Evlilere soruyorum

İşte merak ediyorum mantık evliligi olarak düsündügünüz evlilik nasıl bir evlilik.
Hiç sevmediginiz begenmediginiz biriyle evlenmek istemezsiniz heralde maddi durumu yerinde işi gücü var diye mesela,
Yada çok sevdiniz ama işi gücü yok geçiminizi saglayamayacak.
Canım sen beni çok yanlış anlamışın. Ben çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınım çok aşık olup evlendim. Nisanliyken o adam isten çıkarıldı. Is 'te bulmuştu. Ama evlendikten sonra çalışmaya gitmedi. Evde oturmayı tercih etti. Ben çok sevdiğim için yuvam devam etsin diye hem çalıştım hem de evin sorumlulugunu üstlendim. Ama mantığımi kullanıp kendi mesleğimden birini tercih etseydim. En azından çalışan biri olurdu. Evlilikte yükümu paylaşırdı. Ben de keyif yapardim.

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.

Geriye dönsem yine eşimle evlenirdim aynı aşkla. Maddiyat yaşam için önemli ama bence maddiyatın temeli çalışmayı seven insan , kadın erkek farketmez. Evlendiğimde zaten maddi alt yapım vardı, hayatımı kurmuştum, eşim zaten çalışkan bir adam birlikte çalışıp çok yol aldık ama sevgi olmasaydı hiç bir maddiyat bizi biraraya getiremezdi

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Aşk. Çünkü mantık evliliği yapacağım kişiye aşık olmazsam, nasıl bir cinsel hayatımız olur.
Mükemmel evlilik için; Mantık evliliği yapıp o kişiye aşık olmak lazım. ;)

Canım sen beni çok yanlış anlamışın. Ben çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınım çok aşık olup evlendim. Nisanliyken o adam isten çıkarıldı. Is 'te bulmuştu. Ama evlendikten sonra çalışmaya gitmedi. Evde oturmayı tercih etti. Ben çok sevdiğim için yuvam devam etsin diye hem çalıştım hem de evin sorumlulugunu üstlendim. Ama mantığımi kullanıp kendi mesleğimden birini tercih etseydim. En azından çalışan biri olurdu. Evlilikte yükümu paylaşırdı. Ben de keyif yapardim.
Böyle anlatınca daha açıklayıcı oldu 😊
Allah gönlüne göre versin inşallah 🌹

Her zaman mantık derim aşk olmasa da olur sevgiyle idare edebilirim maddiyat benim için en üst sıralardadır her zaman kuru aşkla sevgiyle karın doymuyor çünkü ha evleniriz bir aksilik olur yokluk çekeriz tamam çekerim ama göz göre göre de sefalet çekeceğim birinde ısrarcı olmam ayrıca gözü kapalı aşık evlnen çevremde gördüğüm çoğu kişiler aman kırılmasın aman eşim üzülmesin diye diye en kırılan en üzülen oluyor evlendiğim adama aşıktım ama aynı oranda mantığımda vardı kör değildim boşanırkende mantığımla kavga gürültüsüz saygı çerçevesinde boşanıyorum çünkü bir kişinin karakteri davranışı mantığıma yatması aşktan daha önemli benim için

Mantik evliligi nedir? Adamin maddi durumu iyi olmasi mi? Etrafta saygili, statülü biri olarak görülmesi mi? Bu evlilik için niye mantikli bulunuyor ben anlamadim.

Evlilik için bence ask, sohbet ve uyum gerekli. Her anlamda. Beraber aksam sohbet edebilmelisiniz. Paylastiginiz bir mizah anlayisi olmali, ten uyumu olmali. Öpusmek, cinsellik önemli.

Ancak ayni zamanda beyininde asik olmali. Yani bu adam sorumluluk sahibimi? Kadin üzerine fikirleri nedir? Evde isbölümü yaparmi? Bebegin bezini degistirirmi? Bunlarda çok çok önemli.

Ask ile mantik degilde, beyin diyelim ona, birbirini dengelemeli. Yani burda birçok kisi "asik olduk sanki bir b** oldu" gibi cümleler sarf ediyor. Cünkü deger olmayan kisilere asik oluyorlar. Beyinde asik degil. Sadece bir iki cift güzel lafa "tav oluyorlar".

2 side lazim Para pul icinde mutsuz olan var aski için sefalet cekip sonra ask bitip mutsuzluk ceken var ikiside olmali

• Beğen
Reactions: 000
O günlere geri dönsem belki evlenmezdim. Eşimle severek evlendim ama mantığımıda bir kenara koymadım hiçbir zaman. Yalan, tembellik sadakatsizliğini görseydim, aşkımdan ölsem bile evlenmezdim. Evlilikte de maddiyat çok önemli. Evlilikte yaşanılan en büyük sorunlardan biri eş ailesi ikinci sırada maddiyat bana göre

Bekar olsam yine aynı adamla evlenirdim. Yani aşk. Ama benimkisi çok da mantıksız bir evlilik değildi zaten. Mesleklerimiz, hayat görüşlerimiz, aile yapılarımız pek farklı değil.

Evlenmek mantıklı bir karar değil bence. Aşık olmasaydım asla evlenmezdim.

esım aıle dostumuzun ogluydu abımın yakın arkadasıydı benımde mukellefımdı
benım mukellefım olduktan sonra bızde adımlar atıldı
ben mantık evlılıgı yaptım acıkcası
mantık evlılıgı yaptıgıma pısman degılım
ama zaten vakıt gecıren gorusen ınsanlardır hıc tanımadıgım bır ınsanla evlenemem

Her madde birbirinden önemli ama şuan ki aklim olsa mantığımla hareket ederdim maddiyat hala 2.plan bende aşksız da olmaz ama aşık olduğun adamla da hayal kırıklıkları büyük oluyor

Aşk olmayınca cinsel olarak nasıl olacak? Bir süre sadece ihtiyaç olarak beraber oldunuz diyelim. Hayat boyu nasıl olacak?

Ben yine eşimle evlenirdim 😍 ama 18imde değil 25imde evlenirdim mesela.
Önemli olan mantıklı aşk yaşamak bence :))) 'mantıksız aşka da hayır, aşksız mantığa da...'

Bugün bekar günlerime dönsem evlenmezdim yazarken aynı mesajın yazıldığını gördüm. Bekarlık sultanlık hacı 😂😂

esım aıle dostumuzun ogluydu abımın yakın arkadasıydı benımde mukellefımdı
benım mukellefım olduktan sonra bızde adımlar atıldı
ben mantık evlılıgı yaptım acıkcası
mantık evlılıgı yaptıgıma pısman degılım
ama zaten vakıt gecıren gorusen ınsanlardır hıc tanımadıgım bır ınsanla evlenemem

BNM MÜKELLEFİMDİ NE DEMEK?

Back
X