göre ailesine freni basmalı. Bide dolup sana gelmesi çok saçma.
Eşim bana böyle gelse al ananı bacını buyur onlarla yaşa o zaman der yollarım evden aklı başına gelene kadar.
Büyükler idare edilebilir evet ( hani mukamesini yitirmeye başlayanlar anane babane dedeler gibi) ama onunda sınırı dozu olacak. Görümcen kaynanacılık oynamak istiyor. Evine pek sokma derim.

Ben eşimle her yere gidiyorum zaten. Sadece eltim geldiği için gitmedim. Bunu da önceden söylemiştim.
Genc yeni evli olduğunuz için tavsiye vermek istedim. Umarım bu olay büyüyüp kv ye giderken de karını getirme kendin gel oğluma donusmez. Ayda yilda bir geliyoruz kardesimin de evine gidemedik derler. Su an iki kardes arasına giren gibi duruyorsunuz bi Orta yolu bulun iliskileri olabildiğince yürütün uzatmayın derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…