evli üç çocuklu anne

Maaşımın diyelim 45 lira 15 ini ona veriyorum gerisine de çocuklara markete harcıyorum ama düzenli olarak katıldığı masraflar yok ve bununla yetinmeyip fazla harcıyınca ipin ucu kaçtı

Bir de çevreniz mi zengin? Mesela eşiniz ne iş yapıyor? Zengin muhit de mi oturuyorsunuz? Bazı kişileri bunlar da etkiliyor. Daha sükseli yaşam göstermek için bir yerine beş alıyor olabilir misiniz?
Yok hayır küçük bi şehirde dediğim gibi sadece eve yeme içme dahil üç çocuğun masrafı

Kusura bakma ben hala inanmiyorum. Aylik gelirin cok cok yuksek degilse bu borc oyle yillar yili oyle ordan kredi aldim bunu odedim burdan nakit avans cektim odedim ile olusabilmesi cok cok zor.
Yada ben mali musavir ve finans muduru degilim.

Deli gibi para harcayabilirim, ipekyol, networkden asagi bir markadan kiyafet kolay kolay almiyorum. Aylik belgelenebilir gelirim 200.000 uzerinde arabami gecen yil sifirlarken bankalar odeyemezsiniz diye 800.000 tl arac kredisi vermedi. (Esimin maasi da benden yuksek)

Maaşımın diyelim 45 lira 15 ini ona veriyorum gerisine de çocuklara markete harcıyorum ama düzenli olarak katıldığı masraflar yok ve bununla yetinmeyip fazla harcıyınca ipin ucu kaçtı
İyi de kalan meblağ 5 kişinin mutfak masrafını zaten ucu ucuna karşılıyordur,sizin maaşınızın yetmemesi bu durumda çok normal,eşinizin gıda fiyatlarından haberi yok galiba,e bu çocukların okul,kurs,aktivite giderleri ne olacak? Tamam söylememekle hata yapmışsınız ama bu durumda bu kadar tepki vermesi saçmalık,siz de yettiremiyorum deseydiniz keşke

Siz birikim yapsaydınız kocanız da evi geçindirseydiya.

Bazı insanlar para tutamaz ben onlardanım.
Bende severım yeme içme gezme.
Ama maaş belli.
Buna göre ayarlarım esımde sever birikim yapmayı ve bana göre o daha tutumlu.
Ben kendime ve çocuğuma harcayacagım kısmı alırım.
Evın gelır gıder birikim kısmını ona yükledim.
Keşke sızde öyle yapsaydınız.
Yoksa harcamaya bakılırsa herkes harcar.

Aynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorum

Öyle değil ama
Kredi kartından market masrafı,benzin masrafı ve 3 çocuğun ihtiyaçlarını alırsanız,kartın aylık taksidini de ödeyemezseniz o borca faiz işler ve katlana katlana 900bin olur çok normal.

Öyle değil ama
Kredi kartından market masrafı,benzin masrafı ve 3 çocuğun ihtiyaçlarını alırsanız,kartın aylık taksidini de ödeyemezseniz o borca faiz işler ve katlana katlana 900bin olur çok normal.
Kredi
Öyle değil ama
Maaşım yetmediğinde mecbur karttan alıyordum kalmadığında aynen ödeyemeyince faizle katlandı hep

Ben sizi çok iyi anladım.
Bende tek çocuk var. Hiçbir lüks harcamam yok. En son geçen sene kurban bayramında tatile gittim. Yıllardır aynı kıyafetleri giyerim diyebilirim. En iyisini alıp 5 yılda bir alıyorum neredeyse. Kuaför masrafım yok,sadece ağda yaptıran bir kadınım. Herşeyim evden. Dışarıda yemek yemeyi sevmem. Ev kendi evimiz,iki arabamız var. Oğluma her şeyin temizini ve sağlıklısını almaya çalışırım. 3 kişilik aileyiz,aylık masrafımız 170-200bin bandında. Tüm bunları kredi kartından harcasam ,eşim hiç katkı sağlamaz sadece birikim ve yatırım yaparsa, eeee ben de 1 yıl boyunca da ödeyemezsem o borç 1 milyona dayanır. Buna inanmayan ya ekonomi bilmiyordur. Ya da hayatında ev geçindirmemiştir.

Evet başta öyleydi aslında ama çocuk arttıkça ben yetiştiremedim çocuklara kendime alıyordum
Maaşınız yetmiyordur zaten. Benim piyasa koşullarına göre iyi bir maaşım var ama evi tek geçindirmeye kalksam yetmez yani. Bunu anlamak çok zor değil.
Aslında ona vermesem bi kısmını yine böyle olmazdı ona da verdiğim için iyice battım

3 çocuğa yapılan harcama zaten az olmaz ki ne bekliyordu eşiniz anlamadım
Neden konuşmadınız daha öncesinde önlem almalıydınız borçlanmadan

Öyle değil ama
Konu sahibi başta kendini çok gömdü ama eline kalan parayla bu masrafları karşılaması imkansızmış zaten. Eşi bunu görmezlikten gelmiş. İki çocuğum var, müthiş bir mutfak masrafımız oluyor. Konu sahibinin eline kalan parayla bunu karşılaması bile çok zorken, kendi gideri, çocukların diğer ihtiyaçları mümkün değil yetsin. Hatası başından eşine bunun yetmediğini söylememesi olmuş. Eşi birkaç ay mutfak masrafını karşılasa neyin ne olduğunu anlardı.

Aynen öyle buna rağmen tamam haklısın deyip susuyorum sadece çocuklarım bir arada olsunlar diye

Siz neye ne harcadığınızı kalem kalem yazıp eşinize göndermeniz lazım. Görsün. Markete mi gittiniz içeriğine kadar yazın ya. Sizin hatanız eşinizle uğraşmamak için gizlemeye çalışmak olmuş. Sonra da batmışsınız. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Bundan sonra mecbur eşinize vereceksiniz para kontrolünü biraz da o görsün.

Bir oğlumuz var.
Sağlık giderleri bende.
Evin mutfak masrafı bende. Pestisit meselesi yüzünden hep organik alışveriş yapıyorum. Evde her gün et pişiyor bir şekilde. Kahvaltımızı evden götürüyoruz. Akşam evde yiyoruz. Hafta sonu belki dışarıda yersek eşim öder onu hariç tuttum. Dışarıdan yemek söylemiyoruz.
Oğlumun kıyafet alışverişleri.
Evin tüm ihtiyaçlarını alıyorum market vs.
Oğlumun ıvır zıvır oyuncak
Kendime sezonda bir kez alışveriş yaparsam yaparım. Orta kalite bir mağazadan birkaç parça bir daha almam. Çorap çamaşır dışında. Onun taksitleri.
Kuaför masrafım yok kaş aldırıyorum sadece.
İş yerinde arkadaşlarla arada dışarıda yiyorum kahve içiyorum.
kredi kartım 100bin lira gelmiş.

Bunun üç çocuklu halini düşünemiyorum.

Evet aynen haklıyken haksız durumuna düştüm sonucunda bana çektirecek ama görecek de herşeyin ne kadar pahalı olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…