Evliliği Güçler Savaşına Çevirmek?

Böyle dusunen bir adamla mutlu evlilik yasayan kadin olmazki. Ha varsa da mecburi katlaniyordur,mutlu gibi davraniyordur

kabullenemiyor.senin harici hep kendini zeytin yağı yaptigi için.ona hep hatalisin diyecek bir sürü imsan girecek hayatini.yada bu fazla dozda hakliliktan kendi kendini imha edecek.
Neden böyle oluyor ki ya ne umutlarla kurulan yuvalar bu kadar mı kolay yıkılabiliyor? Çok üzülüyorum şu an yatağı bile ayırdım bu akşamki tek konumuz yarın tatil günüm anneme gidicem dedim izin vermedi tek mevzu bu ya ve o her gün annesinin yanında

Boşanmaya da yanaşıyorum Ama tek problem boşanmak değil de yeniden bir düzen kurmak(işyerimi işimi herşeyimi değiştirmek gibi) bu kısım bana çok ağır geliyor buna gücüm olduğuna inansam saniye durmucam

Ailenizin yanına taşınmak zorunda mısınız? boşanırsanız kocanız evden taşınır bu düzen devam edemez mi? aileniz nasıl insanlar bilemiyorum ama onlarla yaşam pekte kolay olmayabilir malum mutlaka karışacaklar hayatınıza..iyi düşünüp hesap edin herşeyi..nasıl mutlu ve rahat olacaksanız o şekilde yol çizin.

Ya o da var çoğu kimse hiçbir sorununu yansıtmıyor ama gerçekten evlenmeden önce çok daha mutlu ve huzurluydum ya ben

durumunuzu bilmeden yazıyorum. evliliklerin ilk seneleri zaten sıkıntılı oluyor. aynı karından çıktığımız aynı eğitimi aldığımız aynı yaşantıyı yaşadığımız kardeşlerimizle bile geçinemediğimiz oluyor. bir erkekle aynı evi paylaşmanın da illaki zorlukları olacaktır. eğer evliliğinizde tutunacak dallarınız varsa sırf inatlaşıyorsunuz diye gözden çıkarmayın derim. hiç taktik değiştirdiniz mi? bazı kadınlar kocalarını parmaklarında çeviriyor. mesela kocanız inatlaşmakla yola gelmiyor demekki. birçok insanda olduğu gibi. acaba o sinirliyken alttan alsanız sonra yavaş yavaş empoze etseniz? ya da farklı bir yol bulsanız. kimi erkek merhametlidir merhametine oynamak gerekiyor. kimisi baskın kadın sever bastırırsan yola gelir. kimisi o ne derse o olur modunda takılıp her istediğini yapar. bence deneyin.

çok inatçı agresif huysuz aksi bir patronuma bir yıl susarak adamı pamuğa döndürmüştüm. o bağırdığında sadece üzülerek tepki vermiştim. gözlerim doluyodu cevap vermiyodum. sonra bana kızamamaya başlamıştı. kızacağı zaman sonra üzülüyosun bunu böyle yapmalısın filan diyodu. o adam hayatımda büyük örnek.

he öyledir ki kocanızla cinsel sorunlarınız vardır ama size eziyet ediyodur, maddi sorunlarnz vardır aşamıyorsunuzdur, adam karaktersizdir, adi şerefsizdir, iftiracıdır, bilmem nedir. o zaman uğraşmayın kurtulun diyebilirdim ama, sırf inatlaşıyorsunuz diye bitmek üzereyse çözüm olarak inatlaşmayın derim :)

baktın olmayi bakma yani :)) ben erkek olsam ben alttan almak istemem. dominant kadına karşı gurur yaparım. alttan alsa erir giderim şahsen

Yok o ihtimaller tamamen tıkalı.. yani dediğiniz gibi eşimin evi terk etme ihtimali filan yok maalesef Çünkü onun ailesine çok yakın oturuyoruz, ben işimi de değiştirmek isterim ve açıkçası yeni bir sayfa açmak isterim buralarda kalamam öyle bir durumda.. bu arada beni anladığınız için yapıcı yönlendirmeleriniz için size ayrıca çok teşekkür ederim.. bir önceki konumda da belirttim sizin yorumlarınız diğer üyelerden çok farklı, siz duygularından ziyade mantığıyla hareket edebilen ender bayanlardansınız bence.,

Çok mantıklı şeyler yazmışsınız, ben yazdıklarınızın onda birini uygulayabilsem hem evliliğimi kurtarır hem de eşimi parmağımda oynatırım ama ben bunu artık istiyor muyum? Bu tartışılır.. maalesef ki aramızdaki geçimsizlik, farklı dünyaların insanları oluşumuz gibi sebepler yüzünden bu evlilik benim kafamda bitmek üzere işte dediğiniz gibi alttan alabilsem huyuna suyuna gidebilsem belki mükemmel bir evliliğim olacak ama bu kadar çabaya bu adam değer mi? Sanmıyorum

Evli olmak tıpkı 2 eş ayakkabı olmak gibidir. Nasıl ki iki tane sol ayakkabıyla ya da iki tane sağ ayakkabiyla yuruyemiyorsak birbirini tamamlayamayan iki kişi de evlilikte gecinemez. Ya da nasıl önce bir ayak sonra diğer ayakla yuruyorsak evlilikte de bu sekilde herşeyin yeri ve sırası vardır.

Böyle bir evliliğe ve adama neden çocuk istediğinizi merak ettim..
sağlıkla gelsin inşallah.

Bence strateji değiştirerek evliliginizi kurtarabilirsiniz. Inada inat kısasa kısas ile yola gelmiyorsa eger muhakkak bir yolu vardır. Esinizi en iyi siz bilirsiniz ama diger arkadaşlar da yol gosterirse belki hersey rayına oturacak. Birde onun düzelmesi için sizin de biraz düzelmeniz lazim. Hatalarda karşılıklı çünkü

Onun her dediğini yaptığımda huyuna suyuna gittiğimde sorun yok ama ben anneme gidicem dediğimde bile gitme diyorsa ben diretirsem bundan dahi olay çıkartıyor yani köle gibi her dediğini yaparsam evet sorun yok adam resmen kendisiyle oynamamı ya da onu kandırıp aldatmamı istiyor

Bunun aldatma istemekle ilgisi nedir?

Kastettiğim ona kul köle olmanız degil tabiki.yani muhakkak yapılacak seyler vardır. Cinsel olarak sogukluk mu yaşıyorsunuz neden ilk akla gelen aldatma

Kastettiğim ona kul köle olmanız degil tabiki.yani muhakkak yapılacak seyler vardır. Cinsel olarak sogukluk mu yaşıyorsunuz neden ilk akla gelen aldatma
Cinsel açıdan da evet bencil, birÇok konuda olduğu gibi ama benim için en son sorun cinsellik. aldatmadan kastım beni yalnız bırakarak böyle huzur mutluluk veremeyerek ve ne yaparsan yap ama benim haberim olmasın tavrıyla dışarıya itiyor o yüzden öyle dedim

Bakalim belki yaratıcı kk hanımlarından etkili öneriler gelir

bu inatlaşmalardan yaşadıklarınızdan dolayı soğuduysanız belki de değen biridir de göremiyor olma ihtimaliniz var. bundan sırf alttan alamadığınız için boşanırsanız yaşayacaklarınızı anlatayım.

boşanma süreci mahkemeler yıpranmalar sinir olmalar... etraftan acıyarak bakan gözler... muhafazakar bir çevredeyseniz bir başkasını sevmeye kalksanız aa o evlenmiş ayrılmış diyen anlayışsız insanların hadsiz hadsiz lafları. bir işe girip hayata maddi olarak tutuldunuz diyelim. ama manevi olarak yaşayacağınız zorluklar. ne güzel evliliğinizin bilmem kaçıncı senesini kutlayacakken, yeni yeni sorunlar yaşamayacakken yeni bir eş seçme sıkıntıları. hadi sonunda biri uydu kalbinize. bu sefer onun da kötü huylarına katlanmak zorunda kalacaksınız...

ben boşandım. ama tutuncak tek dalım yoktu. ona rağmen mücadele ettim. 5 yıl oldu hala evlenip de düzenime yerleşemedim.

bir tanıdığım sevdiği birinden boşandı. ikinci kocası dekandı. adamın ayak kokusundan duramıyorlardı. ilgisiz alakasız cins bir adamdı. bilsem ilkinde dururdum demişti hiç unutmuyorum. yani daha beterine de denk gelebilirsiniz ileride. yerinizde olsam hiç keşkem kalmayana kadar mücadele ederdim. biraz tatile ihtiyacınız olabilir.

bir de başlığınıza göre yorum yapıyorum. güçler savaşını erkeğe bırakmalı. zaferi onlara verin. onlar mücadele edeceğimiz insanlar değil. aksine komutan olsunlar biz de kalelerinde keyif çatalım :) erkeklerin ruhu savaşçı demişti bir uzman mı ne. aynı kalede olursanız korurlar, karşısına geçerseniz savaşırlar. he deyin geçin, herşeyi görmeyin herşeye cevap vermeyin bir müddet. baktınız yine olmuyor o zaman bilemem tabi :)

Yorumlarımda az da olsa fikir verebiliyorsam ne mutlu bana :) hakkımda doğru bir çıkarım yapmışsınız hayata ve sorunlara tozpembe gözlüklerle değil, herzaman gerçekçi yaklaşırım..aslında duygusal biriyimdir ama hayat duygularla yönetilemeyecek kadar acımasız :)

E
Ben teşekkür ederim size, demek istediğinizi çok iyi anladım ve strateji değiştirebilsem dediğiniz gibi evliliğim kurtulur ama ben bunu isteyip istemediğimden hiç emin değilim
Evet asıl kilit noktası siz istiyor musunuz. Eger kalben yada aklen bitirdiyseniz bilemem ama eşiniz böyle olmasaydı sevginiz saygınız olurmuydu bunları dusunup karar verin. Unutmayin yastık değişir kader değişmez diye bir laf vardır. Esiniz gider ahmet mehmet gelirse bile onunla da mutlulugun garantisi yok. Akıllı bir kadınsınız akıllıca davranın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…