evli üç çocuklu anne

Size haksızlık ediyor dik durun kesinlikle bosanmayi gerektirecek bir suç islememissiniz kusura bakmasın
 
Kılık kıyafet + eve alınan bazı eşyalar
Ama siz de sadece kılık kıyafete gidiyormuş gibi söylüyorsunuz.
Burada asıl masraf mutfak masrafı, gereksiz kılık kıyafet ve diğer harcamalar da ödeme zorluğu çıkaran kısım muhtemelen.

Konuşabilir ben eşinizin bosanacağını hic sanmıyorum.
Ama bizim tabirimizle süründürecek, yapsın o kadar.
Eşinizin konumunda olsaydım ben de boşayacağım seni derdim kesin eşime.

Sizdeki tek sorun sizin harcamanız değil, eşinizin de bu kadar birikim odaklı olması.
Gelirsiniz nedir bilmiyorum ama ikinizin maaşı 150bin civarıysa o kadar yatırım da yapmayıversin.
 
Boşanmayı gerektirmez evet ama tam olarak nerede haksızlık ediliyor konu sahibine?
Konu sahibinin bekarliktan da bu konuyla ilgili sorunlar olmuş eşi o zamanda kapatmış borcu bu bilgi cepte dursun
Diğer yandan o evde yaşayan bir erkek olarak eşinin önceki durumunu da bilerek çocuklara alınanı edileni konu sahibi ondan gizli giydiriyor olamaz bunları da görüyor bence işine gelmiş bu nerden geldi dememiş neden bu kadar çok dememiş niye bunu aldın bak bu da vardı dememiş gerçekten haksızlık ediliyor ben konu sahibinin yerinde olsam asla ama asla ezilip buzulmem
 
Çocukların üstüne başına neden harcamıyor peki? Ya da yeme içmeye neden harcamıyor?
Ailede tüm masraflar karşılanır,kalan parayla birikim yapılır. Yani ileriye dönük olanları yapıp da günümüzü es geçmesi mantıklı değil,en başta neden bunu tercih etti bu adam?
 
Ama siz de sadece kılık kıyafete gidiyormuş gibi söylüyorsunuz.
Yoo ben değil konu sahibi böyle söylüyor. Market alışverişinde ne kadar abartabilir ki?
Özellikle giyim konusunda çocuklara hayır diyememiş, her istediğini almış. Eşi beğendiğini değil ihtiyaç olanı al der diye gizlemiş ondan. Ben sanmıyorum adamın gıdaya, sağlığa gidene laf edeceğini.
 

Çocuklar bahane. Bekarkende yapmış evliliğin ilk ayları söylemiş adam ödemiş. Adam yerden göğe haklı vazgeçtim.
 
Çocuklar bahane. Bekarkende yapmış evliliğin ilk ayları söylemiş adam ödemiş. Adam yerden göğe haklı vazgeçtim.

Zaten kadın da pişman. Sorun ne veya nasıl olduğu değil de eşi nasıl ikna eder evli kalmaya. Boşanmak istemiyor konu sahibi ona yönelik akıl istiyor. Güvenini kaybettim nasıl kazanırım demiş. Konu dallandı budaklandı.
 
Bu çalışan kadınların avelliği beni hayattan soğutuyor ya. Senelerce kocanızın eline parayı saymışsınız. Yükü kendiniz sırtlamışsınız. Sayıyorsunuz onu da yapıyor, bunu da yapıyor diye ama ne sayarsanız sayın adam yine kârda. Nasıl bu kadar manipüle olmayı başarabiliyorsunuz? Adama yalvarıyorsunuz barışalım diye. Sizin gibileri yolmakta haklı bu tür herifler.
 
Margaret bütün yorumları okudun mu
Borç 900bin ve adamın haberi yok. Konu sahibi çok gereksiz harcadım sürekli kıyafet ve ev eşyası aldım diyor
 
Kesinlikle katiliyorum. Ve sizi kutluyorum bilincli bir yorum olmus. Konu sahibesi parca parca anlatiyor herseyi. İlk mesajinda kocasi 5 kurus harcamayan tum paraya çöken biri olarak gosterilmis yavas yavas hersey ortaya cikiyor. Once es kisi eve biraz yardim ediyor dedi, sonra esyalar komple o aldi dedi, sonra cocuklarin ihtoyaclarini biraz karsilar dedi, sonrada evlenmeden onceki benim borclarim kapatti ya dondu. Bence daha anlatilmayan bir cok sey var.
Adami ben haksiz bulmadim. 900 bin tl az bir para degil ve gun gectikce artiyor. Azalmiyor. Bugun 900 bin lira iyi bir araba parasi.
 
Doğru. Çünkü ben dahil kimse tutarı bu kadar yüksek beklemiyordu. Haliyle şaşırdık hepimiz. Ben normalde bi konuya maks 3 yorum yaparım bu konu beni baya bi çekti
Konu sahibi sessiz mi kalayım üstüne mi düşeyim demiş. Bence karşısına alıp hatasının farkında olduğunu anlatıp düzelmeye dair söz vermeli ve sessiz kalmalı. Adamın güvenini kazanmak için de maaş kartını ona verebilir. Normalde maaş kartını kocasına veren kadınlara çok kızarım ama bu konuda durum biraz farklı.
Bir de borçlara dair çok güzel yorumlar gelmiş onları da ciddiye alır inşallah.
 
Margaret bütün yorumları okudun mu
Borç 900bin ve adamın haberi yok. Konu sahibi çok gereksiz harcadım sürekli kıyafet ve ev eşyası aldım diyor
Baştaki yorumlarda borcu için iki ya da üç maaşım kadar demişti. Nasıl maaş bu
 
O paranın çoğu da çocuklarına hayır diyemediği için onların istediği her şeye giden para.
choccywhoccydoodah
Evet fazla bir miktar ama faiz de eklenmiştir üzerine. Öte yandan çocuk masraflı birşey,bende de var 2 tane. Bir tane eli yüzü düzgün kaliteli ayakkabı alayım deseniz minimum iki bin lirayı gözden çıkarıyorsunuz.(indirim falan yakalayıp,daha pahalı bile oluyor) Ha ihtiyaç/istek ayrımı yapmak gerek ,istekse bütçe durumuna göre ertelenir hatta alınmayabilir de ama ihtiyaç ise illaki alınıyor.
Kılık kıyafet + eve alınan bazı eşyalar

Faizler cok fazla
Cogu nakit avansmis benim tahminim yari yariya faizdir. Yazik gunah 5 6 sene diyor
Evet faizler fazla,zamanında ödeme yapamıyorsa daha da artmıştır.
 
900 bin borç nasıl yani… ne buldunuz ki oradan o kadar alacak
O borcun yarısı faizdir, muhtemelen kredi ve nakit avans çekip alışveriş yaptı sonra da eline yüzüne bulaştırdı. Benim arkadaşım da benzerini yaptı sonrasında arabasını satmak zorunda kaldı.
 
Iyi de hala oturmayan bir seyler var. Nakit avans, kk limitinden alinir. Onun limiti duser. Kkda bir yilda 3defa asgari tutardan az odersen kart harcamaya kapanir tum borc sifirlanana kadar. Kredi karti borcundan dolayi kapanan birine banka kredi vermez. Borcu odemezse avukatlar coktaan darlamis kocaya da bir sekilde ulasmisti.

Tamamen tahmin. Bence burda oyle 5 6 yilda olusan bir borc yok.
 
Şöyle izah edeyim kredi kartının asgariye altında hiç ödeme yapmadım kredi çektim mutlaka gününde ödedim bi şekilde yetmediğinde başka bankadan tekrar nakit avans çektim biraz borcu bitirene kadar beklemeden almak zorunda kaldığım ihtiyaçlar oldu banka sürekli kredi limiti verdi bende kullandım ödüyorum nasılsa diye ama bi noktada durdum o noktada iş işten geçti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…