- 2 Ağustos 2013
- 4.132
- 3.935
- 448
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
Bende sevmem sıkıyı insanların üzerimde hüküm sürmeye çalışmasını.
Baktınız olmuyor duymazdan gelin.
Nedir bu insanların benci tavrı gerçekten anlamıyorum senin hayatını sen yaşadın bu benim hayatım bi sal
Keşke karşımızdaki insanlarda aynı orantıda anlasalar ne demek istediğimizi'beni sal' kelimesini çok kullanıyorum böyle cuk diye kestirmeden anlatıyor ne demek istediğini..
Dayısını cagırdıgımızda annesi de gelmek ıstıyor. Vala milletin işi gücü yok oturmak istiyor paso. Kız kardesım de evlenecek. Ona da kesinlikle uzak tut evı dıycem. Ben direttim uzagım. Ki bu saatten sonra bedava ev verseler yakın ıstemıyorum. Kafam rahat. İşe de baslıycam. Sürekli gidemem yorgun olcam ders calıscam falan+1 diyeyim..
Gittikçe çağırman da gerekecek, hep gidip bir sefer gitmediğinde göze batacak. ben bu gereksiz oturmalara dayanamıyorum. Herkes aşırı yoğun ve yorgun zaten, ve üstelik corona var ama bitmedi bu ev oturmaları..
Eşim 'yalnız' gitsen desen, o da istemez bir noktadan sonra yanlış anlaşılır, çocuk oluyor zaten saatlerce oturamıyorsun..
Ben de çaresi varsa alırım bir dal.
benim aklım yok zaten dayıya gidileceğini düşünemiyorum.
Israr etmez herhalde bidaha. Bende bu hafta işe baslamayı düşünüyorum çünkü.Part tıme calıscam ama ev ısı galan sürekli ev oturmasına gidemem ben. Ogluna düşkün kaynana hıc sevmıyorum ya. Bu da aşırı düşkün. Paşam diye diye ölüyo'beni sal' kelimesini çok kullanıyorum böyle cuk diye kestirmeden anlatıyor ne demek istediğini..
Dayısını cagırdıgımızda annesi de gelmek ıstıyor. Vala milletin işi gücü yok oturmak istiyor paso. Kız kardesım de evlenecek. Ona da kesinlikle uzak tut evı dıycem. Ben direttim uzagım. Ki bu saatten sonra bedava ev verseler yakın ıstemıyorum. Kafam rahat. İşe de baslıycam. Sürekli gidemem yorgun olcam ders calıscam falan
Ama ben haftasonu calısıcam part tıme. Eşimin tek cuması var. Onda da evde oturmasın günah. Gezerız ondada
Dayısını cagırdıgımızda annesi de gelmek ıstıyor. Vala milletin işi gücü yok oturmak istiyor paso. Kız kardesım de evlenecek. Ona da kesinlikle uzak tut evı dıycem. Ben direttim uzagım. Ki bu saatten sonra bedava ev verseler yakın ıstemıyorum. Kafam rahat. İşe de baslıycam. Sürekli gidemem yorgun olcam ders calıscam falan
Fazla art niyetli planlar gibi geldi banaBu konulara yazarım görev haline getirme asla aynı gün gitme diye
Yani bu hafta Salı gitti isen haftaya Salı gitme
Kv çarşambaya çağıracaksa biz Cuma gelelim de haftasonu ya da işte izin günü hangi gün ise ondan önce görüşmek işte sen iste baskın yap ki o gün boş kalsın
Kv çağırsa da ertele yani onun değil sizin istediğiniz gün gidilsin, çağırdı aradan çıksın deme
Lakin şimdi virüs var
Korkarım ben birine bulaştırıp vebal alamam kış da geliyor yaza virüs azalır o zamana kısmet artık
Ezberle herkese aynı cümleyi söyle
Yani eşimin dayısına bu virüste el öpmeye gitmem düğün olmadı mı gelmediler mi yeter fazla bile
Ev ziyareti yapmıyoruz bile güzel cevap olur yani tek cümle
Ha bu arada pandemiden bağımsız hiçbir yere cümbür cemaat gitme
Ayrı aileyiz vurgusu yap dayıya gidilecekse yalnız git evine birini çağıracaksan yalnız çağır tanımasan da tanışırsın
Kızım sen tanımazsın sıkılırsın deyip kv kp sana tüm sülaleyi aynı anda ağırlatmasın
Örneğin halayı ve gelinini çağırma o ayrı o ayrı hala ile menü farklı akranla farklı
Bunu ilk davette yap mesajı ver kv ile değil ayrı git ayrı çağırılmak iste sen de ayrı çağır tabii aynı şeyler annelerle de geçerli
Ayrı aile olduğunuzu hem eşin ve sana hem de çevreye ilan et
Başta sınırınız koyun yoksa maalesef hep beklenti içinde oluyorlar.3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
Üff bizi de alın dıyor. Bız kendimiz gitsek falan illa pesımıze takılacak. zaten sık gıdecegım izi dusunmuyorum ben. Sürekli sürekli olmaz. Hele ıse gıdeyım bahaneleri hazıryukarıdaki ilk yorumumda yazdım bu bir rituel
yani yeni gelin şimdi onları bilmez hep birlikte gidelim
sonra diyecek ki dayının evli oğlu kızı varsa onları da çağır
işte dayın (bu vurgu önemli birden senin dayın olur) bunu şöyle sever keşke sorsaydın öyle yapardın
aman kuzen X bunu böyle sevmez bunu ikram etmesen mi acaba
bu kalabalıkla gitme gelme olmaz diye baştan söylemelisin
yoksa kv dayıyı çağırdın beni de çağır, teyzeyi çağırırsan ben de gelirim
aaa dayınlar bize geldi siz de gelin ayıp olur vs vs uzatır
ayrı aile vurgusu önemlidir
senin annene de gideceksen annene gidersin hadi ayda yılda bir kardeşler anne baba evinde görüşülür ama halana gideceksen ya da halan sana gelecekse annen gelmemeli
ay ben erkenden gelir yemeğe yardım ederim moduna da hayır
zira o zaman kv ye hayır denmez
Öyle öyle ee. Ee adamlar emeklı napacak. Zaten 1 2 haftaya sınav calısmaya baslıycam. Gunduz kaparım telimi olur bıter. Sıkıya gelemiyorum. Öyle bayramda gıt kaynana evini temizle falan. Mesela ben kış ıcın domates yapmak istiyorum. Eşim annemlere yapıyor oturur bırlıkte yaparız dıyor. Vazgeccem yapmaktan bende napayım. Ben sürekli mıç mıç sevmıyorum. Hayır demeyi Allahtan bılıyorumevde oldukça kalkar bir kahve yaparsın, müzik açar mum yakarsın, ders çalışırsın, olmadı pijamalarınla oturursun.
Kv evinde her istediğini yapamazsın, 5 senelik gelinim hala mutfağına girmeye çekiniyorum. İşten korktuğuma değil, yanlış bşy yaparım, yeri değişir filan tedirginliği..
Bu demek değil ki gitme!.. Nasıl alıştırırsan başta, öyle gider. Bir süre sonra, 'o gelmez dersi işi var ' muhabbetine döner, ısrar da olabilir, dönmeyebilirde.. sen kibarca 'hayır' demeyi bilmezsen istemediğinde.. zamanla ayağına dolaşır herşey.. seni öyle anlıyorum ki..
İnsanlar boş boş oturacak zamanı da buluyorlar bu zamanda
Üff bizi de alın dıyor. Bız kendimiz gitsek falan illa pesımıze takılacak. zaten sık gıdecegım izi dusunmuyorum ben. Sürekli sürekli olmaz. Hele ıse gıdeyım bahaneleri hazır
Beni de acmıyor da. Dayısını cagırırım ama kaynana da gelmek ıstıyor. Bı kez cagırırım bıdaha cagırmambiz ters taraftayız o gün dayıdan önce şuraya uğrayacağız artık sizinle başka gün gideriz deyin diyeceğim de yenge lv de gelecek diye hazırlık yapar
yani şahsen eşimin dayısı yengesi ile oturma fikri de beni açmıyor kv kp olsun bari yanımızda diyebilirim bu alışkanlık olmayacaksa
Zamanla alisiliyo ama her hafta bile bana fazla geliyo.. ilk zamanlar benimki de bunaltiyodu artik birakti kendi halime şükür hala arada bi krize girip sikayet ediyo cagirdim gelmedi diye de3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
Evet yani insanlar çalışıyor. Ki eve yeni adapte olmaya calısıyorum. Eşim yorgun günah kendılerı full evde tabıZamanla alisiliyo ama her hafta bile bana fazla geliyo.. ilk zamanlar benimki de bunaltiyodu artik birakti kendi halime şükür hala arada bi krize girip sikayet ediyo cagirdim gelmedi diye de
Bana ayda bir yeterli iki haftada bir.
Daha çok yenisiniz ya 3 haftada 3 kez gitmek bile bence çok yani bi sizi rahat bıraksınlar bu ne böyle3haftalık evliyim. Bir hafta balayı yaptık. Kaynanam 3 kez falan gittik. Kendi anneme de öyle. Kaynanam dün eşimi aramış. Akşam dayınlara gidelim demiş. Bende önceki günde gittigimiz için evde oturalım dedim. Çıkmadık. Kadın beklemiş. Birşeyler hazırlamış. Bugünde aradı sizi sıkmak istemiyorum demiş eşime. Bende eşime dedim haftada bir gideriz. Ben part çalışıcam. Ev işi var. Kpss çalışacagım. Ben sürekli gidip oturmak istemiyorum. Haftada bir olurda 2 3günde bir fazla bence. Giderse tek gitsin arada. Beni aradı bugün kaynanam.Eşimin dayısını çagırdıgında bizimde alır bizde geliriz diyor.Tamam dedim artık.Evlerimiz Allahtan uzak ama bu hafta kaç kez gittik.Normali ne bunun. Kaç günde bir gidilmeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?