Evli insanlar, anne babaya kaç günde bir gidilmeli?

Bende sevmem sıkıyı insanların üzerimde hüküm sürmeye çalışmasını.
Baktınız olmuyor duymazdan gelin.
Nedir bu insanların benci tavrı gerçekten anlamıyorum senin hayatını sen yaşadın bu benim hayatım bi sal

Bu konulara yazarım görev haline getirme asla aynı gün gitme diye

Yani bu hafta Salı gitti isen haftaya Salı gitme

Kv çarşambaya çağıracaksa biz Cuma gelelim de haftasonu ya da işte izin günü hangi gün ise ondan önce görüşmek işte sen iste baskın yap ki o gün boş kalsın

Kv çağırsa da ertele yani onun değil sizin istediğiniz gün gidilsin, çağırdı aradan çıksın deme

Lakin şimdi virüs var

Korkarım ben birine bulaştırıp vebal alamam kış da geliyor yaza virüs azalır o zamana kısmet artık

Ezberle herkese aynı cümleyi söyle

Yani eşimin dayısına bu virüste el öpmeye gitmem düğün olmadı mı gelmediler mi yeter fazla bile

Ev ziyareti yapmıyoruz bile güzel cevap olur yani tek cümle

Ha bu arada pandemiden bağımsız hiçbir yere cümbür cemaat gitme

Ayrı aileyiz vurgusu yap dayıya gidilecekse yalnız git evine birini çağıracaksan yalnız çağır tanımasan da tanışırsın

Kızım sen tanımazsın sıkılırsın deyip kv kp sana tüm sülaleyi aynı anda ağırlatmasın

Örneğin halayı ve gelinini çağırma o ayrı o ayrı hala ile menü farklı akranla farklı

Bunu ilk davette yap mesajı ver kv ile değil ayrı git ayrı çağırılmak iste sen de ayrı çağır tabii aynı şeyler annelerle de geçerli

Ayrı aile olduğunuzu hem eşin ve sana hem de çevreye ilan et

Başta haftada 2 gittik biz de.
Şimdi haftada 1 gibi, rutin yok.
Bazen daha seyrek bazen daha sık, kendimizi nasıl uygun hissedersek.
Haftada birden seyrek olmasını ben de istemem pek, biz hayat koşturmacasındayız ama onlar özlüyorlar.

Bence bunun zamanı olmamalı. Bizimkilerde illa haftada bir görüşmeyi mantıklı buluyor. Ben sevmiyorum canım ne zaman isterse o zaman girmek isterim yada bi misafirlik olur bilmem ne o başka. İlla gün sayısı belirlemek çok saçma ya

Sadece bir dayıyı cagırcam baska kımseyı cagırmıycam. Haklısınız zaten sürekli nasıl gideceksin. Eşim tek gider arada. Arada ben gıderım

Anlar gibi o da. Kötü huyu ısrarı sevıyor
Benim kayınvalidem genel anlamda çok anlayışlıdır, sorun yaşamayız. Düşün ki evliliğimin 5.yılında onun karşı apartmanına taşındım, özgür irademle :)

Ancak yeni evlendiğimiz zaman bitmedi çağırmaları, gelmeleri gitmeleri. Eşim yavaştan kesti ayaklarını. Mesela çağırdıklarında ya da gelmek istediklerinde arkadaşlarımız gelecek/planımız var diye diye açtı araları. Ben hiç bir şey demedim, kendi rahatsız oldu.

Kayınvalidem arar, sen çalışan kadınsın, gelin bizde yiyelim gidin derdi. Bir mırın kırın ettim, iki ettim üçüncüsünde ya anne ben kocama yemek yapmak istiyorum, yemek pişirmeyi öğrenmek istiyorum. Hep sana gelirsem nasıl olacak o iş dedim, haklısın dedi. Israrlar bitti. Ama hep zamanla oldu bunlar.

Şimdi bazen haftada 3-4 bile görüştüğümüz olur, benimkilerle de keza. Çocuklarım küçük oldukları ve bir düzene ihtiyaç duydukları için genelde aileler bize bir çaya/kahveye uğrar, çocukların uyku saati evlerine giderler.

Sizin kayınvalideniz de anlayışlıysa zamanla sizin de oturur düzeniniz. Bunun yolu kendisine açık ve net olmaktan geçiyor.

Kayınvalidenizle halledebileceğiniz şeyler için eşinizi arada bırakmayın. Kendiniz halledin.

Bu zamanla oturacaktır.
Ritüele bağlamamak en doğrusu. Yoksa işiniz varken bile illa ki istiyorlar.
Bazen yemeğe gidin, bazen bi kahveye uğrayın. Bazen misafir varken gidin, bazen yokken denk getirin. Bi misafir gelecek diye özellikle giderseniz her misafirden beklenirdi iz. Kendinizi de kasmayın bu tarafa şu sayı şu tarafa bu sayı gittik diye. Zamanla hepsi otıracaktır. Kimin ihtiyacı varsa o tarafa çok gidilir. Bu noktada eşinizle birlikte doğru adım atmak önemli. Bazen istemesek bile gideriz birbirimizin ailesine ama erkek kalkarız ayarlarız birbirimizi.

Cuma akşamları program yoksa ya senin ya da eşinin ailesine akşam yemeğe oturmaya her hafta değiştirirerek
Ertesi gün de yine program yoksa cuma akşamı kimin ailesine gidilmediyse ona kahvaltıya gidin saat 1-2 gibi kalkarsınız.
Eğer program varsa sabahtan dönüşte çaya uğrarsınız
Böylece cumartesi pazar da boş boş aile gezmesine harcanmamış olur

2 haftada bir yeter bence fazla bile. ailem şehir dışında 2 ayda bir gidiyorum ama her gün telefonda konuşuruz. eşimin ailesi burada anne vefat etti, baba sağ ve görümcemde kalıyor ona da eşim her hafta uğrar ben arada giderim ...

Aile bağlarına göre ve mesafeye gore değişir. Benim ailemle ayni sitedeyiz. Esim gunduz calisiyor zaten, ben istedigim gibi görüşüyorum. Eşimle birlikte aileme gitme sıklığımız 2 ayda bir herhalde
Eşimin ailesi biraz daha uzak. Haftada 1 ideal bence.
Ama yeni evlenince yakin arkabaya el opmeye gidiliyor sanirim dayi hala teyze gibi. Bunlar yeni evlendiginiz icin. Her hafta dayısına gitmezsiniz yani

Haklısınız cagırdıgında acık acık söylerım o da hep cagırmaz.oglu gıtsın ben gitmesin demıyorum. Ama o da bensız bır yere gitmek ıstemıyor

Haklısınız. Gecen annemlerde 4 5 saat oturduk. Zamanla oturur herhalde. Hem bende işe baslayacagım

Ama ben haftasonu calısıcam part tıme. Eşimin tek cuması var. Onda da evde oturmasın günah. Gezerız ondada

Yok normalde eşimde öyle ev oturmalarını sevmez. Bende sevmiyorum sıkılıyoruz. Onun yerıne kardeşiyle kafeye gıderız falanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…