- Konu Sahibi ekinzamani
-
Kendi söylediğine göre çocuklara hiçbir zaman hayır dememiş bütün istediklerini almış. Şimdi oturup düşününce çok gereksiz şeyler almışım dedi. Eşime söylersem beğendiğini değil ihtiyaç olanı al der o yüzden söylemedim gizli aldım dediSiz bunları yapmasaydınız bu çocuklar ve siz bir şeylerden mahrum kalacak mıydınız?
Her gelen sonrakine aktarsin ben 3 kisiye fln aktardim bu bilgileri
Bu stres kısmını bende merak ediyorum, üstelik keyifle alışveriş yapmaya devam edilmiş, nasıl oluyor,ben 40 binlik borçta stresten uyuyamıyorum..Bosanin falan diye sizi gaza getirenlere aldanmayın. Zaten ortada çeviremediğiniz bir meblağ borç var. Maddi kontrolünüz de zayifmiş. Bir de boşanirsaniz Nafakaya rağmen tam batarsınız. Bunun farkında olup bunu 5-6 yıl saklamak. Daha neler duyacağız? Nasıl dayandınız bu borç stresine?
İşte o gereksiz denilen şeyleri merak ettim bende ,çünkü kalan maaşla ( üçte ikisi kalıyormuş konu sahibine) borç yapmasa bile ne bileyim sıkarsan anca yeter diye düşündüm , belki de ben yanlış hesap yaptım konu sahibin maaşını da bilmiyorum, haklı olabilirsiniz .Kendi söylediğine göre çocuklara hiçbir zaman hayır dememiş bütün istediklerini almış. Şimdi oturup düşününce çok gereksiz şeyler almışım dedi. Eşime söylersem beğendiğini değil ihtiyaç olanı al der o yüzden söylemedim gizli aldım dedi
Mahrumluk bir durum yok yani bence. Kendine engel olamamış
Ben şey diye düşündüm kıyafetleri falan fazla fazla aldı mesela bi gömleğin 5 rengi varsa 5 ini de aldı gibi falan. Bi de sadece kıyafet değil ev eşyaları falan da almış. Aldıklarının bir kısmını ödemiş geri kalan borca faiz binmiş ama konu sahibi bi yerde kendine dur dememiş işte. Bankalar avans/kredi vermeyi kesince dank etmişİşte o gereksiz denilen şeyleri merak ettim bende ,çünkü kalan maaşla ( üçte ikisi kalıyormuş konu sahibine) borç yapmasa bile ne bileyim sıkarsan anca yeter diye düşündüm , belki de ben yanlış hesap yaptım konu sahibin maaşını da bilmiyorum, haklı olabilirsiniz .
Haraç alır gibi her ay maaşınızın 3de 1 ini alıp, 3 çocuğun ve evin market masraflarına karışmayan adam mı söylüyor size güvenmediğini.merhaba arkadaşlar 13 senedir evliyim 3 çocuğum var en küçüğü 3 yaşında 5-6 senedir eşimden gizlemek zorunda kaldığım borçlarım var fazla miktar çalışıyorum kamu sektöründe memurum borçları ödeyemeyecek duruma geldiğimde artık bunu ağırlığı ve birşeyleri saklamanın da ağırlığı ile kocama bunu itiraf ettim. maaşımın 3 te birini eşime veriyordum geri kalanıyla da çocukların ihtiyaçları ayrıca eve alınacak market gibi harcamaları hep ben karşılıyorum eşimin de nadirdir eve birşey aldığı kendisi kendi kazandığıyla yatırım yapıyor zaten borç da bu yüzden oldu artan faizlere yenik düştüm maaşımın iki katı bocum var kredi nakit avans 5-6 senedir hep bu döngüyle idare ettim genellikle çocukların ihtiyaçları evin masrafı hep bana ait kocam sert tepki verdi haliyle güvenini fena kaybettim ayrılmak istiyor ben istemiyorum güvenini tekrar kazanmaya çalışıyorum çok çok pişmanım sizce sessiz kalıp bi süre geri çekilmelimiyim yoksa üzerine gidip ikna etmelimiyim
Yorumları okumadınız değil mi?Haraç alır gibi her ay maaşınızın 3de 1 ini alıp, 3 çocuğun ve evin market masraflarına karışmayan adam mı söylüyor size güvenmediğini.
Bilemedim ben olsam ikna etmeye falan ugrasmazdım
Yok okumadım.Yorumları okumadınız değil mi?
Toplam borc 900 bin.Yok okumadım.
12 sayfa yorum var hangi birini okuyayım?
Ne almıs ki anlamadım?Toplam borc 900 bin.
5 sene de havaya atilan faiz ucretleri de var
Daha once de boyle borc kapatmis adam
Toplam aylik odeme memur maasinin 2 kati imis
O paranın çoğu da çocuklarına hayır diyemediği için onların istediği her şeye giden para.Toplam borc 900 bin.
5 sene de havaya atilan faiz ucretleri de var
Daha once de boyle borc kapatmis adam
Toplam aylik odeme memur maasinin 2 kati imis
Kılık kıyafet + eve alınan bazı eşyalarNe almıs ki anlamadım?
Tabi ki hoş olmamış bu kadar büyük meblağ beklemiyordum ama evlilik böyle birşey değil ki.
15 senedir evliyim,kart ekstresi ortadadır,hesaplar bellidir. Gizli saklı olmaz bu konularda,olmamalı.
Ne almıs ki anlamadım?
Tabi ki hoş olmamış bu kadar büyük meblağ beklemiyordum ama evlilik böyle birşey değil ki.
15 senedir evliyim,kart ekstresi ortadadır,hesaplar bellidir. Gizli saklı olmaz bu konularda,olmamalı.
Bosanmazsiniz, 3 cocukla nereye bosaniyor. Herseyi gectim o cocuklara nafaka mi verecek bir de. Maasinizin bir kismini alip yatirim yapiyormus, ordan oder iste.5-6 yıllık toplam borç. Borcu borçla öderken katlana katlana 900 bin olmuş.
Oo varmış biraz900 bin yani anca eşimin desteğiyle kapatabilirim
Bence durduramıyorum diye bir şey yok ya. Paranız var diye kendinize , çocuklarınıza hesapsız kitapsız harcama yapmışsınız. Sonu nereye varırsa varsın cinsinden. Sanırım da bu ilk vakanız değil.işte burda sorun zaten bunu söylediğimde onu kapatırız onun devamı gelmemesi lazım normalde ama kendimi durduramıyordum çocuklara eve çok harcıyodum buna engel olur aldırmaz diye mecbur sakladım ödeyebilirm sandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?