Evliliğe hazır değilmiş?..

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
53
32
Arkadaşlar merhaba. Artık ne düşünmem ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizlerden fikir almak istedim.

4 senelik bir ilişkim var. Bir sene de ciddi bir ayrılık yaşadık. İlk tanıştığımız andan beri, ben hiç konusunu dahi açmadan okulun bitsin evlenelim diye evlenmeye can atab sevgilim okulum bittiğinde yani üç sene sonra türlü sebeplerle bendeb ayrıldı. Haklı yerleri vardı elbet.. Aşırı kavga, anlaşmazlık yaşıyorduk. Fakat ayrılığı da beceremediğimizden yeniden başladık. Birkaç ay çok sıkıntılıydı. Ayrılığın izlerini atamamıştık. Yeni yeni kavgalar oluyordu, birbirimizle adeta inatlaşıyorduk. Sonra bir güb oturup konuştuk biz savaşmak için birleşmedik,kendimize çeki düzen verelim dedik. O gün bugündür de -iki ay gibi bir süreç o da- gayet iyi anlaşıyor, birbirimizi anlıyor, kaybettiğimiz saygıyı da sevgiyi de tazeliyorduk. Evlenmekten gelecekten bahsediyorduk.

Daha önceden bu kavgalarla evlenemeyeceğimizi, düzelmeyi beklediğini, benim de atanıp atanmayacağıma göre oluşacak düzenimi zi beklediğin, her şey netleştiğinde bir adım atacağını söylemişti. Nerede yaşicaz, biz nolucaz gibi soruların cevabını bulmasını bekliyormuş falan. Ha bir de daha gençmiş,28 yaşında. Gezmek,hayata doymak, dağ bayır çıkmak istiyormuş. derken her şeyin yoluna oturduğu zamanlarda bir iki sene içerisinde evleniriz, sensizlik beni yoruyor artık dediği oldu. Fakat geçen gün araba alacağını söyledi. Ve 4 sene gbi bi borca gireceğini söyledi. Ben de bunu duyunca hani evlililik düşünüyorduk dedim. O da hala düşünüyorum dedi. Ama bana inandırıcı gelmedi ve bunun üzerine tartışma çıktı. Ve duyduğum şey ben evliliğe hazır değilim oldu.

Sevmekle ilgili problemim yok, seni çok seviyorum, işte bu dediğim kızsın, evlenmek istediğimde o kız yine sensin. Ama şu an evliliğe madden de manen de hazır değilim. Müsait değilim. Şartlar ne zaman olgublaşırsa o zaman olur dedi. Ben resmen evlilik meraklısı durumuna düştüm. Benimle vir hayat geçirmek istesen beklemezdin dedim. O da böyle olmadığını, ısrarla kendisiyle ilgiki olarak hazır olmadığını söyleyip durdu. Hazır olduğunda gelirsin o zaman tabi ben hala seni bekliyor olursan dedim gittim..

Ben gerçekten karman çormanım. Bi yandan beni çok sevdiğini söylüyor, hissediyorum da.. Bir yandan da gördüğünüz gibi evlilik istemiyor. Geleceğinde var mıyım yok muyum, beni o geleceğe koyuyor mu anlamıyorum. Ya evlen ya ayrıl modunda da olmak istemiyorum. Baskı yapmak zaten hata. Sizce ne yapmam gerekiyo? Hadi evlenelim dese zaten evlenemem.ben de müsait değilim Ama ben onun gibi uzun seneli borçlar altına girip o yokmuş gibi yapmıyorum. Kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Durum böyle. Sizce bundan sonra ne yapnalıyım. Şu an konuşmuyoruz.

Anlamıorum ya bu evlilik zorunlu bir şey mi ?
Bu insanlara neden evlilik evlilik diye baskı yapıyorsunuz?
Adam araba alicam diyor siz hani evlenecektik diyorsunuz .
O imza neden bu kadar önemli ? Zaten sizi sevdiğine eminsiniz.

Ben sizi anladım. Ama şu an hazır olmaması konusunda dürüst davranmış en azından. Daha iki ay olmuş kavga gürültü kesileli. Sizin de hemen guvenmemeniz gerek. İnsan kavga etmek için evlenmiyor nihayetinde. Ama şu da bir gerçek; böyle çok uzun sevgili kalmak da insanı yoruyor ve hevesini koreltiyor. Siz gerçekten hayattan aynı şeyleri beklediginize emin olun bence.

Ya gerçekten evlilik meraklısı değilim. Dediğim gibi hadi evlenelim dese evlencek durumum zaten yok. Ama elbetteki bir gün evlenmek istiyorum. Yani evlenmesek de olur değil, önümüzü görelim isterim. Ama konuşmamıza göre benim anladığımda geleceğinde beni görmediği..

Ben sizi cok iyi anladim.
Ve cok ta hak verdim.
Yıllarca su zaman bu zamana dönmüş olay ve sonunda da belirsizlestirmis kendince.
Sizde ona gore kafanızda iyi kotu hayaller kurmuşsunuz ve beklenti içine girmişsiniz cok doğal olarak.
O da kendince korkulara kapılmış kendi kendine.
Başka.seuler de olabilir tabi.
Ama bu kadar hayal kurdurmuş.size suan da durup dururken belirsizliğe atması gerçekten size yapılan haksızlık bence.
Karar size kalmış, hakkınızda hayırlısı olsun

Maalesef ki karşınızdaki kişi sizi evlilik meraklısı durumuna düşürmüş.

O hayatını yaşamak istiyormuş madem, sizde önünüze bakın, kendinizi geliştirin, gezin, görün, evlilik en çok kadına yük zaten. Hiç açmayın konusunu.

Ben de şunu anlamiyorum: Evliliğe, gezip tozmayi bahane edenleri.
"Ben gezeyim tozayim sonra evlenelim ki kanepeye yapisik yasayabileyim.Sonuçta evlilik bunu gerektirir."
Evlenince dağ bayir gezilemiyor mu?Bilakis insan sevdiği kisiyle, görmek istediği yerlere birlikte gitmek ister ona da göstermek ister.Erkek erkeğe yada kiz kiza gezmekten bahsesiyorsa partnerler buna da karismamali.İnsanin özel bir alani da olmali.Kisaca bu gezip tozma laflari evlenmemeye bahane.

Asla açmayı düşünmüyorum zaten. Ama nereye kadar diye düşünüyorum. Bu süreçte anılar artıyor, bağlılıklar artıyor, alışkanlıklar artıyor. Birkaç sene daha yaşayıp güle güle demek ağır gelecek yani.

Aynı evde yaşayıp evlilik düşünmemek ayrı.
Bide böyle sevgili olmak ayrı.
Siz evliliğe sıcak bakmıyor olabilirsiniz ama çoğu insan evleneyim yuvam belli olsun sonra da çocuğum olsun diye düşünür.
Her pazar süslenip sevgiliyle kafelerde takılmaktan sıkılmıştır vs vs.

Konu sahibi; bu adam gerçekten seviyor olsaydı dağ bayır gezme tozma işini seninle de yapardı. Bence onun kafa "gezeyim tozayım sorumluluğum olmasın bu tarzdan sıkılırsam ya da doyarsam evlilik düşünürüm" şeklinde çalışıyor.
Kaldı ki bu 1 yıllık bi ilişki de değil evlilik için acaba densin. 4 yıl olmuş ve hala erteliyorsa büyük sıkıntı. Yoluna bak derim.

Aybı cümleleri ona kurdum. Bunları benle de yapabilirsin diye. Yaparım tabi dedi. Ama benimle sıkıntısı şu; benim onu çok kısıtladığım zamanlar oldu. Arkadaşlarıyla buluşmasından motor almasına kadar.. Benimle evlendiğinde tüm özgürlüğünün elinden alıncağını düşündüğünü açıkça söylüyor. Ama en nihayetinde bahane olarak görüyorum ben de.

Ya senin yerinde ben olsam kendime farklı bi yol çizerdim; mesela evlilik lafını asla açmaz kendime bi kurs, bi gezi ayarlardım ya da durumum varsa araba alırdım, önüme bakardım yani. İlla ayrılmazdım ama bitecekse de olayların durulmasını, netleşmesini sağlardım.

Bilemiyorum, duygularıma bağlı olarak yol bile verirdim, git gez toz yaşayacağını yaşa benimde planlarım var der önüme bakardım ama büyük olasılıkla.

Hiç bir sevgilimle aynı evde yaşamadım . Yanı denk gelm3di yaşamam diye bir kuralım yok .
Evliliğe sıcak ya da soğuk bakmak değil olay , evlilik zorunlu bir şey değil bunu diyorum .
Siz inanıyor musunuz ki buraya konu açan bütün kadınlar sırf sevgilimle bir hayat paylaşayım diye evlenmek istiyor .
Ben inanmıyorum . Evlenmeyi toplumsal bir başarı olarak görüyorlar , evlenmezlerse kendilerini topluma karşı ezik olarak görüyorlar

Kısıtlayan biri olduğunuz için istemiyor o zaman evlilik. Bekarlık ve evlilik çok farkli olur. Sorumluluk artar, hayatınız değişir. Evliliği kocayla gezmek zanneden biri varsa gülerim.. Önümüzdeki 4 yıl için böyle bir planı yoksa ve siz istiyorsanız ilişkinizi gözden geçirin. Beklenti ve istekleriniz farkli olabilir.

bir kadını çok sevipte evlenmek istemeyen erkeğe hayret ediyorum

tam aksi bu kadın şuan istediğini yapmakta özgür
sorumlulugu yok bana karşı
benim soyumu da yürütemez resmi bir bağım yok demeli

kaybetme korkusu yaşar insan en azından

hani deli gibi seviyor ya

O kafayı anlayamam. Yani herkes evlendi benimde evlenmem lazım kafasını. O tür insanlar zaten kocişini evini evliliğini överek belli ediyor kendini sonrasında.
Ya da "sevdiğimi söyleyemem ama kendisi müdür evlenmeyi düşünüyorum" diyip statüyle maaşla evlenen insan çok.
Ama benim burda dediğim seven ve evlenmek isteyen bir kız sırf sevdiği erkek gezmek tozmak istiyor diye onu beklememeli. Burada kızın istediği gayet normal. Evlilik meraklılığı denmez buna, evlilik vaadiyle kandırılmak denir. Adam sonradan caymış çünkü.

Uzun süreli ayrılıklardan sonra ilişki kolay kolay toparlanmıyor.
1 sene ayrı kalmak çok uzun bir süre.
2 ayda da patlak vermiş.
Bence yolunuza bakın.
Tersine, sizi evleneceği kişi olarak görmediği için işi yokuşa sürüyor.
İşte bu kız dediğim sensin demiş ya işte bu diyeceği kız karşısına çıkar çıkmaz size güle güle diyecek.
Çok çok benzer bir durumu arkadasım yaşadı.
3 senelik ilişkiydi, 1 sene ayrı kaldılar, barıştılar 3 ay sonra ayrıldılar ve çocuk 6 ay sonra bir baktık başkasıyla evlenmiş.
Arkadaşımdan ayrılma sebebi de o kızmış.
Evlenmek istememek çok normal, ama sizin içinizi huzursuz eden bişeyler olmasaydı buraya bu konuyu açmazdınız.
Bişeylerin normal olmadığını hissediyorsunuz demektir bu.
Hatta bu ilişkide kendinizi güvende hissetmiyorsunuz.
Böyle ilişki de insana huzur vermez.
Bence kendinizi harcatmayın karşınıza daha kimler çıkar.

Son düzenleme:
Ben de senin yaşadıklarını yaşadım evlilik konusunda. Aynen evlilik meraklısı konumuna da düştüm ki cok gurur kırıcıydı sağ olsunlar arkadaşlarım teselli etti evlenmek istemek ayıp bir sey degil diye yoksa baya baya sevgilimle evlenip beraber olmak istiyorum diye kendimi suçluyordum artık. Neyse sonuç şu o da hazir olmadığını söyledi bekliyoruz ama bu süreçte hic evlilik lafıni ağzıma almadım bir yandan da kendi hayatıma bakıyorum, kendime gelecek için planlar yapıyorum. Evlilik olursa olur olmazsa yoluma devam ederim kafasındayım çünkü cok yoruldum, kırıldım zamanında bir de hevesim de kaçtı yine de sevgilimi seviyorum yoksa ben de durmazdım. Yani karışık konu... Çözüm önerisi sunmadım biliyorum aman neyse içimi döktüm ben de=)

Gezilmiyor. Anne baba evinde parani catir catir yiyorsun ama evlenince ev kirasi, aidat, alisveris, kredi gibi hic bilmedigin masraflar yuzune tokat gibi carpiyor.

Siz şu an kaç yaşındasınız ? Atamaniz gerçekleşti mi?Sizin su an evliliğe hazır olmama sebepleriniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…