Evli hanımlar ve tecrübeli hanımlardan yorumlar bekliyorum bende akıl kalmadı çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sefer görmemem iyi oldu. Bundan sonra giderim mecbur. Eşimle aramız ciddi şekilde etkileniyor çünkü.

Bu sefer görmemem iyi oldu. Bundan sonra giderim mecbur. Eşimle aramız ciddi şekilde etkileniyor çünkü.
Evlilik denge isi. Ilk evlendigimiz cogumuz alanimizi korumak icin bazen abarti derecesinde kendimizi geri cekip ipleri gerdik. Bu tecrübem aklimla suan yeni evli olsaydim herkesi elimde oynatirdim

Krizi fırsata çevirelim derken daha büyük bir kriz çıkarmışsınız.

Ama yeni evliyseniz başlarda nasıl davranacağını bilemeyebiliyor insan.

Makul olan eltiyi engellemek değil, elle tutulur bir sorun olmadığı için gidip gelmeye devam etmek ve bir taraftan mesafeyi korumak olurdu.

Bir de yüzün gülmüyor kısmına da takıldım.
Modumuz hep aynı olmaz ama sosyal ortamda güler yüz gösterilir.

Aslında büyük problemler yok.Karşınızda çözüm üretmek isteyen insanlar var ki bu çok önemli pek cogu çözüm değil sorun üretmek için gelir.Bence ben görüşmek istemiyorum bana uysunlar tavrınız fazla.Neticede onlar eşinizin ailesi ve siz o aileye gelin geldiniz.Evlilik, al ver dengesi biraz siz vereceksiniz biraz karşısı.Politik olmayı öğrenin.Eltinizle göŕüşmek istemeyebilirsiniz ama illaki aynı ortamlarda bulunacaksınız ikinizde o ailenin gelinisiniz.Bayramıydı, hastalığıydı, özel günüydü illaki olacak karşılaşmalar.Mesafenizi ayarladıktan sonra ben gitmiyorum mantıgı yanlış.Eşinizde zor durumda kalır, böylece sizin ilişkiniz yıpranır.Siz yapıcı olursanız eşinizinde takdirini kazanırsınız ki bu tüm evliliğinize yansır.Düzgün iletişimle çözülmeyecek bir sorun göremedim.Ben görümcemi bi anlatayım size sizinkini pamuklara sarar seversiniz

Anlat okurum.

Bugünlerde canım sıkkın.Şöyle konuları okuyunca iyice daralıyorum.Evlenmeyi kim icat etti bilmiyorum ama insanlar iyi ve güzel duygularla adım atıyor çekmediği sıkıntı kalmıyor.Yanlış anlamayın sizin için demedim genel konuştum Görümce biraz sıkıntılı onun dışında mutlusunuzdur belki evliliğinizde.Bekarlık harika bir şey onu bilir onu söylerim.Yuva kuruyorsun elti denen bir şahıs var ve onun yüzünden canın sıkılıyor.Ne alaka diyesim geliyor.Bekarken böyle işlerle uğraşmıyorsun.Evlilik Saçma gelmeye başladı artık bana .

Benimde kayınvalide evlendiğimiz de eşime hayalimde bir gelin vardı olmadı demişti, eşimde tartıstı annesiyle 2 yıl konuşmadı haksızdı çünkü annesi,benim tartısmama gerek kalmadı, babası rahatsızlanınca küslük sona erdi sehirdısında yasıyorlardı gittik kv yeni eltiyi bana övmeye başladı (ben tanışmamıştım) gözün aydın hayalinde kini buldun demiştim sustu kaldı, kv ve görümcene vereceğin cevaplar eşinin senin ne kadar arkanda oldugundan geçer, ben asla eşime ailesini kötülemedim eleştirmedim aksine onları çok sevdiğimi söyledim annesi alttan laf soktugunda (oglu yokken yapardı ,bende oglu yokken lafımı sokar eşimin yanında ikili davranırdım) deli olurdu ogluna beni kötülediğinde, benim karım seni asla kötülemez seni sevdiğini söyler nasıl böyle dersin dedi, hepsi taktik güzelim eşinle arana asla ailesi yüzünden soğukluk girmesin ikili oyna kocanın yanında farklı o yokken fatklı davran, baktın eltiyimi övüyor oh ne mutlu size aranız benden iyi olsun ben mutlu olurum de seni sinir ettiklerini düşündükçe daha çok üstüne gelirler aksine alaya al onları

Benzer şeyler yaşadım özellikle eltinin numara silmesi gibi şeyler yaşadım. Uzak dur eşin de arkanda durmayıp dolduruşa gelecekse , kim seni bana karşı dolduruyorsa onun yanında kal diyebilirsin.

Aslında bu onların ekmeğine yağ sürmek olurda ama hak ediyor. Çok geri kafalı cahil insanlar demek ki.

Hergünün her saati dakkasında 32 diş gösteremezsin. Muhtemelen çok dişlerini göstermişsin.

Diğer konularda da saçma sapan azar işitmen çok itici yani kime niye azar? Elti kim ? Elin kızı giderse eşin yanlarına gider çok normal üstelik iki kardeşin arasına girmemişsin takdir ettim normali de bu.. yanlış yaptığın bişey yok. İnsanlar böyledir yani iyi davranırsın tersini yaparlar sende gözünü açınca da değiştin derler.

Paracı konusu da başıma geldi. Kaç sene oldu evliyim mehir felan alınmadı gerek te yok mutluluk mehirde değil. Aile kavramı ve anlayıştadır. Üstüne bide babayı kaybettik aile değerlerine çok önem veren biriydim ama bir elti geldi aile parçalandı anlatsam bitmez. Eşini karşına alıp konuşacaksın.

Herkesin evi kapısı ayrı. Eğer kendini açıklamak zorunda kalıyorsan eşin niyetini içini hala bilmiyor demektir.

Birileri beni sildiğinde eşim sorgusuz sualsız kalktı oda aynını onlara yaptı. Arkamda durdu bir erkek karısının arkadında duracak haklıysa!! Haksızsa bile arkasında duranlarda var. Malesef senin eşin aileci yada saf. Dolduruşlara gelebiliyosa vay haline kendine çeki düzen vericek. Sen mesafeni koruyacaksın. Fırsata cevirmen iyi olmuş.

Teşekkür ederim ancak eşim çok pasif kalıyor. Keşke sizin eşiniz gibi o da tepkisini gösterseydi. Gösteremedi. Üstüme geldiler bundan sonra da yapayalnız kendimi koruyabilecek kadar koruyacağım artık. Peki sizin şuan mesafeniz nasıl

Rica ederim canım, daha çok yeni evlisiniz.

Eşim onların niyeti mikser gibi ortalığı karıştırmak ve kıskançlık olduğunu çekememezlik oldığunu sonradan sonradan anladı. Çünkü ben onca iyilik etmişken çamur atılması son derece berbattı psikolojik şiddet yaşadım.üstüme gelindi saçma sapan numaralar silindi hemde durduk yere :)

Şuan kimseyle iletişimim yok. Sadec kaynanamı bazen arıyorum oda eşini yeni kaybetti kendini yalnız hissetmesin diye zaten sonra herkesin ipleri koptu. Kötüler herzaman kazanmaz mesafeni koru eşini iyi bir salla. Anlamıyosa bırak .. son lafını koy gitsin ben senin eşin , ailen namusunum bana laf getirtecek arkamda durmayacaksan yolun açık olsun diyeceksin.

Polemiğe dönüşmesin ama biz mi başka toplumda yaşıyoruz,siz mi bu ülkeye uzaydan transfer oldunuz ben anlamıyorum.İster kayınvalide ister başka bir yer olsun,misafirliğe gittiğiniz yerde sizden sonra oraya gelen kişilere ayağa kalkıp hoş geldiniz demez misiniz?

Görümcede her odaya girdiğimde deve cüce oyna dememiştir zaten.Anneme giderim ,annem kalkar; benden küçük iki gelin gelir ben kalkar hoş geldiniz derim.Görümcenin anlattığı tam bu aslında.Ama amaç üzüm yemek değil ,bağcıyı dövmekse sonuç başka oluyor.

Yanlışları olabilir insanların, hiç birimiz mükemmel değiliz.Burada yapılanda kasıtlı bir saygısızlık var.Konu sahibinin değil,doğru davranışın yanında olmalıyız.

Tabii ki selam veririm ve genelde ayağa da kalkarım.Biri ben gelince ayağa kalkmazsa darılmam ama.
Bu sürekli oluyorsa gözüne takılmış demek ki. Ben bir yerde misafirsem benden sonra biri gelmişse kalkıp sarılıp öperim tokalaşırım. Bir yerde otutuyorsam dışarda masaya biri gelince kalkar selam verirsin yabani olmaya gerek yok. Bana yapılsa ben de bi noluyo derim sanki görümceler gelinin derdine ölüyor

Hayır şunu anlamıyorum görümce kendisinden hoşlanmadığımı bildiği halde neden böyle beklentilere giriyor ? Ayriyeten şu da var kendi evimde yaşanmadı bu. Kalabalık bir ortamda yaşandı.
Görümce de sana bayılmıyor ya zorunlu beraberlik birebir kavga kıyamet yoksa yüz yüze bakacak bir şey olsun. Yaptığın yanlış kalabalık ortamda da olsa gelene selam verilir aşağıda yazdım. Sürekli surat asıyorsan senin derdine sanki ölüyoruz diye düşünmüşlerdir. Hem gelinim hem görümce. Abimin eşi gelse surat asıp otursa 2 3ten sonra çağırmam dışlarım abimle görüşürüm sadece. Yine onlar sorunu çözmek istiyorlar. sürekli oluyorsa gözüne takılmış demek ki. Ben bir yerde misafirsem benden sonra biri gelmişse kalkıp sarılırım. Bir yerde oturuyorsam masaya biri gelince kalkar selam verirsin yabani olmaya gerek yok. Bana yapılsa ben de bi noluyo derim sanki görümceler gelinin derdine ölüyor. Altın muhabbeti vs çok çirkin.

Of bu nasıl yazım tarzı yaa? Ben de görümceye bayılmıyorum bundan dolayı hiçbir hareketi de umrumda değil. Ancak açık aramak isteyenler inceler. Bayılmıyorsa derdimden ölmüyor ise incelemesin kardeşim. Kimseyi memnun etmek zorunda hissetmiyorum kendimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…