Evli insanlar, anne babaya kaç günde bir gidilmeli?

Bende mesafeli olma taraftarıyım. Ama bızde calısan insanlarız. Sürekli gıdemeyız.ki ben basbasa olmak ıstıyorum. Yalnız gezmek ıstıyorum. Arada ugrarız tamam ıste

Off evet dımı. Cuma eşim izinli. 1 2 saat ugrarız.Yalnız zaman gecırıriz.Zaten ıse de gidersem haftada 1bıle cok gelır. Annemde bu hafta 3kez gıttım. Ne zaman geleceksiniz dıyor

Ayda bir iyi bence. Daha sık olursa yaşamaya vakit kalmaz. Zaten çalışan insanin kendine ayiracak vakti bile zor oluo. Ana babayla mi gecircen arta kalan vaktini de.

Bende altlı üstlü oturuyorum konuşmuyorum kendisiyle haliyle gidip gelme olmuyor. Olayda bundan patlamıştı daha 1 aylık evliyken bunu söyleyip her şeyi ortaya dökmüştü. Yine sinirlendim ya.

Samimi olmayın bu kadar fazla. Yüz verince astarını istiyorlar istisnalar hariç. Haftada 1 den fazla gitmezdim ben olsam. Baştan net olun

Bende mesafeli olma taraftarıyım. Ama bızde calısan insanlarız. Sürekli gıdemeyız.ki ben basbasa olmak ıstıyorum. Yalnız gezmek ıstıyorum. Arada ugrarız tamam ıste
Bende calsiyorum ve alıştırma çünkü daha cok istiyorlar bazı kayinvalideler iyidir ama geneli manyak çıkıyor benimki kendisini 15 yaşında hissediyor nişanlandigim günden beri o yüzden ben uzak duruyorum size söylesem aklımızdan olursunuz neler yaşamadım ki 1.5sene nişanlılık + 1.5sene evlilik eşimle de 7 senedir birlikteyiz Allah'tan anasının ne olduğunu artik.iyi biliyor o yüzden esim ben annenlere gidelim demeden artik teklif etmiyor ben sırf kocamla babası ile birde annesinin okları bana çevrilmesin diye 2 ayda bir gidiyorum.

haftada 2-3 ne allah aşkına ne buluyorlar konuşacak? ruhu sıkılır insanın.

biz iki aileden de uzakta yaşıyoruz ama memleketlerimiz aynı. gittiğimizde iki aileyi de görüyoruz bu da yılda max 2 falan oluyor. onlar da bize geliyor aynı şekilde. toplamda taş çatlasın 4-5 oluyordur.

Nasil alistirirsan oyle gider. Evliligin ilk aylari nedense her gun arayip bir yerlere cagrilirsiniz ya da gitmeniz beklenir. Bu da sizin kendi yuvaniza alisma, evinizi benimseme surecinizi uzatir. Siz gitmeseniz de onlar zirt pirt çat kapı gelirler. Genelde de kadinin kok ailesine ayda bir gidilmesi beklenirken, erkegin kök ailesine sık sık gidilmesi normal gorulur. Bu bir sure sonra senin ailen benim ailem durumunu yaratir. Bu da ciftler arasinda aile kavraminin olusmamasina neden olabiliyor. Mumkun mertebe artik ikinizin bir aile oldugunu benimsemeniz gerekiyor. Kök ailelere onbes gunde bir gidilebilir ya da ayda bir olsa daha guzel tabi ki ama haftada iki uc sefer gitmek cok fazla. Haftada bir gitmek bile calisan kadin icin evdeki işlerini aksatabilir, bu da bir sure sonra ciftler arasinda kavgaya, tartismaya, sinirlerin gerilmesine neden olabilir. Cunku calisan kadin genelde temizlik, utu gibi seyleri hafta sonu bir gun yapiyor, diger gun de evin alisverisi, es-dost arkadas ziyareti, gezme falan yapiliyor. Cocuk olunca zaten gidip gelme daha da azaliyor.

Bazen haftada 2 bazen ekstra bir durum varsa haftada 3 bazen haftada 1. Bunun belli bir düzeni yoktur ki bazen sen özlersin gidersin bazen onlar özler çağırır. Evliliğimizin ilk başlarında sayıyordum çok gözüme batıyordu sonra ben her çağırdığımda gelmek zorunda değilsin işin varsa ya da gelesin yoksa söyle çekinme dedi. Üstümden yük kalktı ama bu sefer ben hep aradım anne gel ya da gelelim demek için. Kayınvaliden iyiyse seviyorsan o iletişim kendi dengesini bulur. Kasma şimdiden. Ben de halâ yeni evli sayılırım 2 sene olmadı yani. Kendi annem de yakın onlara da sık sık gideriz.

Iste bunu kendisine aynen soylemelisin. Ne kadat yogun oldugunu, kendi islerin de oldugunu, onun istedigi siklikta ugramanin mumkun olmadigini ama esinin tabi ki istediginde gelebilecegini soylemelisin bence. Sanki halden anlar bi hali var gibi.

Öyle zaten aılesıni alıstırcam bu duruma kararlıyım

Iste bunu kendisine aynen soylemelisin. Ne kadat yogun oldugunu, kendi islerin de oldugunu, onun istedigi siklikta ugramanin mumkun olmadigini ama esinin tabi ki istediginde gelebilecegini soylemelisin bence. Sanki halden anlar bi hali var gibi.
Söyledım zaten eşime. Anlayışlı Allah'tan

Başlıkla içerik ilişkisiz geldi bana
Normal şartlarda haftada bir veya 10 günde bir bana göre ideal

Ama siz yeni evliymişsiniz. Bizim adetlere göre yeni evlenenleri herkes, özellikle amca,dayı, teyze, hala gibi yakınları yemeğe alırlar. Dayısı da bu yüzden davet ediyor olabilir.

Bunun normali diye birşey yoktur ki.. Ne zaman istersen ne sıklıkta istersen öyle gidersin.. Sen ve eşinle alakalı bir karar bu.. Benim kv bize Çok yakın bazen haftada 3 kez gideriz bazen 4 bazen iki hafta gitmediğimiz olur bazen 2 haftayı da geçer.. Yani keyfimiz nasıl isterse.. Kendi annemler de aynı şekilde ne zaman istersek..

Esimin ailesi sehir disinda. Kendi ailemle cok yakin oturuyoruz buna ragmen esime asla gidelim vs diye baski yapmam. Ben genelde gunduz 2-3 gunde bir gider yoklarim, kahvemi icer evime donerim. Esim bu kadar sık istemeyebilir belki adam aksam donuyla oturmak istiyor evinde. Cok iyi anlastiklari halde bunu asla kullanmam. Esimle de haftada bir gideriz genelde yemege.

Yeni evliyken çok özlüyorlar, merak ediyorlar çok sık görüşülüyor. Sonra herkes kendi telaşına kapılıyor.
Biz bazen 3 gün üst üste görüşürüz bazen 3 haftada bir gideriz. Onlar çok nadiren gelir, hep biz gideriz, aramız çok çok iyi, çok şükür.

Evet haklısınız. Sonra da biz çağırmıştık davet edenleri. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…