evli üç çocuklu anne

Su an sizin yapmaniz gereken sey acil borclari siralamak
Kredi puaniniz ne durumda?
Bitecek olanlar varmi
Kartlarin odedikce limitini dusurun
Sizin probleminiz cocuklar evet hayir demelisiniz ama tamamen demeniz de dogru degil, asil ceza onlara kesilecek gibi nasil denge kuracaksiniz ben anlamadim bu isi
Borclari da siralarsaniz belki fikir veren olur, is icraya duserse 900 2milyon da olur

Siz bunları yapmasaydınız bu çocuklar ve siz bir şeylerden mahrum kalacak mıydınız?
Kendi söylediğine göre çocuklara hiçbir zaman hayır dememiş bütün istediklerini almış. Şimdi oturup düşününce çok gereksiz şeyler almışım dedi. Eşime söylersem beğendiğini değil ihtiyaç olanı al der o yüzden söylemedim gizli aldım dedi
Mahrumluk bir durum yok yani bence. Kendine engel olamamış

Konu sahibi tatil paralarını da ödemiştir yoksa bu yiyip içmekle olacak bir borç değil.

Hesap kesim tarihlerine gore siralayin eve alisveris toplu liste ile yapin markete gitmezseniz almazsiniz
2 ay gecikme 3. Ay odeme gibi biseyler de dusunebilirsiniz adami ikna etmeye kalkarken daha da faiz binmesin
Ve odediginizi kapatin.

Bu stres kısmını bende merak ediyorum, üstelik keyifle alışveriş yapmaya devam edilmiş, nasıl oluyor,ben 40 binlik borçta stresten uyuyamıyorum..

İşte o gereksiz denilen şeyleri merak ettim bende ,çünkü kalan maaşla ( üçte ikisi kalıyormuş konu sahibine) borç yapmasa bile ne bileyim sıkarsan anca yeter diye düşündüm , belki de ben yanlış hesap yaptım konu sahibin maaşını da bilmiyorum, haklı olabilirsiniz .

Ben şey diye düşündüm kıyafetleri falan fazla fazla aldı mesela bi gömleğin 5 rengi varsa 5 ini de aldı gibi falan. Bi de sadece kıyafet değil ev eşyaları falan da almış. Aldıklarının bir kısmını ödemiş geri kalan borca faiz binmiş ama konu sahibi bi yerde kendine dur dememiş işte. Bankalar avans/kredi vermeyi kesince dank etmiş

Haraç alır gibi her ay maaşınızın 3de 1 ini alıp, 3 çocuğun ve evin market masraflarına karışmayan adam mı söylüyor size güvenmediğini.
Bilemedim ben olsam ikna etmeye falan ugrasmazdım

Toplam borc 900 bin.
5 sene de havaya atilan faiz ucretleri de var
Daha once de boyle borc kapatmis adam
Toplam aylik odeme memur maasinin 2 kati imis
Ne almıs ki anlamadım?
Tabi ki hoş olmamış bu kadar büyük meblağ beklemiyordum ama evlilik böyle birşey değil ki.
15 senedir evliyim,kart ekstresi ortadadır,hesaplar bellidir. Gizli saklı olmaz bu konularda,olmamalı.

Faizler cok fazla
Cogu nakit avansmis benim tahminim yari yariya faizdir. Yazik gunah 5 6 sene diyor

Bence durduramıyorum diye bir şey yok ya. Paranız var diye kendinize , çocuklarınıza hesapsız kitapsız harcama yapmışsınız. Sonu nereye varırsa varsın cinsinden. Sanırım da bu ilk vakanız değil.

Bir de çevreniz mi zengin? Mesela eşiniz ne iş yapıyor? Zengin muhit de mi oturuyorsunuz? Bazı kişileri bunlar da etkiliyor. Daha sükseli yaşam göstermek için bir yerine beş alıyor olabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…