- 13 Haziran 2025
- 97
- -3
- 1
- 41
- Konu Sahibi ekinzamani
-
Maaşımın diyelim 45 lira 15 ini ona veriyorum gerisine de çocuklara markete harcıyorum ama düzenli olarak katıldığı masraflar yok ve bununla yetinmeyip fazla harcıyınca ipin ucu kaçtıSuçun olduğunu düşünmüyorum. Kendine ve çocuklarina harcamışsın ki maaşını vermesen zaten bu borç olmayacaktı. Konuyu anlatırken bir suçlu gibi anlatırsan eşin de kendinde haklılık payı göremezdi diye düşünüyorum. Millet milyon borçlar yapıyor. 2 ay verme maaşını temizle borçları eşinde boşanırsa kendisi bilir. Rest çekmelisin diye düşünüyorum
Yok hayır küçük bi şehirde dediğim gibi sadece eve yeme içme dahil üç çocuğun masrafıBir de çevreniz mi zengin? Mesela eşiniz ne iş yapıyor? Zengin muhit de mi oturuyorsunuz? Bazı kişileri bunlar da etkiliyor. Daha sükseli yaşam göstermek için bir yerine beş alıyor olabilir misiniz?
Şöyle izah edeyim kredi kartının asgariye altında hiç ödeme yapmadım kredi çektim mutlaka gününde ödedim bi şekilde yetmediğinde başka bankadan tekrar nakit avans çektim biraz borcu bitirene kadar beklemeden almak zorunda kaldığım ihtiyaçlar oldu banka sürekli kredi limiti verdi bende kullandım ödüyorum nasılsa diye ama bi noktada durdum o noktada iş işten geçti
İyi de kalan meblağ 5 kişinin mutfak masrafını zaten ucu ucuna karşılıyordur,sizin maaşınızın yetmemesi bu durumda çok normal,eşinizin gıda fiyatlarından haberi yok galiba,e bu çocukların okul,kurs,aktivite giderleri ne olacak? Tamam söylememekle hata yapmışsınız ama bu durumda bu kadar tepki vermesi saçmalık,siz de yettiremiyorum deseydiniz keşkeMaaşımın diyelim 45 lira 15 ini ona veriyorum gerisine de çocuklara markete harcıyorum ama düzenli olarak katıldığı masraflar yok ve bununla yetinmeyip fazla harcıyınca ipin ucu kaçtı
Siz birikim yapsaydınız kocanız da evi geçindirseydiya.merhaba arkadaşlar 13 senedir evliyim 3 çocuğum var en küçüğü 3 yaşında 5-6 senedir eşimden gizlemek zorunda kaldığım borçlarım var fazla miktar çalışıyorum kamu sektöründe memurum borçları ödeyemeyecek duruma geldiğimde artık bunu ağırlığı ve birşeyleri saklamanın da ağırlığı ile kocama bunu itiraf ettim. maaşımın 3 te birini eşime veriyordum geri kalanıyla da çocukların ihtiyaçları ayrıca eve alınacak market gibi harcamaları hep ben karşılıyorum eşimin de nadirdir eve birşey aldığı kendisi kendi kazandığıyla yatırım yapıyor zaten borç da bu yüzden oldu artan faizlere yenik düştüm maaşımın iki katı bocum var kredi nakit avans 5-6 senedir hep bu döngüyle idare ettim genellikle çocukların ihtiyaçları evin masrafı hep bana ait kocam sert tepki verdi haliyle güvenini fena kaybettim ayrılmak istiyor ben istemiyorum güvenini tekrar kazanmaya çalışıyorum çok çok pişmanım sizce sessiz kalıp bi süre geri çekilmelimiyim yoksa üzerine gidip ikna etmelimiyim
Aynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorumİyi de kalan meblağ 5 kişinin mutfak masrafını zaten ucu ucuna karşılıyordur,sizin maaşınızın yetmemesi bu durumda çok normal,eşinizin gıda fiyatlarından haberi yok galiba,e bu çocukların okul,kurs,aktivite giderleri ne olacak? Tamam söylememekle hata yapmışsınız ama bu durumda bu kadar tepki vermesi saçmalık,siz de yettiremiyorum deseydiniz keşke
Öyle değil amaKusura bakma ben hala inanmiyorum. Aylik gelirin cok cok yuksek degilse bu borc oyle yillar yili oyle ordan kredi aldim bunu odedim burdan nakit avans cektim odedim ile olusabilmesi cok cok zor.
Yada ben mali musavir ve finans muduru degilim.
Deli gibi para harcayabilirim, ipekyol, networkden asagi bir markadan kiyafet kolay kolay almiyorum. Aylik belgelenebilir gelirim 200.000 uzerinde arabami gecen yil sifirlarken bankalar odeyemezsiniz diye 800.000 tl arac kredisi vermedi. (Esimin maasi da benden yuksek)
KrediÖyle değil ama
Kredi kartından market masrafı,benzin masrafı ve 3 çocuğun ihtiyaçlarını alırsanız,kartın aylık taksidini de ödeyemezseniz o borca faiz işler ve katlana katlana 900bin olur çok normal.
Maaşım yetmediğinde mecbur karttan alıyordum kalmadığında aynen ödeyemeyince faizle katlandı hepÖyle değil ama
Kredi kartından market masrafı,benzin masrafı ve 3 çocuğun ihtiyaçlarını alırsanız,kartın aylık taksidini de ödeyemezseniz o borca faiz işler ve katlana katlana 900bin olur çok normal.
Ben sizi çok iyi anladım.Aynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorum
Maaşınız yetmiyordur zaten. Benim piyasa koşullarına göre iyi bir maaşım var ama evi tek geçindirmeye kalksam yetmez yani. Bunu anlamak çok zor değil.Kredi
Maaşım yetmediğinde mecbur karttan alıyordum kalmadığında aynen ödeyemeyince faizle katlandı hep
Evet başta öyleydi aslında ama çocuk arttıkça ben yetiştiremedim çocuklara kendime alıyordumBazı insanlar para tutamaz ben onlardanım.
Bende severım yeme içme gezme.
Ama maaş belli.
Buna göre ayarlarım esımde sever birikim yapmayı ve bana göre o daha tutumlu.
Ben kendime ve çocuğuma harcayacagım kısmı alırım.
Evın gelır gıder birikim kısmını ona yükledim.
Keşke sızde öyle yapsaydınız.
Yoksa harcamaya bakılırsa herkes harcar.
Aslında ona vermesem bi kısmını yine böyle olmazdı ona da verdiğim için iyice battımMaaşınız yetmiyordur zaten. Benim piyasa koşullarına göre iyi bir maaşım var ama evi tek geçindirmeye kalksam yetmez yani. Bunu anlamak çok zor değil.
Konu sahibi başta kendini çok gömdü ama eline kalan parayla bu masrafları karşılaması imkansızmış zaten. Eşi bunu görmezlikten gelmiş. İki çocuğum var, müthiş bir mutfak masrafımız oluyor. Konu sahibinin eline kalan parayla bunu karşılaması bile çok zorken, kendi gideri, çocukların diğer ihtiyaçları mümkün değil yetsin. Hatası başından eşine bunun yetmediğini söylememesi olmuş. Eşi birkaç ay mutfak masrafını karşılasa neyin ne olduğunu anlardı.Öyle değil ama
Aynen öyle buna rağmen tamam haklısın deyip susuyorum sadece çocuklarım bir arada olsunlar diyeBen sizi çok iyi anladım.
Bende tek çocuk var. Hiçbir lüks harcamam yok. En son geçen sene kurban bayramında tatile gittim. Yıllardır aynı kıyafetleri giyerim diyebilirim. En iyisini alıp 5 yılda bir alıyorum neredeyse. Kuaför masrafım yok,sadece ağda yaptıran bir kadınım. Herşeyim evden. Dışarıda yemek yemeyi sevmem. Ev kendi evimiz,iki arabamız var. Oğluma her şeyin temizini ve sağlıklısını almaya çalışırım. 3 kişilik aileyiz,aylık masrafımız 170-200bin bandında. Tüm bunları kredi kartından harcasam ,eşim hiç katkı sağlamaz sadece birikim ve yatırım yaparsa, eeee ben de 1 yıl boyunca da ödeyemezsem o borç 1 milyona dayanır. Buna inanmayan ya ekonomi bilmiyordur. Ya da hayatında ev geçindirmemiştir.
Aynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorum
Bütün yorumları neden okuyayım?Bütün yorumları okudunuz mu?
Bütün yorumları neden okuyayım?Bütün yorumları okudunuz mu?
Ben sizi çok iyi anladım.
Bende tek çocuk var. Hiçbir lüks harcamam yok. En son geçen sene kurban bayramında tatile gittim. Yıllardır aynı kıyafetleri giyerim diyebilirim. En iyisini alıp 5 yılda bir alıyorum neredeyse. Kuaför masrafım yok,sadece ağda yaptıran bir kadınım. Herşeyim evden. Dışarıda yemek yemeyi sevmem. Ev kendi evimiz,iki arabamız var. Oğluma her şeyin temizini ve sağlıklısını almaya çalışırım. 3 kişilik aileyiz,aylık masrafımız 170-200bin bandında. Tüm bunları kredi kartından harcasam ,eşim hiç katkı sağlamaz sadece birikim ve yatırım yaparsa, eeee ben de 1 yıl boyunca da ödeyemezsem o borç 1 milyona dayanır. Buna inanmayan ya ekonomi bilmiyordur. Ya da hayatında ev geçindirmemiştir.
Evet aynen haklıyken haksız durumuna düştüm sonucunda bana çektirecek ama görecek de herşeyin ne kadar pahalı olduğunuSiz neye ne harcadığınızı kalem kalem yazıp eşinize göndermeniz lazım. Görsün. Markete mi gittiniz içeriğine kadar yazın ya. Sizin hatanız eşinizle uğraşmamak için gizlemeye çalışmak olmuş. Sonra da batmışsınız. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Bundan sonra mecbur eşinize vereceksiniz para kontrolünü biraz da o görsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?