Evliliğe dair endişelerim var

wyeoak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
75
217
43
Merhaba erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. Görüşmeye başladıktan kısa süre sonra ailemle tanıştırdım ben de ailesiyle tanıştım derken süreç bizim için biraz hızlı ilerledi. Bundan yaklaşık bir yıl önce bana tek taş aldı dayanamayıp söyledi ben de yüzüğü görmüş oldum ama bir yıldır evlenme teklifi etmedi. Başlarda güzel bir şey yapmak istiyorum diyordu araya covid vs girdi şimdiyse konusu açıldığı zaman evliliğe kendimi hazırlamam lazım, kafamda soru işaretleri var gibi nedenler söylüyor. Çok sık tartışmıyoruz ve her ilişkide olabilecek tartışmalar yaşıyoruz bunda bile ya evlenince de böyle tartışırsak demeye başladı açıkçası niyeti olduğundan da şüpheliyim artık. Açıkça defalarca sormama rağmen (ayrılabiliriz, istersen düşün biraz kendini dinle vb) bana somut bir şey söylemiyor. Babasını küçük yaşta kaybetti. Sorumlulukları olduğunu, ailesiyle benim aramda kalmaktan çekindiğini söyledi. Bunda da olabildiğince anlayışlı yaklaşmaya çalıştım ama başka ne yapabilirim bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan var mı sizden de tavsiye almak istiyorum

Annesi seni istemiyordur belki

Görünüşe göre ailesiyle gelecek yaşama dair kriterleri tam sağlayamıyorsunuz.
Sizden yapacağınız fedakarlıklar dair taahhüt bekliyor. Aradığı bu.
Farkında olmadan test edilmişsiniz, ağzınız aranmış bence.
Dürüstlük yok, sevgisinden şüphe et.
Daha nasıl açık söylesin bilmem.

Ailesi bir şekilde çok gönüllü değil de bahane mi arıyor acaba? Yüzüğü almış madem neyi bekliyor?

Yaşı mı kucuk acaba? Fikri degişmiş, sizinle evlenmeyi o kadar da çok istemiyor gibi gorunuyor.

Size göre küçük olan tartışmalar belki onun için büyüktür.Eşimle tanıştıktan sonra evlenene kadar bir kere bile tartışmadık.Eğer tartışmalarımız olsaydı evleneceğim gün bile vazgeçerdim.(Daha önce edindiğim kötü tecrübelerden dolayı tartışmaya tahammülüm yok)Çok şükür evliliğimde nasıl başladıysa o şekilde gidiyor.

Evlilikten vazgeçiren birşey olmuş belliki. Anne faktörü olabilir

2 yıl az bir süre değil korkuyor evlenmeye o yükü kaldırmaya o sorumlulugun altina girmeye hazır değilim l ama elbet birgün biri le evlenecek bunları yasayacak bence soğumuş senden uzun iliskiler bazen yıpratıyor insanı soğutuyor sen ona iyi olsanda o ilgi o sevgi isteği olmuo

ben 28 yaşındayım o 30 yaşında. yorumlarınızın hepsini okudum teşekkür ederim, yazdıklarınızın birçoğu benim de aklıma gelen şeyler hatta bunları da açıkça sordum problemi çözmek veya bitirmek adına ama kabul etmedi tabiki annesiyle çok görüşmüyoruz ama çevreden duyduğum kadarıyla benden çok güzel bahsediyor bana da arada ufak hediyeler gönderiyor o yüzden ben bu problemin erkek arkadaşımla ilgili olduğunu düşünüyorum konuşmaya çalıştığımdaysa tek söylediği bir şey yapacaksak güzel olsun istiyorum sağlam adım atmak istiyorum bu benimle ilgili senlik durum değil vs. aynı şeyleri duymaktan ben de yoruldum umarım ikimiz için de hayırlısı olur

Evlenmek isteyen adam teklifi de ediyor. Demek ki emin olmadigi seyler var. Ben kimseyi benimle evlenmesine itmezdim. Yani ya yüzük ya bay bay demem. Ama birinin beni böyle belirsizlik icinde birakmasina asla müsade etmezdim.

evlilikten korkuyor gibi geldi bana. gercekten isteyen, kaybetmek istemeyen biri ne olursa olsun adim atar. adam ayrilmak icin hazirlik yapiyor sanki. yakin bir zamanda "biraz ara verelim, benim kafami toplamam icin zamana ihtiyacim var" diyebilir. en sinir oldugum şey evlilik vaadi ile birini oyalamak. hic ama hoc net degil sevgiliniz

Benim esimin bana teklif ederken kenarda 5kurusu yoktu isini garantiledi sadece geriside zamanla olur dedi korktuğu bisey olduğunu düşünmüyorum ya annenle yasa diyecek yada senden soğudum diyip ayrılacak

Evlenmek isteyen adam gayet net durur arkasında sözünün... Kesin net bilgi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…