- 20 Mayıs 2019
- 8.876
- 47.369
- 548
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Bende sevmem sıkıyı insanların üzerimde hüküm sürmeye çalışmasını.Ben sıkıya gelemiyorum ki. Eşimde bılıyor. Gecen annesıne bırı demıs ılk torun tatlı oluyor diye. Bıze anlatıyor. Ki cocuk ıstemıyoruz uzun bir süre. Şükür evim ayrı. Yoksa haftada 2 3 kesın cagırır. Yok kahvaltı yok şu yok bu. Bende sıkılıyorum daralıyorum sürekli. Eşimi alıstırcam bazen tek gıdelım. Allahtan laf dinliyor. Eşimde hep gıtmek ıstese sıkıntı olurdu.
Yok ben eşinizi kastetmedim. Kayınvalidenizi kast ettim.Söyledım zaten eşime. Anlayışlı Allah'tan
Anlar gibi o da. Kötü huyu ısrarı sevıyorYok ben eşinizi kastetmedim. Kayınvalidenizi kast ettim.
Sadece bir dayıyı cagırcam baska kımseyı cagırmıycam. Haklısınız zaten sürekli nasıl gideceksin. Eşim tek gider arada. Arada ben gıderımBu konulara yazarım görev haline getirme asla aynı gün gitme diye
Yani bu hafta Salı gitti isen haftaya Salı gitme
Kv çarşambaya çağıracaksa biz Cuma gelelim de haftasonu ya da işte izin günü hangi gün ise ondan önce görüşmek işte sen iste baskın yap ki o gün boş kalsın
Kv çağırsa da ertele yani onun değil sizin istediğiniz gün gidilsin, çağırdı aradan çıksın deme
Lakin şimdi virüs var
Korkarım ben birine bulaştırıp vebal alamam kış da geliyor yaza virüs azalır o zamana kısmet artık
Ezberle herkese aynı cümleyi söyle
Yani eşimin dayısına bu virüste el öpmeye gitmem düğün olmadı mı gelmediler mi yeter fazla bile
Ev ziyareti yapmıyoruz bile güzel cevap olur yani tek cümle
Ha bu arada pandemiden bağımsız hiçbir yere cümbür cemaat gitme
Ayrı aileyiz vurgusu yap dayıya gidilecekse yalnız git evine birini çağıracaksan yalnız çağır tanımasan da tanışırsın
Kızım sen tanımazsın sıkılırsın deyip kv kp sana tüm sülaleyi aynı anda ağırlatmasın
Örneğin halayı ve gelinini çağırma o ayrı o ayrı hala ile menü farklı akranla farklı
Bunu ilk davette yap mesajı ver kv ile değil ayrı git ayrı çağırılmak iste sen de ayrı çağır tabii aynı şeyler annelerle de geçerli
Ayrı aile olduğunuzu hem eşin ve sana hem de çevreye ilan et
Benim kayınvalidem genel anlamda çok anlayışlıdır, sorun yaşamayız. Düşün ki evliliğimin 5.yılında onun karşı apartmanına taşındım, özgür irademle :)Anlar gibi o da. Kötü huyu ısrarı sevıyor
Canım evlendigim gibi hamile kaldım 18 yaşında evlendim cahildim korunmak nedir bsy bilmiyordumAaa sende onun annesine gitme o zaman. Bunun izni mi olur. Keske hemen cocuk yapmasaydınız
2 haftada bir yeter bence fazla bile. ailem şehir dışında 2 ayda bir gidiyorum ama her gün telefonda konuşuruz. eşimin ailesi burada anne vefat etti, baba sağ ve görümcemde kalıyor ona da eşim her hafta uğrar ben arada giderim ...3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
Haklısınız cagırdıgında acık acık söylerım o da hep cagırmaz.oglu gıtsın ben gitmesin demıyorum. Ama o da bensız bır yere gitmek ıstemıyorBenim kayınvalidem genel anlamda çok anlayışlıdır, sorun yaşamayız. Düşün ki evliliğimin 5.yılında onun karşı apartmanına taşındım, özgür irademle :)
Ancak yeni evlendiğimiz zaman bitmedi çağırmaları, gelmeleri gitmeleri. Eşim yavaştan kesti ayaklarını. Mesela çağırdıklarında ya da gelmek istediklerinde arkadaşlarımız gelecek/planımız var diye diye açtı araları. Ben hiç bir şey demedim, kendi rahatsız oldu.
Kayınvalidem arar, sen çalışan kadınsın, gelin bizde yiyelim gidin derdi. Bir mırın kırın ettim, iki ettim üçüncüsünde ya anne ben kocama yemek yapmak istiyorum, yemek pişirmeyi öğrenmek istiyorum. Hep sana gelirsem nasıl olacak o iş dedim, haklısın dedi. Israrlar bitti. Ama hep zamanla oldu bunlar.
Şimdi bazen haftada 3-4 bile görüştüğümüz olur, benimkilerle de keza. Çocuklarım küçük oldukları ve bir düzene ihtiyaç duydukları için genelde aileler bize bir çaya/kahveye uğrar, çocukların uyku saati evlerine giderler.
Sizin kayınvalideniz de anlayışlıysa zamanla sizin de oturur düzeniniz. Bunun yolu kendisine açık ve net olmaktan geçiyor.
Kayınvalidenizle halledebileceğiniz şeyler için eşinizi arada bırakmayın. Kendiniz halledin.
Ben hem prezervatif hem hala korunuyorum. Uzun süre cocuk ıstemıyorumCanım evlendigim gibi hamile kaldım 18 yaşında evlendim cahildim korunmak nedir bsy bilmiyordum
Haklısınız. Gecen annemlerde 4 5 saat oturduk. Zamanla oturur herhalde. Hem bende işe baslayacagımBu zamanla oturacaktır.
Ritüele bağlamamak en doğrusu. Yoksa işiniz varken bile illa ki istiyorlar.
Bazen yemeğe gidin, bazen bi kahveye uğrayın. Bazen misafir varken gidin, bazen yokken denk getirin. Bi misafir gelecek diye özellikle giderseniz her misafirden beklenirdi iz. Kendinizi de kasmayın bu tarafa şu sayı şu tarafa bu sayı gittik diye. Zamanla hepsi otıracaktır. Kimin ihtiyacı varsa o tarafa çok gidilir. Bu noktada eşinizle birlikte doğru adım atmak önemli. Bazen istemesek bile gideriz birbirimizin ailesine ama erkek kalkarız ayarlarız birbirimizi.
Ama ben haftasonu calısıcam part tıme. Eşimin tek cuması var. Onda da evde oturmasın günah. Gezerız ondadaCuma akşamları program yoksa ya senin ya da eşinin ailesine akşam yemeğe oturmaya her hafta değiştirirerek
Ertesi gün de yine program yoksa cuma akşamı kimin ailesine gidilmediyse ona kahvaltıya gidin saat 1-2 gibi kalkarsınız.
Eğer program varsa sabahtan dönüşte çaya uğrarsınız
Böylece cumartesi pazar da boş boş aile gezmesine harcanmamış olur
Yok normalde eşimde öyle ev oturmalarını sevmez. Bende sevmiyorum sıkılıyoruz. Onun yerıne kardeşiyle kafeye gıderız falanıAile bağlarına göre ve mesafeye gore değişir. Benim ailemle ayni sitedeyiz. Esim gunduz calisiyor zaten, ben istedigim gibi görüşüyorum. Eşimle birlikte aileme gitme sıklığımız 2 ayda bir herhalde
Eşimin ailesi biraz daha uzak. Haftada 1 ideal bence.
Ama yeni evlenince yakin arkabaya el opmeye gidiliyor sanirim dayi hala teyze gibi. Bunlar yeni evlendiginiz icin. Her hafta dayısına gitmezsiniz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?