Evli hanımlar ve tecrübeli hanımlardan yorumlar bekliyorum bende akıl kalmadı çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen de çok masum değilsin konu sahibi,elti ile sorunlu isen cidden kaynın suçu ne?

Bir problem olsa da mesafe koysam diye el avuç ovuşturmuşsun ama bunların hepsi evliliğe bir darbe.Şimdiki gelinler ezilmemeyi yanlış anladı maalesef.

Ayrıca gerçekten aynı yerde oturduğun eş ailesini bir yıl çağırmamak da ayıp.Hadi sen demedin,eşin de mi hiç düşünmedi? Ben kim olursa olsun ,iki defa gittiğim bir kimseyi bir kere davet etmeden üçüncü sefer gitmem.Görgü bunu gerektirir bence.

Ayrıca görümce değil kim gelirse sizden sonra nezaketen ayağa kalkılır.Ailen yok mu senin,bunları öğretmedi.

Çünkü farklı durumlar vardı. Daha bir sene olmadan kürtaj oldum. İşim haftanın 7 günü ve 5te geliyorum. Geldiğimde ağzım yorgunluktan ayrılıyor. Yeni yeni rahata erdim. Bu durumda nasıl çağırmamı beklerdiniz? Kaldı ki kayınvalideyi çağırdım nezaketen 2 kez geldiler. Bizim evin asansörü yok ben çıkamıyorum siz gelin dedi. Yine kabahatli ben miyim? Görümce de hafta içi full çalışan birisi. 3 çocuğu var hafta sonu da çocukları dersaneye gidiyordu özel dersleri vardı. O konuşmak için konuştu yani. Öyle bir durum yok ben misafirden kaçan biri değilim

Ayrıca görümce değil kim gelirse sizden sonra nezaketen ayağa kalkılır.Ailen yok mu senin,bunları öğretmedi.
Yapmayın allah aşkına oldu benden sonra girdi diye çoluğa çocuğa da ayağa kalkalım. Aile terbiyesi burdan belli olmaz. Aile terbiyesini bu kıza sen şöylesin böylesin soğuksun dediklerinde evden dehlemediğinde belli etmiş gayet. Büyük diye eşinin osu busu diye istediğini kafasına estiğini söyleyemez diretemez.

Bunu yazdığını görmemiştim. Kendisi kalksın ben kalkmam. Bir yerde misafir isen başka bir misafir geldiğinde ayağı kalkılmaz. Bu bir görgü kuralıdır. Kural bilmeden millete kural ogretiyor.

Elti kadar gereksiz bir akrabalık yok.Zaten imza ile biten ilişkiden akraba çıkmaz Bosaninca elti melti kalmaz ortada Normalde tanımadığın iki çay icmeyecegin insanla elti adı altında kızkardeş olacak haliniz yok.Buraya kadar normal görümcede aynısı.Fakat tartışmaya cevap vermeye tavır koymaya ne gerek var .Samimiyetsiz samimi olun yüze Gül'ün içinize satmayın Benim tavsiyem bu.İs bulma çalışma imkanınız varsa çalışın.Daha iyi müsait olmazsınız fazla.Onun dışında kardeş ilişkisi eşinizi ilgilendirir onun kardeşinin karısını koynunuza alacak haliniz yok.Zekice Samimiyetsiz samimi olun

Aynı tarif ettiğiniz gibiyim ama daha fazlası bekleniyor. Samimiyetsiz samimiyetim yüzüme vuruluyor.

Eltiyle olan konu tam ne orayı anlamadım normalde iyi davranmış ama aile içinde soğuk davranmış olabilir milletin içinde binbir tilki dolanıyor hemen engellemişsin gelmem gitmem demişsin şöyle bi tartışma vs olsaydı haklı olabilirdin burdan kendini ofsayta düşürmüşsün.
ortada açık açık yapılan bişey yok kavga gürültü upk gitmem gelmem diye herkese tavır almışsın.
Gideceksin eşini yalnız bırakmıcaksın asgari samimiyette konuşup görüşüp yiyip içip geri geleceksin.
Senin bu tavırlarını da kayınvaliden görümcen üstüne alınmışlar sen gidip gelmedikçe eşin tek gittikçe sana bilenip dolmuşlar.
Cahillikle bi gazla hareket etmişsin.
Etlidir bu görmezden de gelir siler de eder de tepkisiz kalacaksın saygısızlık yapan olmamış sana.
Sen tavır aldığın için o duruma düşmüşsün gene de gelmişler konuşmuşlar başta biraz dolu gelmişler kabul ama toparlamışlar kendilerince bence mevzuyu uzatma ortada bişe yok evinde huzurun kaçar böyle devam edersen

Ne çıkar yüzünüze vursalar ne çıkar kim bayılıyor birbirine .İyi anlaşırsak ne âlâ.Olmuyorsa ne yapalım.Denizlere mi atalım.Kirk satirmi yapalım.Gül kocalarimiz hatırına kendimizden mi geçelim.Medeni şekilde devam eder ilişkiler olduğu kadar .Zorlama ile değil baskı yada kavga ilçede değil.Sinirlariniza sahip çıkın.Bunuda büyük dert etmeyin nikah olurken eşinize evet dediniz.Eltiye ona buna değil.İyi anlaşmak iki taraflıdır.Tek iyi gecinmesi gereken de siz değilsiniz.Nenem devri yazıp sinirleriniz son noktasına gelene kadar kimse için kendinizi harap edin diyemem

Herkes eltiye takılmış da emin ol gitsem sınırımı çiğneyeceklerdi. Ayrıca eltiyle aramda olanlari tam yazmadım çok şey oldu da kim takar eltiyi. Gidip görmek istemiyorum elin kırk kat yabancısı ise görsem ne olur görmesem ne olur? Ama görümce ve KV üzerine alınma konusunda haklısınız.

Teşekkür ederim benim düşündüklerimin bire bir aynısını yazmışsınız. Kendimi güvende hissettirdi yazdıklarınız.

Tamam ama orda bi o yok onun evi değil ailecek toplanılıyor ve sende bi şekilde aileden olduğun için bekleniyorsun.
Emin ol bende çok bulundum hiç istemediğim ortamlarda sırf şunu kıskanıyo ondan gelmiyo geçimsiz şöyle böyle denmesin arkamdan diye.
Çünkü kayınvalide görümce senin eltinle arandaki olayı bilmez üstlerine alınırlar sonra hep birlik olurlar eltiye mesafe koycam derken ailede dışlanan olursun

Doğru haklısın. O işler öyle yürüyor demek. Benlik olmasa da bişiler yapacağız artık. Teşekkürler

Doğru haklısın. O işler öyle yürüyor demek. Benlik olmasa da bişiler yapacağız artık. Teşekkürler
Bakma bende düştüm o hatalara.
Eltim yok ama eşimin teyze gelini değişik değişik tavırları hareketleri vardı bana karşı sevemedim baştan beri bende çok gidip gelmedim mesafeli oldum sonra hepsi birlik oldular benim görümce kayınvalidede dahil birbirlerini doldurup boşalttılar nerdeyse 2 sene
Onu kıskanıyo oldum geçimsiz oldum fesat oldum arkamdan çok konuşulmuş sırf onlar gibi o kıza yaranmaya çalışmıyorum merhaba merhabayım diye.

Evet eşimin teyzesinin gelini de bana karşı değişikti. Çekemiyorlar dicem de bazı üyeler bana kızacak. Uğraşmak çok zor yaa o kadar işin gücün arasında.

Evet eşimin teyzesinin gelini de bana karşı değişikti. Çekemiyorlar dicem de bazı üyeler bana kızacak. Uğraşmak çok zor yaa o kadar işin gücün arasında.
İlla oluyor ya cidden.
Bi yarış rekabet hali çıkarıyorlar.
Nedense baştan benden elticilik oynamam beklendi kızda bana karşı aşırı soğuk olduğu için oralı olmadım mesafeli durdum bende.
Ama suçu bana buldular kesin sen kıskandın ondan soğuk durdun halbuki tam tersi

Sana tavsiyem eşinin ailesinin yanına asla eşini tek gönderme, eltini hayatından çıkardıysan dahi eşin için ona eşlik et hatta ben olsaydım o kalabalık ortama girer eltim dısında herkese gülücükler saçar onu orda yok sayardım, kendimi dışlamaz eşimi yanlız bırakmazdım, hatta eşimin yanında agbisiyle sohbet ederdim emin ol bir insana tepki koymanın en iyi yolu onu yok saymaktır, kendini izole etmek değil.

Bundan sonra o şekilde davranacağım. Ama şöyle söyleyeyim kayınvalide ve görümce benim yanımda eltiyi övdüler de övdüler mesela. Görümcenin özellikle bilerek yaptığını düşünüyorum. Onlar da anlattıkları kadar tarafsız değiller. Bir de kadınlar ayrı erkekler ayrı oturuluyor. Eşimin yanında oturayım desem mümkün değil.

Baskin yapio etegimizde taslari dokmeye geldik diyene taşlarını topla musait misin diye ara uygun vakitte taslarinla gel derim. Efendi saniyor heralde kendini. Geri adım atmayin. Gorumceyi yok sayin yok hukmunde oldukca size yanasir. Esinizde etkilenmis olanlardan belli ki. Ama arada ciddi bir sorun yokken de evdeki yemekler buzluga atilip gidecekleri son gun yemege gidilebilirdi. Siz eltinizi gormek amaciyla gitmiyorsunuz esiniz abisiyle gorusecek aile ortami olacak bunu da bozmamaliydiniz sorun yokken. Simdi isler buyudu daha mi iyi oldu tartisilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…