Bilmem benimki kaçmadı 7 sene bekledimSonra söyleyince kötü ben oluyorum
Koca kaçıyor arkadaşlar bilmiyor musunuz siz?
Sizinki kaçmadı mı?
Evlenene kadar her şeye tamam denir ne kadar saçma olursa olsun
Evlenince kafesledim zaten diye sorun çıkarılmaya ufaktan başlanır
Öyle öyle hakkınızı söke söke alırsınız
Yaşadığınız yerin gelenek göreneğine göre susup oturun o zaman siz.Böyle bi yorum görmek daha guzel yasadiginiz yerleri gelenegı görenegi bilmeden herkes yargı dagıtıyor maşallah ya ne hoş bravo
Ben sakinim bende k.valideyim onu söyleyim..Sanki ben kaynanayim.gelini köle ediyorum sakin olun
Hiç yanılmadım tahmin ettim...
kızıyorsunuz yazdıklarımıza ama ben o yaşta üni de okuyodum okul bitip eve gelince insanlarda gelip duyurmaya başladılar şu var bu var diye ama cevabım çok netti işe girmeden olmaz dedim işe girdim 5 sene yine evlenmedim 33 yaşında evlendim koca falan da kaçmadı sonra sizin gibi kv garip falan diye konu açmıyorum neden çünkü evim barkım ayrı maruz kaldığım zaman dilimi belli hayat şartlarınızı bilmiyorum ahkam kesemem ama keşke sizde kv derdi yerine okulda hoşlandığınız çocuktan falan bahsetseydiniz o kadar küçüksünüz ki evlenmek için bir eve gidip o evde gelin olup hizmet etmek için allah gönlünüze göre versin
Ben de Her sey dort dortluk olsun diye 7 sene bekledim adami. Valla burnumda tütüyordu her gun. Bizde akil yok muydu evlenip koynumuza alsaydikBilmem benimki kaçmadı 7 sene bekledimhatta ev için dedim aynı mahallede yakın mahallede bile olmaz işine geliyorsa ne kadar aptalmısım gidip kv demle yaşasaydım koyun koyuna boşuna 7 sene bekledim ya kaçsaydı
Çocuk yapmayın. İyi niyetimle söylüyorum bunu. Nasıl ki aynı evde kalmayı kabul ettiniz ve pişmansınız. Aynı bu şekilde, ayrı eve çıkmadan çocuk yaptığınoz için de pişman olacaksınız. Önceliğiniz ayrı eve çıkmak olsun. Çocuk demek masraf demek. Şimdi çıkmazsanız çocuktan sonra hiç çıkamazsınız. Ayrıca o kaynananız sizi çocuğa, analığınıza karışarak iyice boğacak.Böyle bi yorum görmek daha guzel yasadiginiz yerleri gelenegı görenegi bilmeden herkes yargı dagıtıyor maşallah ya ne hoş bravo
valla kocalar düşünsün . bu duruma sokan onlar eşlerini . ayda 1 falan olacak akılları başlarına gelecek. ben aynı evde değilim..Ayyy her dusa girdiğinde gözünün icine bakarlar kesin Ikiniz arka arkaya girdiyseniz hele.
Yooo ben aileme ayirinherkws kendi hayatini yasasin diyorum gelecek eltim icinde ayni seyi istiyorum ama bu ailede bu sekilde ne yapayım simdiKendi ailene de erkek kardesinin hanimi kölelik yapacak yani. Duzen böyle, boynumuz kıldan ince diyorsun
Ne zaman evlenecegi belli bile değilken nasıl kabul ettiniz ki daha 3 aylık evlisiniz daha çok yeni şimdiden huzursuz olmaya başlamışsıniz belki 1 3 5 kaç yıl olduğu belli bile değil çok büyük risk almışsınızSarsın sevsiin babaannesi sonuçta ama onlar ayrilacagimizi biliyor kendileride dile getiriyor kaynımda annesinden kopmaz fazlasıyla düşkün bu o ve eşinin problemi herkes kendinden sorumlu ben tamamen kalacağımı bilsem zaten asla kabul etmezdim ki bi iğnemi bile cikarmadım ayrilinca evime sericem
Teşekkür ederim güzel dille söylediğiniz içinÇocuk yapmayın. İyi niyetimle söylüyorum bunu. Nasıl ki aynı evde kalmayı kabul ettiniz ve pişmansınız. Aynı bu şekilde, ayrı eve çıkmadan çocuk yaptığınoz için de pişman olacaksınız. Önceliğiniz ayrı eve çıkmak olsun. Çocuk demek masraf demek. Şimdi çıkmazsanız çocuktan sonra hiç çıkamazsınız. Ayrıca o kaynananız sizi çocuğa, analığınıza karışarak iyice boğacak.
Bende çok istedim okumak cok çaba gösterdim ama olmadı engeller çıktı baska sekilde kendimii gelistirmeye calistim ama bulundugumuz kesimi keske bilseydiniz haklısınız ama icinde olmadan bilemezsinizÇok şükür okuduk mesleğimizi elimize aldik, evlerimiz ayrı , acele evlenip kv ile oturup sonra da ay kayinvalidem çok tuhaf diye konu açmadık, keşke sizde önce çalışıp maddi olgunluğa ve kişisel bağımsızlığına kavuşmuş biriyle evlenseydiniz, bir de çocuk yapcam diyorsunuz, çocuk olunca o zaman gör cümbüşü, burda yorum yapanlar senin şahsına bişey demiyorlar neden kendine değer vermediğine ve geleceğini saçma ve birey olamamış bir adama , ailesinin insafına, vicdanına bıraktığına kızıyorlar
Benim kuzenim gecen yil bi cocukla nsianlandi , neyse ki ayrildi duruma ayikip. O cocuk da doguluydu. Ve onun durumundan yola cikarak tahminimi soyleyeyim, eger erkek yani eşi okumus meslek sahibi degilse, muhtemelen baba meslegini yürütüp hepsi bir keseden yiyor, babadan harclik aliyor. Kuzenimin nişanlısı da öyleydi ve bu durum oralarda cok yaygin. Yani ayri eve cikma durumlari ailenin izni ve maddi destegiyle mumkun olacak muhtemelenÇocuk yapmayın. İyi niyetimle söylüyorum bunu. Nasıl ki aynı evde kalmayı kabul ettiniz ve pişmansınız. Aynı bu şekilde, ayrı eve çıkmadan çocuk yaptığınoz için de pişman olacaksınız. Önceliğiniz ayrı eve çıkmak olsun. Çocuk demek masraf demek. Şimdi çıkmazsanız çocuktan sonra hiç çıkamazsınız. Ayrıca o kaynananız sizi çocuğa, analığınıza karışarak iyice boğacak.
Umarım bu kara düzen biter bir gün.Benim de annesi, bütün ablalari, yengeleri kaynanalariyla oturmuş doğulu bir tanıdığım var. Kendisi 3 universite bitirdi. Kendi gibi üniversite bitirmiş bir akademisyen ile evlendi. Kendi evlerini, düzenlerini kurdular. Hiç birlikte yasamadilar kaynanasiyla.
Nerelisiniz ?Bende çok istedim okumak cok çaba gösterdim ama olmadı engeller çıktı baska sekilde kendimii gelistirmeye calistim ama bulundugumuz kesimi keske bilseydiniz haklısınız ama icinde olmadan bilemezsiniz
bu forumdan ne istediniz merak ettimFazla merak iyi değildir ama kuzum
Tatlı dille yaşanan tecrübeleri görmek isterdim carlasanıza diyosunuzda ben kimseye carlamadım olanı söyledim sadece kendi pencerenizden bakıyorsunuz dalga geçerek konuşanlar hosuma gitmedi ve dile getirdim kendimi ifade edip koruyabiliyorum kv kp eşime bile siz merak etmeyin teşekkürler yinedebu forumdan ne istediniz merak ettim
insanlar oturup kaynananızı kp nizi çekiştirsin falan mı
saf saf evlenmişsiniz buranın şartları diyorsunuz susup oturun o zaman
istediğiniz olmayınca carlamışsınız buralarda
hadş YİYİYORSA ayne şekil kv ye de carlasanıza :)
Şayet böyleyse üzülürüm konu sahibine.Benim kuzenim gecen yil bi cocukla nsianlandi , neyse ki ayrildi duruma ayikip. O cocuk da doguluydu. Ve onun durumundan yola cikarak tahminimi soyleyeyim, eger erkek yani eşi okumus meslek sahibi degilse, muhtemelen baba meslegini yürütüp hepsi bir keseden yiyor, babadan harclik aliyor. Kuzenimin nişanlısı da öyleydi ve bu durum oralarda cok yaygin. Yani ayri eve cikma durumlari ailenin izni ve maddi destegiyle mumkun olacak muhtemelen
Kesinlikleee aynen durum buBenim kuzenim gecen yil bi cocukla nsianlandi , neyse ki ayrildi duruma ayikip. O cocuk da doguluydu. Ve onun durumundan yola cikarak tahminimi soyleyeyim, eger erkek yani eşi okumus meslek sahibi degilse, muhtemelen baba meslegini yürütüp hepsi bir keseden yiyor, babadan harclik aliyor. Kuzenimin nişanlısı da öyleydi ve bu durum oralarda cok yaygin. Yani ayri eve cikma durumlari ailenin izni ve maddi destegiyle mumkun olacak muhtemelen
Öyle her istediğinlede evlenemiyorsun türk olsa bize uymazlar onlar boşanır ortada bırakır diyerek sevdiğine bile varamıyorsun şükür öyle durumum olmadı ama buralarda durum bu şekildeŞayet böyleyse üzülürüm konu sahibine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?