- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Şimdi yeni evlıyız. Ziyarete gitmemiz gerek ıs ya el öpmeye. Gıttıgınızde bızı de alın dedi annesiSiz neden gidiyorsunuz? Hadi onlar çağırırlar,neticede dayı demek annenin kardeşi demek. Ama sizi bağlayan bir şey yok ki...
Bence iş sizde bitiyor
Kesinlikle öyle. Zaten ben işe baslayınca azalır gıdıp gelmeler. Eşim tek gıtsın aradaBence haftada 1 bile çok. 2 haftada bir en seviyelisi.
Bilmiyorum, bizde öyle zorunluluk falan yok. Onca evlenen akraba var,kimse bize el öpmeye gelmedi. Ablam da evlendi, 5yil olacak, misafir sevmediğinden evinde eski cekirdek aileler dışında kimseyi ağırlamadi,hatta baktı kalabalık davet etmiyor, salonun ortasında duran zebellah gibi masadan kurtuldu :)Şimdi yeni evlıyız. Ziyarete gitmemiz gerek ıs ya el öpmeye. Gıttıgınızde bızı de alın dedi annesi
Bende anneme yakin oturuyorumBen anneme çok yakınım çocuk yokken aklıma gitmek bile başlarda gelmiyordu anca kendi düzenime alıştım, eşim sabah erken çıkıp akşam geç geldiği için ve ağır işte olduğundan birden ev hanımı moduna girmek beni epey soruyordu. Sağolsun eşim yinede derdi ozlediysen beraber gidelim filan o an berabersek. Annem bir kere aramıştı biseymi var hiç gelmiyorsun dedim anne ev işi herşey bende alışmam lazım evi yürütmek kolay değil öğlen olunca koltuktan kalkamıyorum demiştim xD kadın haklıydı ama çok yakın oturdumuz halde haftada bir kere ya giderdik bı saatliğine ya gitmezdik. Kv de olsa ondada aynını burda yapardım. Şimdi çocuklar var dede filan tutturuyorlar kısaca bı uğruyoruz bazen iki gün hiç gitmiyorum.
Başka bir arkadaşım sabah annesine giderdi 3-4e kadar ay hiç sıkılmiyonmu hergun hergun ne var orda derdim. Yani ne bilim evde insan kaliteli vakit geçirebilir. Annesiyle öyle oturuyorlar mis annesi genç zaten işte yaptirmiyordu. Insanın konuşacak konusunda kalmaz ki
Erkek anneleri bu konuda çok ısrarcı yani düşünemiyor bir çoğu, kimisi bilinçsiz oluşundan kimisi oğlunu paylasamadigindan. Siz kvniz ikinci niyetle hareket ettiğini düşünüyorsaniz ona göre davranın. Bir yakın akrabam öyle yapa yapa çileden çıkardı gelini, kız dedi kaç kere akşam yemeğini çöpe attım kocamın gözü önünde çünkü annesi nerdeyse her akşam yemeğe cagirdi oda hayır diyemezdi.
Bu akrabamda o oğluna çok düşkünlük ile beraber bence iyi niyetle vardı hani değişik şeyler yapıyorum oğlum askerden gelmiş hem bir arada olalım kafası. Çok yanlış ama ayriliyorlardi nerdeyse.
Neyse uzun lafın kısası bence haftada bir iki beraber gidilse yeter bile
Yani mantıklı dediğiniz. İzin günü birlikte geçirmek isterim ben öyle de yaparım yani. İyi bari uzaksanız. Kesinlikle alışınca fazlasını istiyorlarÖyle. Mesela cuma ızınli eşim. Persembe gıdelım cuma yalnız gecırırız dıyorum. Ve alışınca hep gıdelım ıstıyorlar. Allahtan evım uzak kafam öyle rahat
Hayır demeniz çok etkili olacak zamanla oda alışacak. Kayinvalideler oğullarından çok daha zor kopuyor niyeyseKesinlikle öyle. Ayy haftada 2 3 çatlarım. Allahtan hayır demeyi bılıyorum.Ki kaynanaya kalsa dibinde olalım aksamları yemegi orda yıyelım ıstıyor. Ama böyle evlı olmanın ne anlamı olcak. Haftada 2 3 zor. Hem kpss calısıcam.Haftasonu calıscam ev ısı falan zor yani
Herkesin ilişkisi farklıdır tabi ama isteğini bastan oturtmaya calış.3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
Ben zaten dipdibe olmayı sevmiyorum. Aslında akraba olarak bi dayısını amcamı yemege cagırma yı düşündük. Ama annesini cagırmadım mesela bizi de alın diyor. Ben zaten sıkılıyorum ki açık açık da söylerim bunuBilmiyorum, bizde öyle zorunluluk falan yok. Onca evlenen akraba var,kimse bize el öpmeye gelmedi. Ablam da evlendi, 5yil olacak, misafir sevmediğinden evinde eski cekirdek aileler dışında kimseyi ağırlamadi,hatta baktı kalabalık davet etmiyor, salonun ortasında duran zebellah gibi masadan kurtuldu :)
Yani çok da elzem şeyler değil ya, akraba eli öpme mi kaldı, hem de kovid zamani Elele tokalasmanin bile yapılmaması gereken dönemde. Bence kendinizi hirpalamayin,kimseye de gitmeyin
"Teşekkür ederim,istemiyorum" çok açıklayıcı bir cevap. Bahane arıyorsanız da covidi bulun. Evlenecek akla sahip iki insanin ilkokul çocuğu gibi akraba ziyaretlerine zorla anneye eşlik etmesi , haftada bir evlerinden cikmamasi gerçekten mantıkli değil.
Sizin gibi bir arkadaşım vardı,ama onlar aynı ilcede olmaalrina rağmen yatıya da kalırlardı. Zaman içinde o kadar dipdibe olmaktan birbirlerine bilendiler,şimdi en büyük ve devamlı kavgaları 'senin anan şöyle dedi,benim anam böyle dedi'
İlk zamanlar aileler çocuklarını çok sevdikleri için hep cagirirlardi , alisamadiklari için evden gitmelerine..tamamen iyi niyetle. Ama geçen yillarin sonunda yaptiklarinin aslında ne kadar yanlış olduğunu hepimiz gördük...
Bu kadar dipdibe olmak kaçınılmaz olarak huzursuzluk getirir. O alınır,bu gücenir, yani ne gerek var?
Kesinlikle öyle. Zaten hep gitmeyi düşünmüyorum. Eşim tek gıtsın arada. Öyle alıssın. Kaynanaya bıraksan hergun gıdelım ıster. Ki yakın otursak sorun yasariz sürekli cagırcak, ben sıkılmam ve bosanma ya kadar gıdecek. Annesi çok ısrarcı.Yani mantıklı dediğiniz. İzin günü birlikte geçirmek isterim ben öyle de yaparım yani. İyi bari uzaksanız. Kesinlikle alışınca fazlasını istiyorlar
Hiç sanmıyorum. Bu sefer hep gitmemizi isterlerYengem, dedemlere çok gider. Haftada 2,3 hatta haftasonları bile. Dedem artık bir gitseler de rahat etsek diyormuşçoluk çocuk ses gürültüden bıkmış adam. Sizde öyle yapın belki bıkarlar sizden...
Off evet. Zaten işe falan gıdınce bu kadar gıtmem. Haftada bir bile cok. Görev gıbı oluyor sonra. Onlarda anlasın hep hep olmazkıBen de görev gibi sürekli her hafta gidilmesinden hoşlanmam. 2-3 haftada bir idare eder. Hatta bazen ben gitmiyorum eğer biraz rahatsızım,oram buram ağrıyorsa ya da keyfim yoksa tek yolluyorum eşimi. Ve genelde gorumcelerimin gittiği günler gitmeye çalışıyorum çünkü muhabbet oluyor tek biz gidince sıkılıyorum konuşacak bir şey de yok. Ama ben baştan beri boyleydim. Beni biraz soğuk biliyorlar :) Dengeyi tutturmak önemli.
Aaa sende onun annesine gitme o zaman. Bunun izni mi olur. Keske hemen cocuk yapmasaydınızKaynanamla altlı üstlü oturuyoruz ztn o sıkıntı olmuyor ama annemlere eşim 3 ayda 1 yolluyor oda isteksiz bı şekilde gitmemi istemiyor 3 yıllık evliyim senede 3 4 defa annemlere gitmisjmdjr oda bayramlarda gitmek istiyorum ama izin vermiyor
Ben sıkıya gelemiyorum ki. Eşimde bılıyor. Gecen annesıne bırı demıs ılk torun tatlı oluyor diye. Bıze anlatıyor. Ki cocuk ıstemıyoruz uzun bir süre. Şükür evim ayrı. Yoksa haftada 2 3 kesın cagırır. Yok kahvaltı yok şu yok bu. Bende sıkılıyorum daralıyorum sürekli. Eşimi alıstırcam bazen tek gıdelım. Allahtan laf dinliyor. Eşimde hep gıtmek ıstese sıkıntı olurdu.Hayır demeniz çok etkili olacak zamanla oda alışacak. Kayinvalideler oğullarından çok daha zor kopuyor niyeyseilk başlarda hep bir beklenti içerisine giriyorlar gelsin gitsin benimle boy göstersin vs.
Evlilik oturdukça onlarda alışıyor sanırım.
O yüzden alıstırmamak gerek. Gecen hafta 3kez gıttık. 4.cüyü cagırdın gıtmedımYani mantıklı dediğiniz. İzin günü birlikte geçirmek isterim ben öyle de yaparım yani. İyi bari uzaksanız. Kesinlikle alışınca fazlasını istiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?