elalem kadar kötü birşey yok zaten yeri gelince başlarım elalemine demezsen kadın olarak hep mutsuz olman gerekiyorVallaha ben o yüzden "elalem ne der" diyerek yasamiyorum. Onlara kalsa hicbirimizin meslegi olmayacakti. Evde oturup koca bekleyecektik. Bizde isin kötü tarafi babamin hastalanip öldügü oldu. Biz daha cok genctik o zamanlar. Elalemden kim gelip elimizden tuttu dersiniz? Hickimse. Bütün maddi manevi zorluklari nerdeyse tek basimiza atlattik. Elalem sadece sınırlamakta var, elinizden tutmaya gelince yok ortada kimse. Aynisini bu konuda da görüyoruz: Elalem ne der diye bu sartlar kabul edilir, ama siz o sartlarla mutsuz olurken elalem yok. Hickimse yok ortada.
Ailenizin size yaklaşımı bu şekilde olunca, yaşadığınız koşullar çok da anormal gelmiyor malesef. Hepimizin ana babası var ama ben ne kendi ne de eşimin ailesiyle aynı evde oturmak istemem. Sizin şartlar buna mecbur bırakmış gibi, üzüldüm.T
Aynen öyle ayrı ev istediğimi dile getirdiğimde degil esim annem tarafindan susturuluyorum sen ne diyorsun ne saçmaliyorsun ciddiye alma takma bizde varız allah icin onlar büyüğün onlardan zarar gelmez falan filan ište
Ben onun nerede yaşadığını az çok tahmin ettim,bir gerçek var oranın kaderi maalesef bu sistem değişmedikçe daha çok kızlarımızın canı yanacak..Kayın evlenmezse napcaksınız?
Ay ne saçma sapan şeylere evet diyorsunuz. Hadi siz deneyimsizsiniz ananız babanız da mı olmaz demiyor?
Kızım yok ama bana bu şartla gelene hadi yallah kapıya git başka kız bul bu zamanda bulabilirsen derdim. Ananız babanız da hata en başta.
Kendisi orada yaşayan bir anne ne olursa olsun kendi kızını korumak ister. Bazı ailelere doğan çocuklara o kadar üzülüyorum ki. Resmen çocuk ziyanı, ziyan etmişler kızcağızıBen onun nerede yaşadığını az çok tahmin ettim,bir gerçek var oranın kaderi maalesef bu sistem değişmedikçe daha çok kızlarımızın canı yanacak..
Bizler fasrklı düşünürken onlar çok daha farklı düşünüyorlar işte.
Koruyamıyor maalesef bunlar sadece dizilerde yada filimlerde olmuyor ki.Kendisi orada yaşayan bir anne ne olursa olsun kendi kızını korumak ister. Bazı ailelere doğan çocuklara o kadar üzülüyorum ki. Resmen çocuk ziyanı, ziyan etmişler kızcağızı
Aynen 3 aydir olmadi diye niye olmuyor düşüncesine gorildi bileiçinde bulunduğun şartları bilemem. anlayabilmem de mümkün değil öyle büyümedim, öyle yetiştirilmedim.
kaçıncı yüzyıldayız, hala ülkede böyle cahillikleri görmek sadece sinirimi bozuyor
onlar eve hizmetçi alıyorlar, tek farkı nikah kıyıyorlar. eşin hayatında hiçbir şey değişmiyor, düzen aynı düzen
para ortak, ev ortak. seni büyütmemiş etmemiş tanımadığın anne babaya yıllarca hizmet ediyorsun.
kural da diğer oğlan evlenene kadar. aklımı kaçırıcam.
tek öneri burada defalarca yazan insanlar gibi çocuk istemeyi ayrı eve çıkana kadar ertele, yoksa bu rahatsızlıkların beş katına çıkacak apaçık belli. şimdi sana baskı da yapıyorlardır bir an önce çocuk yap diye, hiç şaşmaz
Bu mantıklı gerçekten bunu düsünücemKabul rtmeseydiniz keske. Kadında priblem yik. Her insan farklidır sonucta.
Bari işe girin hem para biriktirirsiniz hem de akşama kadar evde kayinvalideniz ile oturmazdinız
O babasından harçlık almıyor aksine veriyor sadece kardeşleriyle beraber ortak çalışıyorlar hepsi evlenip ev sahibi olana kadar bir oluncak daha sonra ayrılıcaklarAma benim kuzenim ayni evde yasamayacagi halde ayrildi, sirf babasindan harclik aliyor diye . Yani sadece bu sebep bile bir erkekle evlenmemek icin yeterli bi gerekçe. Siz bir de ustune birlikte yasiyorsunuz
Hadi sen hızlı çıktın bi sene içinde gelin bulup kaynın evlendi. Sen ayrı eve çıktın. Yenge gelen gelinin vay halineYeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
Çok üzüldüm buna bunun baskısı artacak zamanla belki adini kisira bile çıkartır o potansiyeli görebiliyorum ondaAynen 3 aydir olmadi diye niye olmuyor düşüncesine gorildi bile
Allah büyüktür varsa bile allahtandir allaha inanci omayan herkes konuşur tek o degilki allah kimseyi evlatsiz bırakmasınÇok üzüldüm buna bunun baskısı artacak zamanla belki adini kisira bile çıkartır o potansiyeli görebiliyorum onda
Amin inşallahAllah büyüktür varsa bile allahtandir allaha inanci omayan herkes konuşur tek o degilki allah kimseyi evlatsiz bırakmasın
Hatırlıyorum o arkadaşı kv ye girme gece demişler oda ben torunuma bakmaya geliyorum size değil demiş . ahaah ne komik ama
Değişik bir sistemmiş. Hayatta kalabilen bir sonraki etaba geçiyor, yeni gelen oyuncu ebe oluyor. Adeta bir squid game.Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
Daha neler duycan neler bacım .. çünkü onlar da erkekleri mukemmelllll gelinler yetersiz oluyor. Ben 3haftalik gelindim bana hamile değil misin demeye başladılarAynen 3 aydir olmadi diye niye olmuyor düşüncesine gorildi bile
Aynen öyleHatırlıyorum o arkadaşı kv ye girme gece demişler oda ben torunuma bakmaya geliyorum size değil demiş . ahaah ne komik ama
Eşinizle konuşun kiraya çıkamaz mısınız?Ya benim annem babamda var diyerek belli süre otururuz dedim ama işin içine girince farklı oluyormuş fazlasıyla iyi niyetli düsüncemden onayladim
Ben iki buçuk senedir evliyim başından beri korunmadim ama şu zamana kadar ne kp ne kv sormadıDaha neler duycan neler bacım .. çünkü onlar da erkekleri mukemmelllll gelinler yetersiz oluyor. Ben 3haftalik gelindim bana hamile değil misin demeye başladılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?