Evliliği Güçler Savaşına Çevirmek?

bence kafanızda bitirmenizin sebebi de uğraşmadan gelinen bu durumlar :) zamanında uğraşsaydınız belki de soğumazdınız.

cilveyle yola gelen erkek, bence en kolay erkek. dik güçlü dominant ama mutsuz bir kadın olmaktansa, güvercin gibi mutlu bir kadın olmayı tercih ederim çocukken bile lakabı erkek fatma olan biri olarak. hadi bakalım forumdan çıkıp git sırnaş kocana özür dilerim diklendim geçen, sen ne istersen o hayatım filan de öp koklaş. yarın da sevdiği yemeklerden yap bakalım tavrı değişecek mi? çocuk gibi bu erkekler ah

Cok tatlisiniz :) neden bosanmistiniz özel degilse

çok teşekkür ederim :) özel değil konular açmıştım.

boşanma sebeplerim: maddi açıdan yalanlar, evin geçindirilmemesi, masrafsız evlendiğim halde borç uydurup taktıkları iki bileziğin ailecek peşine düşmeleri. borç diye uydurduğu şeylerin faturalarını istediğimde, getirirse ödeyeceğimi söylediğimde boşanmak pahasına getirmediği, bütün nişan boyunca elimi bile tutmaya yeltenmediği, evlenince yaşadığımız cinsel sorunları, benim süslenip püslenip reddedilmeme rağmen yanaşmam ve onun başının ağırıp durması (burası en komiği ) ayrılmaya kalktığımızda koşa koşa boşanmaya kalkması, benim sözlerimi çarpıtması, hala para para diye inlemesi

şimdi gülüyorum da hey gidi... büyük ihtimal benimle paravan evlilik yapmıştı, kadınlara karşı bir şey hissetmiyordu. kısa bir evlilik yapıp çevreye karşı ismini temizlemek istedi, o yüzden taktıklarını da alıp boşanmaya çalışacaktı ki, onları da alamadı inat değil mi vermedim

Haha elinize sağlık ve tabiki geçmiş olsun. Yeni ilişkinizde hep mutlu huzurlu olursunuz dilerim

Insan once kendini analiz etmeli. Ben dominantim dedigim dediktir, diyip yalnizca karsidan anlayis ve alcak gonulluluk beklemek iste boyle huzursuzluga sebep olur. Iki tarafta anlayis, sevgi gostermek zorunda. Hakli olmak, veya senin istediginin olmasi en onemli seyler degil. Bazen insan tamam demesini bilmeli. Uyum gostereceksin ki karsindaki de gosterebilsin. Bosanmak en kolay cozum ama bence ilk tamir etmeye calisin derim

Mesajınız cok hoşuma gitti.ayrilan dekanla evlenen arkadaşınız. Kale koruma olayı falan.mesajınızın tamamına katılıyorum.

Ayrıca boşanmayı düşüne düşüne insan boşanmayı cekiyor kendine.bilinçaltı mı nedir artık davranışları ona göre karsıya yansıyor

kesinlikle öyle. boşanmanın b'sini bile almamak lazım ağıza çok büyük mevzular yoksa

Ben bunun çözümünü buldum.

Ben de eşim de çok baskın karakterleriz. İkimiz de kavgadan çekinmeyiz, boşanmaya kadar da gider inatlaşırsak o derece. Ama arada çok büyük bir aşk var ve ben şöyle bir yol buldum. O sinirliyken asla yanına yaklaşmıyorum, o halde hoşuma gitmeyen bir şey yapsa bile sessiz kalıyorum. Sonra o kendine gelince bana geliyor ve özür diliyor, ilişkimiz tam aşk böceği kıvamına gelince bu yaptığın beni üzmüştü lütfen şöyle davran diyorum. Ve sonuç mükemmel.

Çok zor bana göre sabretmek bu arada. Ben sokakta bile dangoz iri yarı adamlarla paldır küldür kavga ederim, asla kendimi tutamam, ama işin sırrı aynı anda sinirli olmamak, o iyi olunca problemleri çözmekmiş. Ve bu şekilde gerçekten mükemmel, mutlu bir evlilik oluyor bence, büyüklerimiz de hep bu yönde öğütler veriyor ya, haklılarmış.

. Slm Ben 8yillik evliyim iki evladim var 5 ve 2 yasindalar bence mutlu bir evlilligin formulu birbirine duyulan sevgi saygi ve birbirinin kusurlarini yuzune carpmak degilde kapatip oldugu gibi kabullenmek kadinin erkegi terbiye edilmesi gereken bir cocuk gibi gormesi erkeginde kadini kul kole hizmetci gibi gormesi herzaman huzursuzluk sebebidir Sizde insallah yoluna koyabilirsininz evliliginizi

Karakter çatışması yaşıyorsunuz gibi
Hatasını kabul etmeyen biriyle zaten çok zor
Eşim ve ben kavga ettiğimizde hatalı olan hatasını kabul edip anladığında birbirimizi üzdüğümüz için ikimiz de özür dileriz ve bu sorunu bir daha yaşamamak için dikkat ederiz bundan sonraki davranışlarımıza.
Sizin ikinizin de oturup ciddi kararlar alıp orta yolu bulmanız gerekiyor. "Benim dediğim olur" diyerek evliliğinizi güç savaşına çevirmeye gerek yok. Bazen sizin bazen eşinizin dediği olur, hangisi daha mantıklıysa.

Bence en güzeli haklısın diyip bildiğini yapmak.. bazen aptala yatmak. Bi söz var çok severim insanların en zekisi nezaman aptal olması gerektiğini bilendir.. ailenizin yanına gitmek miistiyorsunuz gidin ama bunun uzun ego savaşlarından sonra elde etmeyin.. kendi isteklerinizi odaklanın karşı tarafın tepkisini ıdaklanmak yerine.. yani hiç bir şeyi degiştiremiyırsanız baktğınız yeri değiştirin. Herşey zamanla değişecektir.. ya da siz öyle düşüneceksiniz

Henüz evli değilim ama ilişkimden yola çıkarak yorum yaparsam sanırım sırrı alttan almayı bilmek, empati kurabilmek ve karşılıklı saygı.
Saygı zaten çok şeyi çözüyor, bir taraf sinirlendiği zaman diğeri onun sinirine sinirlendiğinde iş raydan çıkıyor, bir taraf sinirlendiyse diğer taraf anlayış göstermeli ve sakinleşmeyi beklemeli, sinirlenen bir insanın üstüne giderek zaten kimse bişeyi çözemez, kendinizi güzel anlatmanız ve karşınızdakinin de güzel dinlemesi de lazım tabii. Kaç yıldır tanıyorsunuz birbirinizi az çok nelere tepki gösterdiğinizi neleri tolere edebildiğinizi biliyorsunuz, orta noktada buluşmak zor olmamalı.

Çok doğru yazmışsınız ama artık ben herşeye sinirlendiğimden maalesef ki öfkemi kontrol altında tutamıyorum aslında eşimin taa biz nişanlıyken bana söylediği bazı sözleri bile daha içimden atamadım..

oldukça bakımlı güzel, bayanlarla iç içe çalışıyordu ve ben o bayanlara genelde afedersiniz kaşar diyordum o da sürekli bunu duymaktan rahatsız olduğunu söyleyip (benim arkadaş çevremi kastederek) kaşar gönder de kaşar görelim demişti, bu olay bile güven konusunda bende bir travma oluşturdu ve ona hiç güvenemedim 4 sene boyunca

Maalesef o da olmuyor ki yanı ben aileme gidicem dediğimde o izin vermeyip gittiğimde yine olay yaşanacak kaçınılmaz bizde kavgalar yani

Bunları normal psikolojiye sahip çiftler çözebiliyor haklısınız tolere de edebiliyor ancak ben ve eşim birbirimize kafayı yedirttiğimiz için çözüme de sağlıklı psikolojilerle ulaşamıyoruz

Maalesef o da olmuyor ki yanı ben aileme gidicem dediğimde o izin vermeyip gittiğimde yine olay yaşanacak kaçınılmaz bizde kavgalar yani
Sahici bir sarsıntı sahte bir dengeden iyidir.. kavga çıkmasın diye kendinizden ödün verdiğinızde neler oluyor? Ailenizle görüşmeniz izin alınacakbir konu değil zaten en doğal hakkınızken üstelik.. güç savaşından öte haklara tecavüz var,bu yüzden diyorum bakış açısı değişmeli,bir yerden başlamak bu zinciri kırmak zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…