- Konu Sahibi sorusormayageldim1905
-
Sen de çok masum değilsin konu sahibi,elti ile sorunlu isen cidden kaynın suçu ne?Merhaba henüz 1 senelik evliyim. Nişanlılık döneminde eş ailesi ile özellikle görümcem ile bazı sorunlar yaşamıştım. Yaşadığımız sorunlardan beridir bana karşı ön yargılı olduklarını hissediyordum. Oncelikle meselenin nereden çıktığını anlatacağım sonra asıl meseleyi anlatacağım. Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
2 eltiyiz. Diğer elti kışın geldiğinde nedenini bilmediğim halde telefonda gayet samimi şekilde konuştuğumuz halde uzak davrandı. Ona rağmen defalarca yanlarına gittik. Geldiklerinde kayınvalidede kalıyorlar. Son gidecekleri gün evdeki yemek bozulmasın diye eşime çaya gidelim yemeğe gitmeyelim dedim. Kayınvalide beni arayıp yemeğe gitmediğimiz için azarlar şekilde konuştu. Son gün tatsızlık çıkmasın diye gittik. Bu arada o zaman daha yeni gelindim. Ne yapacağım konusunda tecrübesizdim. Eltinin art niyetli olduğunu ve laf taşıdığını duydum gittikten sonra. Nedenini bilmediğim halde numaramı silmişti. Ben de krizi fırsata çevirmek için eş ailesine, görümceye ve eşime böyle yaptığını geldiklerinde yanlarına hiçbir şekilde gitmek istemediğimi belirttim. Görümcem, onun çocukları var yoğunluğu var yanlış anlamışsındır dedi. Eşim ses çıkarmadı. Kayınvalide biraz sitem etti. Engel attım her yerden. Sonra nedense eltinin beni arayası gelmiş. Arayınca engelli olduğu için mesgule düştü tabi. Herkese bu durumu yaymış. Ben de gerekçelerini bildirdim, görümce her zamanki gibi o yandan oldu. Umursamadım. Üzerinden epey zaman geçti yine geldiler. Eşime sen gidebilirsin abinindir sonuçta, ben gitmeyeceğim dedim, gitmedim de. Kayınvalide yine aradı beni azarlamaya çalıştı fırsat vermedim kusura bakmayın gelemem ben size söylemiştim eşim istediği gibi gidebilir gelmek istemiyorum dedim. O sırada 5 günlük bir tatil aramız oldu. Gayet huzurlu ve mutluyduk. Geldikten sonra yine eşim gitti ben gitmedim. Gitmelerine son 1 gün kala eşimin tavırları değişikti, bana ters davranmaya çalışıyordu. Eşimi sıkıştırdım. Kayınvalide arayıp benim hakkımda gelmedi, abinin ne suçu vardı gibisinden doldurmuş. Şunu da belirteyim ben kayınvalideye benimle ilgili bir sorunun olursa benimle konuşun muhatabınız benim oğlunuz değil demiştim çünkü onlar da aynısını benden istediler. Eşim de annesinin ağzıyla abimin ne suçu var dedi. Tartışma büyüdü. Tartışırken annen seni doldurmasın demiştim. Eşim çıktı gitti. Annesigile yemeğe gitti benim için böyle diyor eşimi muhatap alın tartıştık ortalık karıştı demiş. Eşim eve geldi. Konuşmadık. Asıl mesele burdan başlıyor.
Görümce ve kayınvalide o gün evime baskına gider gibi gecenin bir vakti geldiler. Yüzler asık tabi. Salona geçmişler yanlarına gider gitmez görümce biz buraya eteğimizdeki taşları dökmeye geldik bugün her şey konuşulsun dedi. İyi dedim ben de. Bana o kadar kurulmuşlar ki bizi bir gün evine davet etmedin, ben geldiğimde ayağa kalkmıyorsun dedi görümce. Ben de orda ikimiz de misafiriz neden kalkayım dedim. Ben büyüğüm ondan dedi. Geldiğinde yüzün asık oluyor hiç konuşmuyorsun dediler, her zaman güleryüzlü olamayacağımı bu durumun onlarla alakası olmadığını hayatın akışı içinde insanın keyifsiz olabileceğini söyledim. Bizi sevemedin benimseyemedin evin kızı gibi davranmıyorsun eşin dışında tek gelmiyorsun dediler. Yapıca mesafeli biri olduğumu, işimden fırsat olmadığını, konuşurken konuştukları kişileri tanımadığımı ondan lafa çok karışmadığımı söyledim. Görümce daha çok şey söyledi örneğin daha eşimle sevgili olduğumuzda benim bazı davranışlarımdan dolayı soğuduğunu vs. Hepsine saygı çerçevesinde cevap verdim. Yani anlayacağınız hapşursam nem kapmışlar.
Babam ben evlenirken gücünüz neye yeterse onu takın demişti. Mehiri 100 Gr istemem özellikle görümcenin zorlarına gitmiş. Paracısınız demeye getirdi lafı. Ben de o eşimle benim kararım, mehir benim için adet olduğu için yapılan bir şey, kimsenin boğazına ver diye çökmüyorum, benim için böyle şeyler önemli değil ama madem konuşuluyor siz de vaadettiğiniz kadar altın takmamışsınız, bir şey için lazım oldu gidip tarttırmak zorunda kaldım altıncı olsaydık laf ederdim dedim. Öyle diyince sustular. Bu sefer övmeye başladılar. Bize bir saygısızlığın olmadı herkes seni övüyor nerde nasıl davranacağını giyeceğini biliyorsun demeye başladılar. Tesettürlü olmadığım için bir dışlanma hissediyorum. Fakat umrumda değil.
Yani anlayacağınız karşılıklı saydırdık ben savunmadaydım daha çok. Görümce bizi bir kahveye çağırırsın artık diyerek gitti. Eteğimizdeki taşları dökmek oluyormuş ama kendimi rahatlamış hissetmiyorum. Aslında kayınvalidem o kadar sorunlu değil her şeye karışmıyor, genel olarak da görümce konuştu zaten. Anladığım kadarıyla görümce onları dolduruyor. Sormak istediğim soruya gelirsek sakin yazdım ancak inanın o baskın benim için travma oldu. Kaç gündür aklımdan çıkmıyor. Artık onlara nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yapmacık olmak benim doğamda yok. Yapısal olarak mesafeliyim kendi ailemle bile. Siz olsaydınız nasıl davranırdınız bundan sonra.? Nasıl bir yol izlemeliyim.? Eşimle halen aramız düzelmiş değil. Elti yüzünden meselenin buralara gelmesi canımı sıkıyor.
Bir problem olsa da mesafe koysam diye el avuç ovuşturmuşsun ama bunların hepsi evliliğe bir darbe.Şimdiki gelinler ezilmemeyi yanlış anladı maalesef.
Ayrıca gerçekten aynı yerde oturduğun eş ailesini bir yıl çağırmamak da ayıp.Hadi sen demedin,eşin de mi hiç düşünmedi? Ben kim olursa olsun ,iki defa gittiğim bir kimseyi bir kere davet etmeden üçüncü sefer gitmem.Görgü bunu gerektirir bence.
Ayrıca görümce değil kim gelirse sizden sonra nezaketen ayağa kalkılır.Ailen yok mu senin,bunları öğretmedi.