- 30 Kasım 2013
- 1.806
- 1.944
- 333
- Konu Sahibi sorusormayageldim1905
-
Teşekkür ederim haklısınız. Olay biraz soğusun dışardan bakınca daha net göreceğim sanırım.Aslında ortada büyütülecek bir konu yok kayinvalide birarada olun istiyor gayette haklı biraz birbirinizi yanlış anlıyorsunuz ben çok olay yaşadım bunlar hiç bişey gerçekten siz gidin yine eşinizin hatırı için inatlaşma olmasın eltiyle mesafeli olun ama gorumceniz ve kayinvalideyle gerilmek zamanla sizi yorar
Tamam memnun etme bunu da dert etme "yaaaaaaa" madem öyle açma konu sanki sokakta durdurup yorum yapıyoruz. Kimse kimseyle konuşmak görüşmek zorunda değil ben kayınvalidemle de görümcemle de konuşmuyorum mesela. Her şeyi yakıp attım eşim de görüşmüyor direkt yok saydık. İlerde konuşursa da kendi konuşur beni alakadar etmez. Kocan ağzını açıp size ne karımdan dedi mi aile için trip atıyor mu ona bak.Of bu nasıl yazım tarzı yaa? Ben de görümceye bayılmıyorum bundan dolayı hiçbir hareketi de umrumda değil. Ancak açık aramak isteyenler inceler. Bayılmıyorsa derdimden ölmüyor ise incelemesin kardeşim. Kimseyi memnun etmek zorunda hissetmiyorum kendimi.
Teşekkür ederim. Aslında güler yüzlü olmaya çalışıyorum ama onlar beni didikledikleri için muhtemelen her anımı gözlemliyorlar. Eşimin yengeleri enişteleri çok ağır güler yüzlü gelinin var demişler bir bunlara yaranamadım anlayacağın.Krizi fırsata çevirelim derken daha büyük bir kriz çıkarmışsınız.
Ama yeni evliyseniz başlarda nasıl davranacağını bilemeyebiliyor insan.
Makul olan eltiyi engellemek değil, elle tutulur bir sorun olmadığı için gidip gelmeye devam etmek ve bir taraftan mesafeyi korumak olurdu.
Bir de yüzün gülmüyor kısmına da takıldım.
Modumuz hep aynı olmaz ama sosyal ortamda güler yüz gösterilir.
elti ve görümce seni kıskanıyor aşırı kaliteli görgülü birisin akıllısın yazış tarzından bile belli onlara fırsat verme en başta tavrın belli zaten böyle devam kıskanılıyorsun kendine evine dikkat et dua oku yasin suresinde bi ayet var verlan min beyni diye başlıyor sürekli oku onu uzak durup senin hakkında boş konusmazlarMerhaba henüz 1 senelik evliyim. Nişanlılık döneminde eş ailesi ile özellikle görümcem ile bazı sorunlar yaşamıştım. Yaşadığımız sorunlardan beridir bana karşı ön yargılı olduklarını hissediyordum. Oncelikle meselenin nereden çıktığını anlatacağım sonra asıl meseleyi anlatacağım. Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
2 eltiyiz. Diğer elti kışın geldiğinde nedenini bilmediğim halde telefonda gayet samimi şekilde konuştuğumuz halde uzak davrandı. Ona rağmen defalarca yanlarına gittik. Geldiklerinde kayınvalidede kalıyorlar. Son gidecekleri gün evdeki yemek bozulmasın diye eşime çaya gidelim yemeğe gitmeyelim dedim. Kayınvalide beni arayıp yemeğe gitmediğimiz için azarlar şekilde konuştu. Son gün tatsızlık çıkmasın diye gittik. Bu arada o zaman daha yeni gelindim. Ne yapacağım konusunda tecrübesizdim. Eltinin art niyetli olduğunu ve laf taşıdığını duydum gittikten sonra. Nedenini bilmediğim halde numaramı silmişti. Ben de krizi fırsata çevirmek için eş ailesine, görümceye ve eşime böyle yaptığını geldiklerinde yanlarına hiçbir şekilde gitmek istemediğimi belirttim. Görümcem, onun çocukları var yoğunluğu var yanlış anlamışsındır dedi. Eşim ses çıkarmadı. Kayınvalide biraz sitem etti. Engel attım her yerden. Sonra nedense eltinin beni arayası gelmiş. Arayınca engelli olduğu için mesgule düştü tabi. Herkese bu durumu yaymış. Ben de gerekçelerini bildirdim, görümce her zamanki gibi o yandan oldu. Umursamadım. Üzerinden epey zaman geçti yine geldiler. Eşime sen gidebilirsin abinindir sonuçta, ben gitmeyeceğim dedim, gitmedim de. Kayınvalide yine aradı beni azarlamaya çalıştı fırsat vermedim kusura bakmayın gelemem ben size söylemiştim eşim istediği gibi gidebilir gelmek istemiyorum dedim. O sırada 5 günlük bir tatil aramız oldu. Gayet huzurlu ve mutluyduk. Geldikten sonra yine eşim gitti ben gitmedim. Gitmelerine son 1 gün kala eşimin tavırları değişikti, bana ters davranmaya çalışıyordu. Eşimi sıkıştırdım. Kayınvalide arayıp benim hakkımda gelmedi, abinin ne suçu vardı gibisinden doldurmuş. Şunu da belirteyim ben kayınvalideye benimle ilgili bir sorunun olursa benimle konuşun muhatabınız benim oğlunuz değil demiştim çünkü onlar da aynısını benden istediler. Eşim de annesinin ağzıyla abimin ne suçu var dedi. Tartışma büyüdü. Tartışırken annen seni doldurmasın demiştim. Eşim çıktı gitti. Annesigile yemeğe gitti benim için böyle diyor eşimi muhatap alın tartıştık ortalık karıştı demiş. Eşim eve geldi. Konuşmadık. Asıl mesele burdan başlıyor.
Görümce ve kayınvalide o gün evime baskına gider gibi gecenin bir vakti geldiler. Yüzler asık tabi. Salona geçmişler yanlarına gider gitmez görümce biz buraya eteğimizdeki taşları dökmeye geldik bugün her şey konuşulsun dedi. İyi dedim ben de. Bana o kadar kurulmuşlar ki bizi bir gün evine davet etmedin, ben geldiğimde ayağa kalkmıyorsun dedi görümce. Ben de orda ikimiz de misafiriz neden kalkayım dedim. Ben büyüğüm ondan dedi. Geldiğinde yüzün asık oluyor hiç konuşmuyorsun dediler, her zaman güleryüzlü olamayacağımı bu durumun onlarla alakası olmadığını hayatın akışı içinde insanın keyifsiz olabileceğini söyledim. Bizi sevemedin benimseyemedin evin kızı gibi davranmıyorsun eşin dışında tek gelmiyorsun dediler. Yapıca mesafeli biri olduğumu, işimden fırsat olmadığını, konuşurken konuştukları kişileri tanımadığımı ondan lafa çok karışmadığımı söyledim. Görümce daha çok şey söyledi örneğin daha eşimle sevgili olduğumuzda benim bazı davranışlarımdan dolayı soğuduğunu vs. Hepsine saygı çerçevesinde cevap verdim. Yani anlayacağınız hapşursam nem kapmışlar.
Babam ben evlenirken gücünüz neye yeterse onu takın demişti. Mehiri 100 Gr istemem özellikle görümcenin zorlarına gitmiş. Paracısınız demeye getirdi lafı. Ben de o eşimle benim kararım, mehir benim için adet olduğu için yapılan bir şey, kimsenin boğazına ver diye çökmüyorum, benim için böyle şeyler önemli değil ama madem konuşuluyor siz de vaadettiğiniz kadar altın takmamışsınız, bir şey için lazım oldu gidip tarttırmak zorunda kaldım altıncı olsaydık laf ederdim dedim. Öyle diyince sustular. Bu sefer övmeye başladılar. Bize bir saygısızlığın olmadı herkes seni övüyor nerde nasıl davranacağını giyeceğini biliyorsun demeye başladılar. Tesettürlü olmadığım için bir dışlanma hissediyorum. Fakat umrumda değil.
Yani anlayacağınız karşılıklı saydırdık ben savunmadaydım daha çok. Görümce bizi bir kahveye çağırırsın artık diyerek gitti. Eteğimizdeki taşları dökmek oluyormuş ama kendimi rahatlamış hissetmiyorum. Aslında kayınvalidem o kadar sorunlu değil her şeye karışmıyor, genel olarak da görümce konuştu zaten. Anladığım kadarıyla görümce onları dolduruyor. Sormak istediğim soruya gelirsek sakin yazdım ancak inanın o baskın benim için travma oldu. Kaç gündür aklımdan çıkmıyor. Artık onlara nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yapmacık olmak benim doğamda yok. Yapısal olarak mesafeliyim kendi ailemle bile. Siz olsaydınız nasıl davranırdınız bundan sonra.? Nasıl bir yol izlemeliyim.? Eşimle halen aramız düzelmiş değil. Elti yüzünden meselenin buralara gelmesi canımı sıkıyor.
Teşekkür ederim. Bir bakayım.elti ve görümce seni kıskanıyor aşırı kaliteli görgülü birisin akıllısın yazış tarzından bile belli onlara fırsat verme en başta tavrın belli zaten böyle devam kıskanılıyorsun kendine evine dikkat et dua oku yasin suresinde bi ayet var verlan min beyni diye başlıyor sürekli oku onu uzak durup senin hakkında boş konusmazlar
9.ayet klavye yanlıs yazmıs estagfırullahelti ve görümce seni kıskanıyor aşırı kaliteli görgülü birisin akıllısın yazış tarzından bile belli onlara fırsat verme en başta tavrın belli zaten böyle devam kıskanılıyorsun kendine evine dikkat et dua oku yasin suresinde bi ayet var verlan min beyni diye başlıyor sürekli oku onu uzak durup senin hakkında boş konusmazlar
Misafir olduğun evde sık görmediğin biri geldiğinde kalkar hoşgeldin dersin, ama görümce çoğunlukla sık gördüğün biridir, eşinin ablası/kardeşi belki de her kv gittiğin de görüyor aile bireyi neden sürekli ayağa kalksın ki? Saygı adı altında ego tatmini başka birşey değilNe alaka sen bir evdesin oraya başkası gelince kalkıp selam vermez misin
Evet varlıklı olduğu için kendini çok üstte görüyor tahminimce. Ama o işler öyle değil benim lügatımda.Misafir olduğun evde sık görmediğin biri geldiğinde kalkar hoşgeldin dersin, ama görümce çoğunlukla sık gördüğün biridir, eşinin ablası/kardeşi belki de her kv gittiğin de görüyor aile bireyi neden sürekli ayağa kalksın ki? Saygı adı altında ego tatmini başka birşey değil
Sen gittiğinde selam verilmese normal mi dersin değişik kafalar ego tatmini ne alaka annemlere gitsem abim ve eşi gelse selam verir sarılırım gelin benden küçük. Gelin bana surat assa madem rahatsızsın gelme derim kimse kimsenin derdine ölmüyor. Kasıtlı yapılıyorsa selam vermemek art niyet vardır işteMisafir olduğun evde sık görmediğin biri geldiğinde kalkar hoşgeldin dersin, ama görümce çoğunlukla sık gördüğün biridir, eşinin ablası/kardeşi belki de her kv gittiğin de görüyor aile bireyi neden sürekli ayağa kalksın ki? Saygı adı altında ego tatmini başka birşey değil
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum; yurtdışına gittiler kayınvalide ile birlikte. Bana ne istiyorsun diye sordular, ben de sağlıkla gidin gelin dedim. Kayınvalidenin parası yoktu onu biliyorum. Sonra bir gün kv ile görümcenin kızı ordan eşimi aradi tekrar sordular ısrarlı şekilde , ben de madem öyle görümcenin kızının uzerinde güzel bir bluz görmüştüm. Öyle bir şey olabilir dedim. Onlar da çanta falan dediler beklentiyi artırdılar yani. Geldiler eşime marka bir Polo yaka t-shirt almışlardı bana da hani şu DeFacto gibi yerlerin önünde kalitesiz parfüm olur ya öyle bir şey almışlardı. Kokusunu beğenmedim diyerek almadım. Burda mesele bir şey almaları değil, insanı oynatmaya çalışmaları. Eşim bana yine tavır yaptı her zamanki gibi.Misafir olduğun evde sık görmediğin biri geldiğinde kalkar hoşgeldin dersin, ama görümce çoğunlukla sık gördüğün biridir, eşinin ablası/kardeşi belki de her kv gittiğin de görüyor aile bireyi neden sürekli ayağa kalksın ki? Saygı adı altında ego tatmini başka birşey değil
Sen kayınvalide görümce ile görüşmüyorsun burda bana laf yetiştiriyorsun. Yazdıklarımın hepsini okudun mu? Minicik bir yere takılmışsın konuşup duruyorsun. Ben suratı asık durmuyorum ayrıca. O onların yorumu. Çevremde neşeli güleryüzlü olarak bilinirim. Eşimin enişte ve yengeleri de aynı fikirde. Önce oku sonra yorum yap.Sen gittiğinde selam verilmese normal mi dersin değişik kafalar ego tatmini ne alaka annemlere gitsem abim ve eşi gelse selam verir sarılırım gelin benden küçük. Gelin bana surat assa madem rahatsızsın gelme derim kimse kimsenin derdine ölmüyor. Kasıtlı yapılıyorsa selam vermemek art niyet vardır işte
ÇAyrıca şunu da söylemek istiyorum; yurtdışına gittiler kayınvalide ile birlikte. Bana ne istiyorsun diye sordular, ben de sağlıkla gidin gelin dedim. Kayınvalidenin parası yoktu onu biliyorum. Sonra bir gün kv ile görümcenin kızı ordan eşimi aradi tekrar sordular ısrarlı şekilde , ben de madem öyle görümcenin kızının uzerinde güzel bir bluz görmüştüm. Öyle bir şey olabilir dedim. Onlar da çanta falan dediler beklentiyi artırdılar yani. Geldiler eşime marka bir Polo yaka t-shirt almışlardı bana da hani şu DeFacto gibi yerlerin önünde kalitesiz parfüm olur ya öyle bir şey almışlardı. Kokusunu beğenmedim diyerek almadım. Burda mesele bir şey almaları değil, insanı oynatmaya çalışmaları. Eşim bana yine tavır yaptı her zamanki gibi.
Belliki eşinin yanında sana değer veriyormuş gibi davranıp, senin farkedeceğin şekilde sana değersiz davranıyorlar, aynı taktiği uygula mesela kv misafirimi var eşinin yanında ara anne bende birşey yapıp getireyim ne yapayım diye sor, ısrarcı ol örneğin kek dedi sende çıkar yumurtaları eşine de ki hay Allah kabartma tozu yokmuş bende salata yapım bari de ve salata götür ayna ol onlaraAyrıca şunu da söylemek istiyorum; yurtdışına gittiler kayınvalide ile birlikte. Bana ne istiyorsun diye sordular, ben de sağlıkla gidin gelin dedim. Kayınvalidenin parası yoktu onu biliyorum. Sonra bir gün kv ile görümcenin kızı ordan eşimi aradi tekrar sordular ısrarlı şekilde , ben de madem öyle görümcenin kızının uzerinde güzel bir bluz görmüştüm. Öyle bir şey olabilir dedim. Onlar da çanta falan dediler beklentiyi artırdılar yani. Geldiler eşime marka bir Polo yaka t-shirt almışlardı bana da hani şu DeFacto gibi yerlerin önünde kalitesiz parfüm olur ya öyle bir şey almışlardı. Kokusunu beğenmedim diyerek almadım. Burda mesele bir şey almaları değil, insanı oynatmaya çalışmaları. Eşim bana yine tavır yaptı her zamanki gibi.
Sana yorum yapmadım sen de görüşme yani istemiyorsan bu kadar basit o koca varsa tabiiSen kayınvalide görümce ile görüşmüyorsun burda bana laf yetiştiriyorsun. Yazdıklarımın hepsini okudun mu? Minicik bir yere takılmışsın konuşup duruyorsun. Ben suratı asık durmuyorum ayrıca. O onların yorumu. Çevremde neşeli güleryüzlü olarak bilinirim. Eşimin enişte ve yengeleri de aynı fikirde. Önce oku sonra yorum yap.
Benim konum ya hani benim davranışlarımı değerlendiriyorsunuz.Sana yorum yapmadım
Dedi görümce , kusura bakma sürekli gördüğüm birini üstelik bana art niyet beslediğini düşündüğüm birine devamlı kalkmam, benden büyük veya küçük olması tavrımı değiştirmez.Sen gittiğinde selam verilmese normal mi dersin değişik kafalar ego tatmini ne alaka annemlere gitsem abim ve eşi gelse selam verir sarılırım gelin benden küçük. Gelin bana surat assa madem rahatsızsın gelme derim kimse kimsenin derdine ölmüyor. Kasıtlı yapılıyorsa selam vermemek art niyet vardır işte
Hiç öyle biri değilim aslında. Eğitim hayatım boyunca yurtlarda kaldığım halde bir Allah'ın kulu ile atışmadım.Anlaşması zor birine benziyorsun dediğim dedik çaldığım düdük derler ya az sakin ...
Bana yorum yapana konuşuyorum yahuBenim konum ya hani benim davranışlarımı değerlendiriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?