- 22 Ekim 2013
- 4.268
- 7.338
- 398
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Şöyle eşimin sayısına gidelim diyorlar hep birlikte. Dünde akşam cagırdılar. Ama 1 2gün önce zaten gıtmıstım. Eşimde yorgun oluyor cocuk sürekli git gel olmazben zorunluluktan hoslanmam,
ama bu dayi cagirildiginda falan cagirilmak hos bir sey bence, boyle seyleri cok sik olmuyorsa eger kacirmam.
Hayır dayısı davet etmedi. Kaynanam onlara gidince bizi de alırsınız dedi.Başlıkla içerik ilişkisiz geldi bana
Normal şartlarda haftada bir veya 10 günde bir bana göre ideal
Ama siz yeni evliymişsiniz. Bizim adetlere göre yeni evlenenleri herkes, özellikle amca,dayı, teyze, hala gibi yakınları yemeğe alırlar. Dayısı da bu yüzden davet ediyor olabilir.
Galiba ondan. Eşim işe basladı erken kalkıyor. Ben ızın gununde falan ugrama taraftarıyım o da 1 2 saatYeni evliyken çok özlüyorlar, merak ediyorlar çok sık görüşülüyor. Sonra herkes kendi telaşına kapılıyor.
Biz bazen 3 gün üst üste görüşürüz bazen 3 haftada bir gideriz. Onlar çok nadiren gelir, hep biz gideriz, aramız çok çok iyi, çok şükür.
Şöyle eşimin sayısına gidelim diyorlar hep birlikte. Dünde akşam cagırdılar. Ama 1 2gün önce zaten gıtmıstım. Eşimde yorgun oluyor cocuk sürekli git gel olmaz
Öyle tabıkı. Ve eşim yorgun bu yüzden haftada 1 kısıye falan gıdelım hem 1 kısı davet ederiz dıyoruz. Ve evde ıkı kısı yalnız o kadar güzel ki. Dısarı cıkmak ıstemıyoruzDaha yeni evlisiniz ama davetler azalacak zaten. Bu ilk zamanlar bu tarz yakin akraba ziyaretleri adettendir.
Ama yani korona da varken insanda zaten hic heves olmaz boyle seyler icin, o yuzden diyecek birsey de yok aslinda.
Kesinlikle öyle. Hayır ne konuscan bir süre sonra zaman kalmıyor. Zaten evde oturuyoruz gıdıp ordada oturcam. Hele işe baslayınca cok zorAyda bir iyi bence. Daha sık olursa yaşamaya vakit kalmaz. Zaten çalışan insanin kendine ayiracak vakti bile zor oluo. Ana babayla mi gecircen arta kalan vaktini de.
Öyle. Mesela cuma ızınli eşim. Persembe gıdelım cuma yalnız gecırırız dıyorum. Ve alışınca hep gıdelım ıstıyorlar. Allahtan evım uzak kafam öyle rahatBende altlı üstlü oturuyorum konuşmuyorum kendisiyle haliyle gidip gelme olmuyor. Olayda bundan patlamıştı daha 1 aylık evliyken bunu söyleyip her şeyi ortaya dökmüştü. Yine sinirlendim ya.
Samimi olmayın bu kadar fazla. Yüz verince astarını istiyorlar istisnalar hariç. Haftada 1 den fazla gitmezdim ben olsam. Baştan net olun
Dün çagırdı gıtmedık. Hazırlık yapmıs ama bız gelecegiz ya da gelmeyecegız demedik. Eşime sıkmak istemiyorum demıs. Ama bız isteyince zaten gelırız. Bı de gunduz cıkınca bır yere aksam hıc cıkmak ıstemıyorum yoruluyorumEvliliğin ilk zamanlarında sık sık gitmeniz beklenir. Hayır diyemezseniz de uzun bir süre öyle devam eder. Kendi düzeninizi kendiniz kurun. Beni de her misafirin yanına çağırırdı kayınvalidem, bir iki hayır deyince bir daha çağırmadı.
Bılmıyorum yalnız kalma sıkılırsın dıyor. Gıt dıyorum gıtmıyor. Ben yalnızlığı da sevıyorum. Gene gıtmıyorBunca yıldır ana babasının evinde sizinle ki yaşamış:))
Offf haklısınız. Bugün konustuk kaynanayla.ya sürekli ne konuscam zaten. Birde ben kalabalıktan sıkılıyorumHaftada 2 3 gun tabiki sacma, henüz yeni evlisiniz nasil alıştırırsanız oyle gider. Bana kalsa haftada 1 bile fazla. Ne gerek var, sakın cok telefonla aramaya, sık gelip gitmeye alıştırmayın. Sonra görev gibi algılıyorlar
Kesinlikle öyle. Ayy haftada 2 3 çatlarım. Allahtan hayır demeyi bılıyorum.Ki kaynanaya kalsa dibinde olalım aksamları yemegi orda yıyelım ıstıyor. Ama böyle evlı olmanın ne anlamı olcak. Haftada 2 3 zor. Hem kpss calısıcam.Haftasonu calıscam ev ısı falan zor yaniAradaki ilişkiye göre tabi ki değişir.
Biz mesela haftada bir gidiyoruz çalıştığımız için hafta içi akşam gidiyoruz yemek çay vs.
Böylece hafta sonumuz bize kalıyor.
Yeni evlisiniz nasıl alıştırırsanız öyle gider, haftada 2,3 bence de saçma o yüzden baştan önlem almak gerek.
Akraba oturması cok sıkıcı. Kendılerı gıtsın yanı. Bızı neden takıyorlar peslerıneNe münasebet ya,benim ablam evlendi ,aynı şehir üstelik aramız da gayet iyi.
Bir ay onlar bize geldi,bir ay biz onlara gittik. Tutup da akraba oturmasına ablamı çağırssam telefonda gülmekten konuşamaz herhalde,ne alaka diye
Ben de severim yalnızlığı. Ben kayinvalidemi yılda en fazla 10 gün görürüm. Gecem sene 3 gün gördüm. Bu sene hiç görmedim. Onun için kayınvalide kayınpeder konularında empati kuramıyorum. Gelin gidin ya nolcak ki falan diyorum ama kendim hiç yaşamadığım için sanırım:)) basit geliyor.Bılmıyorum yalnız kalma sıkılırsın dıyor. Gıt dıyorum gıtmıyor. Ben yalnızlığı da sevıyorum. Gene gıtmıyor
Öyle yani. Ki açık açık söylerim eşime. Sık muabbet tez ayrılık demıs ler. Mesafe candırBen de sıkılırım haftada bir 2 haftada bir yazın yazlıkta oluyorlar ayda 1 kez anca gidiyoruz ama anneme sık sık giderim yalan değil kayınvalidemler de hoş tutarlar ama canım sıkılıyor hep ne muhabbet edicem ki
Kesinlikle öyle. Düzenli degil kafamıza göre gıtmek en ıyısı. Eşim özlerse tek gıtsınKişilere gore degişir.
Bana haftada bir gitmekte çok. Her haftasonumu biyere bağlayamam.
Düzenli ziyaret yapip aliştirmakta istemem sonra bir hafta gitmeyince beklenti oluşur.
En erken 3 haftada bir gideriz. Ama belli bir günü yok yinede.
Siz neden gidiyorsunuz? Hadi onlar çağırırlar,neticede dayı demek annenin kardeşi demek. Ama sizi bağlayan bir şey yok ki...Akraba oturması cok sıkıcı. Kendılerı gıtsın yanı. Bızı neden takıyorlar peslerıne
Bana haftada 2bile çok.Ya 2 gün önce bize geldıler. 1gün sonra yemege cagırdılar. Evet desem eşim giderdi. Ama sıkılıyorum evden cıkmak ıstemıyorum dedim. Israrı aşırı seven insan. Ama ben ısrarı sevmem. Hayır derim ve açık açık söyluyorum. İşe de baslıycam. Eşim tek gider en kotu. Hem sınava da calıscam. Ev ısı flan zaman kalmıyor cunkuBen anneme çok yakınım çocuk yokken aklıma gitmek bile başlarda gelmiyordu anca kendi düzenime alıştım, eşim sabah erken çıkıp akşam geç geldiği için ve ağır işte olduğundan birden ev hanımı moduna girmek beni epey soruyordu. Sağolsun eşim yinede derdi ozlediysen beraber gidelim filan o an berabersek. Annem bir kere aramıştı biseymi var hiç gelmiyorsun dedim anne ev işi herşey bende alışmam lazım evi yürütmek kolay değil öğlen olunca koltuktan kalkamıyorum demiştim xD kadın haklıydı ama çok yakın oturdumuz halde haftada bir kere ya giderdik bı saatliğine ya gitmezdik. Kv de olsa ondada aynını burda yapardım. Şimdi çocuklar var dede filan tutturuyorlar kısaca bı uğruyoruz bazen iki gün hiç gitmiyorum.
Başka bir arkadaşım sabah annesine giderdi 3-4e kadar ay hiç sıkılmiyonmu hergun hergun ne var orda derdim. Yani ne bilim evde insan kaliteli vakit geçirebilir. Annesiyle öyle oturuyorlar mis annesi genç zaten işte yaptirmiyordu. Insanın konuşacak konusunda kalmaz ki
Erkek anneleri bu konuda çok ısrarcı yani düşünemiyor bir çoğu, kimisi bilinçsiz oluşundan kimisi oğlunu paylasamadigindan. Siz kvniz ikinci niyetle hareket ettiğini düşünüyorsaniz ona göre davranın. Bir yakın akrabam öyle yapa yapa çileden çıkardı gelini, kız dedi kaç kere akşam yemeğini çöpe attım kocamın gözü önünde çünkü annesi nerdeyse her akşam yemeğe cagirdi oda hayır diyemezdi.
Bu akrabamda o oğluna çok düşkünlük ile beraber bence iyi niyetle vardı hani değişik şeyler yapıyorum oğlum askerden gelmiş hem bir arada olalım kafası. Çok yanlış ama ayriliyorlardi nerdeyse.
Neyse uzun lafın kısası bence haftada bir iki beraber gidilse yeter bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?