Evli insanlar, anne babaya kaç günde bir gidilmeli?

Siz neden gidiyorsunuz? Hadi onlar çağırırlar,neticede dayı demek annenin kardeşi demek. Ama sizi bağlayan bir şey yok ki...
Bence iş sizde bitiyor
Şimdi yeni evlıyız. Ziyarete gitmemiz gerek ıs ya el öpmeye. Gıttıgınızde bızı de alın dedi annesi

Şimdi yeni evlıyız. Ziyarete gitmemiz gerek ıs ya el öpmeye. Gıttıgınızde bızı de alın dedi annesi
Bilmiyorum, bizde öyle zorunluluk falan yok. Onca evlenen akraba var,kimse bize el öpmeye gelmedi. Ablam da evlendi, 5yil olacak, misafir sevmediğinden evinde eski cekirdek aileler dışında kimseyi ağırlamadi,hatta baktı kalabalık davet etmiyor, salonun ortasında duran zebellah gibi masadan kurtuldu :)
Yani çok da elzem şeyler değil ya, akraba eli öpme mi kaldı, hem de kovid zamani Elele tokalasmanin bile yapılmaması gereken dönemde. Bence kendinizi hirpalamayin,kimseye de gitmeyin
"Teşekkür ederim,istemiyorum" çok açıklayıcı bir cevap. Bahane arıyorsanız da covidi bulun. Evlenecek akla sahip iki insanin ilkokul çocuğu gibi akraba ziyaretlerine zorla anneye eşlik etmesi , haftada bir evlerinden cikmamasi gerçekten mantıkli değil.
Sizin gibi bir arkadaşım vardı,ama onlar aynı ilcede olmaalrina rağmen yatıya da kalırlardı. Zaman içinde o kadar dipdibe olmaktan birbirlerine bilendiler,şimdi en büyük ve devamlı kavgaları 'senin anan şöyle dedi,benim anam böyle dedi'
İlk zamanlar aileler çocuklarını çok sevdikleri için hep cagirirlardi , alisamadiklari için evden gitmelerine..tamamen iyi niyetle. Ama geçen yillarin sonunda yaptiklarinin aslında ne kadar yanlış olduğunu hepimiz gördük...
Bu kadar dipdibe olmak kaçınılmaz olarak huzursuzluk getirir. O alınır,bu gücenir, yani ne gerek var?

Bende anneme yakin oturuyorum
Annemde biturlu hala kabullenemiyo ona evde isleril var yemek var temizlik var deyince esime kole oldugumu dusunuyo
Calisiyodum cok iyi bir hastanede hamile kalinca isi birakip evimle colugum cocugumla ilgilenip ev hanimi olmaya karar verdim. Cocukla ilgilenmeye bise demiyo ama ev isim var yemegim var demeye korkuyorum valla
Dogum yaptim bebek oldu o sirada pandémie vardi zaten disari cikma yasagi falan
Hic dogru duzgun gidemedim
Cocugu bizden uzak ttutuyon sevdirmiyon dedi haydaaaa sen istedigin zaman gel diyorum yok oglusu evlenip cocuk yapinca doyasiya severmis artii tobe tobe
Kaynanamla ayni ulkede degiliz yazlari gidince yaninda kaliyoruz 3 hafta
Oradan yana sikinti yok
Sknti benim annede

Öyle. Mesela cuma ızınli eşim. Persembe gıdelım cuma yalnız gecırırız dıyorum. Ve alışınca hep gıdelım ıstıyorlar. Allahtan evım uzak kafam öyle rahat
Yani mantıklı dediğiniz. İzin günü birlikte geçirmek isterim ben öyle de yaparım yani. İyi bari uzaksanız. Kesinlikle alışınca fazlasını istiyorlar

Yengem, dedemlere çok gider. Haftada 2,3 hatta haftasonları bile. Dedem artık bir gitseler de rahat etsek diyormuş çoluk çocuk ses gürültüden bıkmış adam. Sizde öyle yapın belki bıkarlar sizden...

Ben de görev gibi sürekli her hafta gidilmesinden hoşlanmam. 2-3 haftada bir idare eder. Hatta bazen ben gitmiyorum eğer biraz rahatsızım,oram buram ağrıyorsa ya da keyfim yoksa tek yolluyorum eşimi. Ve genelde gorumcelerimin gittiği günler gitmeye çalışıyorum çünkü muhabbet oluyor tek biz gidince sıkılıyorum konuşacak bir şey de yok. Ama ben baştan beri boyleydim. Beni biraz soğuk biliyorlar :) Dengeyi tutturmak önemli.

Kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz ztn o sıkıntı olmuyor ama annemlere eşim 3 ayda 1 yolluyor oda isteksiz bı şekilde gitmemi istemiyor 3 yıllık evliyim senede 3 4 defa annemlere gitmisjmdjr oda bayramlarda gitmek istiyorum ama izin vermiyor

Hayır demeniz çok etkili olacak zamanla oda alışacak. Kayinvalideler oğullarından çok daha zor kopuyor niyeyse ilk başlarda hep bir beklenti içerisine giriyorlar gelsin gitsin benimle boy göstersin vs.
Evlilik oturdukça onlarda alışıyor sanırım.

Herkesin ilişkisi farklıdır tabi ama isteğini bastan oturtmaya calış.
Haftada 1 den fazlası fazla arada istisnalar olabilir. Bence 10 günde 1 iyi gibi. Tabii i tu i anlaşıyorsanız.

Ben zaten dipdibe olmayı sevmiyorum. Aslında akraba olarak bi dayısını amcamı yemege cagırma yı düşündük. Ama annesini cagırmadım mesela bizi de alın diyor. Ben zaten sıkılıyorum ki açık açık da söylerim bunu

Yani mantıklı dediğiniz. İzin günü birlikte geçirmek isterim ben öyle de yaparım yani. İyi bari uzaksanız. Kesinlikle alışınca fazlasını istiyorlar
Kesinlikle öyle. Zaten hep gitmeyi düşünmüyorum. Eşim tek gıtsın arada. Öyle alıssın. Kaynanaya bıraksan hergun gıdelım ıster. Ki yakın otursak sorun yasariz sürekli cagırcak, ben sıkılmam ve bosanma ya kadar gıdecek. Annesi çok ısrarcı.

Off evet. Zaten işe falan gıdınce bu kadar gıtmem. Haftada bir bile cok. Görev gıbı oluyor sonra. Onlarda anlasın hep hep olmazkı

Aaa sende onun annesine gitme o zaman. Bunun izni mi olur. Keske hemen cocuk yapmasaydınız

Ben sıkıya gelemiyorum ki. Eşimde bılıyor. Gecen annesıne bırı demıs ılk torun tatlı oluyor diye. Bıze anlatıyor. Ki cocuk ıstemıyoruz uzun bir süre. Şükür evim ayrı. Yoksa haftada 2 3 kesın cagırır. Yok kahvaltı yok şu yok bu. Bende sıkılıyorum daralıyorum sürekli. Eşimi alıstırcam bazen tek gıdelım. Allahtan laf dinliyor. Eşimde hep gıtmek ıstese sıkıntı olurdu.

O yüzden alıstırmamak gerek. Gecen hafta 3kez gıttık. 4.cüyü cagırdın gıtmedımyok hazırlık yapmıs. Ee ben gelcem demedım ki. Eşim tek gıtsın istiyorsa. Gercekten ev oturması sevmıyorum, daralıyorum.Allahtan ev uzak. Herkes yakın olsun. Yardımı olur dıyordu. Ki yakın istemiyorum. Bi gün cocugum olursa atanınca ıstıyorum kı. Rahatca krese vereyım. Kaynana falan ugrasmak ıstemıyorum

Bu saçma baskıyı anlamıyorum anlamayacağım.
Ailesini özleyen eşiyle birlikte gitmek zorunda değil ki hep.
Ayda bir eşinle gidersin ziyarete. Onun dışında tek başına uğra istersen her gün.

Böylece bu konunun kavgası edilmez.
Herkes kendi evladından beklesin ama el oğlunu ya da kızını zorla sürüklemesin micmıcliga Allah aşkına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…